Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Απρ 2011

 • Αυτοκτονικός ιδεασμός, κρίση ειλικρίνειας ή μία ακόμη έντεχνη απόπειρα να στρέψει τα "πυρά" και την αρθρογραφία εναντίον του, προκειμένου οι πολίτες να μην ασχοληθούν με άλλα πολύ πιό φλέγοντα ζητήματα για τους ίδιους;
Μια συνέντευξη που από πολλούς θεωρήθηκε… Πρωταπριλιάτικη αλλά είναι αληθινή, δίνει ο Θόδωρος Πάγκαλος στο Crash και τον Γιώργο Τράγκα. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μιλάει για όλους και όλα:
 • Γιατί τρώει πολύ και αν είναι λαίμαργος
 • Γιατί δεν τον χωνεύει το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι γεμάτο δημοσίους υπαλλήλους!
 • Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
 • Για τις πέτρες και τα καδρόνια που έριχνε σε διαδηλώσεις
 • Για το βράδυ των Ιμίων
 • Για τον Κ. Σημίτη που δεν έκανε δεκτή πρόταση να σωθεί ο Οτσαλάν

Σταχυολογούμε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη ποταμό:

Τρως πάρα πολύ ε; Του δίνεις και καταλαβαίνει ε; Γι’ αυτό παχαίνεις.

«Εγώ λέω πάντα το εξής: αδύνατοι που τρώνε υπάρχουν. Τρώνε πολύ αλλά δεν παχαίνουν. Παχύς που δεν τρώει, δεν υπάρχει. Άρα τρώω. Τώρα από εκεί και πέρα, μικρός ήμουν πολύ αδύνατος, γιατί έκανα πάντα πολλά σπορ. Ο μεταβολισμός, τα σπορ, ο συνδυασμός όλων αυτών κ.λπ. Με την πάροδο των ετών, αυτό όλο το σύστημα χάλασε και βέβαια δεν περιόρισα το φαγητό. Σαφώς, εδώ υπάρχει μια πρώτη εξήγηση που οφείλεται στο αγροτοποιμενικό παρελθόν των περισσοτέρων από εμάς. Στο χωριό ήταν όλοι αδύνατοι, γιατί δεν είχαν να φάνε. Όταν ένας είχε να φάει ήταν άρχοντας. Τώρα οι παχείς δεν είναι πια οι άρχοντες. Οι άρχοντες είναι αδύνατοι. Τρώνε πολύ εκλεκτά και επιλεγμένα πράγματα».

Σαβουρώνεις, είσαι λαίμαργος;

«Δεν είμαι λαίμαργος. Δηλαδή, δεν θα φάω ποτέ πράγματα που δεν μ’ αρέσουν. Δεν τρώω φαστ φουντ κ.λπ., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρώω αστακούς και χαβιάρια. Να σου πω ποιο είναι το όνειρό μου για το καλοκαίρι; Μια ντοματοσαλάτα. Με ωραίο κρεμμύδι, άφθονο λάδι, καλό ψωμί και λίγη φέτα… είναι για μένα ένα εκλεκτό έδεσμα. Αυτό που σου περιγράφω τώρα, έχει γύρω στις 3.000 θερμίδες. Δηλαδή, είναι ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι χειρόναξ για να καλύψει τις ανάγκες του. Ε, αυτά είναι που παχαίνουν. Έχω όμως και το προσόν ότι όλοι μου οι δείκτες είναι σχεδόν εφηβικοί. Δεν έχω τίποτα».
Θέλω να τον πειράξω. Εμένα, πάντως, δεν θυμάμαι να με έχεις καλέσει σε γεύμα, να τα έχουμε φάει μαζί.

«Πρέπει να σου πω ότι το “όλοι μαζί τα φάγαμε”, προφανώς δεν εννοούσα ένα τραπέζι με φαγητά, αλλά μιλούσα για την κατανάλωση δημοσίων δαπανών. Είναι άλλο πράγμα. Μπορεί να μπαίνουν δηλαδή, αυτά τα λεφτά, από τον έναν λογαριασμό στον άλλο.
Γιατί δεν σε χωνεύει το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ; Οι συνδικαλιστές του; Έχεις αντιληφθεί ότι θέλουν να σε κρεμάσουν ανάποδα;
«Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο δημόσιους υπαλλήλους! Εγώ όταν έγινε ο νόμος Πεπονή, υπήρχε μια εξέγερση μέσα το ΠΑΣΟΚ και ένα επιχείρημα αυτής της εξέγερσης ήταν ότι οι δεξιοί διορίζουν από την επανάσταση του ΄21 τους δικούς τους κι εμείς δεν διορίζαμε ποτέ κανένα…

Είναι καλός υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

«Ξέρεις συμπαθή υπουργό Οικονομικών από τότε που έχεις γεννηθεί και καταλαβαίνεις τον κόσμο; Και μάλιστα σε μια χώρα όπου διαφεύγει της φορολογικής υποχρέωσης περίπου το 50% του εισοδήματος και μην μου πεις ότι δεν είναι έτσι».
Δεν μου είπες όμως αν είναι καλός υπουργός.

«Εγώ νομίζω ότι ο Γιώργος έχει εξαιρετικές ικανότητες».

Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση;

«Αυτό είναι αυτό που ελπίζουν η κα Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας όλοι αυτοί οι άνθρωποι…».
Πιστεύεις ότι έτσι θα γίνουν εξουσία;

«Μα, δια της ψήφου δεν θα γίνουν ποτέ».

Μολότοφ έχεις ρίξει;

«Όχι, μολότοφ δεν έχω ρίξει… αλλά ρίχνανε φίλοι μου δίπλα».

Πέτρες, καρδρόνια;

«Πέτρες, ναι».

Και ξύλα;

«Και ξύλα… (γέλια). Αλλά ήταν Μάης του ΄68».

Και έμενες κι εσύ σε ένα διαμέρισμα που ήταν όλοι… οι ανάρχες, αργότερα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Ναι, έμενα εκεί μέσα…»

Μα νομίζω, του λέω, ότι έμενες στο «Σπίτι του φοιτητή», που ήταν και ο κ. Γιωτόπουλος εκεί…

«Ο Γιωτόπουλος και πολλοί άλλοι».

Τώρα πας να διευκρινίσεις όσα είπες και προκάλεσαν θύελλες…

«Όχι. Η δήλωσή μου έχει ως εξής: μαζί τα φάγαμε μέσα σε ένα άθλιο σύστημα πελατειακών διορισμών στο δημόσιο, υπαλλήλων που δεν χρειάζονται. Μαζί τα φάγαμε: όταν, πηγαίνεις να διοριστείς και ασκείς πίεση».
Στο μεγάλο φαγοπότι βάζεις και τις μίζες, τα σκάνδαλα;

«Όχι, οι μίζες δεν εξηγούν το χρέος».

Θυμάμαι ότι την επομένη της νύχτας των Ιμίων είχες δηλώσει ότι δεν ήσουν καθόλου υπερήφανος για όσα έζησες.

«Ναι. Γιατί ήταν μια βαριά στρατιωτική ήττα».

Και η σημαία που την «πήρε ο αέρας»;

«Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι!

Στην υπόθεση Οτσαλάν, όμως, επιχείρησες να σώσεις τον Κούρδο ηγέτη, αλλά η πρότασή σου δεν έγινε δεκτή από το Μαξίμου και τους Αμερικανούς.

«Όχι από τους Αμερικανούς, από το Μαξίμου δεν έγινε δεκτή».

Από τον Σημίτη δεν έγινε δεκτή;

«Ναι. Δύο από αυτές τις προτάσεις. Κοίτα! Για τον Οτσαλάν δεν έχω καμία απολύτως τύψη. Δεν ήταν λαϊκός αγωνιστής, ήταν ένας Σταλινικός, ο οποίος ετράπη σε φυγή. Δεν σκοτώθηκε σε μάχη, αλλά το έβαλε στα πόδια. Δεν θα επέτρεπα να γίνει ποτέ το Κουρδικό θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Θα ήταν κολοσσιαίο πολιτικό λάθος. Πάντως, προσπάθησα να τον σώσω…».

Με οικονομικά σκάνδαλα δεν έχεις μπλέξεις ποτέ…

«Εκτός από τη παραμονή μου στο King George;»

Γιατί σε πείραξαν τόσο πολύ τα δημοσιεύματα για την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο King George;http://www.blogger.com/img/blank.gif

«Μα, γιατί δεν έχω το δικαίωμα; Αν εσύ έχεις ένα εξοχικό σπίτι και με καλείς παραμονή πρωτοχρονιάς να έρθω να γιορτάσουμε μαζί, δεν έχω το δικαίωμα να έρθω; Αυτό σημαίνει ότι εσύ εξαρτάσαι από εμένα ή εγώ από τις εφημερίδες σου»;Γίνεται πόλεμος. Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι, οι κάτοικοι της Κερατέας εναντιώνονται στην αδικία, εναντιώνονται στο σύστημα που θέλει να καταστρέψει την περιοχή τους, εναντιώνονται στην συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου που τους αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια.


Το τέχνασμα του «λαγού» είναι η μία από τις «επιστήμες» ΑΠΑΤΗΣ, του καθεστώτος, των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ.

Ιδιαίτερα οι «νταβάδες» χρησιμοποιούν με υπερβάλλοντα ζήλο αυτό το τέχνασμα.

Ένας από τους πιο φορεμένους «λαγούς» είναι ο Καρατζαφέρης. Πάντα «δοκιμάζει» πρώτος τα «σενάρια» των «νταβάδων».

Σε πιο κυνική και χυδαία έκδοση είναι ο Πάγκαλος.

Υπάρχουν πολλά είδη «λαγών». Ένα είδος, ιδιαίτερα ελκυστικό, το οποίο σήμερα ανθεί είναι οι «πατριωτικοί λαγοί» και οι «λαγοί» της «ειλικρίνειας», της «εντιμότητας», της «φιλαλήθειας» κ.λπ.

Αυτό το ρόλο στο παρελθόν τον έπαιξε επιτυχώς ο Σουφλιάς!

Σήμερα προβάλλονται, ιδιαίτερα, δύο τέτοιοι «λαγοί»: Ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τον πρώτο έχουμε γράψει εδώ.

Θα ασχοληθούμε με το δεύτερο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, λοιπόν, προβάλλεται και αυτό-προβάλλεται σαν ο «φιλαλήθης» υπουργός της κυβέρνησης.

Του κατασκευάζουν τα ΜΜΕ (νταβάδες), ένα πολιτικό προφίλ του «γενναίου» και «φιλαλήθη» υπουργού: Δηλαδή το πολιτικό προφίλ της «εγκυρότητας», του ανθρώπου που λέει την αλήθεια!!!!

Και αυτήν την απάτη τη φιλοτεχνούν και κάποια ιστολόγια με ηχηρή φρασεολογία: «Πολιτική ΣΦΑΛΙΑΡΑ μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος στον σβέρκο του πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σήμερα!».

Να θυμίσουμε ότι από παλιά είχαν δώσει οι «νταβάδες» και τα ΜΜΕ «κοπιράιτ» «φιλαλήθειας» στον υπουργό, όταν είχαν κάνει καταιγιστικό σλόγκαν τη φράση του: «δεν υπάρχει σάλιο».

Τότε αυτή η φράση της «ειλικρίνειας» έγινε είδηση, έγινε ρεπορτάζ, έγινε καθημερινό ανάγνωσμα, έγινε προπαγάνδα εκβιασμού και βιασμού επί 24ώρου βάσεως, έγινε χειρουργικό σουβλί για τη λοβοτομή του «λαουτζίκου».

Αμέσως μετά ο «φιλαλήθης» υπουργός τοποθέτησε, εν ψυχρώ, την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Τότε αυτός με το «έγκυρο» παράσημο του «λαγού» της «ειλικρίνειας» εξειδίκευσε όλη την κακουργηματική αγριότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτός ο «φιλαλήθης» που δήθεν ξεμπρόστιαζε το ψεύδος του πρωθυπουργού του και της κυβέρνησής του χρησιμοποίησε την «αλήθεια» του για να εκτελέσει εν ψυχρώ τα συμβόλαια θανάτου που του είχαν ανατεθεί!!!

Όταν είσαι εραστής της αλήθειας δεν συμμετέχεις ενεργά και κυνικά στην υλοποίηση της κυβερνητικής ΑΠΑΤΗΣ, διαχωρίζεις τη θέση σου από το καθεστώς και την κυβέρνηση του ψεύδους και της απάτης, την κυβέρνηση των ανδρεικέλων της τρόικας.

Η «φιλαλήθεια» των κυβερνητικών εκτελεστών, των ανδρεικέλων, είναι μια άλλη μορφή ψεύδους και απάτης: Η «αλήθεια» των «λαγών» του καθεστώτος η οποία χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» νέων εκτελέσεων του ελληνικού λαού…

Τώρα με το κύρος της «φιλαλήθειας», ο υπουργός μας ξεστομίζει το νέο σλόγκαν: «Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία, κάποιοι επιλέγουν να πούνε την αλήθεια στο λαό και κάποιοι όχι»!!!

Και βγαίνουν και χειροκροτούν, οι αφελείς (γιατί τα ΜΜΕ των «νταβάδων» γνωρίζουν τι πράττουν), τη «φιλαλήθεια» του «λαγού», τη «φιλαλήθεια» της απάτης και των νέων συμφορών που περικλείει…

«Χαστούκισε» τον Πρωθυπουργό μας λένε, λες και δεν γνωρίζουμε ότι τον Πρωθυπουργό δεν τον «χαστουκίζει» το υπουργικό-γρανάζι και το ίδιο ανδρείκελο, αλλά τα μεγάλα αφεντικά, τα οποία ετοιμάζουν την απόσυρσή του και τις νέες απάτες με τους «λαγούς» τους: τους «αρίστους», τους «έντιμους» και λοιπά…

Χειροκροτούν οι πόρνες των ΜΜΕ το πολιτικάντικο «χαστούκι» του «φιλαλήθους» υπουργού και εξαφανίζουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ: Αυτά που δίνει η ίδια πραγματικότητα και ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση ΣΥΝΟΛΙΚΑ, στον ίδιο το «λαγό» (Λοβέρδο), στα δεκανίκια της Αντιπολίτευσης και στους κατασκευαστές των νέων αχυρανθρώπων τους.

Παρακάμπτουν όμως και τις εφιαλτικές σηματοδοτήσεις αυτής της «φιλαλήθειας»: Ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο άσχημη από ό,τι την εμφανίζουμε!!!

Όταν ένας υπουργός της κυβέρνησης η οποία εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας λέει το«να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία», αυτό δεν σημαίνει, απλώς ότι σας είπαμε ψέματα (κάτι που οι πάντες γνωρίζουν και βιώνουν), αλλά ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που λέμε.

