Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Μαρ 2011

 • Το χρηματοπιστωτικό τέρας είναι η υπέρτατη απειλή της ανθρώπινης ζωής και του πλανήτη και ο αφέντης των ηγεσιών των κοινωνιών του ανθρώπου

Προσπαθούμε μέσα από τα ιστολόγια να ενημερώσουμε τους έλληνες για την διαφθορά και την κατάντια του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη αλλαγών στο πολίτευμα.

Και συχνά, όλοι μας, ξεχνάμε να αναφέρουμε πως πίσω από το λεγόμενο “πολιτικό προσωπικό”, αλλά και ανάμεσα σε αυτό, βρίσκεται το μακρύ χέρι των τραπεζών (όλες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές) και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κανένας λαός και κανένα έθνος, όποιες αλλαγές κι αν κάνει στο πολίτευμά του, όσο κοντά στην δημοκρατία και αν φέρει το πολίτευμά του, δεν πρόκειται να δει προκοπή και ελευθερία, όσο οι τράπεζες λειτουργούν όπως λειτουργούν και κάνουν ότι κάνουν στις κοινωνίες.

Οι τράπεζες συνιστούν ένα παγκόσμιο δίκτυο αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου προς όφελος μιας μικρής ολιγαρχίας που τις κατέχει, μέσα από ένα δαιδαλώδες μετοχολόγιο, τις πιο πολλές φορές κρυφό, άγνωστο και ανεξερεύνητο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρία στην οποία το δημόσιο δεν κατέχει παραπάνω από 8%. Και η οποία εξαιρείται μάλιστα από τον νόμο περί ανωνύμων που ισχύει για τις άλλες ανώνυμες εταιρίες. Η ΤτΕ της οποίας ο ρόλος στην παρούσα κρίση, με το Τ10, είναι σκοτεινώτατος. Ανεξερεύνητος και ακόμη ατιμώρητος.

Η ίδια η ΕΚΤ είναι επίσης μια ιδιωτικη τράπεζα (με ΔΣ θητείας 8 ετών!), εφόσον ιδιωτικές είναι και οι τάχαμου κρατικές κεντρικές τράπεζες-μέτοχοί της. Η ΕΚΤ που εκδίδει το ευρώ. Και είναι πάντα αυτό το “εκδοτικό δικαίωμα” για το οποίο ενδιαφέρονται τα τραπεζικά “ιδρύματα”. Και φυσικά το σύστημα δανεισμού των κλασματικών αποθεματικών. Με όσο το δυνατόν λιγώτερο έλεγχο από την κοινωνία στην λειτουργία τους.

Δεν θα εκπλαγόμουν αν μια μέρα μαθαίναμε, με ατράνταχτα στοιχεία, ότι πίσω ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, βρίσκονται οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι. Στην πραγματικότητα ο κρυφός και συγκεντρωτικός τρόπος που λειτουργεί το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, συνηγορεί υπέρ αυτής της άποψης.

Οι παγκόσμιοι χρηματοπιστωτές εχουν φυσικά προχωρήσει πολύ μακριά από τον παραδοσιακό ρόλο του τραπεζίτη, που δάνειζε με τόκο, συνυπολογίζοντας τους κινδύνους του δανείου, και αναμένοντας ένα καλό κέρδος από την επένδυσή του.

Τώρα πλέον ο παραδοσιακός καπιταλιστικός κύκλος παραγωγής, που μας αποκάλυψε ο Κ. Μαρξ, Χ-Ε-Χ’, δηλαδή Χρήμα-Εμπόρευμα-Χρήμα2 (κάτι σαν την φόρμα σονάτας Α-Β-Α’ για τους εραστές της μουσικολογίας), θεωρείται από τους τραπεζίτες και τους χρηματοπιστωτές δευτερεύουσας σημασίας.

Ενώ παλιότερα δηλαδή επένδυαν χρήμα για να παράξουν εμπορεύματα με μόνο σκοπό την ανταλλαγή των εμπορευμάτων, δηλαδή και πάλι χρήμα, τώρα ανακάλυψαν (λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα) πως μπορούν να κερδίσουν πολύ περισσότερα στον “χρηματοπιστωτικό κύκλο”, με τα περίφημα χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Τα παράγωγα, τους τίτλους, τα ασφάλιστρα ομολόγων και τα χίλια δυο.

Δηλαδή δεν ενδιαφέρονται τόσο να επενδύσουν πια στην παραγωγή και να περιμένουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποκομίσουν υπεραξία. Αλλά πλέον “επενδύουν” στα “χρηματοπιστωτικά προϊόντα” όπως τα λένε, και με συναλλαγές δευτερολέπτων από υπολογιστές, κερδίζουν απίστευτα ποσά, χωρίς να επενδύσουν ούτε δραχμή στον κύκλο παραγωγής εμπορευμάτων.

Κερδίζουν δηλαδή τρις και δεν έχει παραχθεί ούτε μία οδοντογλυφίδα. Απλώς αλλάζουν χέρια “τίτλους”. Και η ΤτΕ βοήθησε αυτόν τον κύκλο να επεκτείνει τις “εκκαθαρίσεις” του στις 10 ημέρες. Ατιμώρητα επαναλαμβάνω και στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Και τα κόμματα; Και οι πολιτικοί;

Μα ακόμα και αν τα κόμματα (τα δυο δικά μας μεγάλα τουλάχιστον) δεν χρωστούσαν τα μαλλιά της κεφαλής τους στις τράπεζες, πάλι θα συμπεριφέρονταν στην κοινωνία με τον ίδιο τρόπο. Αν εξετάσουμε το “προσωπικό” των κομμάτων και ακόμη χειρότερα των δημοσίων οργανισμών, των “συμβουλευτικών” ιδρυμάτων αλλά και της κυβέρνησης θα δούμε παντού ανθρώπους του τραπεζικού κόσμου.

Μα και αυτό να μην ίσχυε, από τις πράξεις και τις πολιτικές των κυβερνητών αντιλαμβανόμαστε ότι εξυπηρετούν βασικά τους αφέντες τους. Τους εγχώριους και παγκόσμιους τραπεζίτες. Μόνιμα στηρίζουν τις τράπεζες με ρευστό και εγγυήσεις, χωρίς κανένα αντάλλαγμα για την κοινωνία.

Μόνο μια σκέψη με κάνει και κάπως ησυχάζω τον τρόμο που μου προκαλεί αυτό το δύσμορφο χρηματοπιστωτικό τέρας. Οτι έχει γίνει τόσο αδηφάγο που δεν μπορεί να σταματήσει το “γεύμα” του.

Εμείς, οι κοινωνίες, ίσως να μην μπορούμε ακόμη να νικήσουμε αυτό το χρηματοπιστωτικό τέρας, μια και έχει στα χέρια του και τα ΜΜΕ και την εκπαίδευση και την εξουσία, και το οπλισμένο κράτος. Αλλά αρχίζει και διαφαίνεται πως το τέρας θα φάει μόνο του τις σάρκες του στο τέλος. Καθώς και κάποια ανησυχία από την πλευρά ορισμενων επιφανών εκπροσώπων του που αρχίζουν και αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο αυτοκαταστροφής.

Παρόλα αυτά, εμείς, οι κοινωνίες και οι πολίτες, ούτε τον αγώνα εναντίον του πρέπει να σταματήσουμε, ούτε στιγμή να μην ξεχνάμε πως πίσω από τα κουστούμια των πολιτικών, κρύβεται αυτό το αχόρταγο χρηματοπιστωτικό βαμπίρ που τρέφεται με ανθρώπων αίμα και σάρκα. Και να το διαλαλάμε κάθε στιγμή, με στοιχεία και τεκμήρια, ώστε οι συμπολίτες μας να πληροφορούνται και την ιστορία, και τις μεθόδους και τις προθέσεις του.

Και τον ρόλο των πολιτικών μας μέσα σε αυτόν τον δύσοσμο και ανθρωποφάγο κύκλο.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Με τα αρχικά 28 δις ΕΥΡΩ του κ. Αλογοσκούφη και τα μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα χθεσινά νέα 30 δις ΕΥΡΩ, όλα μαζί ξεπέρασαν, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο κ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο, τα 100 δις οι εγγυήσεις του ελληνικού λαού υπέρ των τραπεζών.

Θέλετε να μάθετε και το άλλο; Ε, λοιπόν αυτά τα 106 δις ΕΥΡΩ περίπου, είναι επιπλέον δεσμεύσεις του ελληνικού λαού, πέραν του γνωστού δημοσίου χρέους των περίπου 350 δις ΕΥΡΩ. Άρα λοιπόν, αν προσθέσουμε τα 106 δις ΕΥΡΩ στα 350, τότε το χρέος απογειώνεται και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Θέλετε και το άλλο; Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Τρόϊκα γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα που παίρνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ με εγγύηση του ελληνικού λαού και με επιτόκιο 1%, δεν πρόκειται να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει για να κλείσουν ανοίγματα των τραπεζών και το υπόλοιπο θα διατεθεί για αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με πολλαπλάσιο φυσικά επιτόκιο. Γι’ αυτό και κανείς δεν ενδιαφέρεται να οριστεί επίτροπος του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες ή να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις….. από τις τράπεζες ότι τα χρήματα που δανείζονται με εγγύηση του ελληνικού λαού, θα διοχετευθούν στο λαό.

Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα που κάνει η ΕΕ και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Δηλαδή η ΕΕ απαγορεύει στους λαούς να δανείζονται απευθείας με 1% από την ΕΚΤ, αλλά επιτρέπει να δανείζονται οι τράπεζες με εγγυήσεις των λαών. Εσείς λοιπόν γιατί λέτε ότι υπάρχει η ΕΕ; Για τους λαούς ή για τις τράπεζες;

Το χειρότερο όμως είναι ότι με τις εγγυήσεις αυτές, μας πάνε σε μια διαρκή σκλαβιά στις τράπεζες και επομένως σε διαρκή εξαθλίωση. Θα πρέπει πλέον ο ελληνικός λαός όχι μόνο να μην σκέπτεται σενάρια χρεοκοπίας ή έστω αναδιάρθρωσης χρέους ή επιστροφής στη δραχμή κ.λ.π., αλλά θα πρέπει αντίθετα να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του και με διακινδύνευση ακόμα και της ιδιωτικής του περιουσίας και ταυτόχρονα να αγωνιά μάλιστα, μην τυχόν και πάθουν κάτι οι τράπεζες γιατί τότε αφενός θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις μας, αφετέρου αυτόματα το χρέος των τραπεζών προς την ΕΚΤ θα μετατεθεί στον ελληνικό λαό και θα προστεθεί στο υπάρχον.

Σε αυτή τη διαρκή σκλαβιά λοιπόν μας βάζει η κυβέρνηση. Όμως ο έτερος πόλος του πολιτικού συστήματος, η Νέα Δημοκρατία, τι λέει επ’ αυτού; Εγκρίνει αυτή την πρακτική των εγγυήσεων ή όχι;

Δεν χρειάζεται απάντηση. Η απάντηση είναι γνωστή.


Προετοιμασία σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο

Ανησυχία επικρατεί τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπου ευθέως αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε θαλάσσιες ζώνες τις οποίες έχει δικαίωμα να τις ελέγχει βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Η πρώτη πρόκληση αφορά την περιοχή του Καστελλόριζου, όπου οι Τούρκοι έχουν εξαγγείλει μια από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές ασκήσεις των τελευταίων 20 ετών, θέμα το οποίο είχε αναδείξει πρόσφατα πρώτο το newscode (διαβάστε εδώ: Την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία στο Καστελόριζο). Η δεύτερη πρόκληση αφορά την απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, τα ερευνητικά πλοία που εκτελούν αποστολές χαρτογράφησης του βυθού σε περιοχές νοτίως της Κρήτης και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου να της καταθέτουν χάρτες διάπλου και ρότας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ελληνική πλευρά είναι πως λόγω του γεγονότος πως η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε «θερμή ζώνη» από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη και τα βλέμματα της Διεθνούς Κοινότητας είναι στραμμένα εκεί, η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «θερμό επεισόδιο» στοχεύοντας στα «μειωμένα αντανακλαστικά» των ισχυρών δυνάμεων.

Στόχος της Άγκυρας, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, είναι η δημιουργία καθεστώτος αμφισβήτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών που σχεδιάζει να ανακηρύξει η Αθήνα. Ιδιαίτερα μετά τα πρώτα στοιχεία διεθνών επιχειρήσεων ελέγχου κοιτασμάτων, πως η Ελλάδα διαθέτει πολύ περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, στη νότιο Κρήτη και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, είναι «ηλίου φαεινότερο» πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει «μερίδιο» με οποιοδήποτε τρόπο και κυρίως κόστος.

