Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Φεβ 2011


«Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει και το τελευταίο σεντ» τονίζει ο Πρωθυπουργός σε μία συνέντευξη με…άβολες ερωτήσεις της γερμανικής εφημερίδας, που δημοσιεύεται στο φύλλο της Πέμπτης.
Με τίτλο «Βάζουμε στοίχημα ότι δεν θα ξεπληρώσετε ποτέ τα χρέη σας» και υπέρτιτλο «Η εφημερίδα Bild συνάντησε τον Έλληνα πρωθυπουργό και του έθεσε άβολες ερωτήσεις» η εφημερίδα θέτει τα ερωτήματά της στον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επισημαίνει ότι «η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και αυτή τη στιγμή βιώνει μία πραγματική έκρηξη των εξαγωγών της, χάρη στις διαρκείς δομικές μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζει να υφίσταται».
Στην ερώτηση για «παράλογες συντάξεις π.χ. για τις άγαμες θυγατέρες τέως στρατηγών, την ώρα που στη Γερμανία όλοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται μέχρι την ηλικία των 67 ετών», απαντά ότι στην Ελλάδα «υλοποιήσαμε εντός λίγων μηνών μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες».
«Οι γυναίκες π.χ. δεν μπορούν πλέον, όπως συνέβαινε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, να συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 45 ετών, αλλά συνταξιοδοτούνται όλες στα 65. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο άλμα» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη μείωση του διογκωμένου δημόσιου τομέα και στην αντικατάσταση του πελατειακού κράτους, αλλά
επισημαίνει ότι η βοήθεια στήριξης της Ελλάδας είναι πιστώσεις που θα επιστραφούν με τόκους, ευχαριστώντας και τους Γερμανούς για τη βοήθεια. «Πρόκειται για δάνεια, για τα οποία πληρώνουμε τόκους, και όχι για δώρα. Και δεν θέλουμε τα δάνεια για να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν. Αλλά αντιθέτως προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Κατανοώ την οργή ορισμένων Γερμανών. Εκείνο που μπορώ να κάνω είναι να τους ευχαριστήσω».
Κατηγορηματική απάντηση δίνει αναφορικά με την πώληση ελληνικών νησιών, πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα και η εφημερίδα Bild.
«Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. Έχουν διατεθεί τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό για την άμυνα, προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές. Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικά φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα» τονίζει.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις κατά της πολιτικής λιτότητας που εκφράστηκε και κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο με τη διαμαρτυρία φοιτητών στην διάλεξη στο πανεπιστήμιο Humboldt, o Πρωθυπουργός απαντά: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να διαδηλώνουμε. Η κυβέρνησή μου ανήγαγε τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις- και τις κερδίσαμε».
Για τη συνεχιζόμενη δυσπιστία των αγορών έναντι της Ελλάδας, επισημαίνει ότι «τους τελευταίους 15 μήνες προχωρήσαμε σε δραστικές τομές, περισσότερες από ότι πολλές άλλες κυβερνήσεις μαζί. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το πετυχαίναμε, αλλά τα καταφέραμε. Δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και οι Γερμανοί επωφελούνται από αυτό».
Στην παρατήρηση ότι οι διαπραγματεύσεις περί επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων δεν λειτουργεί υπέρ της επανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, παραδέχεται ότι «το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2012 και για το λόγο αυτό είναι ρεαλιστική μια παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής». Προσθέτει όμως ότι «οι αγορές δεν δίνουν τόσο σημασία σε συγκεκριμένες προθεσμίες, αλλά στο αν ένα σχέδιο είναι έξυπνο και υλοποιήσιμο».
Ιδιαίτερη είναι αναφορά του στα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μια φημολογία που καλλιεργείται έντονα το τελευταίο διάστημα.
Ο ίδιος απορρίπτει την εκδοχή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «ούτε κάτι τέτοιο έχει νόημα. Όπως δεν θα είχε νόημα ούτε για τη Γερμανία να εγκαταλείψει το Ευρώ. Θα οδηγούσε τις τράπεζες στην κατάρρευση και μαζί με αυτές την οικονομία» αναφέρει ο πρωθυπουργός.
O Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Ευρώπη έχει πολλά οφέλη από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παραπέμποντας και στη γεωστρατηγική διάσταση με τις αναταράξεις στη βόρεια Αφρική.
Ειδικά σε αυτό αναφέρεται σε δύο πλεονεκτήματα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη: «Πρώτα- πρώτα αγοράζουμε πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει δικές σας θέσεις εργασίας. Και δεύτερον, αποτελούμε άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη η κατάσταση στη Βαλκανική και οι πρόσφατες αναταράξεις στις αραβικές χώρες πέριξ της Μεσογείου. Είναι γείτονες μας, με τους οποίους διατηρούμε στενές επαφές. Μεγάλα κύματα προσφύγων από αυτές τις περιοχές θα προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να συνεισφέρουμε πολλά στο θέμα αυτό» καταλήγει η συνέντευξή του.