Με πιο απλά λόγια ο «λαγός» υπουργός μας λέει: Θα πρέπει για να αντιμετωπιστεί αυτή η ακόμα χειρότερη κατάσταση να παρθούν ακόμα χειρότερα μέτρα, να εκτελεστούν και νέα συμβόλαια θανάτου, διαφορετικά θα χαθούμε!

Ο «φιλαλήθης μας, λοιπόν, προλειαίνει και το έδαφος των νέων εξοντωτικών μέτρων, κηρύσσοντας την «κατανόηση» και την «ανοχή» γιατί η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που παρουσιάζουμε ως κυβέρνηση…

Αυτή είναι η «φιλαλήθεια» και η «γενναιότητα» του υπουργού ο οποίος εκτελεί ενεργητικά και ωμά τις εντολές: Η «φιλαλήθεια» του «λαγού» του καθεστώτος στο τετράγωνο…

Το ίδιο δεν έγινε με το παλιό «φιλαλήθες» σλόγκαν: «Δεν υπάρχει σάλιο»;

Αντί λοιπόν να συρόμαστε πίσω από τα ΜΜΕ, να γινόμαστε νεροκουβαλητές της καθεστωτικής απάτης και να χειροκροτούμε τη «φιλαλήθεια» και το δήθεν «χαστούκι» του υπουργού προς ΓΑΠ, θα πρέπει να αποκαλύπτουμε την ΑΠΑΤΗ αυτής της «φιλαλήθειας» και του «χαστουκιού»: Την απάτη των «λαγών»!!!

Λαϊκή οργή υπάρχει αλλά από μόνη της

δεν αρκεί για να φέρει ουσιαστικές αλλαγές

Υπάρχει οργή γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Τεράστια οργή. Την οποία την διαπιστώνει κάποιος εύκολα, εκτός κι αν πληροφορείται για το τι συμβαίνει μόνο από τα κανάλια της τηλεοπτικής καταστολής και τις εφημερίδες των εργολάβων του δημοσίου.

Και για πρώτη φορά η οργή αυτή είναι… διακομματική. Δηλαδή δεν είναι οργισμένοι μόνο οι οπαδοί ενός κόμματος. Ο θυμός έχει αγγίξει πολίτες με πολύ διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Αλλά υπάρχουν ακόμη δυο σημαντικά ζητήματα:

 • πολλοί έλληνες ζουν ακόμη, για διάφορους λόγους, στην κοσμάρα τους, κατάλαβαν την κρίση λίγο έως καθόλου και φυσικά δεν έχουν καμμία οργή και
 • ναι μεν οι οργισμένοι είναι πολλοί, όμως δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα εκείνη η ψυχολογία που θα απαιτήσει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στις δομές του πολιτεύματος.

Στην πρώτη κατηγορία, αυτών που δεν ένιωσαν δηλαδή την κρίση ώστε να οργιστούν, ανήκουν πολλές ομάδες ελλήνων

 • εκείνοι που τις δύο προηγούμενες δεκαετίες κέρδισαν πάρα πολλά, δηλαδή έχουν “χοντρή καβάντζα”, και εκείνοι που και τώρα ακόμη συνεχίζουν να κερδίζουν πολλά. Δηλαδή κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες όπως γιατροί και δικηγόροι και τα παρόμοια, καθώς και μια σειρά άλλων που είχαν συναλλαγές με τμήματα του δημόσιου μηχανισμού, τους δήμους κυρίως αλλά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, από τις οποίες συναλλαγές, αδιαφανείς επί το πλείστον, αποκόμισαν τεράστια, για την οικονομική τους τάξη, κέρδη.
 • εκείνοι οι μεγαλοϋπάλληλοι του δημοσίου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού, πχ στις τράπεζες και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, που παρά τις μειώσεις μισθών, η αμοιβή τους είναι ακόμη πολύ υψηλή και η κρίση δεν τους ανησυχεί. Σ’ αυτούς προσθέστε και μια σειρά διορισμένων οικογενειακώς στο δημόσιο, με μισθούς των δύο και δυόμισυ χιλιάδων ευρώ, δηλαδή ένα οικογενειακό εισόδημα γύρω στα 5.000 ευρώ, που με τις μειώσεις πήγε κάπου στις 3.500. Αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι περισσότεροι και αποτελούν και τον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών των κομμάτων και του κομματικού κράτους.
 • μια μεγάλη ομάδα νέων, συνήθως άνεργων ή ακόμα σπουδαστών, οι οποίοι ζουν είτε με τους γονείς τους είτε με την συνδρομή των γονιών τους και οι οποίοι έχουν σε μεγάλο βαθμό υποκύψει στην γοητεία του life style πολιτισμού. Πρόκειται για το βασικό κοινό των διάφορων γυαλιστερών τηλεσκουπιδιών μη-πολιτικού περιεχομένου, ηλικίας από 18 έως 35. Ενα κοινό το οποίο είναι σχεδόν εντελώς α-πολιτικό, έχει απωλέσει την κριτική του ικανότητα και έχει για ινδάλματα τους σταρ του θεάματος. Ονειρα σχεδόν αποκλειστικά καταναλωτικά και πολιτική παιδεία ανύπαρκτη. Δυστυχώς είναι το κομμάτι που λόγω ηλικίας είναι το πιο δυναμικό κομμάτι μιας κοινωνίας, και εκείνο που, λόγω δυναμισμού, μπαίνει στην κεφαλή της εφόδου μιας κοινωνίας προς την προκοπή και το μέλλον της. Οσο η οργή δεν φτάνει σε αυτό το κοινωνικό τμήμα ευρύτερα, η κοινωνία μας δεν θα καταφέρει να παρατάξει τις δυνάμεις που απαιτούνται για μια αντεπίθεση.

Στην δεύτερη κατηγορία, στους οργισμένους, δηλαδή σε εκείνους που επηρρέασε η κρίση και όπου μήνες τώρα συσσωρεύεται οργή, λείπει η μετουσίωση της οργής και της αγανάκτησης σε πολιτικά αιτήματα. Και σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν αρκετές ομάδες ελλήνων

 • εκείνοι που συνεχίζουν να πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό και στα κόμματα ακόμη, και που βασικά θεωρούν πως η παρούσα κρίση είναι πρόβλημα έλλειψης έντιμων προσώπων που θα επέτρεπαν στα κόμματα να εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους διακηρύξεις. Είναι εκείνοι οι δεξιοί και αριστεροί πολίτες που πιστεύουν με τον έναν ή άλλον τρόπο πως φταίνε κυρίως τα παρόντα πολιτικά πρόσωπα για την έλλειψη και εφαρμογή ικανής και έντιμης δεξιάς ή αριστερής πολιτικής που θα συγκινήσει και θα παρακινήσει και τον λαό, και που δεν έχουν καθόλου αντιληφθεί ακόμη πως τα πρόσωπα είναι προϊόντα του συστήματος και πως αυτό το σύστημα της αντιπροσώπευσης οδηγεί σε ολιγαρχίες είτε στο πολίτευμα είτε στα ίδια τα κόμματα εσωκομματικά. Το βασικό τους αίτημα είναι συνήθως η τιμωρία των διεφθαρμένων και η αποκατάσταση της νομιμότητας.
 • εκείνοι που έχουν αντιληφθεί πως είναι πολλά πράγματα που δεν πάνε καλά με τον κοινοβουλευτισμό και τα κόμματα αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπίσει ή καταλήξει τι ακριβώς είναι αυτό που δεν πήγε καλά και αυτοί είναι και οι πιο απελπισμένοι διότι δεν βλέπουν διέξοδο. Μπορεί να μην πιστεύουν πια στα κόμματα τόσο όσο παλιά, αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν στην ανάγκη προσώπων ικανών και ηγετικών γι’ αυτό και αναζητούν ηγέτες και μεσσίες ακόμη και σε κοινωνικά κινήματα ή κινήματα πολιτικής αυτο-οργάνωσης, και οι οποίοι παραμένουν σε μεγάλο ακόμη βαθμό πολιτικά ετερόφωτοι, αναμένοντας την πολιτική καθοδήγηση του σοφού αρχηγού ή της σοφής ηγεσίας. Το βασικό τους αίτημα είναι συνήθως η αξιοκρατία και η εμπέδωση ενός κοινωνικού κώδικα ήθους και αρετής στον δημόσιο βίο.
 • και τέλος εκείνοι που έχουν έρθει σε οριστική ρήξη με το παρελθόν και των κομμάτων και των προσώπων και οδηγούν την σκέψη τους με όση διανοητική αυτονομία δύνανται, σε προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με την αυθεντική δημοκρατία, την κλήρωση αντί της εκλογής, και παρόμοιους δημοκρατικούς μηχανισμούς προσπαθώντας να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο αιτημάτων για το πολίτευμα. Το βασικό τους αίτημα έχει να κάνει με την μεταμόρφωση του κοινοβουλευτισμού σε κάτι που να μοιάζει περισσότερο με δημοκρατία και που θα αφαιρεί από τα κόμματα και τα πρόσωπα τις τωρινές ολιγαρχικές τους εξουσίες. Δυστυχώς αυτοί είναι και οι λιγώτεροι.

Συνοψίζοντας, όλοι οι έλληνες δεν έχουν νιώσει την οικονομική κρίση, αλλά ακόμη κι αν την ένιωσαν ως έναν βαθμό δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Από την άλλη όσοι έλληνες είναι οργισμένοι με το πολιτικό σύστημα λόγω της κρίσης δεν συνεπάγεται αυτόματα πως έχουν την ίδια στάση απέναντί του και τις ίδιες απαιτήσεις από αυτό, σχετικά δηλαδή με το ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο πολίτευμα, παρόλη την οργή τους.

Λαϊκή οργή υπάρχει αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να φέρει ουσιαστικές αλλαγές. Η διαφώτιση περί δημοκρατίας έχει να διανύσει πολύ δρόμο ακόμη πριν γίνει μαζικό αίτημα.

Θραξ o Αναρμόδιος
(Αναδημοσίευση)

Με αυτά τα λόγια ο μεγάλος αγιορίτης γέροντας της Ορθοδοξίας, γέροντας Ιωσήφ, προσπαθούσε να προειδοποιήσει για τα επερχόμενα. Όμως, ο λόγος του δεν ήταν για να ενσπείρει τον φόβο. Κάθε άλλο… Προσπαθούσε να συνεγείρει και να οδηγήσει τον άνθρωπο στην αυτοκριτική, στην γνώση προκειμένου να ετοιμαστεί για τα χειρότερα.
Τα χειρότερα, για τον κεκοιμημένο γέροντα Παΐσιο, θα είναι η πείνα, αλλά και κάποιο «επεισόδιο» με την γείτονα Τουρκία (για το οποίο δεν γίνεται σαφής εάν θα προηγηθεί της απομάκρυνσης του "κεφαλαίου"). Αλλά, ο σεβάσμιος γέροντας μας παρηγορεί και μας ειδοποιεί πως αυτό το κακό δεν θα κρατήσει πολύ. «Το κακό που θα έρθει, θα κρατήσει λίγο, μερικούς μήνες. Να εύχεστε μόνο να έρθει καλοκαίρι και όχι χειμώνα, γιατί τότε θα είναι ποιο εύκολο να βρεθεί τροφή…», μας λέει ο αγαπημένος του Χριστού και της Παναγίας, αγιορίτης γέροντας…
Ποιός, άραγε, θα τον πίστευε ακόμη και πριν έναν χρόνο από σήμερα;
Ποιός δύσπιστος δεν θα τον περιγελούσε, ή και δεν θα τον μεμφθεί ακόμη και σήμερα;
Και όμως, πόσα έχουν συμβεί και πόσα πρόκειται να συμβούν…! Ζούμε σε μία περίοδο κατά την οποία δεν είμαστε σίγουροι για το αύριο... άραγε αργεί να έρθει η στιγμή που δεν θα είμαστε σίγουροι ούτε για το σήμερα;
Ακόμη και οι μέχρι πρότινος υπερασπιστές της άποψης πως "η χώρα θα σωθεί και δεν θα πτωχεύσει", σήμερα γράφουν διστακτικά ή αρχίζουν να ψελλίζουν την αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αποδέχονται την πολύ σοβαρή πιθανότητα η χώρα να μπαίνει πλέον σε μία πορεία που μπορεί να χαρακτηριστεί (το λιγότερο) ως πρωτόγνωρη, κατά την οποία η Ελλάδα και οι κάτοικοί της θα γνωρίσουν στιγμές πολύ δύσκολες, ενώ το ζήτημα της εύρεσης και της εξασφάλισης ακόμη και της τροφής θα αποτελεί την μοναδική καθημερινή μέριμνα… Βλέπετε, η τέταρτη δόση του δανείου και η επικείμενη συνάντηση Κορυφής της Ευρώπης, στέλουν αρκετά απαισιόδοξα μηνύματα για την Ελληνική οικονομία...
Έχουμε σκεφθεί, αλήθεια, τι θα συμβεί στην χώρα, εάν επαληθευθούν τα λόγια αγίων γερόντων της Εκκλησίας μας;
Έχουμε σκεφθεί τι σημαίνει το: «θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και θα γίνουν μεγάλες φασαρίες στην πρωτεύουσα» που είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός;
Κοιτώντας σήμερα τριγύρω μας, βλέπουμε με χαρακτηριστική άνεση το «ρέμπελο» (ανθρώπους που δεν έχουν κανονική στέγη, που περιφέρονται και που καταφέρνουν να ζούνε εκτελώντας παρασιτικούς ρόλους ή μέσω του εγκλήματος) να περιφέρεται στην Αθήνα, να τρομοκρατεί κατοίκους της χώρας ακόμη και στην Ηγουμενίτσα, ενώ η κυβέρνηση (δια στόματος Βενιζέλου) αποδέχεται την σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας σοβαρών εκτρόπων στο κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες και η γνωστή Αλ Σαλέχ δεν διστάζει να απειλεί πως «θα πάρει φωτιά η Αθήνα»…
Ταυτόχρονα, μία είδηση που έχει παραμείνει στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας (αν όχι στην πλήρη αφάνεια), και που αφορά την έλλειψη δημητριακών στην χώρα, εντείνει τους φόβους για την περίπτωση αδυναμίας του κράτους να ανταποκριθεί στις ανάγκες διατροφής των πολιτών…
Δεν τολμώ να σκεφθώ που βαδίζουμε ως χώρα, δεν τολμώ να αναλογιστώ που βαδίζουμε ως πολίτες, αλλά θα τολμήσω να αναρωτηθώ, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους «δαίμονές» μας; Τη στιγμή που τα κρατικά θεσμικά όργανα αδυνατούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες των πολιτών, οι πολίτες, όλοι εμείς, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε μία σοβαρή περίοδο κρίσης; Και αν δεν είμαστε, μήπως θα έπρεπε να ετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο; Μήπως θα πρέπει να περάσουμε (με οποιονδήποτε τρόπο) στην ενηλικίωσή μας ως πολίτες, αλλά και να αρχίσουμε να λειτουργούμε ως άνθρωποι;
Κωνσταντίνος