Εν ολίγοις η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τα-συνήθη-αργά αντανακλαστικά της Ελλάδας, θα επιχειρήσει με τη γνώριμη σε αυτή «πολιτική των κανονιοφόρων» να επιβάλει τη βούλησή της.

Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία στο Ν/Α Αιγαίο

Για την όλη κατάσταση και το σκηνικό κρίσης που πάει να δημιουργήσει η Αγκυρα στο Αιγαίο, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, όσο και από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι συμφωνήθηκε λοιπόν.

Σε διπλωματικό επίπεδο, το ΥΠΕΞ εξουσιοδότησε τους πρέσβεις της χώρας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, να τους ενημερώσουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Σε τακτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, θα σταλεί στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου μοίρα του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από φρεγάτες, πυραυλακάτους και πλοία υποστήριξης. Παράλληλα θα γίνει μεταστάθμευση μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων σε στρατιωτικά αεροδρόμια νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ επίλεκτες μοίρες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού θα «διασπαρθούν, εκεί που πρέπει», όπως μας δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Συνεχή ενημέρωση σε Λευκωσία και Τελ Αβίβ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως για τις εξελίξεις έχει δείξει τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ, χώρες οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τις κινήσεις της Τουρκίας, μιας και η Λευκωσία και το Τελ Αβίβ έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς του φυσικού αερίου από το κοινό κοίτασμα «Λεβιάθαν» που βρίσκεται μοιρασμένο στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες του Ισραήλ και της Κύπρου.

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ισραηλινούς και την Λευκωσία για τα παιχνίδια των Τούρκων» τόνισε χαρακτηριστικά στο newscode ανώτερος διπλωματικός υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι δυνάμεις του συνασπισμού άρχισαν ξανά τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Ταζούρα, 30 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται στην πόλη Σέμπχα, προπύργιο του Καντάφι, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης στο νότο της Λιβύης.

Στο μεταξύ, Λίβυοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πυραυλικές επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης στην Τρίπολη. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο νοσοκομείου ενω ορισμένα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί.
Λίβυος αξιωματούχος είπε ότι τα θύματα είναι πολίτες και ορισμένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν αργά χθες Τετάρτη. Ορισμένοι θα ταφούν χωρίς να αναγνωριστούν τα στοιχεία τους.

Την ίδια ώρα η Τυνησία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του Μουάμαρ Καντάφι και των πέντε μελών της οικογένειας μετά την απόφαση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στην Τύνιδα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Οι επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής "περίπου 100 θανάτους" αμάχων στη Λιβύη, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

"Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους.

"Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι πιθανόν σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές θα πλήξουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων (...) Αυτό, αν συμβεί, θα είναι ανήθικο και παράνομο. Πρόκειται για πολιτικούς στόχους", πρόσθεσε.

Ο Ιμπραχίμ επεσήμανε άλλωστε ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις των δυτικών συμμάχων "πλησιάζουν τους 100". Πάντως οι αξιωματούχοι της συμμαχίας διαψεύδουν ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι από τις επιχειρήσεις τους.

"Κρατήσαμε το λόγο μας. Έχουμε κηρύξει κατάπαυση πυρός. Απαντάμε μόνο στις αεροπορικές επιδρομές, που είναι δικαίωμά μας, ενώ οι αντάρτες στα ανατολικά επιτίθενται στο στρατό μας με την κάλυψη των αεροπορικών επιδρομών", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

Από την πλευρά των εξεγερμένων ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Μιζουράτα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι σκότωσαν την τελευταία εβδομάδα 109 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 1.300 στη διάρκεια των επιθέσεών τους εναντίον της πόλης.

"Από την προηγούμενη Παρασκευή οι επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι έχουν προκαλέσει το θάνατο 109 μαρτύρων και έχουν τραυματίσει ακόμη 1.300, από τους οποίους οι 81 είναι σοβαρά", δήλωσε ο γιατρός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Χθες Πέμπτη "τέσσερις μάρτυρες έπεσαν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών", πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ AL JAZEERA

Κατάρριψη λιβυκού μαχητικού από τους Γάλλους

Την πρώτη κατάρριψη λυβικού αεροσκάφους που είχε παραβιάσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πραγματοποίησαν οι γαλλικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η συμμαχία επιχειρεί, με πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύονται από βρετανικό υποβρύχιο, να πλήξει την αντιαεροπορική άμυνα των δυνάμεων του Καντάφι, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Στη Μιζουράτα παραμένουν τα άρματα του Καντάφι

Αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του συνασπισμού κατέστρεψαν κυβερνητικά άρματα μάχης στα προάστια της Μιζουράτας αλλά τα άρματα μάχης παραμένουν στο κέντρο της πόλης.

Οι πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης χθες Τετάρτη.

Οι αεροπορικές επιδρομές αρκετές ημέρες τώρα δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς και τα πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, που σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, έχουν σκοτώσει δεκάδες Λίβυους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό εκατοντάδων στη Μιζουράτα, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη δυτική Λιβύη.

«Έχουμε ανθρωπιστική κρίση στο λιμάνι. Εκεί βρίσκονται τουλάχιστον 6.000 αιγύπτιοι εργάτες, ορισμένοι μαζί με τις οικογένειές τους όπως και αφρικανοί εργάτες που περιμένουν ένα πλοίο για να τους μεταφέρει μακριά. Ωστόσο κανένα πλοίο δεν έφθασε», ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

«Από χθες το λιμάνι είναι στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι. Έστειλαν δύο πολεμικά πλοία και ορισμένα πλοιάρια και μάς πολιορκούν από θαλάσσης. Δεν έχουν επιτεθεί αλλά αν το κάνουν, οι χιλιάδες εργάτες θα είναι τα πρώτα θύματα», είπε ένας κάτοικος που ονομάζεται Αμπντελμπάσετ.

Η Μιζουράτα είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, με τουλάχιστον 300.000 κατοίκους, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Οι πληροφορίες από την πόλη αυτή δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή καθώς οι λιβυκές αρχές δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μεταβούν εκεί.

ΠηγήΜέχρι και πεντέμισι χρόνια περιμένουν χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι για το εφάπαξ τους, χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά πότε κι αν θα το λάβουν. Το ΤΠΔΥ βουλιάζει στα ελλείµµατα, τόσο που η διοίκηση του Ταµείου αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Ανησυχητικό είναι πως δεν μπορούν να κάνουν καν εκτίµηση καταβολής του ποσού για όσους έχουν κάνει αίτηση από τον Νοέµβριο του 2010 και µετά.

Τα μέτρα-σωσίβιο

Τα τρία µέτρα σωσίβιο για το 2011 που αποφάσισε η κυβέρνηση και προωθεί τις σχετικές νοµοθετικές πρωτοβουλίες είναι:

1. Ασφάλιση στο Ταµείο Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων των περίπου 60.000 εργαζοµένων µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι σήµερα καλύπτονται για κύρια σύνταξη από το ΙΚΑ και δεν δικαιούνται εφάπαξ. Με αυτό τον τρόπο, εκτιµάται πως θα αυξηθούν κατά 25 εκατ. ευρώ τα έσοδα από εισφορές. Η σχετική ρύθµιση προβλέπει πως στην ασφάλιση του Ταµείου υπάγονται υποχρεωτικώς από 1-7-2011 και οι επί συµβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως χρόνου πρόσληψης, υπάλληλοι του Δηµοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το µόνιµο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τοµέα Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων του Ταµείου.

Οι διατάξεις αυτού του Τοµέα του Ταµείου και της γενικότερης νοµοθεσίας που αφορούν την αναγνώριση και την εξαγορά χρόνου προϋπηρεσίας των ασφαλισµένων του Ταµείου, καταργούνται. Οσες αιτήσεις εξαγοράς έχουν υποβληθεί στο Ταµείο µέχρι την έναρξη ισχύος του νόµου αυτού, εξετάζονται σύµφωνα µε τις ισχύουσες µέχρι την ηµεροµηνία αυτή διατάξεις. Ως τακτικές µηνιαίες αποδοχές για τον υπολογισµό της εισφοράς θεωρούνται το σύνολο του βασικού µισθού, του επιδόµατος χρόνου υπηρεσίας και οι νόµιµες αυξήσεις αυτών.

Ως αποδοχές για τον υπολογισµό του ανωτέρω βοηθήµατος νοούνται ο µέσος όρος των µηνιαίων αποδοχών (βασικός µισθός, επίδοµα χρόνου υπηρεσίας και νόµιµες αυξήσεις αυτών συµπεριλαµβανοµένων των επιδοµάτων εορτών και αδείας εφόσον τα επιδόµατα αυτά υπόκεινται σε κρατήσεις), που έλαβε ο ασφαλισµένος κατά τα πέντε (5) τελευταία από την αποχώρηση εκ της υπηρεσίας του έτη. Εισφορές για το δώρο του Πάσχα και το επίδοµα αδείας του έτους 2010 που παρακρατήθηκαν και αποδόθηκαν στο Ταµείο, δεν αναζητούνται.

Οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται από 1-1-2012 και εφεξής δικαιούνται εφάπαξ βοηθήµατος αναλόγου µε τον χρόνο που έχουν συµπληρώσει στην ασφάλιση του ΤΠΔΥ. Για όσους δεν έχουν συµπληρώσει πέντε έτη ασφάλισης στο Ταµείο, για τον υπολογισµό του εφάπαξ βοηθήµατος λαµβάνονται υπόψη οι µέσες αποδοχές του χρόνου ασφάλισης. Οι ανωτέρω υπάλληλοι δικαιούνται και αποζηµίωση λόγω συνταξιοδότησης. Το ποσό της καταβαλλόµενης αποζηµίωσης είναι ανάλογο του χρόνου υπηρεσίας που έχει διανυθεί εκτός ασφάλισης του Ταµείου προς τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας.

2. Δάνειο 350 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί από το Ταµείο Επικουρικής Ασφάλισης Δηµοσίων Υπαλλήλων µε ισόποση έκδοση οµολόγου Δηµοσίου.

3. Δεύτερο Δανείο 250 εκατ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στο Ταµείο Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων µε οµόλογο του Δηµοσίου.

Τα τρία αυτά µέτρα, εκτιµάται από το υπουργείο Εργασίας ότι θα ξεµπλοκάρουν την έκδοση της εφάπαξ αποζηµίωσης στους δηµοσίους υπαλλήλους. Πάντως η διοίκηση του ΤΠΔΥ, υπό το βάρος των ελλειµµάτων και των καθυστερήσεων καταβολής, προχωρεί σε αναλογιστική µελέτη για τη βιωσιµότητα του Ταµείου. Τέλος, και οι εκτιµήσεις στελεχών του Ταµείου θεωρούν αναπόφευκτη τη µείωση της εφάπαξ αποζηµίωσης έως και 30%.

Η σχετική µελέτη αναµένεται να ολοκληρωθεί µέχρι τον Ιούνιο.

Τονίζεται ότι εκκρεµεί η πληρωµή 37.000 αιτήσεων για εφάπαξ, για τα οποία χρειάζονται συνολικά 1,7 δισ. ευρώ και αυτή την περίοδο καταβάλλονται τα εφάπαξ σε όσους είχαν αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2009 και είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Εκτός από την αδυναµία καταβολής εφάπαξ, το ΤΠΔΥ έχει να αντιµετωπίσει και το µεγάλο κύµα φυγής στη σύνταξη των δηµοσίων υπαλλήλων λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο του 2011 υποβλήθηκαν 1.847 αιτήσεις έναντι 1.032 το αντίστοιχο διάστηµα το 2010, ενώ κατά το διάστηµα 1-22 Φεβρουαρίου 2011 έχουν υποβληθεί 1.424 αιτήσεις έναντι 897 αιτήσεων ολόκληρο τον Φεβρουάριο του 2010.
Σε βαρύ κλίμα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τους ηγέτες να θέτουν στο επίκεντρο της συζήτησης τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, την ώρα που η παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες εντείνει τις πιέσεις για προσφυγή της Λισαβόνας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

«Μόνος μου στόχος είναι να υπερασπιστώ την Πορτογαλία, να υπερασπιστώ το ενιαίο νόμισμα και το ευρωπαϊκό όραμα» δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο παραιτηθείς πρωθυπουργός.