Τι τα θέλει τα ταξίδια ο Γιώργος και ταλαιπωρείται άδικα;

Με άδεια χέρια γύρισε ο κ. Παπανδρέου και από τη Γερμανία.

Η μόνη του διπλωματική… επιτυχία μέχρι σήμερα ήταν που υποθήκευσε τη χώρα με το μνημόνιο.

Θυμάμαι, ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους, που επαναλάμβανε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου, (εκτός από το κλασσικό πλέον «λεφτά υπάρχουν») ήταν ότι “ηξερε απο διαπραγματεύσεις”.

Ο, τι θα έδινε “σκληρές μάχες για την Ελλάδα”.

Για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας.

Το μύθο μάλιστα του “δεινού διαπραγματευτή” τον ανέδειξαν δεόντως και τα γνωστά συγκροτήματα, όταν αποφάσισαν τον “γιωργάκη” να τον κάνουν “κ. Γιώργο Παπανδρέου”!

Δεκαπέντες μήνες τώρα ο πρωθυπουργός έκανε πολλά ταξίδια.

Ακόμα αναζητώ την πρώτη του διπλωματική επιτυχία!

Ο κ. Παπανδρέου, όπου πάει, σχεδόν πάντα δέχεται αυτά που του προτείνουν.

Απολογείται και ευχαριστεί!

Για διαπραγματεύσεις αυτού του… επιπέδου, τσάμπα κάνει τόσα ταξίδια.

Τι το θέλει και ταλαιπωρείται αδίκως;

Αυτά τα πράγματα γίνονται και με τηλεδιάσκεψη!

Δεν ασχολείται καλύτερα με την ποδηλασία (το κανό είναι επικίνδυνο μες το καταχείμωνο);

Η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει τα έγγραφα που αποτέλεσαν τον λόγο για τον οποίο το δικαστήριο αποφάσισε την σύλληψη 163 αξιωματικών, μεταξύ των οποίων και 29 ανώτατοι. Το 10ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης στην απόφαση σύλληψης για τους 163 εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βαριοπούλα κάνει λόγο για ¨ ύπαρξη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ενοχή¨.

Η εφημερίδα Ταράφ έφτασε στα έγγραφα αυτά που προκάλεσαν τις συλλήψεις των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι Ιμπραίμ Φιρτινά, Οζντέν Ορνέκ, και Τσετίν Ντογάν. Τα έγγραφα τα οποία έφεραν νέα στοιχεία στην επιφάνεια, κατασχέθηκαν κατά την έρευνα που έγινε στις 6-12-2010 στο αρχηγείο του στόλου στο Γκόλτζουκ, στα πλαίσια έρευνας σχετικής με εκβιασμό και κατασκοπία. Τα έγγραφα τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το πάτωμα σε ένα δωμάτιο μονάδας με επικεφαλής τον ταγματάρχη πληροφοριών Κεμαλετίν Γιακάρ, αφού...
ταξινομήθηκαν σε 43 φακέλους, στάλθηκαν στο 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης. Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε μετά την εξέταση των νέων αυτών στοιχείων. Να οι λεπτομέρειες από αυτά τα έγγραφα… Ειδική οδηγία από τον Φιρτινά Στο χαρακτηρισμένο ως ¨άκρως απόρρητο¨ έγγραφο με τίτλο ¨Ειδική οδηγία¨ που έστειλε το 2003, ο διοικητής των στρατιωτικών σχολών στρατηγός Ιμπραίμ Φιρτινά προς τον αντιστράτηγο της αεροπορίας Κορτζάν Πουλατσού μετά την άνοδο στην εξουσία του ΑΚΠ κατά το 2002, αναφέρει πως ¨οπισθοδρομικά στοιχεία¨ έχουν αυξήσει την ισχύ τους και πως ¨στοχεύουν στην δημιουργία ενός συστήματος διακυβέρνησης βασισμένου στην θρησκεία¨.


Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούνε για πραγματοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης Βαριοπούλα παρατίθενται ως εξής : ¨Σημαντικά είναι τα καθήκοντα που αναλογούνε στις Τ.Ε.Δ. για την διαιώνιση της ιδρυθείσης από τον Ατατούρκ δημοκρατίας μας. Στα πλαίσια αυτών των καθηκόντων η Διοίκηση της Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας θα εκτελέσει τα καθήκοντα που της έχουν αποδώσει. Η απόφαση έκτακτης κατάστασης πρέπει οπωσδήποτε να εγκριθεί από την βουλή. Η έγκριση θα ληφθεί μόνο μέσω πίεσης. Για το σκοπό αυτό : Θα ετοιμαστεί στην Διοίκηση της Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας, και σε επίπεδο διοίκησης ένα σχέδιο δράσης. Το σχέδιο που θα ετοιμαστεί θα στηριχτεί στην αύξηση των πτήσεων και της έντασης στο Αιγαίο. Θα εξουσιοδοτηθεί η 134η Διοίκηση η οποία στα πλαίσια των καθηκόντων της θα εκτελέσει καθήκοντα με σκοπό την διασφάλιση πίεσης στη βουλή και τη στήριξη από την κοινή γνώμη. Μετά την έγκριση της έκτακτης κατάστασης, παρακαλώ για την στήριξη της 1ης Στρατιάς στα καθήκοντα που θα εκτελέσει.¨

Στην απάντηση που έστειλε ο στρατηγός της αεροπορίας Κορτζάν Πουλατσού αναφέρεται πως έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για την πραγματοποίηση του Αεροπορικού Σχεδίου Δράσης Oraj. Εντολή από τον Οζντέν Ορνέκ Σε έγγραφο της 21-2-2003 που ετοίμασε ο τότε Διοικητής Στόλου Οζντέν Ορνέκ, περιγράφονται με λεπτομέρειες αυτά που θα γίνουν μετά την κήρυξη έκτακτης κατάστασης. Στο έγγραφο στην κορυφή του οποίου υπάρχει το ¨άκρως απόρρητο¨, επιζητείται να γίνουν τα ακόλουθα για το πραξικόπημα : Να δημιουργηθεί λίστα προσωπικού εκ των υποστηρικτών που θα αναλάβουν πόστα δημόσιας διοίκησης μετά την κήρυξη της έκτακτης κατάστασης. Να εντοπιστούνε αυτοί που θα αποβληθούνε ή θα μετατεθούνε μέσα στις Τ.Ε.Δ. Να ετοιμαστούνε τα απαραίτητα σχέδια με σκοπό την διαμόρφωση εθνικής συναίνεσης στο σύνολο της χώρας.