Θαυμαστές προφητείες του Γέροντα Παϊσίου
Τά όσα παραθέτουμε εδώ, είναι παρμένα από δύο βιβλία.
Τό πρώτο, είναι γραμμένο από τόν Αγιορείτη ιερομόναχο π. Χριστόδουλο Αγγέλογλου πού επί σειρά ετών βοηθούσε τόν π. Παϊσιο από τήν διπλανή Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στήν οποία τότε υπηρετούσε. Τίτλος του ” ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ” { κείμενα Α΄ }
Τό δεύτερο, είναι τού κ. Νικ. Ζουρνατζόγλου, επισμηναγού έ.ά. πνευματικού παιδιού τού π. Παϊσίου καί επί σειράν ετών συνεργάτη του μέ τίτλο ” ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ό ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ” { κείμενα Β΄ }

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Σταύρος Βαλίδης, πρώην διοικητής Αστυνομικού τμήματος τού Αγίου Όρους.
Τόν Γέροντα Παϊσιο τόν γνώρισα, όταν μέ αξίωσε ό Θεός νά υπηρετήσω ώς διοικητής τού Αστυνομικού Τμήματος τού Αγίου Όρους.
Τόν Νοέμβριο τού 1991 μαζί μέ έναν συνάδελφο αστυνομικό κατηφορίσαμε από τίς Καρυές γιά τό κελλί του.
Εκείνη τήν εποχή ξέραμε καλά ότι, άν τήν ημέρα έμπαιναν 300 προσκυνητές, οί μισοί από αυτούς πήγαιναν στόν πατέρα Παϊσιο…
Στήν επάνω πόρτα τού φράκτη σέ καλωσόριζε μιά πινακίδα πού έγραφε ” κεραστείτε ” καί από κάτω υπήρχε ένα κουτί μέ λουκούμια. Υπήρχε ακόμη τρεχούμενο νερό καί μερικά σιδερένια κύπελλα γιά νά πίνουν οί προσκυνητές.
Όταν φθάσαμε, ήταν ευτυχώς εκεί καί σκάλιζε τόν κήπο του.
Εκείνο πού μού έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι ό Γέροντας, άν καί απομονωμένος από τόν κόσμο, γνώριζε σχεδόν τά πάντα πού συνέβαιναν, από πλευράς αστυνομεύσεως καί εθνικής ασφάλειας καί αφορούσαν τό Αγιο Ορος. Ηταν ακόμη ενήμερος γιά όλα όσα συνέβαιναν στήν Ελλάδα.
Μού έλεγε, ότι οί ξένες δυνάμεις στήν Ευρώπη μέ τά τεράστια κεφάλαια πού διαθέτουν, έχουν σάν στόχο νά αλλοιώσουν τίς αρχές, τίς παραδόσεις, καί τούς θεσμούς τού Αγίου Ορους. Τό πολύ χρήμα, οί ανέσεις, τά περιουσιακά στοιχεία, ή διάνοιξη δρόμων, τά μηχανήματα, καί οί ευκολίες, ήτανε θέματα πού τόν προβλημάτιζαν.
Θυμάμαι κάποια φορά, πού είχα συνοδεύσει ώς διοικητής τής Αστυνομίας τρείς ξένους επισήμους, πού ήθελαν νά γνωρίσουν τόν ” μεγάλο ασκητή Παϊσιο “, μέσα από όσα είχαν ακούσει γι΄ αυτόν στήν πατρίδα τους.
Ενας από αυτούς τόν ρώτησε γιά τήν Ενωμένη Ευρώπη, καί πήρε τήν εξής απάντηση.
– Είναι πολύ ζεστό ακόμη τό αίμα…
Οί επίσημοι απόρησαν μή μπορώντας νά καταλάβουν τήν κρυπτογραφημένη απάντησή του. Αργότερα πού τόν ρώτησα τί σημαίνει , ότι είναι ακόμη ζεστό τό αίμα, μού είπε.
– Είναι αδύνατο, καί θά φανεί αυτό αργότερα, νά υπάρξει ποτέ συνεργασία τών Αγγλων, τών Γάλλων, τών Γερμανών, τών Ιταλών, τών Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε στόν Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες καί τούς θείους τους.
Είναι ποτέ δυνατόν νά ονομάζει ό ένας τόν άλλο “σύμμαχε” καί νά τό εννοεί;
Μή βλέπουμε τά πράγματα κοντόφθαλμα καί μόνο χάριν τής Οικονομίας. Θά βγεί ό Εθνικισμός στήν επιφάνεια καί τότε…
Μιά άλλη φορά πού βρέθηκα στό κελλί του συνοδεύοντας Ελληνες επισήμους, μάς είπε.
– Η Κωνσταντινούπολη θά γίνει Ελληνική, καί η Αγία Σοφία πάλι θά λειτουργήσει. Η Τουρκία θά διαλυθεί. Ετσι θά απελευθερωθούν τά χωριά μας καί οί αλύτρωτες πατρίδες μας… {κείμ. Α}
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ;
Ενα μεσημέρι έφθασε στό κελί τού Γέροντα μιά παρέα προσκυνητών. Αφού πήραν τήν ευχή του, κάθισαν στό υπαίθριο αρχονταρίκι. Μέ πολύ καλοσύνη τούς πρόσφερε δροσερό νερό, λουκούμι, καί φρέσκα κορόμηλα. Σέ λίγο ή συζήτηση άρχισε…
– Πώς πάει ό κόσμος έξω; ρώτησε ό Γέροντας.
– Γενικώς πάτερ μου, τά μέσα ενημερώσεως προβάλλουν τό κακό. Φθάσαμε στό σημείο νά αισχρολογούν ακόμη καί τά μικρά παιδιά…Πώς πρέπει άραγε νά φερόμαστε μέσα στήν κακία αυτού τού κόσμου;
– Χρειάζεται διάκριση. Νά συμβουλευόσαστε τόν πνευματικό σας σέ τέτοιες καταστάσεις.
Εδώ, ό Γέροντας σηκώθηκε, τούς άφησε γιά λίγο μόνους, κι΄ εκείνοι βρήκαν τήν ευκαιρία νά συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σκέφθηκαν νά τόν ρωτήσουν ” τί θά γίνει μέ τήν Πόλη; “
Σέ λίγο επέστρεψε ο π.Παϊσιος, καί πρός γενική έκπληξη, τούς πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τήν σκέψη τους!…
– Τί λέτε, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;
Η παρέα έμεινε άναυδη καί αμίλητη…
– Σάς ρωτάω πάλι, είπε ό Γέροντας. Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;
Καί σέ λίγο αστειευόμενος προσθέτει,
– Παλικάρια τής φακής…
– Ναί Γέροντα, άν είναι από τόν Θεό ευλογημένο, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη…
– Θά τήν πάρουμε παιδιά μου. Οχι δηλαδή πώς θά τήν πάρουμε εμείς, άλλοι θά μάς τήν δώσουν. Θά τήν πάρουν αυτοί από τούς Τούρκους καί θά τήν δώσουν σ΄ εμάς, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τότε, τό συμφέρον τους!…
– Θά διαρκέσει πολύ αυτό τό κακό, Γέροντα;
– Μπόρες, μπόρες θά ΄ναι. Θά δώσουμε όμως εξετάσεις…
Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο…
Θά υπάρξει μετά καί συνέχεια…. τό δεύτερο ημίχρονο…
Ο κόσμος θά φθάσει σέ αδιέξοδο, καί τότε όλοι θά ζητούν νά μάθουν γιά τό Ευαγγέλιο καί τίς Γραφές. Θά λυπηθεί ό Χριστός τόν κόσμο, καί μέ ένα ξεχωριστό σημείο πού θά δείξει, πολλοί θά πιστέψουν.
Τότε, θά ψάχνει κανείς νά βρεί άπιστο!
– Γέροντα, στό απολυτίκιο τού προφήτου Ηλιού λέει, ότι είναι ό δεύτερος πρόδρομος τής Παρουσίας Χριστού.
Είναι γνωστό, ότι ό προφήτης Ηλίας δέν κοιμήθηκε, όπως καί ό Ενώχ. Θά έλθει πάλι ό προφήτης Ηλίας στήν Γή;
Ο Γέροντας χαμογέλασε.
– Ο προφήτης Ηλίας τροχάει καί ετοιμάζει τήν μαχαίρα του! Καί μάλιστα πρώτα θ΄ αρχίσει από τούς Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες, καί μοναχούς!
– Καί από τούς λαϊκούς πάτερ Παϊσιε…
– Τά δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τά δικά μας είναι αμαρτήματα.
Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τό μαχαίρι του, όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλοιώς τά λένε οί Πατέρες τής Εκκλησίας κι΄ αλλοιώς τά ερμηνεύει ό κόσμος.
Παράδειγμα τά “Εξαμίλια” πού αναφέρει ό Αγιος Κοσμάς ό Αιτωλός.
{ Οί Τούρκοι, λέει, θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι φθάνοντας στά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν μέχρι τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθεί, τό άλλο 1/3 θά βαπτισθεί, καί μόνο τό υπόλοιπο 1/3 θά πάει στήν Κόκκινη Μηλιά}
Κανένας δέν μπόρεσε νά τό εξηγήσει, όλοι τό ερμηνεύουν λανθασμένα.
Εξαμίλια υπάρχουν στόν Λαγκαδά, στό Κιλκίς, στήν Θράκη, στήν Κόρινθο, μά κανένας δέν καταλάβαινε ότι τά “Εξαμίλια” τού Αγίου Κοσμά είναι τά εξαμίλια τής υφαλοκρηπίδας καί ή αιτία πολέμου μέ τήν Τουρκία…
Νά διαβάσετε τούς προφήτες τί λένε…Τόν Ιωήλ,τόν Ζαχαρία, τόν Ιεζεκιήλ, τόν Δανιήλ…Τά λένε όλα πώς θά γίνουν!
Γιά 7 χρόνια στήν Παλαιστίνη δέν θά καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια, αλλά πού νά ξέρετε εσείς από μπαστούνια καί ξύλα! Εσείς έχετε στά σπίτια σας καλοριφέρ ( χαμογελώντας), ενώ εγώ, καίω ακόμη ξύλα στό τζάκι κι΄ έτσι ξέρω απ΄ αυτά…( προφ. Ιεζεκ. 39,9-10)
– Καί οί Εβραίοι Γέροντα;
– Ενας ευσεβής Ιορδανός μού έλεγε ότι οί Εβραίοι έχουν σκάψει ένα τούνελ κάτω από τό τέμενος τού Ομάρ ( τέμενος Αλ Ακτσά ) θέλοντας νά τό καταστρέψουν. Εκεί βρίσκονται καί τά θεμέλια τού αρχαίου Ναού τού Σολομώντος.
Εκεί, όταν έλθει ό Αντίχριστος, θά κτίσει πάλι καί τόν Ναό τού Σολομώντος… { κείμ. Β΄}
Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρου.
Γνώρισα τόν π. Παϊσιο στά 1992 από επίσκεψή μου στό Αγιο Ορος μαζί μέ έναν τυφλό φίλο μου. Τόν βρήκαμε στό κελλί του νά συνομιλεί μέ δύο άτομα. Μόλις τελείωσε, ήρθε κοντά μας καί μάς χαιρέτισε μέ τά μικρά μας ονόματα, άν καί τόν βλέπαμε γιά πρώτη φορά!
Γιά τήν Κύπρο μάς είπε.
– Θά έλθει ή ώρα πού τό θέμα τής Κύπρου θά λυθεί. Θά περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά θά λυθεί καί θά είναι Ορθόδοξη καί Ελληνική !
Τόν ρώτησα γιά τήν συνεχή αδιαλλαξία καί τίς προκλήσεις τών Τούρκων. Μέ έπιασε από τόν ώμο καί μέ πολλή σοβαρότητα μού είπε,
– Μή ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι νά κοιμηθώ πιά καί δέν θά είμαι στήν ζωή, αλλά θά τά βλέπω όλα από επάνω. Εδώ είμαστε όλοι προσωρινοί.
Η Τουρκία θά διαλυθεί σέ τρία-τέσσερα κομμάτια. Εχει αρχίσει ήδη ή αντίστροφη μέτρησή της.
Πολύ σύντομα οί προσευχές πού γίνονται τώρα κάτω από τήν επιφάνεια τής γής, θά γίνονται επάνω, καί τά κεράκια πού ανάβονται κάτω, θά ανάβονται επάνω… ( εννοούσε τούς Ελληνες κρυπτοχριστιανούς τής Τουρκίας )
Εμείς θά πάρουμε τά δικά μας εδάφη, οί Αρμένιοι τά δικά τους, καί οί Κούρδοι πάλι τά δικά τους. Τό Κουρδικό θέμα έχει πιά δρομολογηθεί.
Αυτά θά γίνουν όχι τώρα, τό 1992, αλλά σύντομα…
Θά γίνουν όλα αυτά όταν θά πάψουν νά κυβερνάνε τήν Τουρκία οι πολιτικοί πού είναι σήμερα, καί όταν μιά νέα γενιά πολιτικών εμφανισθεί γιά νά κυβερνήσει.
Τότε θά γίνει καί ό διαμελισμός τής Τουρκίας ….
( μήπως μέ κυβέρνηση Ερντογάν καί νέων πολιτικών; )
Θά τά δείς παιδί μου, θά τά δείς. Πίστη καί ελπίδα στόν Θεό νά υπάρχει καί θά χαρούν πολλοί. Ολα αυτά θά γίνουν μέσα στά χρόνια αυτά. Εφτασε πιά ό καιρός! “
Τόν ρώτησα άν ή Ελλάδα υποστεί συμφορές από ότι επακολουθήσει, καί μού είπε.
– Θά υπάρξουν ασήμαντα προβλήματα. Αρκετός κόσμος πού σήμερα είναι Χριστιανικά αδιάφορος, θά επιστρέψει στόν Ορθόδοξο χώρο. Νά μή ανησυχείτε γιά τήν Ελλάδα !…
{ κείμ. Α΄}

