Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Μαρ 2011


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας λέει ότι οι επαναστάσεις στη Μέση Ανατολή είναι ζωτικής σημασίας για να αποκατασταθεί μια κοινή μοίρα των μαζών.

"Τώρα είναι η ώρα να γίνουν ιστορικές επανεκτιμήσεις, προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή μας σε σταθερή, ελεύθερη, με ευημερία, πολιτιστική αναγέννηση και συνύπαρξη"

Το κύμα των επαναστάσεων στον αραβικό κόσμο ήταν αυθόρμητο. Αλλά έπρεπε επίσης να συμβεί. Πρόκειται για αναγκαιότητα προκειμένου να αποκατασταθεί η φυσική ροή της ιστορίας. Στην περιοχή μας - δυτική Ασία και νότια Μεσόγειο - υπήρχαν δύο ανωμαλίες κατά τον τελευταίο αιώνα:

Πρώτον, η αποικιοκρατία στη δεκαετία του 1930, '40 και '50 που χώριζε την περιοχή σε αποικιακές οντότητες, και διέκοψε τους φυσικούς δεσμούς μεταξύ των λαών και των κοινοτήτων. Για παράδειγμα, η Συρία ήταν μια Γαλλική αποικία και το Ιράκ μια Βρετανική, έτσι οι ιστορικοί και οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Δαμασκού και Βαγδάτης διακόπηκαν.

Η δεύτερη ανωμαλία ήταν αυτή του ψυχρού πολέμου: Οι χώρες που έζησαν μαζί για αιώνες έγιναν εχθροί, όπως η Τουρκία και η Συρία. Ήμασταν στο ΝΑΤΟ, η Συρία ήταν υπέρ-σοβιετική. Τα σύνορά μας δεν έγιναν τα σύνορα μεταξύ δύο κρατών-εθνών, αλλά τα σύνορα μεταξύ των δύο συνασπισμών. Η Υεμένη ήταν επίσης διχασμένη.

Τώρα είναι καιρός να πραγματοποιηθεί η φυσική ροή της ιστορίας. Βλέπω όλες αυτές τις επαναστάσεις ως μια καθυστερημένη διαδικασία που έπρεπε να είχε γίνει στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90, όπως στην Ανατολική Ευρώπη. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι στις αραβικές κοινωνίες δεν άξιζε η δημοκρατία, και έπρεπε αυταρχικά καθεστώτα να διατηρήσουν το status quo για την πρόληψη του ισλαμικού ριζοσπαστισμού. Ορισμένες χώρες και οι ηγέτες που είχαν, ο καθένας υπερήφανος για το καθεστώς, επέμενε ότι η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, θα απειλήσει την ασφάλεια στην περιοχή μας.

Τώρα λέμε όλοι μαζί: Κίνδυνος δεν υπάρχει. Ένα συνηθισμένος Τούρκος, ένας συνηθισμένος Άραβας, ένας συνηθισμένος Τυνήσιος μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Πιστεύουμε ότι η δημοκρατία είναι καλή, και ότι οι άνθρωποι μας, την αξίζουν. Αυτή είναι μια φυσική ροή της ιστορίας. Όλοι πρέπει να σέβονται αυτή την βούληση του λαού.

Εάν αποτύχουμε να κατανοήσουμε ότι είναι ανάγκη να επανασυνδεθούν οι κοινωνίες, οι κοινότητες, οι φυλές και οι εθνότητες της περιοχής μας, θα χάσουμε τη δυναμική της ιστορίας. Το μέλλον μας είναι η αίσθηση της κοινής μοίρας. Όλοι μας στην περιοχή έχουμε ένα κοινό πεπρωμένο.

Τώρα, αν αυτή η μεταμόρφωση είναι μια φυσική ροή της ιστορίας, τότε πώς πρέπει να αντιδράσουμε; Πρώτον, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να σώσει τις ζωές των ανθρώπων, για την πρόληψη καταστροφών. Δεύτερον, πρέπει να εξομαλυνθεί η ζωή. Και τέλος, πρέπει να ανακατασκευάσουμε και να αποκαταστήσουμε τα πολιτικά συστήματα στην περιοχή μας, ακριβώς όπως θα ξαναφτιάχναμε τα σπίτια μας μετά από ένα τσουνάμι.

Αλλά για να κάνουμε την αποκατάσταση, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο, ένα όραμα. Και χρειαζόμαστε την αυτοπεποίθηση να το κάνουμε: Αυτή η περιοχή είναι δική μας, και εμείς θα την ξαναχτίσουμε. Αλλά για να συμβούν όλα αυτά, πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσουμε.

«Η εμπιστοσύνη στις μάζες»

Πρώτον, πρέπει να εμπιστευόμαστε τις μάζες στην περιοχή μας, οι οποίες θέλουν σεβασμό και αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η κρίσιμη έννοια σήμερα: αξιοπρέπεια. Για δεκαετίες την έχουμε προσβάλει. Για δεκαετίες έχουμε ταπεινωθεί. Τώρα θέλουμε την αξιοπρέπεια. Αυτό είναι που οι νέοι άνθρωποι στην πλατεία Tahrir απαίτησαν. Μετά την ακρόαση τους, έγινα πολύ πιο αισιόδοξος για το μέλλον. Η σημερινή γενιά είναι το μέλλον της Αιγύπτου. Ξέρουν τι θέλουν. Πρόκειται για μια νέα δυναμική στην περιοχή μας, και θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

Η δεύτερη αρχή είναι ότι η αλλαγή και η μεταμόρφωση, είναι μια αναγκαιότητα, δεν είναι επιλογή. Όσοι αντισταθούν στην ροή της ιστορίας θα χάσουν. Κανένας ηγέτης, όσο χαρισματικός κι αν είναι δεν μπορεί να σταματήσει τη ροή της ιστορίας. Τώρα ήρθε η ώρα για αλλαγή. Κανείς δεν θα πρέπει να προσκολλάται στην παλιά λογική του ψυχρού πολέμου. Κανείς δεν θα πρέπει να υποστηρίζει ότι μόνο ένα συγκεκριμένο καθεστώς ή ένα πρόσωπο μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα μιας χώρας. Η μόνη εγγύηση για τη σταθερότητα είναι οι άνθρωποι.

Τρίτον, η αλλαγή αυτή πρέπει να είναι ειρηνική με ασφάλεια και ελευθερία. Στην περιοχή αυτή έχουν απηυδήσει με τους εμφύλιους πολέμους, και την ένταση. Όλοι μας πρέπει να ενεργήσουμε με σύνεση χωρίς βία ή πόλεμο μεταξύ αδελφών. Πρέπει να κάνουμε αυτή την αλλαγή όσο είναι δυνατόν με το ίδιο πνεύμα της κοινής μοίρας.

Τέταρτον, χρειαζόμαστε διαφάνεια, λογοδοσία, ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου, καθώς και προστασία των κοινωνικών και δημόσιων οργανισμών μας. Επανάσταση δεν σημαίνει καταστροφή. Η αιγυπτιακή υπόθεση είναι ένα καλό παράδειγμα: ο στρατός ενήργησε πολύ σοφά. Αλλά αν δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των στρατιωτικών και πολιτικών ρόλων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Έχω εντυπωσιαστεί από την απόφαση Στρατάρχη Tantawi να παραδώσει την εξουσία σε πολιτική αρχή, το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος, η εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας και της περιοχής πρέπει να προστατεύεται. Το νομικό καθεστώς και η εδαφική ακεραιότητα των κρατών συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης και της Υεμένης θα πρέπει να προστατεύονται. Κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και της αποικιοκρατίας είχαμε αρκετούς διαχωρισμούς.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να καθοδηγείται από τον λαό της κάθε χώρας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει περιφερειακή σύμπνοια. Αυτή είναι η περιοχή μας. Διανοούμενοι, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, πολιτικοί της περιοχής αυτής θα πρέπει να συναντιούνται συχνότερα, προκειμένου να αποφασίσουν τι πρέπει να συμβεί στην περιοχή μας και στο μέλλον. Είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας για αιώνες.

Ό, τι συμβαίνει στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ ή στο Λίβανο, μας επηρεάζει όλους. Ως εκ τούτου θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη προς το λαό των χωρών αυτών. Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα περιφερειακά φόρα, για τους πολιτικούς και ηγέτες, για τους διανοούμενους, για τα μέσα ενημέρωσης.

Συνήθως στη «Μέση Ανατολή» ο όρος οριενταλιστής θεωρείται συνώνυμος με συγκρούσεις εντάσεις, και υπανάπτυξη. Όμως η περιοχή μας είναι το κέντρο του πολιτισμού για χιλιετίες, οδηγώντας σε ισχυρές παραδόσεις την πολιτική τάξη η οποία άνθισε σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Εκτός από αυτή την πολιτισμική και πολιτική κληρονομιά, έχουμε επαρκείς οικονομικούς πόρους σήμερα, να κάνουμε την περιοχή μας ένα παγκόσμιο κέντρο.

Τώρα είναι καιρός να κάνουμε ιστορικές επανεκτιμήσεις, προκειμένου να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε περιοχή με σταθερότητα, ελευθερία, ευημερία, πολιτιστική αναγέννηση και συνύπαρξη προκειμένου να υπάρχει λιγότερη βία και λιγότερα εμπόδια μεταξύ των κοινωνιών, των χωρών και των αιρέσεων. Αλλά πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική αλληλεξάρτηση, περισσότερος πολιτικός διάλογος και περισσότερη πολιτιστική αλληλεπίδραση.

Σήμερα, η αναζήτηση για μια νέα παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά από την διεθνή οικονομική κρίση, πρέπει να αναπτύξουμε μια οικονομική τάξη βασισμένη στη δικαιοσύνη, καθώς και μια κοινωνική τάξη βασισμένη στο σεβασμό και στην αξιοπρέπεια. Και η περιοχή μας μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση αυτής της αναδυόμενης νέας τάξης: μιας παγκόσμιας, πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

Η ευθύνη μας είναι να ανοίξουμε το δρόμο για αυτή τη νέα γενιά, και να οικοδομήσουμε μια νέα περιοχή κατά την επόμενη δεκαετία που θα καθορίζεται από τη βούληση του λαού της.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα The Guardian.

=============================================

Σχόλιο του Κλεισθένη
: Αξίζει να παρατηρήσουμε σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς πως επικεντρώνει στην χιλιετή παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή αλλά και υπονοεί ότι έχει τουλάχιστον χιλιετή πολιτισμική προσφορά. Τώρα πως ισχυρίζεται ότι η Τουρκία έχει χιλιετή παρουσία στην περιοχή είναι άλλο θέμα. Όσο αφορά την πολιτισμική προσφορά της ας το κρίνετε εσείς.
  • Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ακούνε τα... σχετικά τους
  • Σύνδρομο καταδίωξης έχει πάθει ο Πάγκαλος ή Τσιπρίτιδα;
Όπως πάει το πράγμα, τελικά ή θα σταματήσουν να βγαίνουν έξω οι πολιτικοί ή θα βγει και κανα τραγουδάκι λαϊκό που θα μιλάει για το γιούχα και την ξεφτίλα που βιώνουν οι πολιτικοί της χώρας, όποτε τολμούν να βγούνε από τα σπίτια τους...
Βέβαια, ο Πάγκαλος δεν χαλάει τη ζαχαρένια του για γιουχαΐσματα. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε. Εξάλλου, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να επιζητά τα γιουχαΐσματα, για δικούς του λόγους...
Τί έγινε μετά και το κράξιμο που έφαγε ο brother του πρωθυπουργού, ο Νίκος;
Πήραν και άλλοι τα σχετικά "διαπιστευτήρια"; Μα, φυσικά! Αυτό έλειπε... Να μην γευτούν την... αναγνωρισιμότητά τους!
Τελικά δεν είναι καλό να κυκλοφορεί πολιτικός στη Χώρα...
Ο Κόσμος μόλις τους αναγνωρίζει τα παίρνει και αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Μετά τις φραστικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δέχτηκε και επίθεση με γιαούρτια, το τελευταίο θύμα της οργής του κόσμου υπήρξε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο θέατρο Αθηνών, όπου βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου για να παρακολουθήσει την παράσταση "Σλουθ", στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Αρκετοί θεατές άρχισαν να του φωνάζουν "έξω", "ντροπή", "φύγε" τη στιγμή που κατευθυνόταν στη θέση του.
Φαίνεται πως το σχόλιο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, "θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες" ήταν προφητικό εάν συνυπολογίσουμε τα περιστατικά που ...
έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.
Και τελείωσε; Αυτό ήταν;
Όχι φυσικά... Το γιούχα μόλις άρχισε. Και έπεται συνέχεια...
Έτσι, σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά.
«Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην ...
αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.
Την ίδια ώρα, παντού αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του...
Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Θόδωρος ο πολλά βαρύς, έχει πάθει κάτι σαν Τσιπρίτιδα, Συριζίτιδα... θα σας γελάσω. Πάντως, δικιά μας συμβουλή είναι πως πρέπει να το κοιτάξει αυτό το σύνδρομο καταδίωξης που έχει. Να το δει σύντομα, γιατί μπορεί να... μεταλλαχτεί και να φύγει το σύνδρομο και να μείνει μόνο η καταδίωξη...!