Μέτρα ακόμη και ενάντια στις λεηλασίες Στο έγγραφο που ετοίμασε ο επιτελικός συνταγματάρχης της αεροπορίας Γιαλτσίν Εργκιούλ με τίτλο ¨Έλεγχος και εποπτεία των μεγάλων εμπορικών κέντρων¨ περιγράφονται τα μέτρα που θα ληφθούνε μετά την κήρυξη έκτακτης κατάστασης για να προφυλαχθούνε από πιθανές λεηλασίες τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Κωνσταντινούπολη, στην Προύσα, στο Μπαλίκεσίρ, στην Μπαντίρμα και στην Γιάλοβα. • Μας εξευτελίζουν διεθνώς οι κυβερνώντες
Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε και η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία... όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, βοηθητικό προσωπικό και οδηγοί απειλούν με μηνύσεις για τη μη καταβολή των μισθών τους, τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχουν περιορίσει σημαντικά τον προϋπολογισμό για κάθε υπουργείο (Κατάντια βρε !).

Όσον αφορά στο ΥΠΕΞ, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι περικοπές στα κονδύλια, που έχουν οδηγήσει σε απλήρωτα ενοίκια πρεσβειών και προξενείων, απλήρωτους υπαλλήλους, ενώ ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να πληρώνουν για τα πάγια έξοδα από το μισθό τους, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία.

Η ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία, είναι μία από εκείνες που αδυνατεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της, κι έτσι, οι ίδιοι οι διπλωμάτες αναλαμβάνουν χρέη καθαρισμού. Η πρεσβεία στην Ουκρανία, δεν διαθέτει προστασία, αφού οι αστυνομικοί της έμειναν απλήρωτοι, ενώ περίπου άλλες πέντε πρεσβείες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό θέρμανση και Ιντερνέτ.

Φέτος, πολλές αρχές του εξωτερικού αναφέρουν ότι τους δόθηκε μόνο το 7% από τα χρήματα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία μιας πρεσβείας ή ενός προξενείου, σε αντίθεση με την παραδοσιακή πρακτική όπου το Υπουργείο έδινε περί το 25% των απαραίτητων κονδυλίων στην αρχή του έτους.

Eίναι σίγουρο πως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν εντυπώσεις διόλου κολακευτικές για μια χώρα.


Τελικά, υπάρχει Θεία Δίκη, αφού ο προσανατολισμός του ΔΝΤ για δραστική μείωση δαπανών στην Αστυνομία θα μειώσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο και το κύρος των Αστυνομικών, οι οποίοι λίαν συντόμως θα μετατραπούν σε "επαίτες" και "φθηνούς ραβδούχους" του καθεστώτος Παπανδρέου... Ναι, αυτοί που με ιδιαίτερη ευχαρίστηση στέφονται κατά των Ελλήνων πολιτών, γίνονται θύματα εκείνων που... υπερασπίζουν!!!

Κλείνει και την Αστυνομία το ΔΝΤ όπως καταγγέλουν συνδικαλιστές.
Επικίνδυνα για να κυκλοφορούν 8 στα δέκα περιπολικά και μοτοσικλέτες της ομάδας ΔIΑΣ, καταγγέλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί σε επιστολή που απέστηλαν στον υπουργό Οικονομικών.

Οπως αναφέρουν έχουν παγώσει τα κονδύλια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για καύσιμα και την απαραίτητη συντήρηση των οχημάτων και ως εκ τούτου έχουν μειωθεί οι περιπολίες.

Αναφέρουν επίσης προβλήματα στη σίτιση των κρατουμένων και έλλειψη άλλων αναλώσιμων υλικών, όπως το χαρτί για φαξ.

Τελικά, αν οι Έλληνες αστυνομικοί πίστευαν πως δεν θα "γευτούν" το ΔΝΤ στη ζωή τους, μάλλον έσφαλλαν. Και ίσως κάποιος πρέπει να τους πει ότι ετοιμάζονται και μελαμψοί αντικαταστάτες τους...

Θα ήθελα πολύ να δω με τι μούτρα θα καθήσουν οι αστυνομικοί στο πλευρό των Ελλήνων στην επόμενη συγκέντρωση. Εκτός και αν αποφασίσουν να μείνουν πιστοί στο καθεστώς μέχρι αυτό να τους εξοντώσει τελείως...

Καταγγελίες, καταγγελίες, καταγγελίες….