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ( ΕΣΣΔ)
Ο κύριος Δ.Κ. από τήν Κ…, είχε επισκεφθεί τόν Γέροντα. Τήν εποχή εκείνη ή Ρωσία ήταν πανίσχυρη, κυβερνούσε ό Μπρέζνιεφ καί κανείς δέν μπορούσε νά διανοηθεί ότι μπορούσε νά φθάσει σέ διάλυση.
Ο π.Παϊσιος μεταξύ άλλων, τού είπε,
– Η ΕΣΣΔ νά δείς πού σέ λίγο θά διαλυθεί…
Ο κύριος Δ… είχε τίς αντιρρήσεις του.
– Μά… τέτοια δύναμη πανίσχυρη, Γέροντα, ποιός θά τήν διαλύσει; Ούτε τό νυχάκι της δέν θά μπορέσουν νά πειράξουν!
– Θά τά δείς, έλεγε ό Γέροντας. Θά ζείς μάλιστα ( είχε καί μεγάλη ηλικία ), καί θά τά δείς κι΄ όλας αυτά πού σού λέω…
Καί συνέχισε,
– Νά γνωρίζεις ότι καί ή Τουρκία θά διαλυθεί. Θά γίνει πόλεμος σέ δύό ημίχρονα. Εμείς θά είμαστε οί νικητές, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι.
– Γέροντα, σ΄ αυτόν τόν πόλεμο, θά πάθουμε εμείς κακό;
– Έ, τό πολύ-πολύ νά πειράξουν ένα-δυό νησιά μας αυτοί, αλλά σέ εμάς θά δώσουν καί τήν Κωνσταντινούπολη.
Θά τά δείτε, θά τά δείτε όλα αυτά! { κείμ. Β΄}
Πελωριάδης Γεώργιος
Ο π.Παϊσιος είχε υπηρετήσει ασυρματιστής στόν στρατό, μέ εμφύλιο, χιόνια, καί πείνα, προσευχόμενος στόν Θεό νά μή σκοτώσει άνθρωπο. Οταν τόν ρωτούσαν στήν Τρίπολη ποιό μέσον καί ποιόν Συνταγματάρχη είχες στό Επιτελείο γιά νά σού δώσουν τέτοια ειδικότητα, τούς έλεγε. ” Τόν Θεό “.
Σχετικά μέ τήν πτώση τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε.
– Δέν ήθελε ό Θεός νά πέσει τό Βυζάντιο. Αλλά τότε πήγαιναν καί έπαιρναν αντίδωρο στήν εκκλησία μέ τό ξίφος τους…
Αν οί πρόγονοί μας δέν είχαν παροργίσει τόν Θεό, δέν θά έφθανε στό σημείο νά χρησιμοποιήσει τήν παιδαγωγική τιμωρία…
Οταν κατά καιρούς γινόταν λόγος γιά τήν προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού ότι θαρθούν οί Τούρκοι καί θά φθάσουν μέχρι τά Εξαμίλια στόν πόλεμο Ελλάδος - Τουρκίας ό Γέροντας έλεγε.
– Ο κόσμος σήμερα δέν έχει μυαλό. Τά εξαμίλια τά οποία αναφέρει ό άγιος Κοσμάς, είναι τά έξη μίλια τής υφαλοκρηπίδος στό Αιγαίο. Αυτά θά είναι, καί ή αιτία πολέμου… { κείμ. Α΄}

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ…
Μιά μέρα τού 1987 ( σημειώνει ό συγγραφέας ), ρώτησα τόν Γέροντα, γιά τόν μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο, τόν Αρμαγεδόνα, πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη.
Μέ πατρικό ενδιαφέρον μού ανέφερε διάφορα σχετικά θέματα. Θέλησε μάλιστα, νά προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας ορισμένες ενδείξεις πού πιστοποιούν ότι πράγματι βρισκόμαστε στήν γενεά τού Αρμαγεδώνος.
Είπε λοιπόν,
” Οταν ακούσετε ότι τά νερά τού Ευφράτη τά κόβουν από ψηλά οί Τούρκοι μέ φράγματα, καί τά χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε νά ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στήν ετοιμασία τού μεγάλου εκείνου πολέμου καί ότι προετοιμάζετε ό δρόμος γιά τίς ” μύριες μυριάδων στρατού τών από ανατολών ηλίου ” , πού αναφέρει ή Αποκάλυψη…
{ Σήμερα λειτουργεί ήδη κοντά στίς Τουρκικές πηγές τού Ευφράτη, τό μεγάλο φράγμα Κεμάλ Ατατούρκ πού μπορεί νά κόψει εντελώς τά νερά πρός τό Ιράκ καί τήν Συρία καί νά τά ρίξει στήν Μεσόγειο! δημιουργώντας έτσι γενική ανάφλεξη, τόν “πόλεμο τού νερού ” όπως η διεθνής διπλωματία έχει ήδη επισημάνει καί περιμένει… }
Μέσα σέ όλη αυτή τήν προετοιμασία, συνεχίζει ό π.Παϊσιος, είναι καί ή αποξήρανση τού ποταμού Ευφράτη ( στήν δεδομένη πολεμική στιγμή ) πού αναφέρει ή Αποκάλυψη, γιά νά μπορέσουν έτσι νά περάσουν τά 200.000.000 στρατού πού σημειώνονται, καί πού σήμερα μόνο οί Κινέζοι διαθέτουν…
Μάλιστα οί Κινέζοι, έλεγε ό Γέροντας, κατασκευάζουν ένα δρόμο, πού σήμερα τόν έχουν φθάσει κοντά στήν Ινδία, τόν λεγόμενο ” θαύμα τής Εποχής ” καί πού τό πλάτος του είναι ικανό γιά νά περνούν χίλιοι στρατιώτες παρατεταγμένοι δίπλα-δίπλα.
Αν περιμένουμε νά σχιστεί ό Ευφράτης καί νά εξαφανιστεί τό νερό, τότε σίγουρα θά πλανηθούμε. Γιατί αλλοιώς τά εννοεί ή Γραφή, καί αλλοιώς οί περισσότεροι τά καταλαβαίνουν…
Πρέπει ό άνθρωπος νά έχει Θεϊκή καθαρότητα σήμερα, γιά νά μή ξεγελασθεί από τά σημεία τών καιρών.
Κάτι ανάλογο συνέβη καί μέ τό Τσέρνομπιλ…
Εκεί, στήν Αποκάλυψη, ό Αγιος Ιωάννης ό Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενον νά πέφτει από τόν ουρανό μολύνοντας, πικραίνοντας, καί δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τά νερά καί τίς πηγές τών υδάτων…
Καί τό όνομα τού αστέρος Αψινθος!…( Ουκρανικά Τσέρνομπιλ !…)
Οσοι περιμένουν ακόμη νά πέσει κάποιο αστέρι από τόν ουρανό έχουν πλανηθεί. Ποτέ δέν πρόκειται νά καταλάβουν ότι αυτό έχει ήδη γίνει…
Γιατί Τσερνομπίλ στά Ρωσικά σημαίνει ” πικράδα ” καί είναι ή ίδια λέξη ” Αψινθος ” πού αναφέρεται στήν Αποκάλυψη, πού θά μολύνει μέ πικρότητα τά ύδατα κάνοντάς τα ακατάλληλα… { κείμ. Β΄}
Στέφανος Παπαβασιλείου - Κουβουκλιώτης, Θεσσαλονίκη
Γνώρισα τόν πατέρα Παϊσιο στήν Παναγούδα, μετά από πληροφορίες πού είχα γιά τήν αγιωσύνη καί γιά τήν χάρη πού έφερε.
Επηρεασμένος από σχετική προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού γιά τά Εξαμίλια, χωριό πού βρίσκεται 28 χλμ. από τήν Θεσσαλονίκη στόν δρόμο πρός τίς Σέρρες, τόν ρώτησα άν είναι ποτέ δυνατόν νά φθάσουν οί Τούρκοι έξω από τήν Θεσσαλονίκη…
Μέ κοίταξε χαμογελώντας καί μού είπε.
– Μήν ανησυχείς καθόλου. Ακου νά σού πώ τί συμβαίνει. ” Εξαμίλι ” είναι κάθε σημείο πού απέχει από τίς ακτές τής Τουρκίας έξη ναυτικά μίλια. Οταν ό Τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά τής Ελλάδος καί φθάσει στά 6 μίλια, πράγματι θά καταστραφεί. Οί Τούρκοι έχουν τά κόλλυβα στό ζωνάρι τους…
Τόν ρώτησα, τί θά γινόταν από εκεί καί πέρα;
– Εχω τήν εντύπωση, μού είπε, ότι έφθασε πιά ή ώρα, γιά νά πάρουμε τήν Πόλη…
– Πώς θά τήν πάρουμε τήν Πόλη; Θά έχουμε πάλι πόλεμο;
– Τήν Πόλη θά μάς τήν δώσουν…
– Ποιοί; Οί Τούρκοι; Είναι ποτέ δυνατόν;
– Οχι. Τήν Πόλη θά μάς τήν δώσουν οί Ρώσοι σέ πόλεμό τους μέ τήν Τουρκία… Θά μάς τήν δώσουν, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τό συμφέρον τους…
– Καί οί Τούρκοι Γέροντα τί θά γίνουν;
– Αυτοί θά καταστραφούν! Θά σβήσουν από τόν χάρτη, γιατί είναι ένα έθνος πού δέν προέκυψε από τήν ευλογία τού Θεού. ( Χρησιμοποιήθηκε προφανώς γιά νά τιμωρήσει παιδαγωγικά τήν ασέβεια τών χριστιανικών λαών, αλλά έχει κι΄ αυτό τήν ημερομηνία λήξεώς του… )
Θά σβήσουν ώς έθνος, καί ή έκταση ολόκληρης τής Τουρκίας θά καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θά περπατάς γιά νά συναντήσεις εκεί άνθρωπο… { κείμ. Α΄}
Αλέξανδρος Οικονόμου , αντιπτέραρχος έ.ά.
Τόν Μάρτιο τού 1994 συνάντησα τόν Γέροντα Παϊσιο βαριά άρρωστο, στό μοναστήρι τής Σουρωτής, έξω από τήν Θεσσαλονίκη. Συγκινήθηκα, όταν μού έπιασε τό χέρι, καί παρά τήν κρισιμότητα τής καταστάσεώς του, μού είπε τά ακόλουθα.
” Εσύ δέν πρέπει νά στενοχωριέσαι καί νά φοβάσαι τήν Τουρκία. Η Τουρκία θά διαλυθεί, καί μάλιστα θά τήν διαλύσουν οί ίδιοι οί σύμμαχοί της.
Η Βοσνία θά γίνει μουσουλμανικό κράτος ( εκείνη τήν εποχή σημειωτέον δέν υπήρχε τέτοιο κράτος ), αλλά αυτό θά στραφεί εναντίον τους, γιατί θά δημιουργηθεί καί Κουρδικό κράτος μέσα στήν καρδιά τής Τουρκίας…”
Ο Γέροντας τότε, βλέποντας με προβληματισμένο μέ αυτά πού άκουγα, μού ξαναλέει.
” Οπως ξέρεις, εγώ δέν διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τά μαθαίνω από “αλλού…” { Α΄}
Καραφεϊζης Βασίλειος, ταξίαρχος έ.ά. , Διδυμότειχο Έβρου
Στίς 10 Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα ή παρακάτω συνομιλία μου μέ τόν π. Παϊσιο.
– Γέροντα, πώς βλέπετε τήν διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας;
– Έ, καλό θά βγεί γιά τήν Ελλάδα.
– Τί θά γίνει όμως μέ τό λεγόμενο ” μουσουλμανικό τόξο; “
– Καί από αυτό, καλό θά βγεί…
Επειδή όμως δέν κατάλαβα τί εννοούσε, μού εξήγησε καί μού είπε.
– Ο διάβολος επιθυμεί τήν καταστροφή κάθε ανθρώπου. Ο Θεός όμως δέν τόν αφήνει ανεξέλεγκτο αλλά τού επιτρέπει μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Καί τό κάνει αυτό γιατί προγνωρίζει ότι από αυτό τό κακό, θά προκύψει καί κάτι καλό.
Η Τουρκία θά χάσει τούς συμμάχους της, ακόμη καί τούς πατροπαράδοτους φίλους της, τούς Γερμανούς…
Μού είπε ακόμη, ότι στήν Ιταλία θά παρουσιασθεί ένας πολιτικός τύπου Μουσολίνι, καί στήν Γερμανία ένας νέος Χίτλερ, καί ότι ή ΕΟΚ θά διαλυθεί !…
Η ΕΟΚ ( Ε.Ε. σήμερα ), δέν έχει καμμιά ομοιότητα μέ τήν Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μέ έναν αργαλειό, πού αφομοιώνει όλα τά κουρέλια καί όλες τίς χώρες… { Α΄}
Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας.
Τήν άνοιξη τού 1987 επισκέφθηκα τόν γέροντα Παϊσιο στό κελλί του, στήν Παναγούδα. Προβληματισμένος, τόν ρώτησα άν θά γινόταν πόλεμος μέ τήν Τουρκία καί μού είπε, ότι
…. όταν θά δούμε τήν Ελλάδα νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Τουρκία, καί ή Τουρκία νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Αθήνα, τότε θά πρέπει νά πούμε ” Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…
Νικόλαος Μάρτης, πρώην Υπουργός, καί συγγραφέας τού βιβλίου

” Η πλαστογράφηση τής Ιστορίας τής Μακεδονίας ”
Η πρώτη πληροφορία μου γιά τόν Γέροντα ήλθε μιά Κυριακή, στήν εκκλησία τής Αγίας Αικατερίνης στήν Αθήνα, πού είναι μετόχι τής Μονής Σινά. Μετά τό τέλος τής ακολουθίας μέ περίμενε έξω, ό συνταξιούχος σήμερα Αρεοπαγίτης Εμμανουηλίδης, πρόεδρος τότε τού συλλόγου τών Δικαστών καί Εισαγγελέων ” Φίλων τού Αγίου Ορους ” .
Μού μετέφερε τίς ευχές καί τήν ευλογία τού Γέροντα γιά τόν αγώνα πού έκανα τότε γιά νά αποδειχτεί ή Ελληνικότητα τής Μακεδονίας.
Συζητώντας, μού ανέφερε μάλιστα δύο περιστατικά, εκ τών οποίων τό ένα είχε συμβεί μπροστά του όταν μ΄ έναν εφέτη φίλο του είχε συναντήσει τόν Γέροντα στό κελί του καί είχε αποκαλύψει στόν εφέτη κάποιες ιδιαίτερες σκέψεις του.
Τό δεύτερο, τό είχε ακούσει ό Εμμανουηλίδης όταν επισκεφθείς παλαιότερα τόν π.Παϊσιο άκουσε στό πλοιάριο πρός τήν Ουρανούπολη, από μία συντροφιά νέων ένα περίεργο περιστατικό.
Ενας δικηγόρος, πηγαίνοντας πρός τό καλύβι τού Γέροντα μέ έναν φίλο του υφηγητή τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , προσπάθησε νά ξεγελάσει τόν π.Παϊσιο κάνοντάς του τόν γιατρό, γιά νά δεί άν θά τό καταλάβει…
Μόλις έφθασαν καί άνοιξε τήν πόρτα του ό Γέροντας, απευθυνόμενος στόν δικηγόρο τού είπε,
–Δικηγόρε, τά ψέμματά σου στά δικαστήρια! Δέν δέχομαι ανθρώπους πού λένε ψέμματα.
Καί τόν έδιωξε!
Οταν συνάντησα τόν Γέροντα, βαρειά άρρωστο πιά στό μοναστήρι τής Σουρωτής, μέ μορφή ήρεμη πού ακτινοβολούσε, χάρηκε πολύ πού μέ είδε καί μού είπε,
– Ακουσε νά σού πώ! Μάρτη μήνα έγινε ό Ευαγγελισμός τής Θεοτόκου. Μάρτη μήνα έγινε ή Επανάσταση τού 1821.
Δέν είναι τυχαίο, συνεπώς, ότι Μάρτης αγωνίζεται γιά τό θέμα τής Μακεδονίας! { Α΄}
http://www.scribd.com/doc/15372413/-