  • "Βγάζω κι εγώ μια εφημερίδα, μπορείς να μου δώσεις κι εμένα 14,5 μύρια που τα έχω ανάγκη;"

Αυτά πόσταρε εξοργισμένος στο twitter του ο Χάρρυ Κλυνν:
"Μιχαλάκη Χρυσοχοΐδη βγάζω κι εγώ μια εφημερίδα την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» που την διαβάζουν περισσότεροι απ’ αυτούς που διαβάζουν τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» μήπως μπορείς να μου δώσεις κι εμένα 14,5 μύρια που τα έχω ανάγκη;
Καλά ρε, δεν ντρέπεστε;"
Λεφτά δεν υπάρχουν για τους απολυμένους και τους εργαζόμενους που δουλεύουν εκ περιτροπής κι εσείς τσοντάρετε 14,5 μύρια στα «αφεντικά» της πείνας που κατάντησαν δυο ιστορικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης ξεφτίλα;

Τι να σας πω ρε Μιχαλάκη…!

Δεν πιστεύω να είσαι και Πόντιος ε;

Γιατί θα φουντάρω από το παράθυρο…


Καθώς διανύουμε μόλις τον τρίτο μήνα του 2011, οι μάσκες για τον ΓΑΠ και τον κυβερνητικό του θίασο δείχνουν επιτέλους ότι έχουν πια αρχίσει να πέφτουν στα μάτια ακόμη και των πιο αφελών.

Η πρόσφατη δήλωση Ντερούζ για τα 50 δισεκατομμύρια ευρώων που πρέπει να «βρει» η Ελλάδα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, αλλά και η επακόλουθη αποκάλυψη Στρος Καν για την απόπειρα προσφυγής του προεδρεύοντος καρτούν στο ΔΝΤ ήδη από τα τέλη του 2009, ήχησαν αναμφίβολα πολύ εμφατικά, μέσα σε ένα ούτως ή άλλως ευρύτερο τοπίο προϊούσας καταστροφής με διαλυμένη οικονομία, κατεστραμμένα νοσοκομεία, εκμηδενισμένα δημόσια ταμεία, εξουθενωμένους καταστηματάρχες, αποχαυνωμένη εκπαίδευση, χαοτικά διοικητικά «καλλικρατικά» φαινόμενα και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός, τραγικά συμπτώματα πλήρους αποσύνθεσης και αποσάθρωσης σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού μας βίου.

Ένα τοπίο που θα πρέπει να είναι κανείς καθ’ ολοκληρίαν διανοητικά καθυστερημένος για να μην αντιλαμβάνεται ότι σε πολύ λίγο θα είναι πλέον τοπίο σεληνιακό.

Για τη μεν περίπτωση Ντερούζ, να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι η δήλωση δεν ήταν βεβαίως δείγμα κακεντρέχειας ή ανθελληνισμού κάποιου… κακού ξένου, όπως μας σέρβιραν τα εγκάθετα βοθροκάναλα, αλλά η σκληρή πραγματικότητα, όπως προκύπτει και επιβάλλεται από το λεγόμενο «επικαιροποιημένο μνημόνιο», το οποίο ασφαλώς οι χυδαίοι νενέκοι της πασοκικής συμμορίας ήταν εκείνοι που το υπέγραψαν και του οποίου ασφαλέστατα τον συγκεκριμένο όρο γνώριζαν πολύ καλά.

Άρα λοιπόν προς τι η «οργή» με την οποία όλα αυτά τα πολιτικά ανθυποσκύβαλα αντιμετώπισαν τον τροϊκανό αξιωματούχο;

Τόσο πολύ θύμωσαν δηλαδή, επειδή αποκαλύφθηκε κάτι που ήθελαν επί του παρόντος να αποκρύψουν και να μας το πασσάρουν αργότερα, κατάλληλα φινιρισμένο και επαρκώς προετοιμασμένο από τα χύδην παπαγαλάκια των Καψοτρεμοπρετεντέρηδων και των λοιπών τηλεοπτικών τους χαλκείων;

Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρόκειται για άλλη μια απόπειρα αυτής της απίστευτης ληστοσυμμορίας να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας και για άλλη μια σαφέστατη απόδειξη ότι μόνο ως υποζύγια και ηλίθιους ιθαγενείς μάς αντιλαμβάνεται.

Και ήταν τόσο εξόφθαλμη απόδειξη, που έβγαλε πολύ κόσμο από τα ρούχα του. Η άκρως εντυπωσιακή έκρηξη π.χ. του Χάρρυ Κλυνν, που μίλησε για «σοσιαλιστικά ψοφίμια, εφιάλτες, νενέκους, εθνοπροδότες και σκουλήκια» που τους χρειάζεται κρεμάλα, ενώ για τον ίδιο τον ΓΑΠ επιφύλαξε τον άκρως… τιμητικό τίτλο του «αρχιηλίθιου υπαλλήλου του αιματοβαμμένου διεθνούς κεφαλαίου» αποδεικνύει ξεκάθαρα του λόγου το αληθές.

Δεν ήταν ωστόσο μόνο ο προρρηθείς, που στο κάτω-κάτω τυγχάνει και… σεσημασμένα αθυρόστομος (αν και μεταξύ μας, ΠΟΤΕ ξανά με τέτοιο τρόπο).

Λίγες μέρες αργότερα έρχεται ο Γ. Δελαστίκ με ένα απίστευτο άρθρο, στο οποίο κάνει λόγο για τον ΓΑΠ ως το «πιο μισητό πολιτικό κάθαρμα που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα» και για την κυβέρνησή του ως «αδίστακτη ληστρική πολιτική συμμορία» που ασκεί την πλέον αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα αυτοβούλως και όχι ελέω Τρόικας:
«Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων» γράφει «δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες… Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία. Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο, που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι… δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από… αριστερά (!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη…προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Απίστευτα σχόλια από έναν κορυφαίο πολιτικό αναλυτή με παροιμιώδη μάλιστα (έως χτες) μετριοπάθεια και ψυχραιμία. Μια ακόμη έκρηξη που δείχνει και αυτή καθαρά τον δρόμο στον οποίο μας οδηγεί ο φερόμενος ως πρωθυπουργός του υπό πώλησιν ψευδοκράτους και όλος ο πασοκικός συρφςτός ολόγυρά του.

Και ταυτόχρονα έρχεται φυσικά και η δήλωση του Στρος Καν ότι ο λεγάμενος είχε ζητήσει… ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβρη του 2009. Μια δήλωση που επιβεβαιώνει αυτό που και εμείς (μεταξύ βεβαίως πολλών ακόμη άλλων) εξαρχής λέγαμε και γράφαμε ότι ΓΑΠ και σία ήξεραν πολύ καλά τι συνέβαινε με την ελληνική οικονομία και ότι η προσφυγή στο εξωμεγαλοτραπεζικό σκυλολόι της Τρόικας ήταν προαποφασισμένη και φυσικά ουδόλως προέκυψε μέσα στο 2010.

Πολύ χρήσιμη αναμφίβολα και αυτή η νέα ψηφίδα στο μεγάλο σοσιαλιστικόν παζλ που ευκόπως θα τιτλοφορούσαμε «Διάλυση και υποθήκευση της χώρας σε ξένους μεγαλονταβατζήδες».

Χρήσιμη όχι τόσο για μας, όσο για τους παρ’ ημίν ηλιθίους που θεωρούσαν έως τώρα το μεν Μνημόνιο ως σωτηριώδη μονόδρομο, τους δε επικριτές του ως γραφικούς ακραίους που διεγείρονται με εκτός τόπου και χρόνου θεωρίες συνωμοσίας.

Είναι απανωτές λοιπόν οι αποκαλύψεις και πλέον απολύτως επαρκείς για να πείσουν ακόμη και τους αφελείς – σε συνεπικουρία φυσικά του πλέον πειστικού... επιχειρήματος, που δεν είναι άλλο από τη νεκρή αγορά, τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, τις μειώσεις των μισθών, τα κοπάδια των απολυμένων, την ατιμωρησία των μεγαλοκλεφτών, την υπερευημερία για τους τραπεζικούς μεγαλοκαρχαρίες.

Άνθρωποι που το 2009 ψήφισαν τον «ηλίθιο αρχι-υπηρέτη του αιματοβαμμένου διεθνούς κεφαλαίου», άνθρωποι που στήριζαν ελπίδες στο «πιο μισητό πολιτικό κάθαρμα που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα», άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα ψέλλιζαν ακόμη για πράσινους σοσιαλισμούς (και άλλα… πράσσειν άλογα), στέκουν τώρα μουδιασμένοι, καθώς παίρνουν πλέον να ξυπνούν από τον κωμικοτραγικό τους λήθαργο, που βάσταγε ακριβώς 30 χρόνια.

Μόνο οι απολύτως ανεγκέφαλοι, καθώς και οι έχοντες απτό συμφέρον, μπορούν να συμπορεύονται πλέον με τον χυδαίο συρφετό, που σέρνει τη χώρα εσκεμμένα και απολύτως συνειδητά προς την καταστροφή.

Είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα συμβεί και αυτό που πάλι ο (τέως) μετριοπαθής Δελαστίκ μας καλεί: να τους πάρουμε με τις πέτρες.

Να είναι τουλάχιστον αυτή η πραγματική ωφέλεια που ο πράσινος Κουίσλινγκ (ο τελευταίος αυτός – και πλέον γελοίος – επίγονος μιας απολύτως καταστροφικής οικογένειας πρακτόρων παπατζήδων), καθώς και απαξάπαν το ελεεινό σκυλολόι του θα αφήσουν πίσω τους;

Η συμβολή τους δηλαδή στην κατάρρευση του ληστρικού οχετού που ονομάστηκε Μεταπολίτευση;

Η συμβολή τους στην ανάνηψη των κοιμισμένων από το χρήμα, τις ιδεοληψίες και τη βλακεία νεοελλαδίτικων μικρονοϊκών εγκεφάλων του ύστερου 20ού αιώνα;

Οψόμεθα.

Είναι βέβαιο ότι το σύστημα έχει ακόμη αντοχές. Εκείνο που απομένει είναι να δούμε πόσες.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως δεν αρκεί να το κοιτάμε και να περιμένουμε.

Ας βάλουμε κι εμείς το χέρι μας, με στόχο την όσο γίνεται πιο γρήγορη κατάρρευσή του.

Ας το βάλουμε τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας…

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις στη πρόταση που τους κατέθεσε η νέα ιρλανδική κυβέρνηση, και που διαφέρει από τους αρχικούς όρους που έχουν επιβληθεί στη χώρα, προκειμένου να εισπράξει το πακέτο βοήθειας αξίας €85 δισ.

Ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan και ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων Brendan Howlin, συναντήθηκαν χθες με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ Ajai Chopra, και τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Klaus Masuch, καθώς και τον Istvan Szekely της ευρωπαϊκής Κομισιόν. Η συνάντηση που έγινε ύστερα από πρόσκληση της νέας κυβέρνησης της Ιρλανδίας, διήρκεσε δυο ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δυο Ιρλανδών υπουργών, μετά τη λήξη της συνάντησης, «η τρόικα συμφώνησε κατ αρχήν, ότι οι όροι που τέθηκαν στο πρώτο μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο, μπορούν να τροποποιηθούν, για να ταιριάξουν με το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, αρκεί οι τελικοί του στόχοι να παραμείνουν αμετάβλητοι».