Στήριξη στον Ζοζέ Σόκρατες παρείχε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. «Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός πρότεινε ένα πολύ φιλόδοξο και πολύ απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στις αρχές Μαρτίου» επεσήμανε, σημειώνοντας ότι ο πολιτικός κόσμος της Πορτογαλίας θα πρέπει να στηρίξει τους στόχους του προγράμματος, με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Ένα ισχυρό και πειστικό μήνυμα των ηγετών προς τις χρηματαγορές ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου η Ευρώπη να στείλει το μήνυμα «ότι στηρίζει την σταθερότητα του ευρώ και στηρίζει όλες τις χώρες της ευρωζώνης». Επίσης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα μας έχει δείξει την αξιοπιστία της, λαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις με στόχο να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και δίκαιη.

Πηγή: ReutersΗ Τουρκία εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες συντελούνται στη Μεσόγειο θάλασσα, προσπαθεί να καταστήσει ακόμη πιο δηλωτικές τις παράλογες απαιτήσεις της, εντείνοντας τις προκλήσεις της με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή στο newscode.gr

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να κινηθεί αντιστοίχως και ενώ συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας να ορίσει, σχεδόν αιφνιδιαστικά, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβάνοντας το Καστελόριζο, το οποίο η Τουρκία θέλει να εξαιρέσει, ώστε να μην εφάπτονται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας με εκείνη της Κύπρου και κατ’ επέκταση με του Ισραήλ.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αξιολογηθεί διεθνώς ως τμήμα των ανακατατάξεων στη Μεσόγειο, αν και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Ελλάδας».

Όπως τονίζει, «η ελληνική διπλωματία, η Ελλάδα, πρέπει να δώσει μία δυναμική απάντηση», δεδομένου ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προκλήσεις, όσο δεν διευθετείται το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τη ίδια πηγή «Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει έτοιμους χάρτες οι οποίοι περιέχουν ξεκάθαρα τα όρια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Εκείνο το οποίο πρέπει να πράξει η Ελλάδα είναι να υποβάλλει, σαν πρώτο βήμα, άμεσα αυτούς τους χάρτες στον ΟΗΕ».

Κλιμάκωση

Μέσα σε λίγες ημέρες, η Τουρκία κλιμάκωσε τις προκλήσεις της με επίκεντρο το Καστελόριζο, το σημείο «κλειδί», δηλαδή για την χάραξη από την πλευρά της Ελλάδας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και προχώρησε στην κορύφωση της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «η Καθημερινή της Κυριακής», ότι «Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο», επιχειρώντας εμφανώς να αποδεσμεύσει το Καστελόριζο από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Η συνέχεια δόθηκε μετά την προκλητική ενέργεια της κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία παρενόχλησε το ιταλικό ερευνητικό σκάφος το οποίο πραγματοποιούσε έρευνες για λογαριασμό του Ισραήλ, το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2011, ενημερώνοντας το πλήρωμά του ότι πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα «από την τουρκική ΑΟΖ(!!!)», ενημερώνοντας ότι δήθεν έπλεε επάνω από «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Μάλιστα επέδωσε συντεταγμένες για την πορεία του ιταλικού ερευνητικού σκάφους . Η Τουρκία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού όπως έγινε γνωστό η Άγκυρα προχώρησε σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση εκδίδοντας NAVTEX, ώστε να πραγματοποιήσει έρευνες το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «Ogs Explora”, η δραστηριότητα του οποίου βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, η Τουρκία προχώρησε σε αυτή την κίνηση αγνοώντας το διάβημα της Αθήνας προς την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα η τουρκική NAVTEX 206/11, ανακοίνωσε ότι ιταλικό ερευνητικό σκάφος θα προχωρήσει σε ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου. Την θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος αφού χαρακτήρισε «παράτυπη» τη διαδικασία έκδοσης NAVTEX στη συνέχεια δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή. Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες.

Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Η αποκάλυψη του Παπανδρέου

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε το newscode.gr στην νότια και νοτιοανατολική θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, πραγματοποιείται εξαιρετικά μεγάλη κινητικότητα τουρκικών στρατιωτικών ναυτικών δυνάμεων, σε μία περίοδο, μάλιστα που η Μεσόγειος αποτελεί ένα χώρο πραγματοποίησης στρατιωτικών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι συνεχίζεται το από αέρος σφυροκόπημα της Λιβύης.

Ταυτόχρονα, οι πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι σύντομα θα έχουμε ένταση στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός ότι, ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε στη βουλή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κομμάτων για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ότι η Τουρκία για να συμμετάσχει στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, ζήτησε τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής, η οποία βρίσκεται νότια της Καρπάθου και της Κρήτης.

Συγκεκριμένα στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις, ακούστε, για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης».

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς της Τουρκίας Μασούμ Τούρκερ, αποκάλυψε πως στην επίσημη ενημέρωση που είχε απο τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο τούρκος υπουργός του τόνισε πως πιθανότατα το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων της Λιβύης θα γίνει η Σμύρνη!

Ο Νταβούτογλου εδω και δυο ημέρες επισκέπτεται τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τα βήματα που κάνει η Τουρκία.

"Αυτό που καταλάβαμε απ' όσα μας είπε ο κ. υπουργός η Τουρκία προσπάθησε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λιβύη αλλά η Γαλλία προσπάθησε να προσπεράσει και να αφήσει εκτός την Τουρκία" δήλωσε ο Τουρκέρ και συνέχισε "σύμφωνα με τον υπουργό δυο είναι οι υποψήφιοι για να εγκατασταθεί το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων. Η Ιταλία και η Τουρκία. Μας ενημέρωσαν οτι πιθανότατα η Τουρκία θα είναι το κέντρο των επιχειρήσεων το οποίο θα βρίσκεται στη Σμύρνη".

Σύμφωνα με το CNN Türk το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ενημέρωσε πως δεν έδωσε σίγουρη πληροφορία για το αν το στρατηγείο θα βρίσκεται στη Σμύρνη αλλά "ότι υπάρχει ενδεχόμενο το στρατηγείο να είναι στη Σμύρνη".

Το σενάριο "παίζει" εδώ και πολλές ημέρες, γι΄ αυτό και γράφαμε ότι "κάτι γίνεται με την Τουρκία". Παρ' όλα αυτά όλα δείχνουν ότι η διοίκηση τελικά θα πάει Ιταλία, ενω η Τουρκία προσπαθεί να κερδίσει έστω και από προσωρινές εντυπώσεις που η ίδια δημιουργεί.

Απέπλευσε τουρκικό υποβρύχιο από Αξάζ για Λιβύη
Απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αξάζ,το τουρκικό υποβρύχιο,το οποίο πρόκειται να συμμετάσχει στον ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης. Οι τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την έξοδο του υποβρυχίου από το ναύσταθμο.

Επίσκεψη αστραπή έκανε ο Σταυρίδης στην Άγκυρα
Ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ Τζέϊμς Σταυρίδης πριν απο λίγη ώρα, ολοκλήρωσε τις συνομιλίες τους στην Τουρκία και αναχώρησε απο την Άγκυρα.

Ο Σταυρίδης, το βράδυ της Τετάρτης, συναντήθηκε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και το πρωί είχε συνομιλίες με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ισίκ Κοσάνερ και τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Βεζντί Γκιονούλ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν οτι ο Σταυρίδης συζήτησε το ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και τον τρόπο συμμετοχής και των Αραβικών κρατών στη διοίκηση των επιχειρήσεων κατα της Τρίπολης.

 • Η συνέντευξη δόθηκε στον Παναγιώτη Γεωργιάδη για την Εφημερίδα «Η Αλήθεια» της Δράμας και της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Ο Nigel Farage είναι Άγγλος Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας "Ευρώπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από Ελληνικής πλευράς στην Κοινοβουλευτική αυτή Ομάδα συμμετέχει το κόμμα ΛΑΟΣ με τους Ευρωβουλευτές του. Ο κ. Farage είναι ευρύτερα γνωστός και στην Ελλάδα για τις απόψεις του για το Ελληνικό Χρέος, καθώς και από το γεγονός ότι αποκάλεσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρόμπαι ως "βρεγμένη πατσαβούρα" κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και υποδοχής του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ερώτηση: Κύριε Ευρωβουλευτά, έχετε μιλήσει αρκετά τελευταία στο Ευρωκοινοβούλιο για τη χώρα μου και το χρέος της. Σε αυτές σας τις ομιλίες ήσασταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις για το χρέος στην Ελλάδα. Αναλύστε μου λίγο τη θέση σας για όλη αυτή την κατάσταση του Ελληνικού χρέους , για να γνωρίζει και ο Έλληνας τι ακριβώς συμβαίνει, τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Απάντηση: Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ - ιδίως της Επιτροπής (ΕΚ) και η Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - ενθάρρυναν τις ελληνικές κυβερνήσεις για την υπέρβαση του προϋπολογισμού και τον απερίσκεπτο δανεισμό. Αγνόησαν, επίσης, την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όταν ενθαρρύνθηκε η Ελλάδα να εισέλθει στην Ευρωζώνη και να λάβει το ευρω-νόμισμα. Αυτό που ακολούθησε ήταν τόσο αναπόφευκτο που είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι υπεύθυνοι δεν το είχανε προβλέψει. Πράγματι, φαίνεται σαν να ήθελαν να συμβεί - στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, καθώς και στην Ελλάδα – έτσι ώστε η ΕΚ / ΕΚΤ θα μπορούσε να αναλάβει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, σε αντάλλαγμα τις διασώσεις τις οποίες είχαν οι ίδιοι υποχρεώσει την Ελλάδα να δεχτεί. Ο μόνος τρόπος, τώρα, για την Ελλάδα να ξεφύγει από μια διαρκή σπείρα χρέους και ακόμα περισσότερο από τον έλεγχο της Ε.Ε., είναι να παραιτηθεί από το ευρώ και να ξεκινήσει ξανά με την δραχμή σαν νόμισμα (υποτιμημένο) - όπως η Ισλανδία με τόση επιτυχία κατάφερε, στην απάντησή της προς την οικονομική κρίση.

Ερώτηση: Κύριε Farage, μέσα από την πολύχρονη παρουσία σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορούμε να πούμε σήμερα ότι έχουμε μια «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών» ή έχουμε κάτι άλλο;

Απάντηση: Όχι! Έχουμε μια συνωμοσία των Εθνικών Ελίτ, εκπροσωπούμενη από μια αδίστακτη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα ψεύτικα δημοκρατικό «Ευρωκοινοβούλιο», ένα μη διαχειρίσιμο χρέος και μία Δικαστική Εξουσία η οποία κατευθύνεται από πολιτική «ορθότητα» (και όχι από την φυσική αρετή και ηθική).

Ερώτηση: Κύριε Farage, ήσαστε Συμπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα «Ευρώπη της Δημοκρατίας και Ελευθερίας». Δηλαδή, σήμερα στην Ευρώπη δεν έχουμε «Ελευθερία» και «Δημοκρατία»; Στη σημερινή Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία κι Ελευθερία;
Απάντηση: Φοβάμαι πως όχι. Η Ε.Ε. είναι ψεύτο-δημοκρατική, επειδή χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση των στοιχείων υπέρ της ΕΕ στην κοινωνία και καταπνίγει κάθε επαναστατική φωνή διαφωνούντων. Κάθε κράτος-μέλος επιλέγει μια αντιπροσωπεία για το θλιβερό «Ευρωκοινοβούλιο» χωρίς καμία αναφορά (ή τη δυνατότητα οποιασδήποτε αναφοράς) για το τι λέγεται - σε διαφορετικές γλώσσες και διαφορετικά ΜΜΕ και θέματα - σε όλα τα άλλα κράτη-μέλη. Η κατάσταση μοιάζει με εκείνη των 27 κρατουμένων, ο καθένας σε στρατιωτική απομόνωση, να του λένε μόνο αυτό το οποίο ο διοικητής-κυβερνήτης των φυλακών θέλει να ακούσει. Ακόμα και αν το "κοινοβούλιο" της Ε.Ε. είχε σημαντικές εξουσίες, που αυτό δεν συμβαίνει, ακόμα και έτσι δεν θα ήταν δημοκρατική. Αν δεν έχετε τη δημοκρατία, φυσικά, δεν μπορείτε να έχετε ούτε ελευθερία, ούτε δικαιοσύνη. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση!