Ο Γέροντας
(25-7ου-1924 έως 12-7ου(29-6ου)-1994)
Μαρτυρίες Προσκυνητών1
Τον Ιούλιο του 1992, ως υπασπιστής του στρατιωτικού Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, οργάνωσα προσκύνημα στο Άγιον Όρος με 70 αξιωματικούς, κι επισκεφθήκαμε μεταξύ των άλλων και το κελλί του Γέροντος Παϊσίου (Παναγούδα). Συζητούσαμε με το Γέροντα και του θέταμε διάφορα ερωτήματα για εθνικά θέματα. Τον ρώτησα:
«Γέροντα, πώς βλέπετε το Σκοπιανό θέμα»;
«Όποια λύση και να δοθεί, μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων. Σκυλί που γαβγίζει πίσω από λεωφορείο, μην το φοβόσαστε, δε δαγκώνει».
«Γέροντα, θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη»;
«Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Πόλη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους». «Όταν θα πάρουμε την Πόλη, θα την κρατήσουμε για έξι μήνες, όσο δηλαδή διαρκεί ένα λάχανο»; Ο Γέροντας με κοίταξε με το διεισδυτικό βλέμμα του και μου απήντησε: «Όχι παιδί μου, για πάντα»! «Γέροντα, θα τα ζήσουμε αυτά τα γεγονότα»; «Βέβαια και θα τα ζήσετε!» Εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκα αν είναι στ’ αλήθεια δυνατό να συμβή αυτό. ο Γέροντας κατάλαβε το λογισμό μου και, κοιτάζοντας με, απήντησε: «Ο καλός Θεός πήρε το κατσαβίδι και γύρισε λίγο το “παξιμάδι” του Γκορμπατσώφ. Είδατε τι έγινε»! (σελ.164)
Αργότερα, επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. ο Γέροντας απήντησε: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική.
Ο κόσμος θα τους σιχαθεί (τους πολιτικούς) και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά». Μετά μου πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μου λέει: «Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μας βοηθάνε! Ποια χώρα έχει τους αγίους που έχουμε εμείς - η Αλάσκα»; (σελ.165)

Σκόπια - Αλβανία:
Τον ρώτησα, (σε άλλη επίσκεψη), τι γνώμη έχει για τα Σκόπια και μου είπε: «Ας τα Σκόπια.
Μην τα λογαριάζεις». Για την Αλβανία μου είπε: «Όταν μια γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους. Μην τους λογαριάζεις. Μη φοβάσαι» (σελ. 259).

Για την Κωνσταντινούπολη έλεγε ότι:
«Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη. Δική μας είναι. Εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο, θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι. Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω. Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας τη δώσουν. Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν, αλλά θα υποχρεωθούν να μας τη δώσουν από τις περιστάσεις».

Για τα «Εξαμίλια» έλεγε
ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Για τους Τούρκους, που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις, ο Γέροντας έλεγε: «Οι Τούρκοι..., ας τους αυτούς. Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους. Τά ‘χουνε, τα κουβαλούν μαζί τους...» Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία, όσες φορές κι αν τον ρωτήσαμε και το συζητήσαμε, ποτέ δεν το έλεγε: «Αυτό δεν το ξέρουμε. ο Θεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία. Τα πράγματα όμως προς τα εκεί βαδίζουν...» (σελ. 260).

Για τη Σερβία
Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος, ιατρός, από Καβάλα: …Κατηφορίσαμε χαρούμενοι στην καταπράσινη πλαγιά γεμάτη από αγριολούλουδα και αρώματα, και φθάσαμε στην εξώπορτα με τη βρύση, στο πίσω μέρος του κελλιού του γέροντα. Εκείνη την ώρα εκείνος άπλωνε τις μπλούζες που είχε πλύνει. Πλησίασε στο συρματένιο φράχτη και μας είπε: «Τι θέλετε, βρε παλληκάρια;» «Ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σου», απαντήσαμε.
Ο κ. Ιωάννης Δουλγερίδης είπε πως είμαστε από ένα «Σύλλογο Φίλων του Αγίου Όρους», ότι ερχόμαστε συχνά και φέρνουμε κόσμο στο Άγιον Όρος. Εγώ στη συνέχεια τον ρώτησα: «Γέροντα, να βοηθάμε τους Σέρβους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση»;
Εκείνος αμέσως ανασηκώθηκε, με κοίταξε αυστηρά και μου είπε: «Τι να τους βοηθάμε»;
Κάπως διστακτικά του λέω: «Να τους στέλνουμε οικονομική βοήθεια»;
«Αν θέλετε», μου απήντησε, «στείλτε τους μερικές κονσέρβες. Αυτοί θέλανε να μας πάρουνε τη Μακεδονία μας, και πριν δέκα περίπου χρόνια, κάποιοι επίσκοποί τους που ήλθαν εδώ, μου είπαν πώς η Μακεδονία είναι δικιά τους και ότι πρέπει να την πάρουνε! Εγώ τότε τους κοίταξα άγρια και τους είπα πώς αυτό δεν είναι σωστό και ότι είναι άδικο. Εκεί (στη Βοσνία) εφαρμόζονται τώρα οι πνευματικοί νόμοι». (σελ. 277). - Αυτό δείχνει πώς το κοσμικό πνεύμα του κομμουνισμού πέρασε ακόμη και μέσα στην ιεραρχία της Σλαβικής αυτής εκκλησίας! - ΛΜΔ.

Στη συνέχεια του λέω:
«Γέροντα, η πατρίδα μας περιβάλλεται από εχθρούς και όλοι οι μεγάλοι (Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι) βοηθούν αυτούς και, κυρίως, τους Τούρκους». «Οι Τούρκοι», απήντησε, «τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους (δηλ. το τέλος τους είναι κοντά -ΛΜΔ). Θα πάθουν μεγάλο κακό. Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν... Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».
«Γέροντα», του αντείπα, «τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα - νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πώς θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη»; Και με το απλό, σοφό του ύφος, μου είπε: «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει». Τελευταία, τον ρωτώ: «Γέροντα, άραγε εμείς θα τα δούμε αυτά;» Τότε ο Γέροντας, κοιτώντας προς την πλαγιά, που μια μεγάλη ομάδα προσκυνητών κατηφόριζε, μας είπε:
«Άντε τώρα, στο καλό. Πολλά σας είπα για σήμερα». (σελ. 278)

Μάρκου Γαβριήλ: Την άνοιξη του 1993 επισκεφθήκαμε το Γέροντα Παίσιο.
Τον ρωτήσαμε αν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία, και ο Γέροντας είπε: «Ναι, θα γίνει πόλεμος και θα χτυπηθεί η Τουρκία από το βορρά. Θα πάθει τεράστια καταστροφή, αλλά ρουθούνι Ελληνικό δεν θα ματώσει. Όσον αφορά στην Πόλη, θα διοικείται από Ρώσους, Έλληνες, και Ευρωπαίους. Η καταιγίδα αυτή θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ και τότε οι Εβραίοι θα καταλάβουν τα σφάλματα τους». (σελ. 278)

Καραφείζης Βασίλειος, ταξίαρχος ε.α., Διδυμότειχο, Έβρου: Την 10η Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα η έξης συνομιλία μεταξύ του Γέροντος και εμού:
«Γέροντα, πώς βλέπετε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας»; «Έ, καλό θα βγει για την Ελλάδα». «Τι γίνεται με το “μουσουλμανικό τόξο”; Υπάρχει κίνδυνος για μας;»
«Καλό και απ’ αυτό θα βγει». Επειδή προβληματίσθηκα και δεν κατάλαβα το νόημα των λόγων του, μου εξήγησε στη συνέχεια ότι:
«Ο διάβολος επιθυμεί την καταστροφή του ανθρώπου. Πάντα, όμως, ο Θεός δεν επιτρέπει να γίνει έτσι, όπως το θέλει ο διάβολος. Άλλα τι κάνει; Παραχωρεί στο διάβολο το δικαίωμα να κάνη κακό μέχρις ενός σημείου, γιατί από το κακό αυτό θα προκύψει κάτι καλό.
Είπε πώς ό,τι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς». Είπε, επίσης, ότι:
«Στην Ιταλία θα παρουσιασθεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ (τώρα Ε.Ε.) θα διαλυθεί». H ΕΟΚ, είπε, δεν έχει καμμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μ’ έναν αργαλειό, που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα. «Πήγατε, Γέροντα, στην Τουρκία»; «Ναι, πήγα. ο πατέρας μου πολέμησε τους Τσέτες». «Άραγε, Γέροντα, θα ξαναπάμε πίσω»; Μετά την ερώτηση μου αυτή, ο Γέροντας πήγε αμέσως μέσα στο κελλί και έφερε ένα μικρό τετραδιάκι, γραμμένο στα φαρασιώτικα ή στα τούρκικα, με προφητείες του αγίου Αρσενίου (του Καππαδόκη) από το 1901 έως το 1923. Το τετραδιάκι εκείνο περιελάμβανε γεγονότα που συνέβησαν την εποχή εκείνη, καθώς και προφητείες - 71 - μελλοντικές. Ο Γέροντας μου έδειξε τι έγραφε για το 1922: «Φέτος η πατρίδα μας θα χαθεί και θα μας διώξουν, αλλά θα πάμε πάλι». (σελ. 279)

Γιάννου Γεώργιος, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας: Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα το μακαριστό Γέροντα Παίσιο στο κελλί του, την Παναγούδα. Τον ρώτησα, προβληματισμένος, αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία. Ο Γέροντας μου απάντησε ότι, όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». (σελ. 280)

Παπατζήμας Αθανάσιος: Το καλοκαίρι του 1992 ρωτήσαμε το Γέροντα Παίσιο:
«Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα»;
«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού. Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί. Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν». (σελ. 280)

Οικονόμου Αλέξανδρος, αντιπτέραρχος, ε.α., Αθήνα: Σχετικώς με τη διάλυση της Τουρκίας. Το Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι και, παρά την κρισιμότητα της καταστάσεώς του, μου είπε τα ακόλουθα: «Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί, και μάλιστα θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος). (σελ. 280)
Σε άλλη επαφή που είχα με το Γέροντα, η συζήτηση αφορούσε την ανησυχία μου για τον πόλεμο κατά της Βοσνίας, ο οποίος ακόμη εμαίνετο. Ήταν η περίοδος '92-'93, που είχαν ληφθεί οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών με καταδικαστικό αποτέλεσμα κατά της Βοσνίας. Όταν, λοιπόν, τον ρώτησα τι θα γινόταν μ’ αυτόν τον πόλεμο, που είχε ως σκοπό να πλήξη την Ορθοδοξία και την ενότητά της, μου είπε:
«Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε». «Γέροντα, πως είναι δυνατόν;» Μου ξαναλέει: «Δεν θα γίνει τίποτε’ σ’ το λέω εγώ. Αυτή τη στιγμή στρατηγός των Βόσνιων είναι ο ίδιος ο Χριστός. Το κακό θα αυτοκαταστραφεί μόνο του».
«Γέροντα, είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει αυτό κάποιος, διότι είναι φοβερές οι δυνάμεις που έχουν μαζευτεί εναντίον της».
«Μην ανησυχείς», επανέλαβε. «Θα δεις αυτό που σου είπα».
Βέβαια, ανακουφίστηκα από τα λόγια του, και δεν πέρασε πολύς καιρός που οι εξελίξεις ήταν πράγματι θαυματουργικές. Τελικά, κανείς μας δε θυμάται τον τρόπο με τον όποιο εξαφανίστηκαν όλες αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες δεν μπόρεσαν να φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα υπέρ τους, και κανένα σημαντικό πλήγμα κατά των Βοσνίων ορθόδοξων.