Όπως είπε ο Michael Noonan, «υπάρχει ελαστικότητα, εφόσον ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις πολιτικές επιλογές που υπογράμμισε στο πρόγραμμα διακυβέρνησής της».

Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες των αλλαγών θα οριστικοποιηθούν, όταν θα γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους του ΔΝΤ και της ΕΕ τον επόμενο Απρίλιο, για να συζητηθεί η πρόοδος των όρων του μνημονίου.

Ερωτηθείς ο υπουργός αν οι αξιωματούχοι της τρόικας βρήκαν κάποια από τις προτεινόμενες αλλαγές μη αποδεκτή, απάντησε: «Όχι. Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μας το είπαν». Και πρόσθεσε πως η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να επαναφέρει τα €8.65 ως κατώτατο ωρομίσθιο, δεν θα συναντήσει την άρνηση της τρόικας, που είχε θέσει ως όρο του μνημονίου το κατώτατο ωρομίσθιο να είναι στα €7.65.

«Η τρόικα αποδέχεται ότι εκπληρώνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους, και στηρίζει αυτή μας τη προσέγγιση» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ σημειώνει εξάλλου πως η εν λόγω συνάντηση ήταν μια καλή ευκαιρία για να ακουστούν οι απόψεις της νέας κυβέρνησης επί του οικονομικού της προγράμματος. «Οι συζητήσεις κάλυψαν τις οικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις, και αποτέλεσαν σοβαρή συνεισφορά για την επιθεώρηση της Ιρλανδίας, που θα γίνει τον επόμενο μήνα».

Το ΔΝΤ στη Ουάσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση, αλλά αναμένεται να τοποθετηθεί με λεπτομέρειες τον επόμενο μήνα στη διάρκεια της τακτικής θεώρησης της προόδου του μνημονίου.

Βάσει των προβλεπομένων, η τρόικα επιθεωρεί την Ιρλανδία τρεις φορές το χρόνο, όμως η πρώτη επιθεώρηση αναβλήθηκε λόγω των εθνικών της εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι δυο πρώτες επιθεωρήσεις συνδυάζονται σε μια, τα αποτελέσματα της οποίας θα γνωστοποιηθούν τον Απρίλιο.

ΠηγήΕκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις 18:00 στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νίκης και Απόλλωνος 2, στον πρώτο όροφο. Ο υπουργός δε βρισκόταν στο γραφείο του, αφού έχει μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για τη συγχώνευση του πολιτικού με το στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτίριο να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κλιμακοστάσιο, να το πυροδοτήσουν και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Στο σημείο έχει φτάσει δύναμη της πυροσβεστική για να σβήσει την μικρής έκταση πυρκαγιά που προκάλεσε η έκρηξη. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο ώστε να συλλέξει ευρήματα που ίσως οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές.

Η επιλογή του τόπου και του χρόνου δημιουργεί εύλογες απορίες και προσανατολίζει προς την κατεύθυνση του πυροτεχνήματος. Για κάποιον λόγο, φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλει είτε να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τις εξελίξεις (βλ. ξεπούλημα ΔΕΚΟ) είτε θέλει να δημιουργήσει κλίμα έντασης για να δικαιολογήσει την αύξηση της αστυνόμευσης... Πάντως, για τρομοκρατική ενέργεια, αυτή που έγινε στο γραφείο του Λοβέρδου, είναι πολύ βολική και ιδιαίτερα μη αποτελεσματική...
Η διακήρυξη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γράφτηκε από τον Thomas Jefferson, λέει μεταξύ άλλων:

That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness.

Μετάφραση:

Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του.

Όχι δεν είμαι αναρχικός, επαναστάτης η Συριζαίος και δεν είναι αυτό το άρθρο ένα κρυπτογραφημένο επαναστατικό μήνυμα. Φιλελεύθερων αρχών είμαι και ένθερμος υποστηριχτής της πυγμής του νόμου. Αλλά οι νόμοι όπως και οι φόροι, πρέπει να είναι δίκαιοι για να μπορούν να επιβληθούν και να γίνουν δεκτοί από τους πολίτες.

Πόσο δίκαιο άραγε είναι, το ότι η μη πληρωμή διοδίων ξαφνικά έχει γίνει ποινικό αδίκημα με πρόστιμο 200 ευρώ, την ίδια ώρα που ακόμα και πολιτικοί που ομολόγησαν ότι έλαβαν εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες, δεν είναι φυλακή και ουδέποτε η δικαιοσύνη ασχολήθηκε μαζί τους;

Για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχει πανευρωπαϊκή εναρμόνιση φόρων στα καύσιμα; Τα ίδια παίρνει ο Γερμανός ή ο Ολλανδός με τον Έλληνα; Για ποιο λόγο θα πρέπει οι φόροι σε απόλυτους αριθμούς να είναι ίδιοι; Για ποιο λόγο η Ελλάδα να έχει τις υψηλότερες τιμές καύσιμων με τις χαμηλότερες αποδοχές στην ΕΕ;

Πόσο δίκαιο είναι να έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις των πάντων εκτός των δικαστών και βουλευτών; Έχουμε άραγε τόση καλή και αποτελεσματική διοικητική κρατική δομή και δικαιοσύνη (στους τελευταίους είμαστε στην αξιολόγηση της δικαιοσύνης) που δικαιούνται όλοι αυτοί να είναι στο απυρόβλητο;

Πριν μερικές μέρες μάθαμε ότι Άγγλος βουλευτής καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και δικαίωμα εξαγοράς διότι καταχράστηκε ποσό 18.000 λιρών. Στη δε Αμερική οι εν ενεργεία φυλακισμένοι βουλευτές είναι αρκετοί. Πόσο είναι δίκαιο άραγε να σέρνονται στα δικαστήρια ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι άνεργοι και δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τον ΑΟΕΕ, όταν κανένας πολιτικός δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα σε αυτή τη χώρα;

Δεν είμαι δικαστής για να επιβάλλω τη δικαιοσύνη. Αυτό μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να το κάνει. Αλλά στα μάτια του μέσου πολίτη η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα είναι άνιση.

Πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα, τη στιγμή που όποιος εκλεγεί στην εξουσία έχει τη νομοθετική, εκτελεστική και ένα μέρος της δικαστικής εξουσίας στα χέρια του; Ο εκάστοτε εκλεγμένος Έλληνας πρωθυπουργός έχει περισσότερη δύναμη από τον Ιούλιο Καίσαρα ή τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η εκτελεστική εξουσία στην Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει και όπως το θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Η βουλή δεν έχει καμία εξουσία και καμία δικαιοδοσία, πέραν από το να επικυρώνει (αναγκαστικά) τυποποιημένα νομοσχέδια κάποιου γραφειοκράτη που αποφάσισε ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα, διότι δεν ξύπνησε καλά εκείνη την ημέρα.

Όχι δεν είμαι υπέρ της μη πληρωμής διοδίων, αλλά επίσης δεν μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει του κεφαλιού της σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί με το έτσι θέλω ο κάθε πολιτικός σε αυτή τη χώρα να ανεβάζει το κόστος διαβίωσης του μέσου πολίτη χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

Τα διάφορα κινήματα του “δεν πληρώνω” που ξεφυτρώνουν είναι μια αντίδραση των φορολογούμενων στις φορομπηχτικές μεθόδους της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ και ο Σύριζα προσπαθούν χρόνια να παρασύρουν τον μέσο πολίτη στην ανομία, αλλά δεν το κατάφεραν. Το κίνημα του “δεν πληρώνω” μπορεί μεν να έχει την υποστήριξη του φαιοκόκκινου μετώπου, αλλά δεν ξεκίνησε πολιτικά κατευθυνόμενο από εκεί.

Και ας αφήσουμε τα περί τρόικας απ΄ έξω μια στιγμή. Αυτά που περιγράφω εδώ δεν είναι το αποτέλεσμα της τρόικας. Η Ελληνική πολιτεία έχει μια μακράν παράδοση στο να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Η αλαζονεία της εκάστοτε πολιτικής παράταξης, που ακούει εις το όνομα του ότι, η παράταξη ξέρει το τι πρέπει να γίνει χωρίς να λογαριάζει κανέναν, είναι αυτό που μας έφερε την τρόικα και τη σημερινή κατάντια.

Το κράτος αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να γίνουν συνταγματικές αλλαγές και θα πρέπει να διαχωριστεί η εκτελεστική από την νομοθετική εξουσία. Θα πρέπει οι πολίτες να έχουν λόγο μέσω των αντιπροσώπων τους και θα πρέπει η βουλή να παίρνει στίγμα από την κοινωνία για το πώς θα πρέπει να νομοθετήσει.

Όπως διαβάσαμε στην εισαγωγή, η διακήρυξη ανεξαρτησίας του 1776 λέει ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να αλλάξουν την εξουσία όταν αυτή δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα των πολιτών.

Καλό είναι να το λάβουν αυτό υπόψη οι της κυβέρνησης, διότι όπως είδαμε στην περίπτωση της Αιγύπτου, πολλά μπορούν να αλλάξουν σε σύντομο διάστημα και σε ανύποπτο χρόνο.Η λαθρομετανάστευση: Το μεγαλύτερο εθνικό, κοινωνικό και οικολογικό πρόβλημα της Ελλάδας. Ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού
  • Του Δαμιανού Βασιλειάδη,
    εκπαιδευτικού
Αθήνα, 21.2.2011
Εισαγωγή
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει άμεση σχέση με την πολιτική που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας για μία πολυπολιτισμική και πολυεθνική Ελλάδα, με ρόλο δορυφόρου του Νέο – Οθωμανισμού.
Γνωστή είναι η θέση του σημερινού πρωθυπουργού για την παγκόσμια διακυβέρνηση και την πολιτική τουρκοποίησης της.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η πολιτική του παρασιτικού ελληνικού κεφαλαίου, του οποίου οι κύριοι εκφραστές είναι το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και η Νέα Δημοκρατία κατά δεύτερο.
Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η όποια υπαρκτή ή μη υπαρκτή λαθρομεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Και επειδή, όπως λέει πολύ σωστά ο αριστερός ιστορικός Νίκος Σβορώνος ο Έλληνας έχει την αντιστασιακή φύση μέσα του, πρέπει σύμφωνα και με τις εντολές του Χένρι Κισινγκερ αυτή η αντιστασιακή του φύση να σπάσει με κάθε μέσο και τρόπο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να τον υποτάξουν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά ως Νέο – Ραγιά – Δορυφόρο στον Νέο – Οθωμανισμό.
Εάν λάβουμε υπόψη μας αυτόν τον παράγοντα τότε μόνο μπορούμε να εξηγήσουμε τα φαινόμενα του αφελληνισμού της παιδείας, των εκπομπών του Σκάι
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σχέση με τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, των οποίων το πρόβλημα σε πρώτη φάση είναι πώς θα εξασφαλίσουν στον ήλιο μια καλύτερη μοίρα, έτσι όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται.
Ασφαλώς και ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν πράκτορες ξένων συμφερόντων, κυρίως από την Τουρκία, αλλά και από άλλες ισλαμικές χώρες, κατά πλειοψηφία σουνιτικές. Αυτό ωστόσο είναι άλλο πρόβλημα, που δεν έχει άμεση σχέση με τη λαθρομετανάστευση. Είναι τελείως φυσιολογικό να προσπαθούν μυστικές υπηρεσίες να καλύπτονται και να δρουν ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, όπως τα ψάρια στο νερό, κατά μία προσφιλή επαναστατική φράση και να τους χρησιμοποιούν ως 5η φάλαγγα.
Οι λαθρομετανάστες είναι τα θύματα, που χρησιμοποιούνται για σκοπιμότητες, για τις οποίες οι ίδιοι δεν φέρουν κατά το μάλλον ή ήττον καμία σχεδόν ευθύνη. Δεν ενεργούν δηλαδή συνειδητά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, θετικά ή αρνητικά. Γίνονται όμως εύκολα, λόγω της εξαθλίωσης και του πολιτιστικού τους επιπέδου, αντικείμενο εκμετάλλευσης από εξωθεσμικούς παράγοντες, που δεν έχουν σχέση με τη μοίρα τους.
Αποτελούν στην ουσία το μοντέρνο παγκόσμιο λούμπεν προλεταριάτο, που χρησιμοποιούν και διακινούν έμμεσα ή άμεσα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (τα υπερεθνικά μονοπώλια) για τους δικούς τους στρατηγικούς σκοπούς.
Το όλο πρόβλημα δεν έχει επίσης καμία σχέση με την ανθρωπιστική ευαισθησία των Ελλήνων και με καμία απολύτως εθνικιστική ή ρατσιστική στάση τους απέναντι στους ξένους. Ασφαλώς οι Έλληνες νιώθουν ανασφάλεια και ξενοφοβία, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτιστεί με ρατσισμό ή σοβινισμό. Οι Έλληνες απέδειξαν επανειλημμένα την ανθρωπιστική τους συμπαράσταση και βοήθεια σε χειμαζόμενους λαούς, απανταχού της υφηλίου, σε ποικίλες καταστροφές, είτε από φυσικά φαινόμενα είτε από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Εκείνοι που τους κατηγορούν για εθνικιστές και ρατσιστές υπηρετούν σκοπιμότητες ξένων συμφερόντων. Υπάρχουν όμως δυνάμεις, κυρίως από την Αριστερά, που καλλιεργούν μετά βίας τον ρατσισμό, για να δικαιώσουν στον εαυτό τους και στην κοινωνία την δήθεν αριστερή τους συνείδηση και τον έωλο και παρωχημένο «διεθνισμό» τους, σε καταστάσεις που δεν δικαιολογείται καμία διεθνιστική αλληλεγγύη, γιατί δεν έχει σχέση με αλληλεγγύη, αλλά με εντελώς άλλα προβλήματα, που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια και την εθνική μας ανεξαρτησία και σε τελευταία ανάλυση της επιβίωσή μας ως έθνους και ως λαού.