Ερώτηση: Κύριε Ευρωβουλευτά, η Γερμανική Siemens αποδείχθηκε ότι λάδωσε όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και τα κόμματα διαχρονικά. Υπάρχει κοινοτική οδηγία που λέει ότι αν οποιαδήποτε επιχείρηση καταδικαστεί σε κράτος – μέλος της ΕΕ για ποινικό αδίκημα τότε δεν μπορεί πια να συμμετέχει σε κρατικούς διαγωνισμούς. Ο νόμος όμως αυτός φαίνεται να μην ισχύει για την περίπτωση της Siemens… τελικά , οι νόμοι είναι μόνο για τους αδύναμους;

Απάντηση: Ναι - κανένας από τους επισήμους της Ε.Ε. δεν υπόκειται στο νόμο, ακόμα και μετά την αποχώρησή-σύνταξη τους, και οι πλούσιοι μπορούν εύκολα να προσφέρουν στην Ε.Ε. κάποιο είδος συνεργασίας με αντάλλαγμα την ασυλία. Το απαραίτητο προσόν για την αποφυγή του νόμου, ωστόσο, είναι η εναρμόνιση με τις φιλοδοξίες της Ε.Ε. για την ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη. Ακόμα και μικρής κλίμακας ομάδες (οι οποίες συνήθως υποστηρίζονται από επιχορηγήσεις της Ε.Ε.) μπορούν να μείνουν ατιμώρητες για παράνομη δραστηριότητα, εφόσον προωθούν με επιτυχία την υποστήριξη για την Ε.Ε. ή για την πολιτικά ορθή ατζέντα της.

Ερώτηση: Κύριε Farage, να πούμε λίγο, ποιοι κυβερνούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Επιτροπή, το Συμβούλιο, η Μέρκελ;
Απάντηση: Συνωμοτικές κλίκες, κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και δουλεύοντας μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν ως στόχο την εξάλειψη της δημοκρατίας και της φυσικής Δικαιοσύνης, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της πληθώρας των οργανισμών, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ερώτηση: Γιατί κύριε Ευρωβουλευτά «επιτεθήκατε» τόσο σκληρά φραστικά στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κύριο Ρόμπαϊ ? Δεν είναι «νόμιμα» εκλεγμένος Πρόεδρος στην Ένωση;

Απάντηση: Λοιπόν, - Ο Πρόεδρος - "πρόδρομος" κ.Rompuy και η κ.Ashton είναι τα δύο κερασάκια στην τούρτα - που αντιπροσωπεύουν (αν και δεν αποτελούν) ό,τι είναι λάθος με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δεν γνωρίζουμε καν πώς διορίστηκαν με τόσο τεράστιους μισθούς και σαρωτικές εξουσίες. Αλλά είναι εκεί ! Όπως και η ίδια η Ε.Ε. ως μια διαρκή ζημία και προσβολή προς τους δημοκράτες παντού!

Ερώτηση: Θα ήθελα να μου πείτε λίγο τις λύσεις που προτείνετε για τους Έλληνες και την Ελλάδα σε ότι αφορά το χρέος μας και το έλλειμμα. Τι πρέπει κατά τη γνώμη σας να κάνουμε;

Απάντηση: Όπως είπα, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ και να υιοθετήσει της Δραχμή με μια υποτίμηση του νομίσματος. Αλλά, όπως όλες οι χώρες τις οποίες η Ε.Ε. έχει απορροφήσει, δε θα βρει την γαλήνη ή τη σταθερότητα μέχρι που θα απορρίψει την Ε.Ε. στο σύνολο της. Το Κόμμα μου, το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αργά ή γρήγορα, θα ανακτήσει την ελευθερία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. και θα ακολουθήσει την Ελβετία, τη Νορβηγία, και την Ισλανδία και ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, σε μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, η οποία δεν υπόκειται στην λεπρώδης αρπαγή της γραφειοκρατίας της Ε.Ε.. Θέλω να ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μας ακολουθήσει σε αυτό.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα πολλοί πιστεύουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός , αφού έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, τώρα θέλει να φύγει σαν Γενικός Γραμματέας στον ΟΗΕ, αφού λένε ότι αυτή την πρόταση του έκανε ο Πρόεδρος Obama. Πιστεύετε ότι είναι υπαρκτό αυτό το σενάριο ? Λέτε να φύγει ο Παπανδρέου στον ΟΗΕ;

Απάντηση: Είναι ένα τυπικό μέρος της διαδικασίας: πρώτα ο πολιτικός πουλά τη χώρα του στη σκλαβιά, σε υπερεθνικά όργανα και τότε παίρνει μια άκρως αμειβόμενη εργασία από τους ίδιους αυτούς οργανισμούς – ή από τις πανίσχυρες εταιρείες, οι οποίες - δουλεύοντας μέσω του αμερικανικού «Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις"- συντονίζουν το όλο κακό σύστημα.

Ερώτηση: Κύριε Farage, γιατί δεν πρέπει να πάμε σε μια πιο Ενωμένη Ευρώπη πραγματικά; Τι θα χάσουν οι λαοί και τα Έθνη της Ευρώπης από την περαιτέρω Ενοποίηση της Ευρώπης (Κοινή Οικονομική Πολιτική, Κοινή Εξωτερική Πολιτική, Κοινή Άμυνα);

Απάντηση: Θα κυριαρχούνταν από την ίδια, μυστική, ασύδοτη εξουσία, και εμείς, ως εκ τούτου, θα ήμασταν η τροφή για τα κανόνια των αναπόφευκτων, καταστρεπτικών πολέμων της. Μια μέρα - όταν όλοι οι Ευρωπαίοι θα έχουν κοινή γλώσσα – θα μπορούσαμε να είμαστε σε θέση να αναγκάζουμε την ελίτ να λογοδοτήσει και να δημιουργήσουμε μια πραγματική πολιτική ένωση, αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα, και είναι εντελώς λάθος να προσπαθήσουμε. Μπορείτε ήδη να δείτε τι διακυβεύεται να χάσουμε, διότι το χάνουμε ήδη!

Ερώτηση: Πείτε μου λίγο, πάμε για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πιο ουσιαστική Ένωση τελικά , κατά τη γνώμη σας;

Απάντηση: Απολύτως! Είμαστε στο ΝΑΤΟ, στον ΠΟΕ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης - όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι σήμερα έχουν μολυνθεί με υπερ-εθνικισμό (αλλά αυτό μπορεί να επιδιορθωθεί) - και οι οποίοι είναι ικανοί να παρέχουν όλες τις ενέργειες συντονισμού που χρειαζόμαστε. Τι χρειαζόμαστε την Ε.Ε., και γιατί πληρώνουμε τόσο πολύ για αυτή, μόνο και μόνο για να μας λένε να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε, ή δεν έχουμε ανάγκη, να κάνουμε;

Ερώτηση: Κύριε Farage, στη χώρα μου τον τελευταίο χρόνο περίπου 350 Έλληνες προσπάθησαν ν' αυτοκτονήσουν (και κάποιοι το κατάφεραν) λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα γεγονότα αυτά τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τα συγκαλύπτουν. Ποιες είναι οι ευθύνες αυτών των μέσων ενημέρωσης, της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων μας σε τελική ανάλυση απέναντι στην κρίση;

Απάντηση: Λυπάμαι πολύ που ακούω ότι οι Έλληνες «πετάνε τους εαυτούς τους» λόγω της οικονομικής καταστροφής, την οποία οι ηγέτες τους και η Ε.Ε. δημιούργησαν γι'αυτούς και για την οποία τα ΜΜΕ, τα οποία επιχορηγούνταν από την Ε.Ε. συνέχισαν να κατηγορούν τους πάντες ή μάλλον καλύτερα κανέναν, από αυτούς που πραγματικά και κυνικά την δημιούργησαν. Όπως ανέφερα και πριν, είναι ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης, αποκαθιστώντας τη δραχμή, να βγάλει την Ελλάδα από τον θανατικό-κλοιό, τον οποίο η Ε.Ε. έχει επιβάλει σε αυτήν, και είναι ευθύνη των Ελλήνων ώστε να εκλέξουν μία κυβέρνηση η οποία είναι δεσμευμένη να το κάνει αυτό.

Ερώτηση: Στείλτε το μήνυμα σας στον Ελληνικό Λαό για όλα όσα η Ευρώπη μας λέει ότι πρέπει να κάνουμε και όλα όσα περνάμε οι Έλληνες.

Απάντηση: Η Ε.Ε. δεν έχει "διατηρήσει την ειρήνη στην Ευρώπη» - αλλά το ΝΑΤΟ το έκανε και συνεχίζει να το κάνει. Η Ε.Ε. δεν προχώρησε στην ύπαρξη του ελεύθερου εμπορίου - ο ΠΟΕ το έχει κάνει και συνεχίζει να το κάνει. Η Ε.Ε. δεν έχει δημιούργησει καν ένα φόρουμ για την πανευρωπαϊκή κατανόηση - το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την απόλυτη εναρμονία των 41 χώρών - κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από αυτή. Το νομοθετικό βάρος της Ε.Ε. είναι σαν ένα βάρος το οποίο οδηγείται γύρω από τον λαιμό μας.
Πρέπει να το απομακρύνουμε!

- Κύριε Farage, σας ευχαριστώ που δεχθήκατε να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη για την εφημερίδα μας.

- Κι εγώ σας ευχαριστώ.


Πάνω από εκατό δισ. έχουν λάβει συνολικά οι τράπεζες χωρίς η συνεισφορά τους στην πραγματική οικονομία να είναι ανάλογη του «δώρου» που τους κάνει ο έλληνας φορολογούμενος.

Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, τη δυσαρέσκεια των υπουργών της κυβέρνησης υπό μορφήν «κινήματος» του οποίου φαίνεται να ηγείται ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Κατανοώ επίσης και το επιχείρημα των τραπεζών για τις ιδιαίτερες δυσκολίες τους στα πλαίσια μιας χειμαζόμενης εθνικής οικονομίας (ασφαλώς, «κανόνι" σε μια ελληνική τράπεζα θα εσήμαινε πολλά περισσότερα από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος).

Αλλά όταν η θραύση του αντικειμένου της πολιτικής οικονομίας έχει πλέον συντελεσθεί διεθνώς, όταν δηλαδή η σφαίρα των κυμαινομένων επιτοκίων και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων έχει εντελώς αυτονομηθεί, τότε για ποιές ελληνικές τράπεζες μιλάμε και για ποιά εθνική οικονομία;

Ιδού λοιπόν το επιχείρημα που θα μπορούσε εξίσου να διατυπωθεί τόσο από τους υπουργούς όσο και από τους τραπεζίτες:

«η κρίση είναι πάντα υπόθεση αιτιότητας, ανισορροπίας μεταξύ αιτίων και αποτελεσμάτων.
Βρίσκει ή όχι τη λύση της σε μια αναπροσαρμογή των αιτίων.
Ενώ στην περίπτωση που μας αφορά τα ίδια τα αίτια έχουν καταστεί μη αναγνώσιμα αφήνοντας τη θέση σε μια εντατικοποίηση των διαδικασιών μέσα στο κενό».

Μόνοι τους τα φάγανε, θα τα ξεράσουμε όλοι μαζί.


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Γράφει ο Βοστινιώτης Παναγιώτης
Οικονομολόγος

Η τραγωδία, με την σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι, ότι ψάχνουμε για «εθνική» λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ξεχωριστή για κάθε χώρα λύση.

Ακόμη πιο τραγικό είναι ότι δεν ψάχνουμε τη λύση εκεί που πρέπει, στον τόπο και το χρόνο της παραγωγικής διαδικασίας (δηλαδή στις Επιχειρήσεις, στα Εργοστάσια κλπ), εκεί που βγαίνουν τα υλικά αγαθά, ο πλούτος της κάθε κοινωνίας αλλά την ψάχνουμε όσο γίνεται πιο μακριά. (σε Χρηματιστήρια, Τράπεζες. και σε παρόμοια «αγαθοεργά» Ιδρύματα, ακόμη και σε Εκκλησίες).

Η περίπτωση θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο που ένας μεθυσμένος, έψαχνε ένα βράδυ, να βρει τα κλειδιά του σπιτιού του όχι εκεί που τα είχε χάσει αλλά κάτω από μια κολόνα φωτισμού, γιατί εκεί είχε φως.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ψάξουμε τη λύση (λέμε ακόμη μια φορά), στον τόπο και στο χρόνο (process) της παραγωγικής διαδικασίας.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Έχουμε μια επιχείρηση, οποιαδήποτε, μικρή, μεγάλη, ιδιωτική, συνεταιριστική, εμπορική, βιομηχανική, γεωργική, κτηνοτροφική, οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση

Ας πούμε ότι η επιχείρηση αυτή ξεκινάει την δραστηριότητα της την πρώτη Ιανουαρίου τρέχοντος έτους. Όπως κάθε εχέφρων άνθρωπος έτσι και ο επιχειρηματίας μας, παίρνει χαρτί και πέννα και κάθεται και γράφει:.

- Θα χρειαστώ τόσα για ενοίκιο, τόσα για μισθούς, τόσα ασφάλιστρα, τόσα για πρώτες ύλες, τόσα για εξοπλισμό, μηχανήματα, αυτοκίνητα κλπ. Οι πάντες πρέπει να πληρωθούν σε μια ορισμένη εκ των προτέρων χρονική στιγμή, ένα συγκεκριμένο ποσό.