Η ερμηνεία της προφητείας για το Εξαμίλι.
Σε άλλη μας συζήτηση, αναφέρθηκα στην αγωνία που είχα για το Εξαμίλι, επηρεασμένος από τη σχετική προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Υπάρχει χωριό Εξαμίλι στη διαδρομή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών - βρίσκεται 28 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη - και θεώρησα ότι είναι το σημείο στο όποιο θα φθάσουν οι Τούρκοι, σε περίπτωση πολέμου μεταξύ μας, και από εκεί θ’ αρχίσει η εξαφάνιση τους. Τον ρώτησα αν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να φθάσουν έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ανησυχούσα, αλλά ο Γέροντας γελούσε.
Πράγματι, επέμενα στην ερώτηση μου και εκείνος εξακολουθούσε να γελά, παρ’ ότι ήταν η περίοδος που πονούσε πάρα πολύ, γιατί αναφέρομαι στη συνάντηση μας στη Μονή της Σουρωτής. Στο τέλος μου είπε: «Μην ανήσυχης καθόλου. Άκου να σου πω τι συμβαίνει»:
«Εξαμίλι είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Τουρκίας. Το ίδιο και από τη δική μας πλευρά. Κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές μας, απ’ οποιεσδήποτε νησιωτικές η χερσαίες ακτές, είναι τα εξαμίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους».
Πράγματι συγκινήθηκα πολύ, όταν άκουσα αυτήν την απάντηση, επειδή μου δόθηκε όλη η ερμηνεία και η επιβεβαίωση του λόγου του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. …Στη συνέχεια θέλησα να επεκταθώ, παρ’ ότι ήξερα ότι τον κούραζα. Εκείνη μας η συνάντηση έμελε να είναι και η τελευταία. Τον ρώτησα, λοιπόν, τι θα γινόταν από κει και πέρα. Μου είπε:
«Έχω την εντύπωση ότι έφθασε η ώρα. Πιστεύω ότι έφθασε η ώρα».
«Ποια ώρα Γέροντα»;
«Η ώρα να πάρουμε την Πόλη»!
«Την Πόλη πως θα την πάρουμε; Θά ’χουμε πάλι πόλεμο;»
«Όχι, δεν θά ’χουμε ούτε μία ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος».
«Τότε, Γέροντα, πως θα την πάρουμε την Πόλη;»
«Την Πόλη θα μας τη δώσουν».
«Ποιοί; Οι Τούρκοι; Είναι δυνατόν;»
«Όχι. Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα τη δώσουν σ’ εμάς».
«Μα, Γέροντα, τόσο μας αγαπάνε οι Ρώσοι, ώστε να μας δώσουν την Πόλη, έτσι, χωρίς πόλεμο»;
«Όχι. Θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται καμμία επιδίωξή τους να πραγματοποιηθεί, εάν δε μας δώσουν την Πόλη. Έτσι θ’ αναγκαστούν να μας την παραχωρήσουν».
«Γέροντα, τι θα γίνει μετά απ’ αυτό; Οι Τούρκοι τι θα γίνουν»;
«Αυτοί θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το όποιο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μία αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά (7) ώρες!» (σελ. 285-6)

Άλλη φορά, βρέθηκα μαζί με μία παρέα προσκυνητών στο κελλί του. Τότε υπήρχε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Του έλεγαν λοιπόν:
«Γέροντα, πώς τα βλέπετε τα πράγματα; Θα γίνει πόλεμος και προς τα εδώ; Θα έχουμε προβλήματα; Να φύγουμε, να πάμε αλλού; Θα έχουμε πόλεμο με τα Σκόπια;» και ο Γέροντας, ο οποίος είχε ακούσει πολλές φορές το ίδιο ερώτημα, τους έλεγε:
«Βρε παιδιά, δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε πόλεμο, όταν υπάρχει πόλεμος σε διπλανό κράτος»;
«Μα για ποιο λόγο»;
«Να σας το κάνω πιο λιανά. Όταν στο διπλανό σας σπίτι, στο σπίτι δηλαδή του γείτονα, η οικογένεια έχει δύο παιδιά τα όποια μαλώνουν είτε μεταξύ τους, είτε με τον πατέρα τους, είτε με τη μάνα τους, μπορούν αυτά να σας πειράξουν; Πρώτα θα τελειώσουν το μάλωμα μεταξύ τους, θα μονιάσουν, θα τελειώσει η ιστορία και μετά θα πάνε στο γείτονα για να μαλώσουν μαζί του. Έ, μέχρι τότε έχουμε ακόμα καιρό μπροστά μας. Αλλά η χάρις του Θεού δε θα μας αφήσει να πάθουμε κακό». (σελ. 292)
Στην συνέχεια με ρώτησε για την Κύπρο και, χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε:
«Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι Ορθόδοξη και Ελληνική».
Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε: «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτο-Χριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στον Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα όποια όμως θα είναι ασήμαντα, και αρκετός κόσμος που σήμερα είναι αδιάφορος, θα επιστρέψει στον χώρο της Ορθοδοξίας.
«Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε. Φεύγοντας από το κελλί του, μας είπε πάλι:
Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη. Άντε στο καλό, παιδιά μου». (σελ. 297)

Πόλεμος για την Πόλη δεν θα γίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση πριν. - ΛΜΔ

Μάλλον εδώ εννοεί ο γέροντας την σύμπραξη κάποιων βορείων γειτόνων μας εις βάρος της χώρας μας όταν μας επιτεθούν οι Τούρκοι. Ίσως να υπάρξει και εσωτερικό μέτωπο από παρεπιδημούντες Μουσουλμάνους κλπ. Αυτό όμως για πολύ λίγο!

Ήδη ανέλαβαν (από τα μέσα περ. του 2003) οι Ισλαμιστές με τον Ερντογάν.

Πελωριάδης Γεώργιος: Ο π. Παΐσιος είχε υπηρετήσει ασυρματιστής στον στρατό, με εμφύλιο, χιόνια, και πείνα, προσευχόμενος στον Θεό να μη σκοτώσει άνθρωπο. Όταν τον ρωτούσαν στην Τρίπολη ποιο μέσον και ποιον Συνταγματάρχη είχες στο Επιτελείο για να σου δώσουν τέτοια ειδικότητα, τούς έλεγε, "τον Θεό"!
Σχετικά με την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε.
- Δεν ήθελε ο Θεός να πέσει το Βυζάντιο. Αλλά τότε πήγαιναν και έπαιρναν αντίδωρο στην εκκλησία με το ξίφος τους... Αν οι πρόγονοί μας δεν είχαν παροργίσει τον Θεό, δεν θα έφθανε στο σημείο να χρησιμοποιήσει την παιδαγωγική τιμωρία...
Όταν κατά καιρούς γινόταν λόγος για την προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού ότι θαρθούν οι Τούρκοι και θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στον πόλεμο Ελλάδος - Τουρκίας ο Γέροντας έλεγε.
- Ο κόσμος σήμερα δεν έχει μυαλό. Τα εξαμίλια τα οποία αναφέρει ο άγιος Κοσμάς, είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αυτά θα είναι, και η αιτία πολέμου...
(κείμ. Α΄)

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ...
Μια μέρα τού 1987 (σημειώνει ο συγγραφέας), ρώτησα τον Γέροντα, για τον μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο, τον Αρμαγεδόνα, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη.
Με πατρικό ενδιαφέρον μου ανέφερε διάφορα σχετικά θέματα. Θέλησε μάλιστα, να προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας ορισμένες ενδείξεις που πιστοποιούν ότι πράγματι βρισκόμαστε στην γενεά του Αρμαγεδώνος.
Είπε λοιπόν, «Όταν ακούσετε ότι τα νερά τού Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπει στην ετοιμασία τού μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζετε ο δρόμος για τις "2 μυριάδες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου», που αναφέρει η Αποκάλυψη...
(Σήμερα λειτουργεί ήδη κοντά στις Τουρκικές πηγές τού Ευφράτη, το μεγάλο φράγμα Κεμάλ Ατατούρκ που μπορεί να κόψει εντελώς τα νερά προς το Ιράκ και την Συρία και να τα ρίξει στη Μεσόγειο! Δημιουργώντας έτσι γενική ανάφλεξη, τον «πόλεμο τού νερού» όπως η διεθνής διπλωματία έχει ήδη επισημάνει και περιμένει... )
Μέσα σε όλη αυτή την προετοιμασία, συνεχίζει ο π. Παΐσιος, είναι και η αποξήρανση του ποταμού Ευφράτη (στην δεδομένη πολεμική στιγμή) που αναφέρει η Αποκάλυψη, για να μπορέσουν έτσι να περάσουν τα 200.000.000 στρατού που σημειώνονται, και που σήμερα μόνο οι Κινέζοι διαθέτουν...
Μάλιστα οι Κινέζοι, έλεγε ο Γέροντας, κατασκευάζουν ένα δρόμο, που σήμερα τον έχουν φθάσει κοντά στην Ινδία, τον λεγόμενο «θαύμα της Εποχής» και που το πλάτος του είναι ικανό για να περνούν χίλιοι στρατιώτες παραταγμένοι δίπλα - δίπλα. Αν περιμένουμε να σχιστεί ο Ευφράτης και να εξαφανιστεί το νερό, τότε σίγουρα θα πλανηθούμε. Γιατί αλλοιώς τα εννοεί η Γραφή, και αλλοιώς οι περισσότεροι τα καταλαβαίνουν...
Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Τσέρνομπιλ... Εκεί, στην Αποκάλυψη, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει, ότι είδε αστέρα μέγα καιόμενον να πέφτει από τον ουρανό μολύνοντας, πικραίνοντας, και δηλητηριάζοντας θανάσιμα, τα νερά και τις πηγές των υδάτων...
Και το όνομα του αστέρος Άψινθος!... (Ουκρανικά Τσέρνομπιλ !...)
Νικόλαος Μάρτης, πρώην Υπουργός, και συγγραφέας τού βιβλίου: «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας».
Όταν συνάντησα τον Γέροντα, βαρειά άρρωστο πια στο μοναστήρι τής Σουρωτής, με μορφή ήρεμη που ακτινοβολούσε, χάρηκε πολύ που με είδε και μου είπε, - Άκουσε να σου πω: Μάρτη μήνα έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Μάρτη μήνα έγινε η Επανάσταση του 1821. Δεν είναι τυχαίο συνεπώς, ότι Μάρτης αγωνίζεται για το θέμα της Μακεδονίας! (Α΄)

Ο ΚΟΣΜΟΣ & Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Ο κόσμος μοιάζει σήμερα, σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος, με πολλές βαλβίδες! Θα σκάσει εδώ, θα σκάσει εκεί. Προσεύχεσθε μη γίνει μ’ εμάς η αρχή.
Nα ζήτε όσο μπορείτε πιο απλά . Μη δυσκολεύετε από μόνοι σας τη ζωή σας . Οι πολλές ευκολίες κάνουν δέσμιους τους ανθρώπους σήμερα.
Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι νοιώθουνε σήμερα ανασφάλεια;
- Γιατί όλοι είμαστε ασφαλισμένοι ! Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας, το σπίτι μας, τη ζωή μας. Κάνοντας λοιπόν την κοσμική ασφάλεια, παραμερίζουμε την προστασία και Πρόνοια του Θεού!
Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός;
Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν. Πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του. Θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Πονηρού. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλη την οικουμένη για πολλά χρόνια. Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό, και θα βγάλει απ’ αυτό, καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και μετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής, να κρίνει τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσμα Του.
(Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος - Σουρωτή Θεσσαλονίκης)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:
Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιόν εκείνος θεωρούσε άξιο, για να ψηφίσουν.
Ο Γέροντας έλεγε:
-Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα μας, αυτόν να ψηφίσετε.
Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν:
- Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι.
Κι εκείνος τους έλεγε:
- Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δέ γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια:
α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι οχι στο δικό του συμφέρον.
Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς, και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεί Δικαιοσύνη
να το πληρώσει.
Από βιβλίο Αγιορείτου Ιερομονάχου "Ο Γέρων Παϊσιος", σελ 231 (Εκδόσεις "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" 1994)

Παζαρεύουν κούρεμα χρέους με πώληση δικτύων νερού
Ατυπος παγκόσμιος οικονομικός και κοινωνικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση, με τη μορφή της ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων.Με τον τρόπο αυτόν το νερό και ιδιαίτερα το πόσιμο μετατρέπεται σε πηγή κέρδους για τις πολυεθνικές, με την τιμή του να υπόκειται στους κανόνες της αγοράς. Ο «τζίρος» της βιομηχανίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυμαίνεται στο 1,5 τρισ. δολάρια ετησίως.

Το τίμημα το αναλαμβάνει τελικά ο καταναλωτής, ενώ παραδείγματα όπως εκείνο της Βρετανίας ή ακόμη και της Γκάνας αποδεικνύουν ότι η άνοδος της τιμής είναι σταθερή και δεδομένη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους όρους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του χρέους των «υπερχρεωμένων χωρών» είναι ακριβώς η ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται τις πηγές και τα δίκτυα ύδρευσης στις μεγάλες πόλεις.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έθεσε ως προϋπόθεση την ιδιωτικοποίηση του δικτύου ύδρευσης στη Βολιβία, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης κατά 600 εκατ. δολάρια του χρέους της χώρας.

Η δε Αργεντινή υπέκυψε σε πιέσεις για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ύδρευσης στο Μπουένος Αϊρες, καθώς παρουσιάστηκε ως η μαγική ράβδος που θα έβγαζε τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Αλλά ακόμη και στην Ευρώπη και κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων είναι ένα στοιχείο της οικονομίας της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιδιωτικοποίηση του δικτύου ύδρευσης, και κατ' επέκταση η πώληση των πηγών αυτή την περίοδο, αποτελεί σημείο τριβής και αντικείμενο δημόσιου διαλόγου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το γαλλο-γερμανικό κανάλι Arte, αν και η συγκεκριμένη χώρα θεωρείται «τυχερή» λόγω της ποσότητας αλλά και της ποιότητας των υδάτων της, αντιμετωπίζει σήμερα εξαιτίας της υπεράντλησης και της κατάχρησης κοινά προβλήματα με τις υπόλοιπες τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες.

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων ανέκαθεν υπήρξε αρμοδιότητα των δήμων.

Υπό την πίεση όμως της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με τη συγκατάθεση των έως τώρα κυβερνήσεων, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης.

Παρόντες εξ αρχής ήταν οι ενεργειακοί όμιλοι RWE, Vattenfall, EnBW Energie Baden-Wuerttemberg, Ε. ΟΝ και Veolia.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ διευκολύνει την πρόσβαση των ιδιωτών στη διαχείριση των πηγών και των ποταμών.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2011, οι κάτοικοι του Βερολίνου με δημοψήφισμα απαίτησαν οι συμβάσεις που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις της διαχείρισης των υδάτων, και που μέχρι σήμερα κρατούνταν μυστικές, να κοινοποιούνται στους άμεσα εμπλεκομένους.

Θέμα με επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού, με την πολυεθνική Nestle να θέλει να παίξει καθοριστικό ρόλο και με την κυβέρνηση Ερντογάν να έχει εντάξει αυτόν τον τομέα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τίθεται και στην Τουρκία.

Ενδεικτικό του σκεπτικισμού γύρω από αυτό το θέμα είναι το άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Zaman (27.03.11) της καθηγήτριας Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, Γκάγε Γιλμάζ, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως η όποια ιδιωτικοποίηση αναφορικά με το νερό στην Τουρκία θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του πληθυσμού.

Πώληση αλά τούρκα

Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, οι προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, όπως εμφανίζονται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, περιείχαν μέτρα τα οποία προέβλεπαν την πώληση ποταμών και λιμνών σε ιδιώτες.

Με νόμο, ο οποίος βρήκε αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν τις νεοφιλελεύθερες τάσεις της κυβέρνησης αλλά και την κοινή γνώμη, θα επιτρεπόταν σε επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές για την υπογραφή με το κράτος συμβάσεων παραχώρησης για τη διαχείριση για 49 χρόνια των υδάτινων πόρων και δη του πόσιμου νερού και την εξαγορά των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας της χώρας.

Στὴν Ἑλλάδα σήμερα, λο κα περισσότεροι πολίτες, χουμε πλέον τν βεβαιότητα τι οδέποτε «λλην» πολιτικός ξέφρασε θνική συνείδησι σ ζητήματα ποὺ ἀφοροῦν στὴν Θράκη. (Τώρα τελευταα κι λλο….) Πρώτιστο κα κυριότερό του μέλημα, δημιουργία συνθηκν πανεκλογς του.