1. Το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο και η Αριστερά
Καθοριστικό ρόλο συνεπώς παίζει το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, που τους χρησιμοποιεί κυρίως για να σπάσει την αντίσταση της ντόπιας εργατικής δύναμης με όλα τα καταστρεπτικά αποτελέσματα γι’ αυτήν, όπως ακριβώς τα εξέθεσε λεπτομερώς ο Μαρξ και ο Ένγκελς, στην περίπτωση της Αγγλίας.
Όμως στην περίπτωση της Ελλάδας σε αντίθεση με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Αγγλία στην εποχή του Μαρξ, που το πρόβλημα ήταν καθαρά ταξικό – εργατικό, στη Ελλάδα έχει επιπλέον και έναν κρίσιμο εθνικό χαρακτήρα. Οι στρατιές των λαθρομεταναστών αποτελούν δυνητικά στρατό κατοχής, που σε μια δεδομένη στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας, από κύκλους που είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν, όπως είναι η Τουρκία, η Σαουδαραβία και οι άλλες ισλαμικές χώρες. Συνεπώς το πρόβλημα στη χώρα μας έχει άμεση σχέση με την κοινωνική της συνοχή και εθνική της επιβίωση και με την έννοια αυτή δεν αποτελεί πρόβλημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής συμπαράστασης. Εκείνοι που παίζουν με τα ανθρωπιστικά αισθήματα των Ελλήνων και προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν υπηρετούν αλλότριους σκοπούς. είτε το κάνουν από ιδεολογία είτε από συμφέρον. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Καθοριστικό σ’ αυτή την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου επίσης παίζουν και τα κόμματα της Αριστεράς, που θεωρούν και ερμηνεύουν την λαθρομετανάστευση ως φυσιολογικό φαινόμενο και γι’ αυτό το λόγο ταυτίζονται με την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη, που προπαγανδίζει τα ανοιχτά σύνορα, την κατάργηση του έθνους – κράτους και την δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς για τη διακίνηση κεφαλαίων, αγαθών και υπηρεσιών. Στις υπηρεσίες αυτές υπάγονται και οι λαθρομετανάστες. Αυτό σημαίνει παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη. Η ταξική πάλη την οποία επικαλούνται δεν ταυτίζεται με την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη.
Δυστυχώς ή Αριστερά έχει χάσει τον προσανατολισμό της και την αίσθηση της πραγματικότητας, μεταθέτοντας τη σημερινή πραγματικότητα στις συνθήκες του 18 και 19 αιώνα, που δεν υπάρχει καμία σύγκριση και καμία ταύτιση. Το να θέλουν να συμπιέσουν την σημερινή πραγματικότητα στα θεωρητικά και ιδεολογικά καλούπια του παρελθόντος αποτελεί καταστροφική απάτη. Διεθνισμός δε σημαίνει καταστροφή της Ελλάδας και αφανισμός της.
Ήδη οι ΄Ελληνες μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, που ένα μέρος τους αποτελεί και η λαθρομετανάστευση, εγκαταλείπουν την χώρα τους. Αν λάβουμε υπόψη μας και την υπογεννητικότητα που είναι η Τρίτη σε παγκόσμια πλαίσια, σε λίγο στην Ελλάδα τον κύριο όγκο του πληθυσμού θα αποτελούν οι λαθρομετανάστες και οι Έλληνες μειονότητα στον τόπο τους. Αυτό θέλει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Το θέλει και η Αριστερά; Είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Πάντως ένα είναι γεγονός, ότι δηλαδή το θέλει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που υπηρετεί πιστά τη λεγόμενη και από τον ίδιο Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Γι’ αυτό και μας οδήγησε συνειδητά στο ΔΝΤ και μιλά και για απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η εγκληματική αδιαφορία του στα εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη, η αλυτρωτική στάση των Σκοπιανών στο θέμα της Μακεδονίας και τελευταία και η βουλημία των Αλβανών για την Ήπειρο, αποκαλύπτει την πολιτική που ακολουθεί η αστική τάξη της πατρίδας μας, της οποίας στην παρούσα φάση κατά κυριότητα εκφραστής είναι το ΠΑΣΟΚ, και που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κερδίσει από τη ληστρική της εκμετάλλευση από το διεθνές κεφάλαιο, με το οποίο ως φτωχός συγγενής θέλει να μοιραστεί τη λεία.
Το κεφάλαιο ως γνωστό δεν έχει πατρίδα. Το ενδιαφέρει μόνο το κέρδος και μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζει κανένα έθνος – κράτος και καμία εθνική παράδοση και εθνική ιδιοπροσωπία. Η Αριστερά από την άλλη με τη θεωρία ότι το μόνο που υπάρχει είναι η ταξική πάλη και όχι τα έθνη – κράτη, ταυτίζεται απόλυτα μ’ αυτή την πολιτική, όπως ταυτίστηκε απόλυτα με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στο καταναλωτικό μοντέλο που εφάρμοσαν τα δύο κόμματα εξουσίας με υπερδανισμό από το εξωτερικό. Τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι αμέτοχα για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας κι’ ας φαίνεται το πράγμα εκ πρώτης όψεως παράξενο και ανεξήγητο.
Υπάρχει δηλαδή πλήρης ταύτιση της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας, που αποτελούν τους εκφραστές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στην Ελλάδα με τα κόμματα της Αριστεράς που για λόγους ιδεολογικής σύγχυσης και ξεπερασμένου διεθνισμού όχι μόνο ταυτίζονται με την πολιτική του κεφαλαίου αυτού, αλλά γίνονται και οι κυριότεροι και φανατικότεροι κήρυκές του.
Εμπροσθοφυλακή της πολιτικής για τη λαθρομετανάστευση αποτελούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που με κάποιους παραπλανητικούς τίτλους εφαρμόζουν την πολική του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, κάνουν κατά κάποιο τρόπο τη βρώμικη δουλειά για να μη ρελώνουν τα χέρια τους τα αφεντικά τους, αυτά δηλαδή που τα χρηματοδοτούν. Εμφανίζονται λοιπόν όλες αυτές οι λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις που στην ουσία είναι κυβερνητικές, γιατί ενισχύονται πρωταρχικά από το Υπουργείο Εξωτερικών και τα μυστικά του κονδύλια, καθώς και από άλλες ύποπτες πηγές, (Σόρος, Μυστικές υπηρεσίες κ.λπ), για να επιτελούν το αντεθνικό τους ρόλο, επικαλούμενοι, όπως είθισται, καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ στην ουσία υπηρετούν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.
Όπως και οι μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν πάντοτε επαναστατικές ονομασίες για να ξεγελάσουν την αντιδραστική τους δράση, όπως λόγου χάρη οι λεγόμενες «Ερυθρές Ταξιαρχίες», που κάθε άλλο «ερυθρές» ήταν, ή οι οργανώσεις για τη δήθεν δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά τον ίδιο τρόπο ορισμένες ΜΚΟ χρησιμοποιούν παραπλανητικούς τίτλους, όπως « Ένωση ενάντια στον ρατσισμό» κ.λπ., για να δείξουν ότι είναι ευαίσθητες στον ανθρώπινο πόνο και την αλληλεγγύη τους, ενώ στην ουσία υπηρετούν άλλους σκοπούς.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως τη λαθρομετανάστευση προωθούν συστηματικά και μεθοδευμένα τα κόμματα που εκφράζουν πολιτικά το ντόπιο παρασιτικό κεφάλαιο, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Με τα κόμματα του αστικού δικομματισμού συντάσσονται και τα κόμματα της Αριστεράς, που σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται βασιλικότερα του βασιλέως. Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, αν υπάρχουν είναι μικρές και επουσιώδεις.
Είναι πραγματικά ένα παράλογο φαινόμενο που αρχικά προκαλεί και αμηχανία και απορία. Πώς δηλαδή είναι δυνατό να ταυτίζεται η Αριστερά με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, που εκμεταλλεύεται την φτηνή εργατική δύναμη, όπου την βρει και όπου και όπως το εξυπηρετεί;
Πολύ χαρακτηριστικά περιγράφει ο Ανδρέας Παπανδρέου τη φύση αυτού του κεφαλαίου σε ομιλία του σε σεμινάριο του ΠΑΚ την άνοιξη του 1973. Λέει σχετικά: «Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη δεν είναι αυτόνομη. Αποτελεί εξαρτημένο και κομπραδόρικο προγεφύρωμα του ξένου, μα ιδιαίτερα του αμερικάνικου μονοπωλιακού κεφαλαίου, που στα πλαίσια της παγκόσμιας δυναμικής του ιμπεριαλισμού, έχει μεταβάλει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι για την ασύδοτη εκμετάλλευση του ιδρώτα του ελληνικού λαού και σε στρατώνα για την προάσπιση των στρατηγικών συμφερόντων του Πενταγώνου στη Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή».
Μετά τη μεταπολίτευση προσδιόρισε ο ίδιος την εξάρτηση του ελληνικού κεφαλαίου από το μονοπωλιακό κεφάλαιο των ΗΠΑ πιο συγκεκριμένα:
«Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ‘φωνή του κυρίου της’».