Όλα τα έχει υπολογίσει ο άνθρωπος μας, όλες τις παραμέτρους όπως λέμε εκτός: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ!
Δεν έχει υπολογίσει εκ των προτέρων πόσα πρέπει να πληρώσει σαν φόρο στο κράτος. Την φορολογική του υποχρέωση δηλαδή. Σε ένα κράτος που εκ των προτέρων, του έχει εξασφαλίσει τα πάντα (τον χωροφύλακα, τον παπά, τον γιατρό, τον δάσκαλο, τον δικαστή, τον εφοριακό κλπ)

Αυτήν την σημαντικότατη προς το κράτος (προς την κοινωνία γενικότερα) υποχρέωση θα την ξεπληρώσει λέει μόνο αν θα έχει κέρδη!!!

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτή είναι η πραγματικότητα: Το κράτος προκαταβάλει τις υπηρεσίες του στον επιχειρηματία αλλά θα εισπράξει για αυτήν την προσφορά την αμοιβή του, δηλαδή την φορολογία, μόνο εάν η επιχείρηση θα έχει κέρδη!

Σκεφτείτε πόσο παράλογο θα ήταν αν επιχειρηματίας μας έλεγε το ίδιο και στους προμηθευτές του, στις τράπεζες, στους εργαζομένους ότι θα τους πληρώσει μόνο αν έχει κέρδη.

Στην σημερινή, πραγματική οικονομία, αυτή η σημαντική αυτή παράμετρος, είναι άγνωστη (κάτι σαν ταμπού ίσως) και μπορεί να παραμένει άγνωστη όσο οι περιστάσεις το επιβάλλουν η το επιτρέπουν. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Από εδώ ξεκινούν όλα τα προβλήματα.

Γιατί δέχεται το κράτος αυτήν την αντίφαση;

Πρώτη βλακώδης απάντηση είναι ότι έτσι το βρήκαμε από τους πατεράδες μας και από τους παππούδες μας.

Δεύτερη εξήγηση είναι ότι το κράτος αδυνατεί (και εδώ έχει δίκιο), αδυνατεί να υπολογίσει, να προσδιορίσει εκ των προτέρων το ύψος του ποσού που πρέπει να απαιτήσει από τον επιχειρηματία, δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα καμιά μέθοδο, κανένα τρόπο υπολογισμού του ποσού, και λέει:

- Αστον θα μας πληρώσει όταν με το καλό βγάλει τα πρώτα κέρδη… 10, 20, 30 τοις εκατό.

Από την άλλη μεριά αυτό βολεύει κάλλιστα και τον επιχειρηματία.

Δεν είναι μικρό πράγμα για τον επιχειρηματία να ξεκινάει στην αρχή της χρονιάς χωρίς να χρειαστεί να υπολογίσει εκ των προτέρων, μια σημαντικότατη για όλη την κοινωνία παράμετρο, την παράμετρο της φορολογίας.

Τρίτο: Αν το κράτος βρει τρόπο να υπολογίσει εκ των προτέρων το ύψος του ποσού που πρέπει να πληρώσει σαν φόρο, τότε αυτό σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας μας όσα κέρδη παραπάνω βγάλει σε μια ορισμένη χρονική περίοδο, αυτά θα είναι δικά του. Δεν θα έχει το ηθικό δικαίωμα, κανένα κράτος, κανένας θεός, να τρέχει από πίσω σαν ζηλιάρικο κοπρόσκυλο να ζητάει δεύτερη φορά τα ποσοστά του, 10, 20,30 τοις εκατό επί των καθαρών κερδών.

Βρισκόμαστε όπως γίνεται αντιληπτό σε μια τερατώδη πλάνη: Και το κράτος πιστεύει ότι βγαίνει κερδισμένο και ο επιχειρηματίας επίσης.

Η αλήθεια είναι ότι βγαίνουν και οι δυο χαμένοι.

Και αυτό το δείχνει καλύτερα η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση: Είναι και οι δυο χαμένοι. και το κράτος και ο επιχειρηματίας.

Έρχεται το κράτος τώρα κατόπιν εορτής, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό με κάτι περαιώσεις, με κάτι ΦΠΑ, ΧΠΑ, και ΨΠΑ με τα τετραγωνικά του σπιτιού μας, τα κυβικά του αυτοκινήτου μας, την κληρονομιά των γονέων μας, με την φορολογία ακόμη και των δωρεών προς τα παιδικά χωριά S.O.S και με ότι άλλο μπορεί να συλλάβει η διεστραμμένη φαντασία διαφόρων οικονομολόγων, να μειώσει λέει τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Έρχονται από την άλλη οι επιχειρηματίες και αυτοί κατόπιν εορτής να διαμαρτυρηθούν για φοροεπιδρομή, για στέγνωμα της Αγοράς, για έλλειψη ρευστού και με αρκετά άλλα νερόβραστα επιχειρήματα να υπερασπιστούν με την σειρά τους και αυτοί το δίκιο τους.

Ας το πούμε ακόμη μια φορά: Αν δεν απομακρυνθούμε από τις ιδεολογικές μας ακτές δεν πρόκειται να δούμε νέους ορίζοντες, δεν πρόκειται ποτέ να φθάσουμε στον νέο κόσμο! Και ο νέος κόσμος είναι νέες μορφές ιδιοκτησίας, με ένα νέο φορολογικό σύστημα, που θα καθορίζει εκ των προτέρων την φορολογία των επιχειρήσεων όχι ανάλογα με τα έσοδα τα έξοδα τα καθαρά κέρδη αλλά ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων σε μια επιχείρηση. Τότε μόνο η άγνωστη παράμετρος της Οικονομίας δεν θα είναι πλέον άγνωστη. (βλέπε: vostiniotismos.blogspot.com “Το κράτος και το φορολογικό εφάπαξ”). Τότε μόνο θα απελευθερωθούν τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις.

Όπως όταν με ένα σεισμό καταρρεύσουν όλα τα κτίρια μιας χώρας τότε υπεύθυνοι είναι οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί που τα φτιάξανε έτσι και με μια κατάρρευση του οικονομικού συστήματος υπεύθυνοι είναι οι οικονομολόγοι που το φτιάξανε.

Μερικοί από αυτούς αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έχουν αναλάβει τον πιο απαίσιο ρόλο, να εξηγούν από τα κανάλια και τις εφημερίδες στα εκατομμύρια των αθλίων, ότι η φτώχεια , η μιζέρια, τα χρέη , η ανεργία , η πείνα είναι κάτι τελείως το φυσιολογικό σ αυτή τη ζωή. Καλά που δεν μας λένε ότι εμείς θα ζήσουμε την άλλη ζωή καλά.

Γενική είναι η αίσθηση ότι η Ελλάδα διέρχεται τη βαθύτερη κρίση από την εποχή της Δικτατορίας. Οικονομία, Διοίκηση, Ένοπλες Δυνάμεις, Παιδεία, Υγεία δοκιμάζονται. Το κράτος δικαίου τείνει να υποκατασταθεί από μια πρωτόγνωρη ανομία. Και συνακόλουθα, το «πολιτικό σύστημα», δηλαδή για να ακριβολογούμε το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι, ούτε οι κυβερνώντες αυτή τη στιγμή, ούτε όσοι αναμένουν ανυπόμονα στον προθάλαμο της εξουσίας για να τους αντικαταστήσουν, είναι σε θέση να ανακόψουν την παρακμιακή μας πορεία.

Όχι ότι δεν γνωρίζουν το τι πρέπει να κάνουν. Τα ληπτέα μέτρα στους επί μέρους τομείς του δημόσιου βίου είναι γνωστά εδώ και χρόνια στους κατοικούντες την πολιτική μας Ιερουσαλήμ. Άλλωστε, υπό την αδυσώπητη πίεση των πραγμάτων, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στοχεύσεις, που ομολογουμένως – και σε αντίθεση με τον όζοντα λαϊκισμού και συχνά παιδαριώδη λόγο της αντιπολίτευσης – κινούνται κατ’ αρχήν προς σωστή κατεύθυνση: Είτε πρόκειται για την «μνημονιακή» δημοσιονομική πειθαρχία. Είτε για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Είτε για τη συρρίκνωση και τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής. Είτε για την εξυγίανση των υπηρεσιών υγείας. Είτε για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Είτε για τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το δυστύχημα είναι ότι τα σχεδόν αυτονόητα αυτά, καθώς και ορισμένα άλλα που δεν τολμά καν να εξαγγείλει, αδυνατεί να τα κάνει πράξη. Η εικονική πραγματικότητα των κυβερνώντων απέχει από την πραγματική έτη φωτός..

Χρειάσθηκε βέβαια να φθάσουμε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας για να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πάει άλλο. Και, υπό την έννοια αυτή, η χρηματο-οικονομική κατάρρευση, αναδεικνύοντας την ευρύτερη παθογένεια του πολιτικο-κοινωνικού μας βίου, λειτουργεί ως κώδων κινδύνου. Με επακόλουθο όλο και περισσότεροι σκεπτόμενοι πολίτες να αντιλαμβάνονται πλέον ότι τις ριζοσπαστικές τομές που προϋποθέτει η έξοδος από την εθνική μας κρίση μόνο νέοι άνθρωποι, ικανοί, αλλά και αμόλυντοι από την κομματική διαφθορά, θα μπορέσουν να φέρουν εις πέρας. Ζητούμενο συνεπώς δεν είναι τόσο τα προγράμματα, όσο ηγεσία στο ύψος των περιστάσεων – εμπνέουσα εμπιστοσύνη και προσφέρουσα όραμα για το ελληνικό μέλλον.

Περισσότερο από άλλους, Δυτικούς τουλάχιστον, λαούς – η ανάλυση του φαινομένου εκφεύγει του πλαισίου του παρόντος κειμένου – ο Έλληνας αναζητεί Τον Ηγέτη. Και υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες ο τελευταίος αυτός όντως εμφανίσθηκε. Ή ακριβέστερα επιστρατεύθηκε. Καποδίστριας και Βενιζέλος είναι τα δύο κλασικά παραδείγματα. Σαφώς μικρότερου, φυσικά, βεληνεκούς, οι Παπάγος και Καραμανλής εντάχθηκαν και αυτοί σε κάποια φάση του βίου τους στη χορεία των παρακλήτων της πολιτικής μας ιστορίας – των προσωπικοτήτων που υπό συγκεκριμένες, δύσκολες για το έθνος, συνθήκες εκλήθησαν να αναλάβουν το πηδάλιο του κράτους. Εκλήθησαν διότι η παρουσία τους στο περιθώριο, έστω, της πολιτικής μας ζωής ήταν πασιφανής και σε κάποιο βαθμό περιβεβλημένη από την αχλύ ενός μύθου. Και συνακόλουθα φυσικό ήταν οι προσβλέποντες σε μια σωτήρια αλλαγή αυθορμήτως να στραφούν προς αυτούς.

Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Ένας δεν υπάρχει. Για λόγους η εξέταση των οποίων και πάλι θα μας απομάκρυνε από το κύριο θέμα μας, η ελληνική κοινωνία δεν έχει κατά τις τελευταίες δεκαετίες αναδείξει προσωπικότητες πληρούσες τις εν λόγω προδιαγραφές.

Εν απουσία επομένως του Ενός, η λύση θα προέλθει κατ’ ανάγκην από τη σύμπραξη πολιτών, μη εχόντων μεν το πλεονέκτημα της ευρείας αναγνωρισιμότητας, πλην όμως ικανών να δρομολογήσουν από κοινού τη διαδικασία από την οποία θα αναδειχθεί η αυριανή ηγεσία της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει άφθονο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό, τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων της – επί παραδείγματι, στα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα, και τις επιχειρήσεις της Δύσης δραστηριοποιούνται και συχνά διαπρέπουν δεκάδες χιλιάδες αξιόλογοι Έλληνες – από το οποίο μπορεί και πρέπει να προέλθουν οι ηγέτες του 21ου αιώνα στους διάφορους τομείς του πολιτικού μας γίγνεσθαι,. Προς τούτο όμως απαιτούνται κατάλληλες πολιτικές συνθήκες – στη διαμόρφωση των οποίων όλοι όσοι αποσκοπούν στην εθνική μας ανόρθωση καλούνται να συμβάλουν.