Ζοῦμε σὲ μίαν εὐνομούμενη πολιτεία;

Ζοῦμε σὲ μίαν μὴ εὐνομούμενη πολιτεία;

Μήπως τελικῶς αὐτό ποὺ ἔχουμε δὲν διαφέρει σὲ τίποτα ἀπό αὐτὸ ποὺ ἔχουν διάφορες χῶρες ἀνὰ τὸν πλανήτη καὶ ἀποκαλεῖται «δικτατορία» ἤ ἀπολυταρχικό καθεστῶς;

Ξεκινντας πό τν δημόσια παραδοχ το ΓΑΠ «…ότι στο σημείο που βρέθηκε η χώρα ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω στην Δημοκρατία μας, για να την διαφυλάξουμε και να μπορέσουμε στο μέλλον να την εμβαθύνουμε….» (ὅταν δὲν ὑπῆρχε «δημοκρατία» στὴν χώρα) μ τν ποία μς πετάει στ μοτρα, τό π μηνν πιβεβαιωμένον γεγονός τς καταχρηστικς τους διακυβερνήσεως, ναρωτιέμαι κυριολεκτικς (κα δημοσίως πλέον) γι τίς κυριολεκτικς νύπαρκτες διαφορς πο πάρχουν νάμεσα σ να πολυταρχικό καθεστς φρικανικο τύπου κα τν σημερινή πολιτική κατάστασι πο ντιμετωπίζουμε.

ταν νας πρωθυπουργός, ποδέχεται δημοσίως τν καταστρατήγησι το Συντάγματος, σ τί πιστεύετε πώς διαφέρει πό νας Καντάφι ναν Μουμπάρακ ναν Μπν λ;

Στ προσωπεο, στν στολή στν τρόπο «λήψεως» τς ξουσίας;

Καντάφι κατέλαβε τν ξουσία φορντας στρατιωτική στολή!

Μουμπάρακ,προερχόμενος πό στρατιωτικός κύκλους, πίσης κατέλαβε τν ξουσία, κυρώνοντας, μέσ τς τρομοκρατίας, κάθε νόμιμη ντίδρασι.

Τέλος, Μπέν λ, πίσης προερχόμενος πό στρατιωτικος κύκλους, κατεχε τν ξουσία παρανόμως γι πλέον τν δύο δεκαετιν.

πάρχει μοιότης μεταξύ τν τρόπων πο κατελήφθη ξουσία π τος προαναφερθέντες «ρχοντες» μ τν δικό μας κα τ πιτελεο του;

Σαφς!

Διότι, τ προαναφερθέντα καθεσττα κατέλαβαν ξουσίες πό τς τοπικς συνθκες κα τ τοπικ συστήματα διακυβερνήσεως. Οσιαστικς, «νέτρεψαν» δι τς ατς δο, πο ο κατ τόπους κοινωνικές δομς, ναγνωρίζουν ς νόμιμες κι ποδεκτές.

σως ν μς ξενίζει κάτι τέτοιο, λλ μοναρχία ατο το εδους κα τς μορφς εναι κα ποδεκτ κα διαδεδομένη σ σλαμικς κα φρικανικς κοινωνίες.

Δν συγκρίνω λοιπν νόμοια ζητήματα. Ἐὰν γι παράδειγμα κα ο δικο μας «κανόνες» διακυβερνήσεως κινοντο στ ντίστοιχα πλαίσια, σίγουρα θ εχαμε περισσότερες μφανες μοιότητες. λλάζοντας μως γεωγραφικ περιοχή, λλάζουν τ κοινωνικ δεδομένα κα κατ συνέπει λλάζουν κα ο τρόποι χειρισμο το «πλήθους» κα τν κοινωνιν.

Κοινς ποδεκτόν πλέον τ γεγονός τς ντιδημοκρατικότητος το «δημοκρατικο» μας συστήματος. Δν εναι δυνατν ν κπροσωπομαι γι τέσσερα χρόνια, δίχως δικαίωμα κφορς λόγου νδιαμέσως, κα ν θεωρ πς εμαι «κυρίαρχος λαός»!!! Καλή καραμέλα λλά λο κα περισσότεροι συνειδητοποιον πλέον τν φαρσοκωμωδία!!! (ξαιρονται πάντα τ πάσης φύσεως κομματόσκυλα, ο κρατικοδίαιτοι κα ο πραγματικο κάτοχοι τς ξουσίας!!! Ατο, μαζί μ τος δημοσιοκάφρους-τσιράκια τους, θ πασχίζουν ως τέλους, ν «μς πείσουν» δι τ «νόμιμον»!!!)