διαφορντας συνολικότερα, κάθε πολιτευόμενος, γι τ ἐὰν χάνονται πληθυσμοί (κτουρκισμός Πομάκων), δάφη (μφισβήτησις Καστελορίζου, Λαδοξέρας, Θράκης, μισο Αγαίου γενικότερα, πείρου) ἐὰν ποικίζονται κι λλοιώνονται λόκληρες λληνικές παρχίες.

Πρν περάσω στν καταγραφή τν γεγονότων ποὺ προβληματίζουν ὅλο καὶ μεγαλύτερο τμῆμα τῆς κοινωνίας μας, σᾶς μεταφέρω να πόσπασμα π τν σελίδα τουρκικά νέα:

«Τα πάλαι πότε πομακικά πανηγύρια του Αλάντεπέ και του Χίλια εδώ και περίπου 15 χρόνια έχουν περάσει στα χέρια των τουρκόφρονων. Αυτό έγινε χάρη στα πολλά λεφτά που ρίχνει η Άγκυρα στην περιοχή, αλλά κυρίως χάρη στην δραματική αφασία των ελληνόφωνων ταγών Αθήνας και Θράκης. Η Τουρκία θέλει να εκτουρκίζει και οι ¨δικοί μας¨ να εκλέγονται. Ε μπράβο τους το πέτυχαν. Μόνη μεγάλη χαμένη η Ελλάδα…..»

Καὶ μία καὶ ξεκίνησα μὲ πανηγύρια, ἄς θυμηθοῦμεμε τὶ ἔκανε (καὶ δυστυχῶς κάνει ἀκόμη) ὁ Πεταλωτής.

Στὶς 12-14 Ἰουνίου 2009 (προεκλογικὴ περίοδος γιὰ τοὺς βουλευτές), διοργανώθηκε τουρκικὸ πανηγύρι στὴν περίφημη ἐορτὴ τοῦ Κερασιοῦ, ὅπου τὸ τουρκικὸ προξενεῖο καὶ ἡ Ἄγκυρα εἶχαν τὸν πρῶτο λόγο στὰ πάντα! Ἔως καὶ τουρκικὴ ἀστυνομία εἶχε ἀναλάβει τὴν περιφρούρησιν τοῦ χώρου. Τόσο μεγάλην ἀνεσιν κινήσεων διαθέτει πλέον ἡ Ἄγκυρα στὴν Θράκη!

Στὶς 12-14 Ἰουνίου, σὲ αὐτὸ ἀκριβῶς τὸ πανηγύρι, μᾶλλον περὶ τῆς τελετῆς ἐνάρξεως, (λεπτομέρειες στὸ ἂς μιλήσουμε ἐπὶ τέλους καὶ στὸ Ἴχνος) ὁ Γιῶργος Πεταλωτῆς παρευρέθη στὴν συγκεκριμένη ἐορτή, πρὸς ἄγραν ψήφων φυσικά, καὶ ἐφ΄ ὅσον ἀπήγγειλε τὸ προεκλογικό του λογίδριο, ἀμέσως μετὰ, χαλάρωσε κι ἀπήλαυσε τὸν τουρκικὸ στρατιωτικὸ ὕμνο, ἀπὸ κάποιαν (τί ἄλλο φυσικά!) τουρκάλα ἀοιδό! Ὤ, ναί! Ὁ ὁποῖος, μᾶς λέγει:

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτόν τον κόσμο

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.

Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο

δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,

χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος...!»


Ὁ ἐνθουσιασμός κάποιων εἶναι πασιφανής! Μέσα στὴν Ἑλλάδα μᾶς ἀπειλοῦν! Ἡ χαρά τους ἀπέραντη… Ἀλλὰ ἐμεῖς δὲν ἔχουμε πολιτικούς. Ἔχουμε κουδουνίστρες!

[Τελικῶς, τὸ μοναδικὸ πρόβλημα τῶν «τούρκων» ἦταν, εἶναι καὶ θὰ παραμείνῃ ὁ Ἕλλην! Ἀκόμη καὶ νὰ μᾶς ἀφανίσουν πλήρως, πάλι ὁ Ἕλλην θὰ εἶναι ὁ βραχνάς τους! Δὲν τοὺς ἀναγνωρίσαμε ΠΟΤΕ!!]

(Πηγή Ἴχνος.)

Ὁ «κύριος» Πεταλωτής! Ὁ «Ἕλλην» ὑποψήφιος (τότε) βουλευτής! Ὁ ὁποῖος μοναδικό του μέλημα ἔχει τὴν ἐκλογή του! Καὶ φυσικὰ τὴν αὔξησι τοῦ ἀριθμοῦ τῶν ψηφοφόρων στὸ μαγαζάκι τοῦ μΠΑτΣΟΚ!

Ἔχει κάνει κι ἄλλα ὁ Πεταλωτῆς! Διακοπὲς στὰ χιονισμένα βουνὰ τῆς Τουρκίας γιὰ χαλάρωσι! Λὲς καὶ χάθηκαν τὰ Ἑλληνικὰ βουνά! Λὲς καὶ χάθηκε ἡ ἀνάγκη ἐνισχύσεως Ἑλλήνων ἐπιχειρηματιῶν! Λὲς καὶ περισσεύουν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα χρήματα γιὰ διακοπὲς τοῦ Πεταλωτοῦ! (Λεπτομέρειες στὸ Ὁ Πεταλωτῆς καὶ οἱ διακοπές του.)

Ὅσο γιὰ τοὺς Πομάκους.. Σὲ αὐτό ἄς μὴν ἀναφερόμαστε καλλίτερα… Μεταφέρω ἀπὸ τὴν Ζαγάλισα:

«….Άλλωστε, πώς να ενδιαφερθούν για εμάς, που ούτε την ύπαρξή μας ως Πομάκων δεν αναγνωρίζουν; Ψάξτε σε κάθε γραπτή πηγή, σε κάθε ηλεκτρονική πηγή και δεν θα βρείτε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, οι κκ. Πεταλωτής και Ξυνίδης να έχουν πει τη λέξη Πομάκος. Αλλά και ούτε θα τους ακούσετε να την προφέρουν δημοσίως ΠΟΤΕ. Ο λόγος είναι γνωστός και έχει να κάνει με την έλλειψη γνήσιας δημοκρατικής ευαισθησίας εκ μέρους τους και πρωτίστως με το γεγονός ότι συμμαχούν, κάνουν πλάτες και διαιωνίζουν την τουρκική ιδεολογική κυριαρχία στην Ελληνική Θράκη. Η λογική του τυφλού κομματικού στελέχους ή, όπως η πιάτσα λέει, κομματόσκ…

Αγανακτισμένος Πομάκος της Ροδόπης
(ούτε απόψε θα δει ειδήσεις…)»
Νὰ θυμηθοῦμε φυσικὰ καὶ τόν κραυγαλέο ἀποκλεισμό τῆς ἐφημερίδος Ζαγάλισα ἀπὸ τὴν ἡμερίδα «Ἑλληνικὴ ἐπικαιρότητα-στοχευμένες δράσεις», διὰ χειρὸς Πεταλωτοῦ! Γιατί; Διότι ἡ Ζαγάλισα ἐνοχλεῖ! Ἀξιώνει χῶρο ποὺ τῆς ἀνήκει! Συνεπῶς, ἀντικείμενον τουρκοφαγίας! Συνεπῶς ὑποχρέωσις Πεταλωτοῦ καὶ Σία γιὰ τὴν ἀπαγόρευσί της! Μία μόνον ἐφημερίς ἀπηγορεύθη ἀπὸ τὴν συμμετοχή! Ἡ Ζαγάλισα! Δοῦναι καὶ λαβεῖν ἅπαντα ὅσα τοὺς ἀφοροῦν! (Πενταπόσταγμα)

Δὲν θὰ έξετάσω ὅμως τὴν ἔως τὶς ἐκλογὲς στάσι τοῦ Πεταλωτοῦ τώρα. Θὰ σταθῶ στὴν σημερινὴ του θέσι. Εἶναι δυνατόν νὰ ἔχῃ, (μετὰ τὴν παρουσία του στὸ «τουρκικὸ» πανηγύρι, κοντὰ δύο χρόνια πλέον), τὸ θρᾶσος νὰ παραμένῃ κυβερνητικὸς ἐκπρόσωπος; Ἔχει χαλάσει ὁ κόσμος ἀπὸ τὶς προσβολὲς καὶ τὶς καταγγελίες εἰς βάρος του, κι αὐτὸς ἐκεῖ! Τόσο γλυκιά εἶναι αὐτή ἡ καρέκλα; Τόσο ἀποχαυνωτική; Ποὺ σέ κάνῃ καὶ κωφό;Καὶ καλὰ μὲ τὶς προσβολές… Ξέρουμε.. Τὸ ἦθος του πότε θὰ το ἀνακαλύψῃ;

Ὅμως δὲν εἶναι μόνον ὁ Πεταλωτής. Ὅλα τὰ φιντάνια μας ἀπὸ τήν Θράκη εἶναι σκέτα ….τουρκολᾶγνα φιντάνια.

Περνᾶ ἀπὸ τὴν Θράκη ὁ βεζίρης Νταβούτογλου, ὀργανώνεται ἡ μεγάλη του ὑποδοχή (πάντα μὲ τὴν συνοδεία καὶ φροντίδα «τουρκικῆς» ἀστυνομίας φυσικά!!!) καὶ ποιός τὸν ὑπεδέχθη; Ὁ Γιαννακίδης; Ὁ περιφερειάρχης; Κάτι σὰν ὑπερνομάρχης ἂς ποῦμε; Ὡς τί τὸν ὑπεδέχθη; Ὡς πρέσβης καλῆς θελήσεως; Ὁ περιφερειάρχης ὑπεδέχθη τὸν ἐπίδοξο καταπατητή; Δὲν τὸ χωράει ὁ νοῦς λογικοῦ ἀνθρώπου! Μαζί μὲ ποιούς; Μὲ τοὺς μὴ ἐκλεγμένους, μὴ ἀναγνωρισμένους καὶ ἐχθρικοὺς πρὸς τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος ψευδομουφτῆδες; Καὶ τὸν Σαρντίς ποὺ ἐκτουρκίζει ἐργολαβικῶς; Γιὰ νὰ λάβῃ τὰ εὔσημα κι αὐτός; Γιὰ νὰ στρώσῃ σὲ μεγαλύτερο μᾶκρος τὸ κόκκινο χαλὶ στὴν ὑποδοχή;

Ἐπίσης τὸ ὄνομά του μέσα σὲ ἐκείνους ποὺ δὲν …γνωρίζουν τὴν ὔπαρξιν τῶν Πομάκων! Ἐπίσης ὁ ῥόλος του ὕποπτος!

Σὲ τί διαφέρει ὁ Γιαννακίδης ἀπὸ τὸν Πεταλωτή; Στό ὅ,τι κάνει ἀπ’ εὐθείας συζητήσεις μὲ τὸν ψευδομουφτή; Μπορεῖτε νὰ διαβάσετε στὴν σελίδα Προξενεῖον ΣΤΟΠ τὰ δικά του χαριτωμένα καμώματα!

Χαριτωμένα; Λᾶθος! Προδοτικὲς κατὰ τοῦ ἔθνους τῶν Ἑλλήνων πράξεις! Κινήσεις ἐσχάτου προδοσίας! Πράξεις, ποὺ ἐὰν ἴσχυαν οἱ νόμοι, θὰ τὸν κατεδίκαζαν τοὐλάχιστον σὲ ἰσόβια φυλάκισι!

Παράδοσις πλήρης τῶν Πομάκων στίς άγκάλες τῆς Ἀγκύρας! Ὁ Γιαννακίδης κουβέντα γιὰ τὴν μειονότητα τῶν …μειονοτήτων! Δὲν ὑπάρχει ὡς φαίνεται καὶ γιὰ αὐτόν οὐδείς! Κι ἄς μιλᾶμε πλέον γιὰ συνειδητὲς κινήσεις ἐσχάτου προδοσίας! Κι ὄλα γιὰ τὰ ψηφαλάκια… Τὰ κουκιά!!!! Καὶ στὸν βεζίρη παρόν! Θέλετε κι ἄλλα;

Καὶ στὸ Προξενεῖον ΣΤΟΠ οἱ πανηγυρισμοὶ τῆς Ἀγκύρας γιὰ τὴν ἐκλογὴ Γιαννακίδου! Οὔτε δικό τους παιδί νὰ ἦταν!

Τὸ ἄλλο μεγάλο φροῦτο τῆς παρέας; Τὰ λέει ἡ φωτογραφία ὄλα… Ξυνίδης!!!

Ποιός Ξυνίδης; Ὁ γνωστός τοῦ μΠΑτΣΟΚ ἐπίσης. Ὅπως κι ὅλοι οἱ προαναφερομένοι!

Μεταφέρω ἀπὸ Ἰνφογνώμονα:

«Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, αφού προηγουμένως, με πρωταγωνιστή τον κ. Ξυνίδη, τα έδωσαν όλα στους ισλαμορατσιστές της Άγκυρας, καθορίζοντας τα όρια των δήμων του Καλλικράτη έτσι όπως βολεύει τους σχεδιασμούς των εθνικιστών της Τουρκίας, για εξευμενίσουν το στέλεχος της ΜΙΤ που παίζει το ρόλο του προξένου, κ. Σαρνίτς, και να προσεταιριστούν τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης στις εκλογές για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Καβάλας και τα εκεί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θεώρησαν καλό να αποδώσουν τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Καβάλας σε δυο Τούρκους πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Καβάλα….»

Ποιός Ξυνίδης εἴπαμε; Ὁ ἀναπληρωτὴς ὑπουργὸς περιφερειακῆς ἀναπτύξεως;

Ὑπουργός;

Ποιάς χώρας; Ποιοῦ λαοῦ;

Μόνον τὰ κουκιά τὸν ἐνδιαφέρουν κι αὐτόν;

Γιὰ νὰ δοῦμε:

Αὐτὸς δὲν ἦταν ποὺ κατὰ τοὺς, ὅλο χαρὰ , ἀλλαλαγμοὺς τῆς Ἀγκύρας, συνηντήθη μὲ τὸν ψευδομουφτὴ σὲ ξενοδοχεῖο τῆς Κομοτηνῆς λίγο πρὶν τὴν δευτέρα ἐκλογικὴ ἀναμέτρησι τῶν δημοτικῶν ἐκλογῶν τοῦ Ὀκτωβρίου; Μπορεῖτε νὰ βρεῖτε ἐνδιαφέρουσες λεπτομέρειες στὸ Ὀλυμπία γιὰ τὶς περίεργες συναντήσεις-συμμαχίες Ξυνίδου! (Καὶ νὰ μὴν ξεχνᾶμε φυσικὰ τὴν ἐπίσκεψι Παπανδρέου στὴν Κομοτηνή ἐκεῖνες τὶς ἡμέρες! Καθόλου τυχαία! Μὰ καθόλου!!!)