Το κύριο δυστυχώς εμπόδιο στην προώθηση του αναγκαίου αυτού εγχειρήματος είναι η κατατρύχουσα εμάς τους Έλληνες δυσκολία συνεργασίας προς επίτευξη κοινών στόχων. Με χαρακτηριστική εκδήλωση της δυσκολίας αυτής – η οποία,, σημειωτέον, εξηγεί εν μέρει και το σύνδρομο του Ενός που μας διακατέχει – την πανσπερμία εριζουσών και εσωτερικώς σπαρασσόμενων κινήσεων που γεννά η παρούσα κρίση. Πρόκειται για μια νοοτροπία καταφανώς ασύμβατη με τις ανάγκες της νέας εποχής. Και την οποία πρέπει να καταπολεμήσουμε και ξεπεράσουμε, αν όντως επιθυμούμε να τεθεί τέρμα στην κακοποίηση της χώρας από το εφθαρμένο πολιτικό της προσωπικό.
Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα

Που ακριβώς βρήκαν τον Chris Uregian και του ανέθεσαν τις αποκρατικοποιήσεις;

Χτες σε μια βόλτα μου στο Facebook βρήκα τον Chris Uregian και του έστειλα ένα φιλικό μήνυμα ρωτώντας απλά αν είναι αυτός που εμφανίζεται ως ιδρυτής της CC&C Advisors Ltd. Δεν έλαβα απάντηση φυσικά, και λογικό είναι καθώς θα είμαι ένας από τους χιλιάδες που τον ρώτησαν και σίγουρα αρκετοί δεν θα ήταν φιλικοί.

Σήμερα λοιπόν ο Chris Uregian κλείδωσε το προφίλ του στο Facebook και δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα να του στείλει κάποιος έστω και μήνυμα.

Το θέμα είναι: Που ακριβώς βρήκαν τον Chris Uregian από το υπουργείο Οικονομικών; Ψάχνω να βρω τον διεθνή διαγωνισμό για την εύρεση συμβούλου και δεν υπάρχει πουθενά. Αντί η “κυβέρνηση” να απαντήσει αυτό μας είπε ότι έχει πτυχίο και ότι δουλεύει στην Παγκόσμια Τράπεζα και ότι θα του δώσουμε μόνο 50000 ευρώ!

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, για να βρω τις περγαμηνές του Chris Uregian, βρήκα μόνο την συμμετοχή του σε μία εργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, του 2008 με τίτλο “Technology Adoption and the Investment Climate: Firm-Level Evidence for Eastern Europe and Central Asia”. Η δε σχέση εργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα όπως φαίνεται από το προφίλ του στο LinkedIn (μία γνωστή online κοινότητα για εύρεση εργασίας και συνεργατών) είναι “Research Associate”. Πριν από αυτό εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) ως… stage και πριν από αυτό ήταν εκπαιδευόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτές είναι οι περγαμηνές που τον έκαναν κατάλληλο σύμφωνα με το άρθρο 7 του3049/2002;

Το πιθανότερο; Τον ξέρει ο Παπακωνσταντίνου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου ήταν και ο ίδιος σύμβουλος την περίοδο 2004-2007 και τον έχωσε (αξιοκρατικά πάντα) να πάρει κάνα ευρουλάκι και αυτός. Δηλαδή ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Κάνω λάθος “κύριε” Παπακωνσταντίνου;

Πηγή

 • Πιθανή απάντηση:

Βρήκαν κάποιον που ήξερε που είναι το απαυτό του, και μπορεί να σημαδέψει και να κάνει πιπί του μέσα στην λεκάνη χωρίς να κάνει τον κόσμο χάλια.

Ξέρει έναν σε θέση να αποφασίζει και έχει και καλές συστάσεις από κάποιον άλλο.

Και είναι ελεγχόμενος.

Οι “σύμβουλοι” πρέπει να ξέρουν το λεξιλόγιο αλλά επειδή μπορούν ν ακάνουν χαλάστρες, από τον καιρό του Μητσοτάκη και μετά, η επιλογή τους είναι πάντα θέμα.

Κάποτε ήταν ρουσφέτι, αλλά τώρα είναι λιγότερο ρουσφέτι και περισσότερο “έλεγχος”.

Και από την εποχή εκείνη, όλο και περισσότεροι είναι μαϊμούδες.

Μερικές επώνυμες.

Πηγή


Παραλάβατε μία ελευθερη χώρα και θα παραδώσετε ένα προτεκτοράτο. Δεν θα σας χειροκροτήσουμε για αυτό
Προκειμένου να προλάβουν την οργή των Ελλήνων για την ασύδοτη προδοσία και το ξεπούλημα της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα, αποφάσισαν να αποδόσουν προκαταβολικά στο Σύριζα την οποιαδήποτε αποδοκιμασία των πολιτών απέναντι σ ‘ αυτούς που τρώνε και πίνουν εις βάρος των κορόϊδων. Λες και ο Σύριζα δεν ανήκει στο ίδιο σάπιο πολιτικό σύστημα.

Τους είναι βολικό να μας καπελώνουν όλους κάτω από ένα κόμμα μειοψηφίας. Το μόνο που ξεχνάνε είναι ότι το κόμμα αυτό φωνάζει για όλους τους άλλους εκτός απ’ την Ελλαδα. Η Ελλάδα δεν το αφορά. Και το λένε αυτό σε μας τους ίδιους, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είμαστε ελέφαντες. Το θράσσος τους είναι απίστευτο!

Κι ενώ δίνουν ρεσιτάλ αχρειότητας, τυχοδιωκτισμού και ανικανότητας σε όλους τους τομείς, επιδεικύουν περισσή σπουδή και μεθόδευση μόνο σε ό, τι αφορά την εξουσία. Μπορεί να μην ορίζουν την ΑΟΖ και να σέεερνεται ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα για την Ελλάδα, αλλά έδρασαν ακαριαία για να προλάβουν να οτιδήποτε θα μπορούσε να θίξει το κωλαράκι τους.

Ο κώλος τους άπαξ και κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας δεν ξεκολλάει με τίποτε. Δεν υπάρχει ευθιξία, η αξιοπρέπεια τους είναι άγνωστη έννοια. Δεν υπάρχει προσβολή, αποτυχία, ξευτίλα που να τους αγγίζει. Η καρέκλα είναι αυτοσκοπός, δεν πειράζει ούτε αν τους πετάς σκατά, δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο εκτός απ’ την καρέκλα και τις μπίζνες που προϋποθέτει για την τσέπη τους εις βάρος των κορόιδων.

Αν είχαν ινδιάνικο όνομα αυτό θα ήταν "Όρθια Παχύδερμα".

Η Ελλάδα που γιορτάζει την απελευθέρωσή της στις 25 Μαρτίου, δεν τους αφορά, είναι για αυτούς μόνον ένα οικόπεδο, ευήλιο, ευάερο, διαμπερές, με θέα στη θάλασσα, που θα πιάσει καλά λεφτά κι αυτοί, ενώ δεν τους ανήκει, προσπαθούν να το πουλήσουν σε άλλους απατεώνες τοκογλύφους.

Η Ελλάδα στις 25 Μαρτίου γιορτάζει την Επανάστασή της εναντίον του οθωμανικού ζυγού και στις εξέδρες θα σταθούν αυτοί που έβριζαν ως αγράμματους και αδαείς εκείνους που εξεγέρθηκαν και πολέμησαν για την ελευθερία. Και αυτήν την ελευθερία χρησιμοποίησαν αυτοί που θα είναι στις εξέδρες στις 25 Μαρτίου, για να ξαναχώσουν τη χώρα στη δουλεία και για να ακυρώσουν τους αγώνες και τις θυσίες τόσων Ελλήνων ηρώων που τα έδωσαν ΟΛΑ για το γένος, ακόμα και την ζωή τους.

Έτσι είναι, οι “αδαείς”, “αγράμματοι” και “αμαθείς” έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του έθνους, ενώ οι μορφωμένοι κι “έγκριτοι” της εξέδρας που ”έμαθαν” να κοστολογούν τα πράγματα, πούλησαν την ελευθερία, το μέλλον και την αξιοπρέπεια του έθνους που τους τίμησε με την εμπιστοσύνη του, για τριάντα αργύρια.

Την ημέρα της γιορτής της εθνικής μας ανεξαρτησίας επέλεξαν να υπογράψουν νέα συμφωνία υποδούλωσης.

Παρέλαβαν ένα ελεύθερο κράτος και θα παραδώσουν προτεκτοράτο.

Δεν θα τους χειροκροτήσουμε για αυτό στις 25 Μαρτίου.
Μαλλιοτραβιούνται αναμεταξύ τους οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και οι άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες που έχουν κηρύξει αεροπορικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης, γιατί φυσικά η καθεμιά θέλει για τον εαυτό της όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Ως εκ τούτου όλα τα μεγάλα κράτη θέλουν να εμφανιστούν ως «αρχηγοί» του πολέμου για να θεμελιώσουν «δικαιώματα» για την πετρελαϊκή μερίδα του λέοντος, με αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να συνεδριάζει τρεις μέρες τώρα και να αδυνατεί να πάρει μια απόφαση ποιος διοικεί επισήμως αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «σε ημέρες, όχι σε εβδομάδες» οι ΗΠΑ θα παραδώσουν την ηγεσία του πολέμου, αλλά δεν διευκρίνισε σε ποιον θα την παραδώσουν! Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το σχόλιο που έκαναν κύκλοι της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι: «Ετσι που πάει η ιστορία με τη Λιβύη, οι Γάλλοι θα πάρουν τα πετρέλαια και η Ιταλία θα πάρει τους πρόσφυγες!».

Χθες δεν υπήρχε εφημερίδα μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που να μην έκανε λόγο για τις ισχυρότατες διαφωνίες στους κόλπους των επιδρομέων κατά της Λιβύης. Ενδεικτικός ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Ρήξη για τη διοίκηση της δράσης στη Λιβύη», έγραφε. «Εξοργισμένες ΗΠΑ - Βρετανία με τα γαλλικά πλήγματα. Εμπόδιο στον έλεγχο του ΝΑΤΟ. Πρεσβευτές αποχωρούν από συνεδρίαση», πρόσθεταν οι υπότιτλοι προσδίδοντας «δραματικό» τόνο στις εξελίξεις.

Οι Αγγλοαμερικανικοί κατηγορούν ευθέως τον Σαρκοζί ότι άρχισε τα πλήγματα εντυπωσιοθηρικού χαρακτήρα χωρίς καν να ενημερώσει «πλήρως» τους συμμάχους του, με αποτέλεσμα να έχει δυσκολέψει πλέον πολύ το πέρασμα της ηγεσίας του πολέμου στο ΝΑΤΟ, κάτι με το οποίο άλλωστε το Παρίσι διαφωνεί.

Τη Δευτέρα μάλιστα το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο στη συνεδρίαση των αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, ώστε όταν ο γ.γ. του επιθετικού αυτού συνασπισμού, ο Δανός Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, τόλμησε να επικρίνει τη Γαλλία επειδή εμπόδιζε την ανάμειξη του ΝΑΤΟ και τη Γερμανία επειδή δεν ήθελε να συμμετάσχει ενεργά στον αεροπορικό πόλεμο κατά της Λιβύης, ο Γάλλος και ο Γερμανός πρεσβευτής αποχώρησαν από τη συνεδρίαση!

Οι Αγγλοαμερικανοί κατηγορούν τους Γάλλους ότι ξαφνικά μπλοκάρισαν την επικείμενη συμφωνία του ΝΑΤΟ το Σάββατο, γιατί ήθελαν ο Σαρκοζί να ανακοινώσει τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα κατά της Λιβύης από γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα αμέσως μόλις βγήκε από τη σύνοδο - σόου που οργάνωσε το Σάββατο στο Παρίσι και η οποία θα αποφάσιζε δήθεν για την κήρυξη του πολέμου κατά της Λιβύης.

Οι Γάλλοι ανταπαντούν καρφώνοντας τους Αμερικανούς ότι είχαν συμφωνήσει μαζί τους ότι τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη θα επετίθεντο πρώτα για να μη φανεί ότι οι ΗΠΑ κάνουν τρίτο πόλεμο εναντίον ισλαμικής χώρας μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ και αμέσως μετά οι Αμερικανοί θα έριχναν τους πυραύλους Τόμαχοκ, που συνιστούσαν και την πραγματική επίθεση.

Την Κυριακή το βράδυ ήταν η σειρά της Τουρκίας να μπλοκάρει τις κινήσεις ανάληψης της ηγεσίας του πολέμου από το ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση Ερντογάν, πέρα από τη γραμμή της να εμφανίζεται ως αταλάντευτος φίλος των Αράβων που έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη δημοτικότητα του Τούρκου πρωθυπουργού στις αραβικές χώρες, είναι και εξαιρετικά ενοχλημένη από το γεγονός ότι ο Σαρκοζί δεν προσκάλεσε ούτε τυπικά την Αγκυρα στη σύνοδο - σόου του Παρισιού.