Λόγ λοιπόν κοινωνικν δομν (πο φείλονται μόνον στν γεωγραφικ περιοχ κα τν συνολικό κοινωνικὸ χαρακτήρα), διαφοροποιονται τ περιτυλίγματα! κε τσι κι δ λλοις!!! Τό διο νόμισμα π λλην ψι!

Τί καναν τ φρικανικά καθεσττα τόσες δεκαετίες; Ποιοί ταν ο στόχοι τους κα ποις τρόπος μ τν ποον πέβαλλαν τήν ξουσία τους;

Πρτον:

Καμμία δυνατότης σκήσεως λέγχου π πρόσωπα μ μετέχοντα στ «κυβερνητικά τους σχήματα». Βλέπουμε κάτι νάλογο δ σήμερα μες; Φυσικά!

Παραδείγματα:

1.Ξεκινώντας πό τν Κερατέα, που τ σημεριν καθεστς χει ποφασίσει τν παράνομη δημιουργία ΧΥΤΑ, διαπιστώνουμε τι καμμία λλη ρχή δν χει δικαίωμα λόγου. Π.χ. Δικαστική ρχή; Παρακάμπτεται!!! Καμμία εσαγγελική πόφασις δν φαρμόζεται, καμμία δικαστική κα κανένας νόμος!!! Δίκαιον εναι νόμος το χρήματος!!! Μόνον. ταν διος ντιπρόεδρος τς κυβερνήσεως πειλε πώς θ στείλ τ σκουπίδια στν Κερατέα κόμη κα μ τάνκς, κάθε στοιχειωδς σκεπτόμενος, ντιλαμβάνεται τν καταστρατήγησι τς μίας βασικς ρχς, π τς ποίας πολίτης βασίζει να τμμα τς δικαίας διαβιώσεώς του. κύρωσις μως τς δικαστικς ρχς, σημαίνει ατομάτως κύρωσι το νς κ τν τριν πυλώνων πο στηρίζει πραγματική δημοκρατία τν παρξί της.

2. κίνησις Βορίδου ν φέρ τ θέμα τς Κερατέας στν Ερωπαϊκή νωσι, γνοεται ς μή γενόμενη, τν στιγμ πο δη τρέχουν καταδίκες κατ τς χώρας μας γι τν ξακολούθησι τς πάρξεως τν ΧΥΤΑ.

3. καταδίκη τς λληνικς βο(υ)λς γι τν καταχρηστική ξακολούθησι τς βο(υ)λευτικς συλίας, στ πρόσωπο τς Μιλένας ποστολάκη. Παρ τν καταδίκη μως (ερωπαϊκό δικαστήριο νθρωπίνων δικαιωμάτων, λεπτομέρειες στ «βουλευτική ἀσυλία τέλος»), οδες νδιαφέρεται γι τν παύσι ατς τς γελοιότητος πο διαχωρίζει σ δύο κόσμους τος ντός κι κτός συστήματος. Ατος πο τρνε κι ατος πο τν ….τρνε.

Δετερον:

Παραπληροφόρησις. Προσπάθεια χειραγωγήσεως τς κοινς γνώμης, ποκοιμίσεώς της κα δημιουργίας θολν εκόνων, ναφορικς μ τ γεγονότα. Συστηματική προσπάθεια λέγχου τς σκέψεως τν πολιτν κα δημιουργίας νοχν κα νοχν. Ψευδες εδήσεις ποσιώπησις πραγματικν γεγονότων.. πόλυτος διαστρέβλωσις πληροφοριν μ στόχο τν ξυπηρέτησι το συστήματος πο ξυπηρετον.