Πράξεις ἑνὸς βουλευτοῦ τοῦ Ἑλληνικοῦ κΥνοβουλίου; Ἑνὸς ὑπουργοῦ τῆς Ἑλληνικῆς κυβερνήσεως; Ἡ συμφωνία μὲ τὸν «διάβολο»; Τὰ πολιτικὰ παιχνίδια ποὺ τοὺς ὁδηγοῦν στὴν πλήρη ἐξάρτησι ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα; Καὶ τελικῶς τὴν Θράκη στὴν δικαιοδοσία τοῦ βεζίρου; Κι ἀκόμη δὲν ἔχει παραιτηθεῖ; Ἢ δὲν τὸν ἔχουν παραιτήσει;

Καὶ ὁ βεζίρης; Ποῦ ἦταν ὁ Ξυνίδης ὅταν ὁ βεζίρης ἁλώνιζε τὴν Θράκη; Δὲν ἤθελε φωτογραφίες θρακιώτικες μαζί του; Καὶ τὶς τράβηξε στὴν Θεσσαλονίκη; Τὸν ἐπόμενον στόχο τῆς Ἀγκύρας;

Ἀλλὰ τοῦ Ξυνίδου τὰ ἔργα δὲν σταματοῦν ἐδῶ. Νομικὸς ὁ ἴδιος, διατηροῦσε δικηγορικὸ γραφεῖο στὴν Κομοτηνή. Εἶχε καὶ συνεργᾶτες. Λουλούδια τοῦ θρακικοῦ μπαξέ! Καὶ μάλλιστα δραστήρια μέλη τῆς «τουρκικῆς μειονότητος» ποὺ ἐπιθυμοῦν νὰ ἐπιτύχουν πολλὰ καὶ διάφορα ἀνθελληνικὰ κι ἀντεθνικά! Μεταξύ τῶν πολλῶν ἡ ἐπίδοσις ἑλληνικῆς ἰθαγενείας σὲ 60.000 «τούρκους»! Τί θὰ τὴν κάνουν τὴν ἑλληνικὴ ἰθαγένεια 60.000 «τοῦρκοι»; Μήπως θὰ ἐκτουρκίσουν πλήρως τὴν Ἑλληνικὴ Θράκη;

Μεταφέρω ἀπὸ τὸ Προξενεῖον ΣΤΟΠ:

«ΤΟ ΘΕΜΑ», Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009.

Ενεργό μέλος της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», του «Συλλόγου Τούρκων Επιστημόνων Δυτικής Θράκης» και της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» αποτελεί ο κ. Σινάν Καβάζ, στενός συνεργάτης του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Ξυνίδη, στο δικηγορικό γραφείο που διατηρεί στην Ξάνθη.

Ο κ. Καβάζ αποτελεί τον εκπρόσωπο των ανθελληνικών συλλόγων που δρουν στην περιοχή και στοχεύουν στη συνεχή έκθεση της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς. Στην ουσία δηλαδή ο κ. Ξυνίδης, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και εκλεκτός του πρωθυπουργού, έχει στο γραφείο του άνθρωπο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια «βομβαρδίζει» συνεχώς ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων με καταγγελίες ότι δήθεν η Ελλάδα καταπιέζει τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

O στόχος, είναι να αποδοθεί στη μουσουλμανική μειονότητα ο ψευδεπίγραφος τίτλος «τουρκική», να νομιμοποιηθούν οι ψευδομουφτήδες και να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε 60.000 μουσουλμάνους του εξωτερικού.

Ὑπάρχει κάποια ἀμφιβολία γιὰ τὸν ῥόλο τοῦ Καβᾶζ; Γιὰ τὸν ῥόλο Ξυνίδου; Ἀντί νὰ καταπιαστῇ μὲ τὴν νομοθεσία (ποὺ ὑποτίθεται εἶναι καὶ τὸ ἀντικείμενόν του) καὶ νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὸν ὀρατό κίνδυνο καταπατήσεως τῆς Θράκης ἀπὸ τὴν Ἄγκυρα, διατηρεῖ συνεργασίες!!!! Πρὸς τί; Μᾶλλον γιὰ ἀμοιβαῖες ἐξυπηρετήσεις! Δίδει ἀνοχή στὸν Καβὰζ, λαμβάνει ψήφους ἀπὸ τὸν Καβάζ!!!! Κατὰ τὰ ἄλλα ὑπουργός!!! Καὶ μάλλιστα τῆς Ἑλληνικῆς κυβερνήσεως!

Φυσικὰ κι ὁ Στυλιανίδης τῆς Ν.Δ. εἶναι μία ἀπὸ τὰ παραπάνω.


Την απάντησή του θεωρεί ότι έδωσε ο δήμαρχος Ξάνθης σχετικά με τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα και τον δείχνουν να παρευρίσκεται σε θρησκευτική εκδήλωση του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Γιατί εφόσον ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης σέβεται τους μουσουλμάνους συμπολίτες του (και ψηφοφόρους του) δεν πάει σε κάποια νόμιμη και αναγνωρισμένη από το κράτος θρησκευτική αρχή αλλά σπεύδει να υποβάλλει σέβη σε κάποιον που κάνει αντιποίηση αρχής παριστάνοντας τον μουφτή; Νόμιμο μουφτή δεν έχει η Ξάνθη; Και όλως τυχαίως στην εκδήλωση βρισκόταν κατά λάθος και …ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς; (Τὰ νεά τῆς Ῥοδόπης.)

Κι ὅποιος ἀποφασίζει νὰ μπῇ στὸν πολιτικό στίβο, καὶ αὐτὸς εἶναι στὴν Θράκη, ἐὰν σέβεται τὸν ἑαυτόν του, ὀφείλει νὰ προσκυνήσῃ! Νὰ σκύψῃ βαθύτατα, νὰ χαμογελάσῃ καὶ ὅταν ἔλθῃ ἡ στιγμὴ, τότε θὰ …πληρώσῃ… Ποιός ὅμως θὰ πληρώσῃ καὶ θὰ πονάῃ πολύ; Ὁ κάθε δουλόσπορος; Ἢ ἄπαντες οἱ Ἕλληνες τῆς Θράκης;

Τὰ ὑπόλοιπα φροῦτα; Εἶναι αὐτὰ ποὺ διατείνονται πὼς ἡ Θράκη εἶναι «Τουρκική»! Ὁ ἴδιος ὁ βεζίρης πρὸ ἡμερῶν ἐδήλωνε (Τουρκικά νέα):

«…Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν. Να έχετε διευρυμένους ορίζοντες. Μην εγκλωβίζεστε ανάμεσα στα βουνά και στην θάλασσα. Μην παραμένετε ανάμεσα στον γιακά και την πεδιάδα. Να γίνετε μεν δυνατοί εκεί, αλλά αναθρέψτε και ανθρώπους που θα έχουν φωνή σε όλη την περιοχή, στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αναπτύξτε δραστηριότητες…» μεταξύ πολλῶν ἄλλων… Πάρα πολλῶν ἄλλων!

Στηρίζει, στηρίζει, στηρίζει… Εἶναι πίσω ἀπό ὅλα ἡ Ἄγκυρα! Ἀπὸ τὴν μία ὁ ἐκτουρκισμός ποὺ μεθοδεύει ἡ Δραγώνα μὲ τὴν ἄδεια τῆς Διαμαντοπούλου (δύο συνέδρια-ἡμερίδες, ξεκάθαρων προθέσεων τουρκοποιήσεως τῆς Θράκης. Μόλις καὶ μετὰ βίας χώρεσαν κάποια πρόσωπα ἀπό τὸν Ἀντιφωνητὴ στοὺς «δημοκρατικοὺς» αὐτούς χώρους!!!)

Γνωστά! Γνωστότατα! Πρόσωπα ποὺ ἔχει κατὰ καιροὺς «ἀγκαλιάσει» τὸ κυβερνόν κόμμα. Μὲ μεγάλη στοργή! Καὶ μεγάλη ὑποστήριξι! Νὰ μὴν χάσουν τὰ ψηφαλάκια! Τὰ κουκιά!

Ὀνόματα;

Ἀχμὲτ Χατζηοσμάν:

O βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη πρόεδρος στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στις εκλογές που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου 2011 στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής (G.T.G.B) μετείχαν περίπου 42 μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής και καθώς δεν εμφανίστηκε άλλος υποψήφιος, βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη με πλειοψηφία. (Τουρκικὰ νέα.)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Καδὴ Ἰσμέτ:

Σοκ προκαλεί η ολοφάνερη, απροκάλυπτη και επίσημη πλέον αυτομόληση δύο εν ενεργεία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Τουρκισμό, με την εκλογή τους στην ηγεσία της αυθαίρετης και παράνομης αυτοαποκαλούμενης ”Συμβουλευτικής Επιτροπής ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Δυτικής Θράκης“ , της “ Τουρκικής Παρακυβέρνησης” με δύο λόγια της Θράκης μας, που ελέγχεται πλήρως από το Τουρκικό Προξενείο και την Άγκυρα και αποτελεί μοχλό κοσσοβοποίησης, τουρκοποίησης και διαμελισμού της ελεύθερης Θράκης!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ “ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”

Συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου 2011, ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη Πρόεδρος της Σ.Ε. Τουρκικής Μεινότητας Δ.Θ.”,. ενώ ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, εξελέγη Αντιπρόεδρος Α΄, όπως και ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ως Β’ Αντιπρόεδρος!

ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Η προκλητική, συνειδητή και οργανωμένη από το Τουρκικό Προξενείο εκλογή/στέψη τους στην ηγεσία της αυτοαποκαλούμενης ”Τουρκικής Μειονότητας”, αποτελεί προδοσία της Ελληνικής Σημαίας, του Ελληνικού Έθνους και του αξιώματος του Έλληνα Βουλευτή που υποτίθεται πως υπηρετούσαν, τη στιγμή που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα και επίσημα πως οι δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αυτομόλησαν και υπηρετούν πλέον φανερά την Τουρκία και όχι την Ελλάδα! Διότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης που υπέγραψε η ίδια η Τουρκία και ο Κεμάλ Ατατούρκ, δεν αναγνωρίζει όχι “ Τουρκική Μειονότητα” στη Θράκη, αλλά ούτε καν “ Τούρκους”!!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Και ενώ η επίσημη αυτομόληση των δύο εν ενεργεία Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει γίνει εδώ και μια εβδομάδα, οι δύο προδότες Βουλευτές δεν έχουν ακόμη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, συνεχίζουν να είναι στελέχη του, όπως δείχνει και η επίσημη ιστοσελίδα του Κόμματος που αναγράφει πως αποτελούν και Μέλη του …Εθνικού Συμβουλίου!!! (πηγὴ Ἐθνοσυνέλευσις)

Τσετίν Μάντατζη: Tην περασμένη περίοδο ο ¨ανεξάρτητος συνδυασμός για την ισότητα στον δήμο Ξάνθης¨ που είχε ιδρυθεί υπό την προεδρία του συγχωρεμένου του Χουσνού Σερνταρζάντε μετά από σειρά από συγκεντρώσεις διαβούλευσης, έκανε την τελευταία στις 6 Οκτωβρίου.
Ο Μάντατζη ανέφερε πως όπως ανέφερε νωρίτερα τους υποστηρίζει και σε αυτό το σημείο έδωσε ως υποψηφίους την γραμματέα του Γκιουρχάν Ομέρογλου και την γυναίκα του. Μετά την ομιλία του βουλευτή, έγιναν διαβουλεύσεις σχετικά με την προεδρία του συνδυασμού. (HellenicRevenge)


Σιμπὲλ Μουσταφάογλου:

Ακόμη και ο μετριοπαθής, μη εθνικιστικός τύπος της Θράκης υποδέχθηκεμε προβληματισμό την είδηση ότι η αντινομάρχης Ροδόπης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τέθηκε…στὴν (tvxs)

Ἀϊσέλ Ζεϊμπέκ (Ν.Δ.):

«….Πήγα στον μουφτή μας (σ.σ. εννοεί τον…γνωστό κύριο Αχμέτ Μέτε) και πήρα τις ευχές του. Γι΄αυτό άλλωστε βρίσκομαι εδώ. Αν δεν έπαιρνα τις ευχές του, θα έμενα στην Άγκυρα…..Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στην Ξάνθη έχει 32 χιλιάδες ψήφους…..Εμείς όμως αν θέλουμε να στείλουμε ένα βουλευτή, ένα Τούρκο βουλευτή στη βουλή, τότε πρέπει να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψήφιους. Μερικοί, ο Θεός να φυλάει, μοιράζουν χρήματα. Πάρτε εκείνα τα χρήματα, βάλτε τα στην τσέπη, αλλά ψήφο μη τους δίνετε. Άλλωστε αυτά είναι μαύρα χρήματα. Μετά…μόνο ο Θεός και εγώ ξέρουμε τι ψήφισα.Έτσι λοιπόν, πάρτε τα λεφτά, αλλά ψήφο μη τους δίνετε…»
Προξενεῖον ΣΤΟΠ.

Τέλος, γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν, ὑπάρχει ἡ ῥαδιοφωνικὴ δήλωσις Στάη, ποὺ οὐσιαστικῶς βάζει τὰ πράγματα στὴν θέσι τους καὶ ξεκαθαρίζει στὰ μάτια μας τὰ ὅσα ἔχουν προσυμφωνηθεῖ ἤδη (Ἂς μιλήσουμε ἐπί τέλους):

«να κατανοήσουν οι έλληνες πολίτες πως πρέπει να αλλάξει ο χάρτης του σκεπτικού τους, αλλά και πως πρέπει να κατανοήσουμε και να συμβιβαστούμε τελικά με την αλλαγή του χάρτη της χώρας…»!!!

Νὸ τὸ κατανοήσουμε «κυρία» Στάη; Μὲ τί; Μὲ τὴν λογική; Μὲ τὸ συναίσθημα; Μὲ τί;

Ἔχουμε δυνάμεις ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες!

Ἔχουμε φάει προδοσίες μὲ τὸ κουτάλι!

Καὶ μεγάλες, ποὺ μὲ δυσκολία ἀντιλαμβάνεται ἀνθρώπινος νοῦς, καταστροφές.

Ξέρουμε ἀπὸ αὐτά πλέον….

Κι ὅλο αὐτό ποὺ στήνεται στὴν Θράκη εἶναι μία μηχανὴ ἱκανή νὰ φέρῃ νέες καταστροφές…

Καὶ πρέπει νὰ σταματήσῃ!

Φιλονόη

Υ.Γ. Συγγνώμη ποὺ κούρασα μὲ ἕνα τόσο μεγάλο κείμενον τοὺς φίλους ἀναγνῶστες. Ἔπρεπε νὰ τὰ συγκεντρώσω γιὰ νὰ τὰ χωνέψουμε καλλίτερα!