Ετσι οι Τούρκοι παίρνουν και μια μικρή ρεβάνς μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας τις σφοδρές αντιθέσεις που εμφανίζονται στους στόχους και στις θέσεις ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας στο θέμα της Λιβύης. Η ουσία είναι ότι η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες, εμφανίζεται για ακόμη μια φορά στα μάτια των Αράβων ως υποστηρικτής τους και αποστασιοποιημένη από τους «σταυροφόρους» της Δύσης.

Η Δύση οργανώνει αντικανταφικούς
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ του στρατού από χώρες της Δύσης βρίσκονται ήδη στο λιβυκό έδαφος και προσπαθούν να οργανώσουν τις αντικανταφικές δυνάμεις σε υποτυπωδώς αξιόμαχες στρατιωτικές μονάδες, ικανές να αντιπαρατεθούν κάπως με τις δυνάμεις του καθεστώτος, οι οποίες τους σαρώνουν με χαρακτηριστική ευκολία από τη στιγμή που ανασυγκροτήθηκαν μετά το αρχικό σοκ που διήρκεσε περίπου μια εβδομάδα. Εχει αποκατασταθεί επιπλέον γραμμή ανεφοδιασμού των αντικανταφικών με όπλα μέσω Αιγύπτου και μάλιστα σε διαρκώς αυξανόμενες ποσότητες. Τα στοιχεία αυτά που μεταδίδονται από Δυτικούς δημοσιογράφους, που βρίσκονται επιτόπου, αναδεικνύουν τον νέο χαρακτήρα που έχει πλέον προσλάβει ο πόλεμος κατά της Λιβύης.
Φαίνεται πως "καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια" κι έτσι δείχνει να πλησιάζει η "αυγή της τιμωρίας" για το πολιτικό σύστημα που έριξε την χώρα στα σαγόνια των αγορών, και στη συνέχεια (υπάρχει προμήθεια άραγε;) έφερε το ΔΝΤ για να... ισοπεδώσει την οικονομία και να αγοράσει αντί "πινακίου φακής" την δημόσια περιουσία και όχι μόνον...

Μέσα στους αγανακτισμένους και συνειδητοποιημένους πολίτες, που γίνονται ολοένα και περισσότεροι με ταχείς ρυθμούς, μία ακόμη συμπολίτης αποφάσισε και κατέθεσε μήνυση κατά του πρωθυπουργού "λεφτά υπάρχουν" (Γιώργου Παπανδρέου), που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας, για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το όραμά του "η κρίση να γίνει ευκαιρία"...

Ακολουθούν αποσπάσματα της μήνυσης που κατατέθηκε και αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, με την κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας"...

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ
ΠΑΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΡΧΗΣ

ΜΗΝΥΣΗ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

της Όλγας Γεριτσίδου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου, κατοίκου Ν. Ηρακλείου Αττικής, οδός Ελπίδος, αριθμός 29, 141 21

ΚΑΤΑ
1. Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, Πρωθυπουργού
2. Κυβερνήσεως Γ.Α. Παπανδρέου όπως προκύπτει :
 • a. Θεοδώρου Παγκάλου, αντιπροέδρου
 • b. Ιωάννης Ραγκούση, Υπουργού εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
 • c. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, Υπουργού Οικονομικών
 • d. Δημητρίου Δρούτσα, Υπουργού Εξωτερικών
 • e. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Αν. Υπ. Εξωτερικών με αρμοδιότητα Ε.Ε.
 • f. Ευαγγέλου Βενιζέλου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας
 • g. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
 • h. Τίνας Μπιρμπίλη, Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 • i. Άννας Διαμαντοπούλου, Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 • j. Δημητρίου Ρέππα, Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
 • k. Λούκας Κατσέλη, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
 • l. Ανδρέα Λοβέρδου, Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 • m. Κώστα Σκανδαλίδη, Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • n. Χάρη Καστανίδη, Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 • o. Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
 • p. Παύλου Γερουλάνου, Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού
 • q. Δημήτρη Διαμαντίδη, Υπουργού θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας
 • r. Χάρη Παμπούκη, Υπουργού Επικρατείας και Επενδύσεων
 • s. Γεωργίου Πεταλωτή, Υφυπουργού Τύπου και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

3. παντός ετέρου υπευθύνου ηθικού και φυσικού αυτουργού όπως ήθελε προκύψει από την διαδικασία
_______________________________________________________________


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος της Ελλάδος ( άρθρο 111 παρ. 1 Σ, 120 παρ. 2, 3, 4 Σ ) ως Έλληνες Πολίτες υποχρεούμαστε να γρηγορούμε και να υπερασπίζουμε ανά πάσα στιγμή την τήρηση του Συντάγματος και την δέσμευση / υπακοή κάθε οργάνου, λειτουργού και αξιωματούχου του Ελληνικού Κράτους σε αυτό, καθ’ ότι ευθαρσώς υπαγορεύεται ότι το Σύνταγμα στηρίζεται στους Έλληνες Πολίτες για την ισχύ του.

Βάσει λοιπόν της επιταγής αυτής του Νόμου και καθ’ ότι ως Ελληνίδα Πολίτις φέρω αυτοδικαίως και προδήλως έννομο συμφέρον, Δικαίωμα και Υποχρέωση να συμβάλλω στην τήρηση του υπερ-νομικής φύσεως Συντάγματος μας ( εξ άλλου ως Πολίτης έχω Υποχρέωση και Δικαίωμα να αναφέρω κάθε διαπίστωση παράβασης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων κατ’ άρθρον 40 ΚΠΔ ) από την στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι τελούνταν και τελούνται εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος, προδοσία της Χώρας και επιβουλή της ελεύθερης άσκησης Πολιτικών Δικαιωμάτων καθώς και της Δημοσίας Τάξης ( ήτοι επισήμως την 27η Ιουνίου 2008 ), εξήντλησα κάθε μέσον, αρχή και επίκληση προς τους κατά το Σύνταγμα τελούντες υπό Όρκον να το τηρούν, να το σέβονται και να το προστατεύουν ώστε να τους πληροφορήσω για την επικρατούσα κατάσταση ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ.


Ολόκληρο το κείμενο 34 σελίδων ΕΔΩ
(...)

"Επίσης του καθιστούσα ρητώς γνωστό τον λόγο της επιστολής μου αυτής, καθώς και τα σημεία της μέχρι τότε συμπεριφοράς του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και του πρότερου πολιτικού του βίου, τα οποία επεδείκνυαν ανησυχητικά δείγματα αντισυνταγματικής συμπεριφοράς και καταστρατήγησης του Όρκου του ενώπιον του Ελληνικού Λαού. Επίσης του καθιστούσαν γνωστό ότι επιθυμούσα την πληροφόρηση / απάντηση στα ερωτήματα μου ώστε να ψηφίσω ελευθέρως και κατά συνείδηση ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑ ΣΑΦΗ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟΝ 27 ΠΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ."

(...) (Βλέπε σημείωση τέλους*) Ο Πρωθυπουργός προτιμάει αντί να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων να χρησιμοποιήσει ένα σύνηθες όχημα για την παραβίαση Δημοκρατικών και Δικαιοκρατικών Θεσμών.

Δυστυχώς, εκτός του ότι η άρνηση στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων αποτελεί σιωπηρή παραδοχή ενοχής και δόλου ( άρθρο 174 παρ. 4 ΚΔΔ ), ούτως ή άλλως οι πράξεις του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως του αλλά και του κόμματος του αποδεικνύουν περαιτέρω την μετά πλήρους προθέσεως συνεχή τέλεση των αδικημάτων της Εσχάτης Προδοσίας τα οποία μάλιστα με συνεχείς δηλώσεις του ιδίου αλλά και των υπουργών του εννοεί να συνεχίσει να διαπράττει τουλάχιστον μέχρι το πέρας της τετραετούς θητείας που ομολογουμένως υφάρπαξε με ψευδές προεκλογικό πρόγραμμα και συστηματική μετέπειτα άρνηση αιτήσεως λήψεως νέας Λαϊκής Εντολής πρίν εφαρμόσει το εντελώς διαφορετικό κυβερνητικό του πρόγραμμα το οποίον είναι πλέον και προδήλως ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ."

(...)

Προτεινόμενοι Μάρτυρες:

(...)
Δεδομένης της εξόφθαλμης και βάναυσης αθέτησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του βάσει των οποίων έλαβε την Λαϊκή Εντολή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ( ενδεικτικά και όχι περιοριστικά βλ. σχετικά 12, 13 ) όπως αποδείχθηκε και συνεχίζει να αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός, του γενικόλογου άκρατου λαϊκισμού του και της τρομολαγνείας του ( ουσιαστικά λέγοντας στους Πολίτες ‘ή εγώ ή η βαρβαρότητα’, «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», δηλαδή ‘ή εγώ ή το χάος’ ) ( ενδεικτικά και όχι περιοριστικά βλ. σχετικά 14 και 15 ), η συγκεκριμένη άρνηση του να μου απαντήσει συνιστά παράβαση του άρθρου 162 ΠΚ περί εξαπάτησης εκλογέων εκτός των άλλων περιρεόντων αδικημάτων.

(...)

Με μεγάλη μου έκπληξη ο Πρωθυπουργός παρέστη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και δια μέσου της πληρεξουσίας δικηγόρου του και Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Παναγιώτας Δασκαλέα – Ασημακοπούλου, δήλωσε στην έδρα την αυτόβουλη και ενσυνείδητη επιλογή του καθώς και την αιτιολόγηση που κατ’ αυτόν τον νομιμοποιεί να πράττει ως κυριολεκτικά τυραννικός και υπεράνω ελέγχου απόλυτος άρχων ενός κράτους που προφανώς το θεωρεί ότι είναι μη συνταγματικής μοναρχίας και όχι συνταγματικής δημοκρατίας ( σχετικό 19 ).

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει αυθαιρέτως και χωρίς καμμία απολύτως στήριξη από νομολογία την απόφαση του να μην απαντήσει στις αναφορές μου, ως δήθεν «κυβερνητική πράξη» (!). Δηλαδή ο Πρωθυπουργός έθεσε εαυτόν υπεράνω κάθε δικαστικού ελέγχου ή υποχρέωσης του κατ’ ουσίαν και κατά τύπον ( πόσο μάλλον ηθικά και προς υπηρεσίαν του Πολίτη ) να ανταποκριθεί στην έκκληση μου ως Πολίτη και Εντολέα του να αιτιολογήσει τις επιλογές του, και επιδιώκει θέση απυρόβλητου και ανεξέλεγκτου. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να αποπειραθεί να αποχαρακτηρίσει τις αναφορές μου ως τέτοιες στην ομολογουμένως έντονη και με τεράστια σπουδή προσπάθεια του να συνεχίσει να αρνείται να μου απαντήσει σε ερωτήματα που άμεσα με αφορούν αλλά επίσης άπτονται της γενικής του επιβεβαίωσης στα μάτια των Πολιτών όσον αφορά την Συνταγματικότητα του.

(...)

Με αυτό το μπαράζ επίθεσης κατά των Ελλήνων και του Ελληνικού Λαού πλέον στο επίπεδο της Εθνικής μας υπερηφάνειας και υπόστασης και τον ανηλεή αυτό διασυρμό και προσβολή που ο νυν Πρωθυπουργός υποστήριξε ως δήθεν δίκαιο λόγω μίας όποιας οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης ( η οποία ομολογουμένως την εποχή εκείνη ΔΕΝ ήταν η χείριστη της Ευρώπης και σε καμμία περίπτωση δεν ήταν έδαφος και λόγος για Εθνικό εξευτελισμό ) αντί να υπερασπιστεί όχι μόνο την Εθνική υπερηφάνεια αλλά και να προστατεύσει την Ελληνική οικονομία από τις βαρύτατες συνέπειες που η υπ’ αυτόν επιβλεπομένη κάκιστη επικοινωνιακή πολιτική προς το εξωτερικό επέφερε, αντιθέτως εκβίασε και τρομοκράτησε ώστε να παρουσιάσει την πρόσκληση του προς το ΔΝΤ και τον μηχανισμό στήριξης που ακολούθησε ως την μόνη βιώσιμη λύση για τους Έλληνες ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΩΣ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ εκ μέρους του νυν Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως του.