Παραδείγματα:

1. Ποις δν θυμται τν προσπάθεια Τρέμη ν συγκαλύψ τ γεγονς το θανάτου νς φορτηγατζ, πρ μερικν μηνν π δακρυγόνα, ταν πέμενε τυχς κπρόσωπός τους ν φέρ τ θέμα στν δημοσιότητα;

2. Ποις γνοε πλέον τ γεγονός τς πιβολς μίας ρρωστημένης εκόνας γι τν λληνικ κοινωνία πρς τν λληνική κοινωνία; κείνη Τατιάνα χει λυσσάξει κυριολεκτικς, παρουσιάζοντας, διαρκς μονόπλευρα, τος καημένους ΛΑΘΡΟμετανστες πο τόσο πολύ θέλουν ν γίνουν λληνες. Δν μς επε φυσικά ποτ ΤΙΠΟΤΑ γι τ σα ο προστατευόμενοί της πιβάλλουν μ τν νομία τους, τν καταπάτησι βασικν συνταγματικν ρχν μας κα τς τόσες βιαιότητες πο σκον ες βάρος λλήνων πολιτν. Ατ δν πάρχουν;

3. Ποις τηλεοπτικός σταθμός χει φέρει τό θέμα τς Κερατέας κα π ποις συνθκες στν δημοσιότητα; Γιατί παρουσιάζονται ΟΛΟΙ ο κάτοικοι ς παρανομοντες κα ν δυνάμει γκληματίες; (Γι τ ζήτημα Κερατέας, χοντας πλέον προσωπική ποψι, θεωρ πώς συνειδητς γκληματον ες βάρος κα τν κατοίκων λλ κα το συνόλου τν λλήνων!) πρεπε ν βγ να λλο «παιδί το συστήματος», γνωστός μας Λάκης γι ν μάθουμε τ τί παίζεται ες βάρος τν κατοίκων; χθές ως κι λικόπτερο περίπτατο τν γεγονότων. Κα «κυβέρνησις» δν ποχωρε!!! Μήπως σ λίγο θ δομε κα τάνκς στ Κερατέα (κατ τς πειλς Παγκάλου) κα θ μάθουμε πώς «ο κάτοικοι πεχώρησαν ερηνικς»;

Τρίτον:

κφοβισμός, τρομοκρατία κα ψυχολογική πίεσις σ κάθε κοινωνική μάδα. Συνεχής σκησις πιέσεων πό κάθε φερέφωνο το συστήματος.

Παραδείγματα:

1. Ποιός θά ξεχάσ τν δήλωσι-πειλή το πρωθυπουργο πρ τν δημοτικν κλογν; Ατς δν λεγε πώς κινδυνεύει μ κατάρρευσι τό πάν; Ατς δν προσπάθησε ν μς πείσ ν τν ψηφίσουμε (μμέσως μέσως) γι ν ξακολουθήσ τ «θεάρεστον ργον του»; Δν μς πείλησε μ παραίτησι; Τ κανε τν πομένη τν κλογν; Μήπως λαβε κι λλα μέτρα κατ τν πολιτν; Πο εναι παραίτησίς του; νεγνώρισε κάποιος τν ψυχολογική πίεσι κα τν τρομοκρατία;

2. Συνεργασία «ντικρατικν» μηχανισμν (κουκουλάκηδες, μπαχαλάκηδες, τσογλανάκηδες) μ «κρατικούς». Πς κατάφεραν κα διέλυσαν τς τελευταες (ερηνικές) πορεες τν τελευταίων μηνν; πώνυμες πλέον καταγγελίες (κι χι ψίθυροι) ποδεικνύουν τν στενή συνεργασία καθεσττος κα «παρακρατικν» ργανώσεων. ν λίγοις, τεχνητή τρομοκρατία παγορεύει πό τ πλθος τν πολιτν ν κφράσουν δυσαρέσκεια! πόλυτος ΦΙΜΩΣΙΣ!!!!