Με την έννοια αυτή για την αστική τάξη δεν παίζει κανένα ρόλο το θέμα της εθνικής ανεξαρτησίας και της κατοχύρωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και σκόπιμα από ορισμένους κύκλους προκαλείται σύγχυση είναι ο διαχωρισμός σε μετανάστες και λαθρομετανάστες. Πολλές φορές τονίζεται από προπαγανδιστικούς κύκλους, κυβερνητικούς και μη ότι και οι Έλληνες ήταν μετανάστες, όπως αυτοί που πήγαν στη Γερμανία, την Αυστραλία και τις άλλες βιομηχανικές χώρες, χωρίς σκόπιμα να γίνεται ο διαχωρισμός ότι εκείνοι που πήγαν σ’ αυτές τις χώρες πήγαν νόμιμα και όχι ως λαθρομετανάστες. Ενώ στη χώρα μας, ακόμη κι’ αυτοί που νομιμοποιήθηκαν αργότερα είναι καθαρά λαθρομετανάστες και όχι μετανάστες. Κανείς δεν τους κάλεσε νόμιμα στη χώρα μας. Αυτή η προπαγανδιστική παραπληροφόρηση ισχύει μόνο για τους αφελείς (βλάκες) ή εκείνους που τους χρησιμοποιούν, για να βλάψουν με τη θέληση ή χωρίς τη θέλησή τους την πατρίδα μας.
Μια άλλη παράμετρος σοβαρή του θέματος είναι ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί προπαγανδιστικό όπλο ενάντια στους Έλληνες, που εύκολα γίνονται αντικείμενο ιδεολογικής προπαγάνδας από τους επιτήδειους ως εθνικιστές, ρατσιστές, σοβινιστές κ.λπ. για να τους προκαλέσουν ενοχές και με τον τρόπο αυτό να τους κάνουν υποχωρητικούς και ενδοτικούς στα άνομα σχέδιά τους.
Τέλος μπαίνει στη συζήτηση και το σοβαρό ιδεολογικό πρόβλημα, κυρίως
Η αθρόα, ανεξέλεγκτη, αλλά και καθοδηγούμενη είσοδος εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και ο εγκλωβισμός τους εδώ, μάλιστα λαθρομεταναστών που στην πλειοψηφία τους ή σχεδόν κατά αποκλειστικότητα προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες, αποτελεί ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, που ενισχύεται και καθοδηγείται από θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι διοχετεύονται στην Ελλάδα στρατιές λαθρομεταναστών κυρίως από ισλαμικές χώρες, που είναι παντελώς ξένες προς τον πολιτισμό μας και όχι μόνο δεν είναι σε θέση, αλλά απεναντίας δεν έχουν καν την πρόθεση να αφομοιωθούν ή να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, αλλά να δημιουργήσουν ξεχωριστές και διακριτές (μουσουλμανικές) εθνότητες στην πατρίδα μας, καταργώντας τη δική μας παράδοση και τον δικό μας πολιτισμό. Αυτό δεν κάνει εξάλλου το Υπουργείο Παιδείας και το ΕΛΙΑΜΕΠ; Δεν προωθούν τον αφελληνισμό της Ελλάδας και κυρίως της νεολαίας, με την κατάργηση ή υποβάθμιση της ελληνικής ιστορίας και την προβολή ανθελληνικών εκπομπών, όπως αυτό του Σκάι με τίτλο: «1821, η γένεση ενός έθνους», αλλά και πολλών άλλων εκπομπών και σήριαλ που προπαγανδίζουν τον Νέο Οθωμανισμό;
Υπάρχει σαφώς σχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος εκτελώντας εντολές των πατρώνων του της παγκόσμιας διακυβέρνησης θέλει να μεταβάλει συνειδητά την Ελλάδα σε μια πολυπολιτισμική και πολυεθνική χώρα, με ανοιχτά σύνορα, κυρίως προς τις ισλαμικές χώρες.
Αυτό είναι το σχέδιο, δηλαδή ο διαμελισμός της Ελλάδας με άλλους τρόπους και άλλα μέσα απ’ αυτούς που επεδίωξαν οι Γερμανοί Ναζί στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το αντιδραστικό ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Επειδή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που διέλυσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν μπορούσαν για διάφορους λόγους να πράξουν το ίδιο και με την Ελλάδα, επινόησαν έναν πιο έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο, που στην παρούσα φάση δεν έχει σχέση με στρατιωτική επέμβαση, αλλά με την υπαγωγή μας ως δορυφόρου στον Νέο – Οθωμανισμό. Αποκλειστικός στόχος: Ο απόλυτος έλεγχός της Ελλάδας από του υπερατλαντικούς φίλους μας και η αποφυγή από μέρους της ανεξάρτητου προσανατολισμού και δράσης.. Κυρίως να μην υπάρξει καμία δυνατότητα σύμπραξής και συνεργασίας και σύμπραξης, πόσο μάλλον συμμαχίας με την ορθόδοξη Ρωσία. Προς το σκοπό αυτό η υπαγωγή της Ελλάδας στον Νέο –Οθωμανισμό αποτελεί το καθοριστικό στρατηγικό σχέδιο, κυρίως των υπερατλαντικών «φίλων μας», αλλά και των υπολοίπων «συμμάχων μας», κυρίως Γερμανών.
Αυτό το στρατηγικό σχέδιο έχει στόχο, την πλήρη και σε όλα τα επίπεδα, (οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό» αποδυνάμωση της Ελλάδας, ώστε να μην είναι σε θέση να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Να γίνει μ’ ένα λόγο πλήρως υποτελής στην Τουρκία.
Ο στόχος αυτός προωθείται με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο, έτσι όπως το είχε διατυπώσει ο Κίσινγκερ:
Συνιστά και αποτελεί ένα θανάσιμο κίνδυνο, όχι μόνο οικονομικό, κοινωνικό, αλλά πρόβλημα επιβίωσης τους Ελληνισμού.

Βιώνουμε την κατοχή της Ελλάδας, όχι πια από έξω, λόγω πολέμου, αλλά την άλωσή της από μέσα. Βρισκόμαστε ήδη μπροστά στο φάσμα της εσωτερικής κατοχής από στρατιές ισλαμιστών λαθρομεταναστών, τους οποίους δεν προωθεί μόνο το οργανωμένο μοντέρνο δουλεμπόριο, αλλά αποτελεί συνειδητή πολιτική των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του ελληνικού μεταπρατικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και των άλλων αριστερών κομμάτων και οργανώσεων που τους συμπαραστέκονται, μπερδεύοντας τον ιμπεριαλισμό με τον διεθνισμό.
Η ΗΠΑ και οι, όπως επανειλημμένα είπα, «άσπονδοι ατλαντικοί και υπερατλαντικοί μας φίλοι και σύμμαχοι μας», μαζί με τα ντόπια κέντρα, προωθούν σκόπιμα και προγραμματισμένα την αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης του πληθυσμού, για να δημιουργήσουν την πολυπολιτισμική και πολυεθνική Ελλάδα.
Αυτό ήταν το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, όσο κυβερνούσε (θα δούμε με τη νέα ηγεσία, αν το συνεχίζει), και αυτό σε μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό βαθμό αποτελεί το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στα ηγετικά του κλιμάκια, που συνειδητά εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το παρασιτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, που υπηρετούν πιστά τα δύο κόμματα εξουσίας και όχι μόνο, δεν έχει ως γνωστόν πατρίδα, όπως τόνισε και ο Άρης Βελουχιώτης στο λόγο του στη Λαμία, που ήδη είναι γνωστός.
Τα εξαθλιωμένα αυτά στρώματα του λούμπεν προλεταριάτου, που πολιτισμικά δεν πρόκειται ποτέ να αφομοιωθούν στην ελληνική κοινωνία, αλλά αντιθέτως ανά πάσα στιγμή να αποτελέσουν όργανα ξένων συμφερόντων, αποτελούν δυναμίτιδα μεγατόνων στα θεμέλια της Ελλάδας. Οι άνθρωποι αυτοί που, φυσικά οι ίδιοι σε τίποτε δεν φταίνε, δεν μπορούν, λόγω του αφελληνισμού της ελληνικής παιδείας και λόγω της δικής τους κουλτούρας και θρησκευτικής ισλαμικής παράδοσης, να αφομοιωθούν ή ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία. Συνιστούν άμεσο κίνδυνο της συνοχής και επιβίωσης της..
Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς ότι όλοι αυτοί μπορούν να γίνουν υποχείρια ξένης προπαγάνδας, η οποία με ελάχιστα χρήματα, λόγω της εξαθλίωσής τους και του φανατισμού τους, είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσει, για την επίτευξη των στόχων εξωελλαδικών κέντρων.
Μια μικρή ένδειξη αποτέλεσε η συγκέντρωσή τους σε 13 επιλεγμένες πλατείες, δήθεν αυθόρμητα. Αλλά και η
Αν η Τουρκία, ή η Σαουδαραβία ή ο Σόρος ή οι ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε άλλος, τους δώσει ελάχιστα χρήματα είναι σε θέση όχι μόνο σε προβοκατόρικες ενέργειες να προβούν, για να μας εκθέσουν στη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά και να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Εξάλλου, σε λίγο θα είναι οι Έλληνες, αν δε σταματήσει αυτό το ρεύμα, ξένοι στην ίδια τους τη χώρα.
Και αυτή την κατάσταση τη θεωρούν κάποιοι ως φυσιολογική εξέλιξη. Φυσικά οι έχοντες και κατέχοντες δεν έχουν πρόβλημα, γιατί το βάρος φέρουν μόνο τα λαϊκά στρώματα, που υφίστανται όλη αυτή την πρωτοφανή κατάσταση. Οι βολεμένοι μπορούν ακόμα να αποφύγουν τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης, μεταθέτοντάς την στην πλάτη των ανήμπορων και εξαθλιωμένων Ελλήνων, που η οικονομική τους ανέχεια, δεν τους επιτρέπει την μετοίκηση τους σε πιο προνομιούχες περιοχές, οι οποίες λανθασμένα νομίζουν ότι δεν θα τους αγγίξει το πρόβλημα. Όταν εξαπλωθεί η πείνα και η ανέχεια λόγω οικονομικής κρίσης και υπερσυγκέντωσης λαθρομεταναστών στη χώρα μας τα αποτελέσματα για όλον τον πληθυσμό τελικά εκτός από τους έχοντες και κατέχοντες (τους μεγαλοαστούς) και για τους πράκτορες που τους στηρίζουν συνειδητά, θα είναι καταστροφικά.
Το επιχείρημα από την άλλη μεριά ότι δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα υποκριτικό ψέμα. Απλώς η λαθρομετανάστευση εξυπηρετεί την εκπλήρωση του σχεδίου του Γιώργου Παπανδρέου και τη κυβέρνησής του για τη δημιουργία της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα κελεύσματα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Αν ήθελαν θα σταματούσαν το ρεύμα αυτό αμέσως.
Εκείνοι φυσικά που υπηρετούν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, θα μας κατηγορήσουν για εθνικιστές, ρατσιστές κ.λπ, για να μας δημιουργήσουν ενοχές και φοβία, ασκώντας με τον τρόπο αυτό ιδεολογική τρομοκρατία. Οι μέθοδές τους δεν θα περάσουν. Γιατί γνωρίζουμε πώς μεθοδεύουν την ιδεολογική τρομοκρατία. Αντίθετα γι’ αυτούς ισχύει αυτό που διακήρυττε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης:
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!»


[1] Βλ. Ανδρέας Παπανδρέου, «Ο Ευρωκομουνισμός δεν είναι ο δρόμος για το σοσιαλισμό στην Ευρώπη», εφημ. «Εξόρμηση», αρ. φ. 123, Μάρτιος 1977.

[2] Το θέμα της λαθρομετανάστευσης, λόγω της σημασίας του, θα αποτελέσει αντικείμενο μιας άλλης ενδελεχούς ανάλυσης. Εδώ απλώς προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία του για την επιβίωση του Ελληνισμού. Ποτέ η Ελλάδα στη μακραίωνα ιστορία της δεν κινδύνεψε από αφανισμό. Αυτό διακυβεύεται, κυρίως λόγω της λαθρομετανάστευσης σήμερα, γιατί οΔούρειος Ίππος ήδη είναι εντός των τειχών.

Αυτονόητο ίσως, όταν το βλέπουμε στα πρόβατα. Αλλά δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε για τους εαυτούς μας.

Είναι σαν να πιστεύουμε πως με το να λέμε την αντίθετη άποψή μας, θα αλλάξουμε εκείνα που συμβαίνουν. Θα αποφασίσουν οι κυβερνώντες να σεβαστούν το λαό και θα πράξουν ανάλογα. Έτσι απλά. Μόνοι τους. Χωρίς πίεση.

Γιατί είναι άνθρωποι του λόγου (όχι του χρήματος και του συμφέροντος) οι κυβερνώντες. Θέλουν το γενικό καλό. Κυβερνούν ως εντολοδόχοι δικοί μας (όχι των πολυεθνικών). Για αυτό και είναι αρκετό να ειπωθεί απλά η διαμαρτυρία μας. Η διαφορετική μας άποψη.

Εμείς επιλέγουμε λοιπόν να πούμε απλά την άποψή μας. Να την φωνάξουμε ίσως όπως στις μεγάλες απεργίες- συγκεντρώσεις. Για να την ακούσει ένας απών ως συνήθως πρωθυπουργός. Ίσως πιστεύουμε πως η φωνή μας ακούγεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ακόμα και πιο «δυναμικά» να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας, όπως π.χ. οι φοιτητές στην Γερμανία, τι γίνεται στο τέλος; Η ασφάλεια θα μας απωθήσει, και τα ΜΜΕ θα αποκρύψουν ή θα παρουσιάσουν όπως θέλουν το γεγονός.