Ειδικότερα, με μία απλή ανάγνωση του κειμένου του Μνημονίου έχουμε ομολογία του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης του ότι δηλώνουν ουσιαστική και νομική ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ( σχετικά 39 και 41 ) ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ή ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΤΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Δηλαδή, ο νυν Πρωθυπουργός έχει ανεπανόρθωτα εκθέσει το Ελληνικό Κράτος και τους Έλληνες σε κάθε επίπεδο, αφαιρώντας τους κάθε έννοια Κράτους με ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση και ουσιαστικά υποστηρίζοντας την πολεμική δύναμη κάθε πιθανού εχθρού καταχρώμενος σε κάθε περίπτωση και αυτήν την ουσιαστικά υφαρπαγμένη πληρεξουσιότητα που φέρει του Ελληνικού Κράτους ( παράβαση άρθρων 135, 138, 139, 144, 146, 151 ΠΚ ) ( σχετικό 35 ). Έχοντας επίσης παραχωρήσει την δυνατότητα μεταφοράς της ιδιότητας του δανειστή σε τρίτους από τους νυν δανειστές μας στην ουσία έχει δώσει κάθε δυνατότητα για την ουσιαστική εδαφική και κυριαρχική κατάκτηση της Ελλάδας από τρίτους ανά πάσα στιγμή μέσω οικονομικού τρόπου. Επίσης, δεχόμενος απαγορεύσεις περί δικής μας διευκολύνσεως από τρίτους ουσιαστικά έχει καταστήσει αδύνατη την απεμπλοκή της Ελλάδας από το Μνημόνιο και την έλλειψη κάθε είδους Εθνικής Κυριαρχίας εσαεί ( σχετικά 36, 37 και 41 ).

(...)

Επιπλέον, ο νυν Πρωθυπουργός σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται ούτε μπορεί να ισχυριστεί ότι πράττει όπως πράττει, κυριολεκτικά κατακρεουργώντας την Ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό κοινωνικό ιστό και Κράτος Δικαίου ( σχετικό 41 ), για να αποφύγει μία χρεοκοπία ( που αυθαιρέτως και άνευ στοιχείων ισχυρίζεται ότι θα επέφερε δήθεν χειρότερες συνέπειες από αυτές που ο ίδιος επιβάλλει στην Χώρα και στον Ελληνικό Λαό προς υπηρεσία ξένων δανειστών και ξένων κρατών ) ΚΑΘ’ ΟΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΘΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Συγκεκριμένα, η ΕΔΔ δηλώνει « δεν μπορούμε να περιμένουμε από ένα Κράτος να κλείσει τα σχολεία του, τα πανεπιστήμια του και τα δικαστήρια του, να καταργήσει τις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να παραδώσει την κοινότητα του στο χάος και στην αναρχία προκειμένου να έχει απλώς χρήματα για να εξοφλήσει τους ξένους ή τους ντόπιους πιστωτές του. Υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορούμε λογικά να αναμένουμε από ένα Κράτος, ακριβώς όπως και από ένα άτομο», ( ΕΔΔ, 1980 σελ. 164-167 ). Εξ άλλου, οι νομικοί που συναντήθηκαν στο Κίτο τον Ιούλιο του 2008 στηρίζουν διεθνώς τις κυρίαρχες ενέργειες Κρατών που κηρύσσουν, βασισμένες στο Δίκαιο, την ακυρότητα των άνομων και παράνομων εργαλείων του δημόσιου χρέους και μαζί με αυτή την αναστολή των πληρωμών ( σχετ. 48).

(...)

Έτσι εξηγείται πώς παραιτήθηκαν στο όνομα της Χώρας από τις στοιχειώδεις προστασίες της έναντι των δανειστών της με ένα πρωτοφανές παρανομικό κείμενο που στην ουσία εισάγει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά την έννοια της αναίμακτης και άνευ πολεμικής συρράξεως ουσιαστικό καθεστώς κατοχής μίας Χώρας από άλλη / άλλες ή ακόμα και ιδιώτες, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΟ 49 ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΕ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 6 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΚΑΘΩΣ ΠΑΡ. 3 ΑΡΘΡΟ 6 ΣΥΝΘΕΚ ΟΠΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΛΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ιδιαιτέρως όπως αποτυπώνονται στην Σύμβαση της Ρώμης ( 4/11/1950 ) και την Σύνοδο κορυφής της Νίκαιας ( 7/12/2000).
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΝΕΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

(...)

Αυτό συνιστά την πλέον στυγερή Έσχατη των Εσχάτων προδοσία έναντι όχι μόνο των εν ζωή Ελλήνων Πολιτών αλλά και κάθε ενός, γνωστού και αγνώστου, που έπεσε δίνοντας τα πάντα μέχρι το αίμα και την ζωή του για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ελευθερία της Ελλάδας.

(...)

ΕΠΕΙΔΗ η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα έχουν τελέσει τα ανωτέρω περιγραφόμενα αδικήματα σε σαφείς χώρους και χρόνους ( ενδεικτικά και όχι περιοριστικά 55 )

ΕΠΕΙΔΗ έχουν τελέσει και συνεχίζουν να τελούν δηλώνοντας πρόθεση να συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον κατά συρροή τα αδικήματα της Εσχάτης Προδοσίας, της εξαπάτησης εκλογέων καθώς και πολλαπλές προπαρασκευαστικές πράξεις Εσχάτης Προδοσίας, επιβουλής της διεθνούς ειρήνης και της ειρήνης της Χώρας, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατάχρηση πληρεξουσιότητας, προσβολή των συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, συνεχή τρομοκρατία των Πολιτών προς παρέμβαση και χειραγώγηση παντός είδους εκλογικής συμπεριφοράς από το επίπεδο της Βουλής έως το επίπεδο του Λαού όπως λεπτομερώς έχει περιγραφεί ανωτέρω με οριστικούς και ενδεικτικούς, όχι περιοριστικούς τόπους και χρόνους τελέσεως τέτοιων άκρως επικινδύνων για την Χώρα και τον Λαό παραβάσεων

ΕΠΕΙΔΗ η Εσχάτη Προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα συνεχές που δεν απαιτεί την άδεια της Βουλής ( άρθρο 62 Σ ) για να ερευνηθεί και να διωχθεί από τα αρμόδια δικαστήρια

ΕΠΕΙΔΗ εγγράφως και υπευθύνως οι ανωτέρω εγκαλούμενοι έχουν προσυπογράψει και δηλώσει την πρόθεση μερικής ή πλήρους κατάλυσης της Εθνικής Κυριαρχίας άνευ των Συνταγματικώς επιβαλλομένων συνθηκών και όρων

ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση έχουν παραβεί κανόνες και νόμους του Διεθνούς Δικαίου που ανάγονται σε εγκλήματα κατά του συνόλου του Ελληνικού Λαού και άρα σε επίπεδο γενοκτονίας

ΕΠΕΙΔΗ ο δόλος είναι πρόδηλος και τεκμηριωμένος με αδιάψευστα και αδιάσειστα έγγραφα και μαρτυρίες / ντοκουμέντα διεθνούς εμβέλειας

ΕΠΕΙΔΗ επιδιώκεται προσπορισμός πολλαπλών οφελών οικονομικής και εξουσιαστικής φύσεως προς τρίτα ημεδαπά και αλλοδαπά φυσικά και νομικά πρόσωπα εις βάρος της Εθνικής, Κρατικής και Λαϊκής ακεραιότητας και βιωσιμότητας και στοιχειώδους Ελευθερίας και αυτοδιάθεσης


ΖΗΤΩ

Την δίκαιη τιμωρία των ανωτέρω εγκαλουμένων καθώς και κάθε άλλου υπαιτίου / συνεργού / φυσικού και ηθικού αυτουργού που δύναται να προκύψει από την διαδικασία.

Δηλώνω παράσταση Πολιτικής Αγωγής και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου Δικαιώματος μου.


Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

Μάρτυρες προτείνω τους :
1. κ. Τάνυα – Μαρία Γεριτσίδου, ψυχοπαιδαγωγό και εκδότρια
2. κ. Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγο - δημοσιογράφο εφημερίδας «Ποντίκι»
3. κ. Ιωάννη Σακκά, συνταξιούχο εισαγγελέα
4. κ. Σοφία Σακοράφα, βουλευτή
5. κ. Στέλιο Κούλογλου, δημοσιογράφο
6. κ. Π. Σώκο, δημοσιογράφο
7. κ. Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφο
8. κ. Γιάννης Αννουσάκης, αντιπρόεδρος ΔΣ ΙΝΚΑ
9. κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου, δημοσιογράφος «Ναυτεμπορικής»
10. κ. Γεώργιο Κασιμάτη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου
11. κ. Άντα Αλαμάνου, συντονίστρια προγράμματος αστέγων της ΜΚΟ «Κλίμακα».
12. κ. Γ. Σφακιανάκη, πρόεδρο Κέντρου Υποδοζής και Αλληλεγγύης αστέγων
13. κ. Χρ. Παπαθεοδώρου, επιστημονικό υπεύθυνο της ερευνητικής μονάδας Παρατηρητήριο Φτώχειας, Εισοδημάτων και Κοινωνικών Ανισοτήτων
14. Δρ. Eric Toussaint, Πρόεδρο CADTM: Ελληνικής Επιτροπής Ενάντια στο Χρέος,

Επιφυλασσόμενη παντός νομίμου Δικαιώματος μου

Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2011

************************************************

Ολόκληρο το κείμενο 34 σελίδων ΕΔΩ

Εάν θέλετε να συνδράμετε σε αυτήν την προσπάθεια επικοινωνήστε με την μηνύτρια, την κυρία Όλγα Γεριτσίδου (info@humansupport.gr)


ΝΕΑ ΜΥΝΗΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Η φωτοσύνθεση είναι από το http://www.bleeps.gr/

Ο Ντένις ΜακΝτόνα, στενός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του Μουάμαρ Καντάφι έχουν έλθει σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση αναζητώντας έξοδο από την λιβυκή κρίση."Δεν θα εκπλησσόμουν εάν, υπό την ισχυρή πίεση ... ορισμένοι επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν επαφή, αναζητώντας πύλη εξόδου. Αλλά δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες, και είμαι βέβαιος ότι θα το σεβαστείτε", δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σε δημοσιογράφο του ενημερωτικού δικτύου MSNBC.Ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δέχθηκε επανηλειμμένα κρούσεις, μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, από λίβυους αξιωματούχους όπως ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα και ο Αμπντάλα Σενούσι, γαμπρός του Μουάμαρ Καντάφι και εκ των επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών Πληροφοριών.Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των επαφών, η αμερικανική πηγή αναφέρθηκε στην κράτηση των τεσσάρων δημοσιογράφων των New York Times, οι οποίοι έχουν πλέον απελευθερωθεί.Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει κατά την έναρξη των επιδρομών στη Λιβύη το Σάββατο 19 Μαρτίου ότι αναμένει λιποταξίες από το στρατόπεδο Καντάφι.Πριν από δύο ημέρες δήλωσε ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του Μουάμαρ Καντάφι έχουν επαφές σε ολόκληρο τον κόσμο αναζητώντας πύλη εξόδου από την κρίση.Οταν τής ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία δήλωσε ότι "εναπόκειται στον Καντάφι και στα πρόσωπα του περιβάλλοντός του να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα".Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς , από την πλευρά του, δήλωσε χθες ότι είναι πιθανές νέες λιποταξίες "στους κύκλους της λιβυκής ηγεσίας".Ο Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε επίσης χθες από το Κάιρο, ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι πιθανόν να ενθαρρύνει τους Λίβυους οι οποίοι αρχικά είχαν αντιταχθεί στο καθεστώς της Τρίπολης, αλλά στην συνέχεια αδρανοποιήθηκαν μετά την αντεπίθεση των δυνάμεων του Καντάφι.


Φανατικοί ισλαμιστές διαφημίζουν την πτώση του Καντάφι

Μα γιατί το κρύβετε βρε μαχητές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ ότι έχετε και τέτοιους θιασώτες της επέμβασης;

Γιατί βρε διάφανοι όλως τυχαίως στις επεμβάσεις σας όπως την διάλυση της Σερβίας και την σφαγή στο Κοσσυφοπέδιο αυτοί οι τύποι πάντα είναι υπέρ σας;

Βρε μπας και έχει δίκιο ο Καντάφης; Βρε μπας και έχετε βρει τους απαραίτητους χρήσιμους ηλίθιους για να επιβάλλετε τον φασισμό σας;

Κοίτα να δεις που οι φάτσες τους μου θυμίζουν και κάτι ρεμάλια που διαδήλωναν (επί Καραμανλή βέβαια) για κάτι ανύπαρκτα επεισόδια αλλά ξάφνου με τη “νέα διακυβέρνηση” εξαφανίστηκαν…

Για δείτε τις φωτό και ειδικά τα πανώ…


Και βέβαια, αφήστε το παραμύθι ότι δήθεν “αντιτίθενται’ στην επέμβαση των κακών δυτικών… όσο αντίθετοι ήταν οι μουτζαχεντίν στην Αμερικάνικη βοήθεια για να φύγουν οι Σοβιετικοί από το Αφγανιστάν.

Πηγές: 1, 2