Προτιμάμε να ξεχνάμε ότι ποτέ μέχρι τώρα, οι κυβερνώντες δεν άλλαξαν γνώμη, επειδή όλος ο λαός, -παρά τη συστηματική βοήθεια των ΜΜΕ στους κρατούντες-, είχε διαφορετική άποψη από αυτούς. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έδωσαν σημασία στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ας είναι. Εμείς, εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως παίρνοντας μέρος στα παιχνίδια τους (είτε τα λένε εκλογές, είτε ‘ελεύθερη’ έκφραση γνώμης), συμμετέχουμε στην ‘εξουσία’. Και πως αυτό είναι το μόνο που σε μια ‘πολιτισμένη’ κοινωνία επιτρέπεται.

Βεβαίως συμμετέχουμε. Το θέμα όμως είναι που. Απλάστη σφαγή μας. Έχουμε δικαίωμα να φωνάζουμε. Και έχουν το δικαίωμα να μας σφάζουν όλων των ειδών τα δικαιώματα. Να αφαιρούν ότι έχει αξία στη ζωή μας.

Φυσικά και το πρόβατο[1], φωνάζει, όταν το σφάζουν. Αυτό το βοηθάει να σωθεί; Η απάντηση είναι προφανής.

Γιατί επομένως, όταν κάποιος άλλος, δυνατότερος από εμάς, καρατομεί τη ζωή μας, εμείς θεωρούμε ότι έχουμε πιθανότητα να σωθούμε;

Πως όμως σώζεται το πρόβατο; Ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση. Εμείς θα λέγαμε, πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να συνειδητοποιήσει την κατάστασήτου. Έπειτα να επιλέξει τι θέλει και να το δηλώσει στον εαυτό ξεκάθαρα. Στη συνέχεια χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης για να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του (αν βέβαια στόχος δεν είναι η διατήρηση της ίδιας κατάστασης). Στο σχέδιο δράσης, περιλαμβάνονται φυσικά και τα μέσα για αντιμετώπιση κινδύνων, οι εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του τσοπάνη, κλπ.

Πιστεύουμε πως το πρόβατο, πρέπει να βρει την δύναμη, να φύγει από το μαντρί. Μέσα στο μαντρί, έχει την ίδια μοίρα. Απαίσια ζωή και βέβαιος θάνατος.

Να τολμήσει αντιμετωπίσει τη ζωή μόνο του. Ναστηριχθεί στον εαυτό του. Στις δικές τους δυνάμεις. Είναι πολύ βασικό.

Τώρα, αν υιοθετούσε και ιδιότητες άλλων ζώων, έχει πιθανότητες επιτυχίας. Ας πούμε την πονηριά της αλεπούς. Τη δύναμη του λιονταριού. Τη μνήμη του ελέφαντα. κλπ.

Θα πει κάποιος πως μπορεί το πρόβατο να μην τα καταφέρει. Ναι. Αλλά θα έχει ζήσει. Έστω λίγες στιγμές. Θα αναπνεύσει για λίγο αέρα ελευθερίας . Αλλά ακόμα και έτσι, όταν αποφασίσει να στηριχθεί στον εαυτό του, έχει έστω και μια πιθανότητα επιτυχίας. Στο μαντρί, δεν έχει απολύτως καμία.

Επιλέγει την ελεύθερη ζωή, ακόμα και αν είναι ο θάνατος κοντά. Γιατί διαφορετικά, ζωή στο μαντρί δεν υπάρχει.

Δηιδάμεια


Ακούει Μαξίμου; Σαν πολλά αδειάσματα δεν πέφτουν τις τελευταίες μέρες; Όχι τίποτα άλλο, αλλά πόσο να (σας) καλύψουν τα άμοιρα δελτία των 8; Μετά την πρωτοφανή απόφαση των 16 ηγετών της ευρωζώνης να συμπεριλάβουν τα 50 δισεκ. των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας γης στα συμπεράσματα της Συνόδου ήρθε η σειρά του (αγαπημένου) ΔΝΤ να περιγράψει στην έκθεση για την πρόοδο της χώρας μας, πόσο πολύ κυβερνητική ιδέα ήταν οι αποκρατικοποιήσεις τις οποίες με «θέρμη» προώθησε ο υπουργός Οικονομικών.

Μα τότε δεν είχε βγει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έξαλλος και ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής (!!) ότι οι τροϊκανοί το παράκαναν και τους απαγόρευσε (!) να δίνουν συνεντεύξεις; Μετά δεν βγήκε ο πρωθυπουργός να μιλήσει για ατόπημα και να δεσμευθεί ότι θα περάσει νόμο για να μην πουληθεί η γη; Ε, τώρα δεν θα τα λένε προφορικώς αλλά γραπτώς. Και scripta manent.

Το άδειασμα - ράπισμα όμως χόντρυνε πολύ αυτή τη φορά, καθώς η έκθεση των 130 σελίδων απαριθμούσε όλα τα μέτρα τα οποία έχει αποφασίσει ότι θα λάβει η κυβέρνηση και τα οποία δεν τα έχει ανακοινώσει στο εσωτερικό της χώρας! Τα έστειλε γραπτώς όμως στην τρόικα από τον Φεβρουάριο. Μάλιστα το ΔΝΤ προχώρησε και τα δημοσίευσε ένα προς ένα, ξεγυμνώνοντας τις «προθέσεις» για έναρξη κοινωνικού διαλόγου πριν αποφασιστούν τα μέτρα αυτά!

Άντε να δούμε πως θα το διαψεύσει αυτό η κυβέρνηση. Που ακολουθεί πιστά την μέθοδο της προηγούμενης, να εξασκεί την πολιτική της χώρας μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο και ιδίως μέσω τηλεπαραθύρων . Γιατί έτσι -θεωρούν ότι- επηρεάζεται ο καημένος ο κοσμάκης. Μόνο που ο κουρασμένος δεν είχε την τρόικα στο σβέρκο.

Και το είχαμε γράψει παλιά ότι οι τροϊκανοί την φύλαγαν στην κυβέρνηση που - είπαν - άφησε τα μίντια να τους κτυπάνε με λύσσα και να τους παρουσιάζουν ως Χίτλερ του 21ου αιώνα. Τότε διέρρευσε και το ΔΝΤ για τις συναντήσεις με τον (mind the) GAP, ως επίδειξη της δυσφορίας τους.

Λέτε να ξαναβγεί ο Ντομινίκ και να ρίξει κανένα άλλο κεραυνό του τύπου «τις αποκρατικοποιήσεις τις συμφωνήσαμε από το καλοκαίρι;» Λέμε τώρα.

Πάντως η έκθεση του ΔΝΤ, όσο και να προσπαθεί να την υποβαθμίσει η κυβέρνηση, έριξε πολλές... βομβίτσες :

- Αναφέρει ότι ακόμα και να λάβουμε όλα τα επιπρόσθετα μέτρα φέτος για να καλυφθούν και οι τρύπες του 2010, ακόμα και αν πιάσουμε τους στόχους των εσόδων και των δαπανών, το έλλειμμα ενδέχεται να είναι εκτός στόχου κατά 0,75%! Βρε παιδιά αυτό αντί να κατεβαίνει, ανεβαίνει; Πώς γίνεται;

- Καλεί το υπουργείο οικονομικών να σταματήσει τα λογιστικά τρικ και να δίνει τις επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που τις δικαιούνται και τις οποίες παρακρατεί για να φαίνεται ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Δηλαδή, η τρόικα μας λέει ότι είναι σε γνώση της η δημιουργική λογιστική. Αλλά δεν κάνει κάτι. Μια δόση deja vu την πήραμε.

- Λέει ότι απέτυχε και πρέπει άμεσα να αλλάξει η πολιτική απόφαση ότι «μέχρι να αποσαφηνιστούν τα νέα μέτρα, οι τρύπες από τα μειωμένα έσοδα να αντιμετωπίζονται με τις ανάλογες περικοπές στις δαπάνες». Η στρατηγική αυτή ήταν εμπνεύσεως Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Χμ.

- Αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι ανέφικτο να επανέλθει στις αγορές η Ελλάδα το 2012 γιατί δεν έχει πείσει για την μακροοικονομική και δημοσιονομική της στρατηγική και προσαρμογή. Πω πω. Μα δεν έμαθαν ότι πήραμε την επιμήκυνση και το χαμηλότερο επιτόκιο; Μάλλον δεν παρακολουθούν την ελληνική ειδησεογραφία.

- Πρέπει να αφήσουμε στην ησυχία τους τις τράπεζες να τρώνε τα λεφτά του φορολογούμενο πολίτη μέχρι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Το ΔΝΤ μάλιστα απειλεί ότι εάν δεν δώσουμε χρόνο και χρήμα στις τράπεζες, θα πάει κατά διαόλου η ελληνική οικονομία με απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν κάνουμε πλάκα, το γράφει η έκθεση.

- Τα χειρότερα θα τα περάσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2011 όπου λέει ότι θα πιάσουμε πάτο. Προφανώς δεν έχουν ακούσει τις προβλέψεις της κυβέρνησης

- Και βεβαίως αυτό που αναφέραμε πιο πάνω. Το ΔΝΤ «καρφώνει» ότι η κυβέρνηση έστειλε ήδη σημείωμα με τα νέα μέτρα ύψους 22 δισεκ. ευρώ. Έχουμε και λέμε: άλλα 5 δισ. ευρώ από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, 2,5 δισεκ ευρώ από περικοπές και απολύσεις και κλείσιμο ΔΕΚΟ. Περικοπές φοροαπαλλαγών. Νέοι φόροι έως και 4% του ΑΕΠ. Κατάργηση επιδομάτων σε όσους νοικοκυραίους δεν είναι κάτω από το όριο της φτώχιας (!) . Απολύσεις στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Νέες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Νέες περικοπές στην Υγεία ύψους 1% του ΑΕΠ. Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και βεβαίως οι αποκρατικοποιήσεις.

- Κάθε τρεις μήνες να λαμβάνονται νέα μέτρα εάν υπάρχουν αποκλίσεις από τους στόχους

Τι να πρωτοπιάσεις από αυτή την έκθεση. Και συνοπτικά τα γράφουμε. Και να πεις ότι ανέβηκαν τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων λόγω της έκθεσης; Μπα. Ούτε 48 ώρες μετά τα θριαμβευτικά αποτελέσματα της Συνόδου της ευρωζώνης, τα σπρεντ εκτοξεύτηκαν πάνω από τις 900 μονάδες, αγγίζοντας τις 951 και τα ασφάλιστρα κινδύνου, CDSs πάνω από τις 1,000!!!!

Μην ήταν η ανακοίνωση της πορείας του προϋπολογισμού που έδειχνε νέα καθίζηση στα έσοδα, νέα αύξηση στο έλλειμμα και για πρώτη φορά αύξηση των δαπανών; Μην ήταν η δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο του Εκοφίν, ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης το 2012 εάν δεν καταφέρει να επανέλθει στις αγορές; (Αλήθεια, κατάλαβε τι έλεγε;;;) Μην ήταν η παραδοχή του ότι η ένταξη μας στον Μηχανισμό θα φέρει «πρόγραμμα»; Α, ναι. Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι η νέα strategy της κυβέρνησης είναι να αναφέρονται στο μνημόνιο ως «πρόγραμμα». Βλέπετε έρχονται 2 νέα και η λέξη μνημόνιο κάθεται βαρέως στο στομάχι του ψηφοφόρου.

Μην ήταν η ομολογία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης EFSF ότι πιθανότατα η Ελλάδα θα χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους το 2012;

Ποιος ξέρει.
Το ότι η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα δεν είναι καινούργια διαπίστωση. Αμφιβάλλω μάλιστα αν υπάρχει πλέον κάτοικος αυτής της χώρας που να εντυπωσιάζεται κάθε φορά που αποδεικνύεται πως ένας ακόμη ισχυρισμός της είναι ψέμα. Είναι πάντως άλλο να το λέει ο οποιοσδήποτε υπουργός και άλλο να ψεύδεται δημοσίως ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου είπε πως η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου στο δάνειο της τρόικας δεν σημαίνουν νέα μέτρα. Μόλις τη Δευτέρα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως «βάση για τις αποφάσεις αποτέλεσαν οι δεσμεύσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών χωρών της Ευρωζώνης. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και εν μέρει για την Ιρλανδία».

Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου συνέχισε το κρεσέντο αυτογελοιοποίησης της κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας ότι το 2012 δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Και ύστερα, την Τετάρτη, έσκασε μύτη η τρίτη κατά σειρά έκθεση του ΔΝΤ για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της επιτήρησης για την εφαρμογή των όρων της δανειακής σύμβασης (δάνειο τρόικας) και του περίφημου μνημονίου που τη συνοδεύει. Τι μας είπε το ευαγές ίδρυμα της Ουάσιγκτον; Πολλά και διάφορα, όπως ότι:

1. «Η ελληνική οικονομία θα διέλθει το χειρότερο σημείο στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου φέτος».

2. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες ώστε να... επιτύχει το ΑΕΠ φέτος να συρρικνωθεί μόνο (!) κατά 3%.

3. Η ελληνική οικονομία θα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για περισσότερο χρόνο απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

4. Οι αποφάσεις της έκτακτης συνόδου κορυφής για την επιμήκυνση και τη μείωση επιτοκίου δεν ήταν αρκετές για να πάψουν οι αγορές να δυσπιστούν για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το χρέος της, επομένως η πιθανότητα εξόδου στις αγορές – που υποσχόταν η κυβέρνηση – είναι μια μακρινή προοπτική.

Άλλωστε, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Π. Χριστοδούλου, η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές μόνο εάν θα καταφέρει να επιτύχει επιτόκια της τάξεως του 5% - 5,5%. Δηλαδή όταν το spread των δεκαετών ομολόγων θα πέσει κάπου... 700 (!) μονάδες από το σημερινό επίπεδο. Καληνύχτα δηλαδή.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το ΔΝΤ ακόμη μια φορά αποκαλύπτει την πλήρη αναξιοπιστία των λόγων της ελληνικής κυβέρνησης εκθέτοντας αγρίως υπουργό Οικονομικών και πρωθυπουργό.

Αφού λοιπόν σερβίρει πακέτο μέτρων ύψους τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ (γύρω στο 10% του ΑΕΠ!!!) για την τετραετία 2012 - 2015, μας λέει ότι η τιμολόγηση του πακέτου έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση! Αυτή την κυβέρνηση που συνεχώς διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν άλλα μέτρα, ότι έχουμε ήδη... πάθει το 90% των όσων απαιτούνται και άλλες παρόμοιες παπαριές, τις οποίες έχουν σε πρώτη ζήτηση. Μάλιστα την τιμολόγηση αυτή παρέλαβε προ ημερών στην Αθήνα, από κυβερνητικά χέρια, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ Μπομπ Τράα.

Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα την ουσία, παραθέτω απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας Capital:

«Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ στην προηγούμενη έκθεσή του για το μνημόνιο, τον Δεκέμβριο, είχε αναφερθεί και πάλι αναλυτικά στα μέτρα. Τότε κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να διαψεύσουν ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις. Το ίδιο επαναλάμβαναν, ανεπισήμως, και χθες. Το Ταμείο όμως επανέρχεται, αυτή τη φορά με υπολογισμό της αξίας μέτρων που αναφέρει ρητά ως "κυβερνητικό στόχο"».

Σημειώστε ακόμη ότι, ως πρόγευση, θα πρέπει, σύμφωνα με το ΔΝΤ, να σκάσουμε άλλα 1,7 δισ. ευρώ για το 2011, προκειμένου να αντισταθμιστούν η κατάρρευση των εσόδων και η εκτίναξη του ελλείμματος του 2010 στο 10,3% έναντι 9,5% που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση και έναντι αρχικού στόχου 8,1%.

Τριτοκοσμική αποικία

Ίσως να ήμασταν ευτυχείς αν το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας και του ελληνικού λαού ήταν το ότι τον κυβερνούν καθ’ έξιν και κατά συρροήν ψεύτες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Το πρόβλημα δυστυχώς βρίσκεται κυρίως στη «φιλοσοφία» των μέτρων που «τιμολόγησε» η ελληνική κυβέρνηση και εξήγγειλε το ΔΝΤ. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Ζητείται η περικοπή όλων των κοινωνικών επιδομάτων των νοικοκυριών, με όριο συνολικής καταβολής τους το εισόδημα που ορίζεται ως «όριο της φτώχειας», δηλαδή τα 6.900 ευρώ, δηλαδή τα 493 ευρώ σε 14μηνη βάση ή τα 575 σε 12μηνη. Δηλαδή όποιος δεν πεινάει, δεν είναι άστεγος και δεν ζητιανεύει στα φανάρια μαζί με τους Πακιστανούς δεν θα δικαιούται κανενός είδους επίδομα. Κι ας έχουν, κατά καιρούς, δοθεί τα επιδόματα αυτά εν είδει μισθού.

2. Τεράστια είναι και η περικοπή που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση (2,5% του ΑΕΠ ή 5,8 δισ. ευρώ) από τις δημόσιες επενδύσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε κάθε είδους δημόσιο έργο υποδομής, αλλά και κάθε μικρότερο, τοπικής σημασίας.

Αυτά τα δύο στοιχεία, αλλά όχι μόνον αυτά, δείχνουν – χωρίς καμιά δυνατότητα συγκάλυψης – ότι η ελληνική οικονομία παίρνει τον δρόμο χωρίς επιστροφή. Πρόκειται για την είσοδο της χώρας στην εποχή των παγετώνων. Με κράτος πτωχευμένο, πλήρως αποξενωμένο από την περιουσία του και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του έναντι της κοινωνίας, πλήρως ανάλγητο για την κοινωνική καταστροφή που συντελείται σε ολόκληρη τη χώρα και αποφασισμένο να εκποιήσει το σύνολο της περιουσίας του.

Όλα αυτά με την υπογραφή και τις προτάσεις της ελληνικής (;) κυβέρνησης, της οποίας το μικρότερο αμάρτημα είναι ότι λέει ψέματα. Και με την ανοχή μιας αντιπολίτευσης η οποία αδυνατεί να αντιτάξει ένα πολιτικό σχέδιο εθνικής εμβέλειας κατά της πλήρους χρεοκοπίας. Και με μια κοινωνία η οποία, πλήρως ενοχική και ενοχοποιημένη, μοιάζει έτοιμη να αποδεχθεί το μοιραίο.

Ε, δεν τα πάμε κι άσχημα. Έχουμε όλες τις οικονομικές και πολιτικές προδιαγραφές μιας τριτοσκομικής αποικίας...

Εδώ και περισσότερους από 18 μήνες η κυβέρνηση συγκρούεται με τη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για το τεράστιο έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή. Οπού βρεθεί κι όπου σταθεί λέει τη γνωστή ιστορία για το έλλειμμα που από 3%, πήγε προεκλογικά στο 7%-8% για να βρεθεί μετά την απογραφή του ΠΑΣΟΚ, κοντά στο 14%. Τεράστιο φυσικά έλλειμμα που θέλει μεγάλη προσπάθεια για να μειωθεί.

Ας υποθέσουμε ότι είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήξεραν τι πάει να πει οικονομία.

Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν, υπέγραψε ένα Μνημόνιο κι επέβαλε σκληρότατα μέτρα προκειμένου να πιάσει ένα στόχο για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 8% το 2010 και κάτω από το 3% στην τριετία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις, αφαίρεσε δώρα, έκοψε όλα τα έργα, έδιωξε δια της πλαγίας χιλιάδες εργαζόμενους, επέβαλε απίστευτους φόρους και κυρίως έκανε τις απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ και των καυσίμων. Υπέρτατος στόχος, όπως έλεγε, η μείωση του ελλείμματος σύμφωνα με το στόχο. Ο στόχος χάθηκε αρχικά και αναθεωρήθηκε στο 9,4%. Το αποδέχθηκαν οι τροικάνοι και περίμεναν να το κάνει η κυβέρνηση. Ίσως ο μοναδικός στόχος που όλοι έβαζαν πλάτη για να επιτευχθεί.

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι το έλλειμμα του 2010 θα κλείσει πάνω από 10%, ίσως και κοντά στο 10,5% καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί μέχρι τώρα τα χρέη περισσοτέρων από 400 φορέων του Δημοσίου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εκτροχιάζεται πλήρως ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο τέλος του Μνημονίου κάτω από το 3%. Αυτό είναι αδύνατο με βάση τα σημερινά δεδομένα και με την υπενθύμιση ότι τα έσοδα βουλιάζουν μήνα το μήνα.

Επομένως, που είναι το πλεόνασμα που θα βγάζαμε ώστε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας; Το ένα μέγεθος επιδεινώνει το άλλο με αποτέλεσμα αντί να βγαίνουμε, βουλιάζουμε ακόμη περισσότερο στα… σκ..ά του κ. Στρος Καν.

Τα τεράστια αυτά ελλείμματα για πέρυσι δεν έχουν σχέση με τη ΝΔ, πρόκειται για έξοδα της σημερινής κυβέρνησης, για ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, άρα δεν μπορεί να επικαλεστεί κάτι τέτοιο.

Επομένως, μπαίνει στο 2011 με ένα έλλειμμα που θα είναι πολύ μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν γίνει και τόσες περικοπές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου έχουν φτάσει τα 5,35 δις με το 1 δις να είναι χρέη του 2010 που δεν έχουν ενσωματωθεί στο έλλειμμα.

Σε σχέση με το στόχο, λοιπόν, είναι έξω 2 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή περί τα 4,5 δις ευρώ. Που θα τα βρει αυτά αν όχι με νέα μέτρα άμεσης ενίσχυσης των εσόδων, δηλαδή με νέα βάρη στον ελληνικό λαό;

Ένα ακόμη μέγεθος της οικονομίας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι ο γιαλός στραβός, εμείς στραβά αρμενίζουμε έχοντας ως μπούσουλα το Μνημόνιο. Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι γεγονός και με τη βούλα. Το μόνο που μένει είναι να το δει η κυβέρνηση, να ζητήσει συγγνώμη και να πάνε στο σπίτι τους όσοι στήριζαν και στηρίζουν με τόσο πάθος το Μνημόνιο.

ΠηγήΕνθυμείστε το άρθρο που έγραψα πριν λίγο καιρό (με τίτλο “Παράθυρο για υπονόμευση της ΕΚΤ;”) σχετικά με τον μηχανισμό με τον οποίο η Ιρλανδία διοχέτευσε 52 δισ. στο τραπεζικό της σύστημα.

Το ερώτημα είναι, αφού το έκανε η Ιρλανδία, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς; Το θέμα το έχω συζητήσει τον τελευταίο καιρό με ορισμένα τραπεζικά στελέχη και πράγματι, μου είπαν ότι μπορεί να το κάνουμε και εμείς.

Διαβάζοντας λοιπόν ένα άρθρο πριν μερικές μέρες στην Ελευθεροτυπία, παίρνουμε στίγμα ότι μάλλον κάτι τέτοιο δρομολογείται:

Η ΤτΕ απ΄ ό,τι φαίνεται προσχωρεί και αυτή στην πρακτική που εφάρμοσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, για να στηρίξει απ΄ ευθείας τη ρευστότητα των τραπεζών της, δημιουργώντας στην ουσία νέο χρήμα. Η ΤτΕ θα μπορεί να δανείσει η ίδια απ΄ ευθείας τις τράπεζες, οι οποίες είναι κεφαλαιακά εύρωστες, αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός παροχής ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης, ο οποίος ονομάζεται Emergency Liquidity Assistance, προβλέπεται από το άρθρο 14.4 του ευρωσυστήματος. Με αυτό οι κεντρικές τράπεζες, που είναι μέλη της ΕΚΤ, έχουν τη δυνατότητα σε ορισμένες εξαιρετικές περιστάσεις, όπως αυτές που αντιμετωπίζει η χώρα μας, να αναλαμβάνουν και οι ίδιες δράση, η οποία δεν αντιστρατεύεται τους σκοπούς και το έργο του ευρωσυστήματος.

Το ίδιο ακριβώς θέμα έθιξαν χτες οι FT. Χτες ο Lefteris Farmakis της Nomura μέσα από ένα σχόλιο στο FT alphaville είπε τα εξής:

This suggests that ELA may be used more aggressively than originally envisioned by national central banks in the European periphery, as they try to cope with the gradual termination of ECB’s extraordinary policy measures.

(μετάφραση)

Αυτό δείχνει ότι ο μηχανισμός ELA ίσως χρησιμοποιηθεί πιο επιθετικά από ότι αρχικά είχα οραματιστεί από τις περιφερειακές τράπεζες, καθώς αυτές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ότι η ΕκΤ μειώνει τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας.

Τι σημαίνει όμως αυτό για εμάς; Βασικά σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, είτε δώσει περαιτέρω κεφαλαία η ΕΚΤ είτε όχι. Επίσης, σημαίνει ότι οι καταθέσεις σας είναι 100% ασφαλείς, άσχετα του τι πάθουν οι τράπεζες λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος στο μέλλον.

Τούτο διότι απλά, τώρα μπορούν ο ελληνικές τράπεζες να ενεχυριάσουν ότι έχουν και δεν έχουν (είτε αξίζει είτε όχι) με σκοπό να αντεπεξέλθουν στους κανόνες ρευστότητας που πρέπει να έχουν.

Βέβαια, το τι θα αξίζουν οι τράπεζες αν πράγματι εφαρμοστούν τέτοια μέτρα είναι ένα άλλο ερώτημα. Διότι στο τέλος ίσως χρειαστούν να γίνουν μεγάλα debt to equity capital infusions και το dilution στους μετόχους να πάει σύννεφο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν πρέπει να μας απασχολεί.

Το άλλο ερώτημα βέβαια είναι το τι θα αξίζει το ευρώ αν αυτός ο μηχανισμός ξαφνικά αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως από πολλούς άλλους “Ευρωπαίους εταίρους”;

Η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα και Ιρλανδία δεν είναι αρκετά μεγάλες για να επηρεάσουν την αξία του ευρώ, αλλά αν κάνει κάτι τέτοιο το Βέλγιο, προσοχή διότι το EUR/USD θα φάει μια πτώση που η μισή θα πάει χαμένη.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αν πιάσει δουλειά ο Χολαργός δεν θα τυπώνει δραχμές αλλά ευρώ. Βέβαια ούτε αυτό δεν θα γίνει, καθώς το τύπωμα, αν γίνει, θα γίνει ηλεκτρονικά από την Τράπεζα της Ελλάδος και όχι από κάποιο τυπογραφείο.

Άρα μην ανησυχείτε για τις καταθέσεις σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τους μέτοχους όμως των τραπεζών, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.
Με ανακοίνωσή της που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ζητάει υπευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, αλλά ταυτόχρονα ζητάει την παύση παραπλανητικών δηλώσεων του κυρίου Δρούτσα, τον οποίο χαρακτηρίζει (ούτε λίγο ούτε πολύ) ως μη επαρκή. ΑΟΖ, Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, Καστελόριζο, τίθενται επί τάπητος με ταυτόχρονη απαίτηση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας.

Η επιστολή - ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ
Στα εθνικά θέματα (Κύπρος – Αιγαίο – Σκόπια – ΑΟΖ) ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για επίλυση σε βάρος προφανώς των εθνικών δικαίων με ανατροπή και παραβίαση των κόκκινων γραμμών του έθνους και απεμπόληση των εθνικών διεκδικήσεων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (συνεκμετάλλευση, π.χ.) και την ρεαλιστική αντιμετώπιση των διεθνών συσχετισμών ισχύος και των “νέων” γεωπολιτικών παραμέτρων της περιοχής, ιδιαίτερα μετά τις πολιτικές ανακατατάξεις που παρατηρούνται στον ισλαμικό κόσμο.

Οι ήπιες αντιδράσεις του υπουργείου εξωτερικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν φθάσει σε σημείο επικίνδυνο για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας και επιβάλλει άμεση και επιτακτική παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και η άσκηση τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, από πολεμικό τους πλοίο, στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος με στόχο την παράδοση της Ελλάδας στην τουρκική πολιτική στο Αιγαίο.

Αποτελεί πάγια διεθνή αντίληψη ότι όταν το κράτος που βρίσκεται στο πλευρό της Διεθνούς νομιμότητας εξακολουθεί να διαπραγματεύεται, παρά τις έκνομες ενέργειες του άλλου μέρους, αφ’ ενός δείχνει ότι δέχεται να διαπραγματευτεί υπό πίεση, σαν να είχε ηττηθεί κατά κράτος σε πόλεμο, αφ’ ετέρου οι παράνομες ενέργειες του άλλου μέρους νομιμοποιούνται στα μάτια των διεθνών και διακρατικών παραγόντων. Το δεύτερο αυτό συμβαίνει διότι κανείς ξένος δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ότι συμβαίνουν διεθνείς παραβιάσεις και παρά ταύτα το πλέον αδύνατο μέρος δέχεται και κατά τη διάρκειά τους να συνεχίζει να διαπραγματεύεται.

Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Δρούτσα αποδεικνύονται από την πραγματικότητα ως παραπλανητικές και δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας ως προς την αληθή διάσταση της κατάστασης που επικρατεί στις διμερείς μας σχέσεις και δίνουν την εντύπωση ότι αδυνατεί να προασπίσει τα δίκαια του έθνους με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται το ηθικό του λαού.

Πρέπει επιτέλους ο κ. Δρούτσας να μας πει ευθαρσώς εάν το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο όπως ισχυρίζεται ο κ. Νταβούτογλου. Η κυριαρχία και τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο είναι σαφή και αδιαμφισβήτητα από την επιβουλή οποιουδήποτε γειτονικού κράτους το οποίο, δια της απειλής χρήσεως όπλων, επιδιώκει – όπως και επίσημα ομολογεί - να επαναφέρει το καθεστώς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το Αιγαίο αποτελεί πυλώνα για την εφαρμογή του νέο-οθωμανισμού διότι θα δώσει στη Τουρκία την αναγκαία σύνδεση με τις πρώην οθωμανικές κτήσεις προς δυσμάς και τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για εξάπλωση προς ανατολάς.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει άμεσα τα όρια της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, πριν κηρύξουν οι Τούρκοι τα δικά τους, καθώς και το εύρος των χωρικών μας υδάτων βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών οφείλει και απαιτείται να ασκεί αποτελεσματική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι να αμφισβητεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης τη λειτουργία των πρεσβειών μας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πάντα υπερασπιζότανε τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί συνεπώς στην εξωτερική πολιτική δεν χωρεί ερασιτεχνισμός.

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα ο Υπουργός των Εξωτερικών ότι με αναιμικές αντιδράσεις οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν.
Μόνο με ισχυρή και αποφασιστική πολιτική μπορούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας.
Μια και η λαοπρόβλητη υπό τον ΓΑΠ κυβέρνηση της υπό κατοχή του ΔΝΤ και της ΤΡΟΙΚΑΣ χώρας που λέγεται ΕΛΛΑΣ, δεν μας ενημερώνει καθαρά και ξάστερα για τα δυσάρεστα νέα μέτρα που έχει δεσμευτεί και σκοπεύει να πάρει προκειμένου να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους, το ΔΝΤ σε έκθεσή του για την τρίτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, που ανακοινώθηκε χθες, μας ενημερώνει ότι για το νέο πακέτο μέτρων αξίας τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη αριθμητικούς στόχους στο μυαλό τους σε συγκεκριμένα πεδία, για παράδειγμα η εξοικονόμηση 2% του ΑΕΠ (5 δις ευρώ περίπου) από το κόστος μισθοδοσίας και πάνω από 1% του ΑΕΠ (2,5 δις ευρώ περίπου) από τις μεταρρυθμίσεις στις κρατικές εταιρείες».

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ σε Πίνακα που δημοσίευσε, περιλαμβάνει για τη Χώρα μας τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος, προκειμένου να καλυφθεί και η απόκλιση του προϋπολογισμού 2011, που ανέρχεται σε 1,7 δις ευρώ.

Έτσι λοιπόν προβλέπει την λήψη νέων μέτρων και υπολογίζει ότι αυτά που θα εισπραχθούν αφορούν σε περικοπές στους παρακάτω τομείς:

Από τις ΔΕΚΟ: Έσοδα 1-1,5 δις ευρώ από ανακοστολόγηση των υπηρεσιών, ιεράρχηση επενδύσεων, περικοπές λειτουργικού κόστους, αυστηρότερο πάγωμα προσλήψεων, νέα μείωση απολαβών και σύνδεση μισθών με αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Μείωση των επιδοτήσεων, αύξηση των μερισμάτων και πώληση όσων δεν είναι στρατηγικής σημασίας.

Από Φορείς Δημοσίου: Κατάργηση όσων δεν χρειάζονται, συγχώνευση όσων επιτελούν συναφές αντικείμενο, συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο και μείωση κόστους σε επίπεδα ιδιωτικού τομέα.

Από Φόρους (2%-4% του ΑΕΠ): Περιορισμός των φοροαπαλλαγών και κινήτρων. Μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, άρση εξαιρέσεων, αυστηροί όροι για το δικαίωμα ενδοομιλικών συναλλαγών και νέοι όροι στην φορολογία κεφαλαίου.

Από αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης: Ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Από τα Κοινωνικά προγράμματα (1%-2% του ΑΕΠ): Περιορισμός των παροχών προς τα νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας (καλύτερη στόχευση) και άρση αλληλοκάλυψης.

Από το Μισθολόγιο (2% του ΑΕΠ): Αυστηρότερεςπροσλήψεις, περιορισμός των συμβάσεων, αύξηση της ημερήσιας απασχόλησης από 7 σε 8 ώρες που ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα, μείωση των υπερωριών, περιορισμός των επιδομάτων ως ποσοστό του βασικού μισθού των αυξήσεων και προαγωγών.

Από τις Αμυντικές Δαπάνες (1% του ΑΕΠ): Συγκράτησηκαι περιορισμός προμηθειών και μείωση του λειτουργικού κόστους.

Από την Ιεράρχηση εγχωρίων επενδύσεων: Καλύτερη ιεράρχηση των δημοσίων επενδύσεων με βάση όρων και επίπτωσης στο ΑΕΠ.

Από την Αναμόρφωση στον τομέα Υγείας (1% του ΑΕΠ): Εισαγωγή ενός ενιαίου συστήματος υγείας και μεταστροφή της άδηλης σε νόμιμη συμμετοχή στην ιατρική δαπάνη.

Ας έλθει τώρα η λαοπρόβλητη κυβέρνηση να τα διαψεύσει, όπως προσπάθησε να κάνει και τον περασμένο Δεκέμβριο και διαψεύσθηκε η ίδια. Αλλά ξέρουμε τι θα πει. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ή το θράσος έχει ξεχειλίσει; Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, το γεγονός είναι πως βρέθηκαν πάλι "κάποιοι" που πυροβόλησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σε καταδίωξη χθες το βράδυ μέσα στην Αθήνα.
Οι πυροβολισμοί, μάλιστα ήταν επαναλαμβανόμενοι σε τρία στάδια της καταδίωξης, μέχρις ότου οι καταδιωκόμενοι εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα πρόκειται για τους ίδιους εγκληματίες που σκότωσαν πριν μερικές ημέρες δύο άνδρες της δύναμης ΔΙ.Α.Σ. Σε μία τέτοια περίπτωση, πρόκειται για πόλεμο νεύρων κατά της Αστυνομίας, που πιθανότατα κάποιοι θέλουν να ξεπεράσει τα όρια...

Πως συνέβη το περιστατικό
Στην οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι, αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας "Σκόντα", όπου επέβαιναν τρία άτομα.
Ο οδηγός του Ι.Χ. ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, αλλά το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας σε μονόδρομο στην οδό Χαλκίδος, στα Πατήσια. Τότε οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, που ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς. Οι δράστες άρπαξαν άλλο αυτοκίνητο τύπου βαν από διερχόμενο οδηγό και η καταδίωξη συνεχίστηκε.
Στην οδό Αχαρνών, οι δράστες άλλαξαν και πάλι αυτοκίνητο, κλέβοντας και πάλι το Ι.Χ. διερχόμενου οδηγού και κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Αναργύρους όπου και κατάφεραν να διαφύγουν, εγκαταλείποντας και αυτό το όχημα.