3. Πρ λίγων μερν, στν Γερμανία, ΓΑΠ δινε μία διάλεξι περ δημοκρατίας! (Λέμε τώρα!!!) Κάποιοι φοιτητς πο προσεπάθησαν ν κφράσουν διαμαρτυρίες, κδιώχθησαν κακήν κακς πό τ κτίριο. Κα φυσικ μ μφανή πλέον τν σκησι βίας!!!

πάρχουν κόμη ντιρρήσεις γι τν μοιότητα τν καθεστώτων; πάρχουν κόμη νστάσεις γι τν παρξι καθεστώτων; πάρχει μήπως κάποια μφιβολία περ τς «νομιμότητος» κα τς καταστρατηγήσεως βασικν μας δικαιωμάτων;

Προσωπικς χω πεισθε.

Γι σς δν ξέρω.

Φιλονόη

Υ.Γ.Ἐπέλεξα κάποια (ἐλάχιστα) παραδείγματα γιὰ νὰ τεκμηριώσω τὸν λόγο μου. Ὑπάρχουν δεκάδες καθημερινά. Ἀλλά μὲ ἔχει πλέον κουράσει ἡ συνεχής ἀναφορά στὰ κακῶς κείμενα. Θὰ ἤθελα νὰ ξεκινήσω νὰ γράφω ἐπί τέλους γιὰ τὰ καλῶς κείμενα.Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η κυβέρνηση δε θα αναγκαστεί να μας βάλει κοστούμι συνολικού ύψους 30 δις. Μόνο… 29 δις ευρώ θα κληθούμε να βάλουμε από την τσέπη μας μέχρι το 2015 προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να βγουν τα νούμερα του πρώτου Μνημονίου. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο Μνημόνιο σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχθηκε εμμέσως ότι έπεσαν έξω κι ότι το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου δεν έφτανε ούτε για πρόγευμα.

Το κυρίως πιάτο θα είναι άλλα 29 δις ευρώ που θα εξοικονομηθούν πάση θυσία. Κατ’ αρχάς ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2011 από 17,035 δισ. ευρώ που προϋπολογιζόταν θα είναι τελικά 18,807 δισ. και απαιτεί έτσι πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. για φέτος (“πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ο στόχος του 2011″. Επομένως ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Έτσι, για να μειωθεί το έλλειμμα στο 6 δισ. (ή 2,5% του ΑΕΠ) ως το 2014 και ακόμα περαιτέρω στα 3 δισ. (1% του ΑΕΠ) το 2015, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει συνολικά μέτρα ύψους πάνω από 29 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015.
Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής 2012-14, που θα αφορά μέτρα 8% του ΑΕΠ ή 19,2 δισ. ευρώ, για να μειωθεί κατά 6% του ΑΕΠ το έλλειμμα.

Επιπλέον, για την εξοικονόμηση άλλων 3 δισ. το 2015, θα απαιτηθούν έως και 9 δισ. μέτρα (καθώς για κάθε 1 δισ. προσαρμογής αντιστοιχούν με τα σημερινά δεδομένα μέτρα περίπου 2,5 δισ. ευρώ). Όλα τα μέτρα που θα απαιτηθούν την περίοδο 2012-2015 ισοδυναμούν δηλαδή με περίπου 27,5 δισ. Επιπλέον το 1.8 δις. που έπεσαν έξω για φέτος και φτάνουμε στα 29 δις.

Αλλά για να καταλάβετε το μέγεθος της αποτυχίας, ήδη ο προϋπολογισμός του 2011 μπαίνει μέσα, μπάζει από παντού, οπότε ούτε τα πρόσθετα μέτρα μπορούν με ασφάλεια και θα κληθεί το υπουργείο Οικονομικών να βρει νέα «μαξιλάρια» ασφαλείας.

Ο υπουργός είπε ότι τα 2/3 θα βρεθούν από εξοικονόμηση δαπανών. Τι εννοεί, ότι θα κόψει και πάλι από το ΠΔΕ, από τα σχολεία και τα νοσοκομεία; Αδιέξοδη πολιτική με λίγα λόγια.

«Οι οποιεσδήποτε περαιτέρω παρεμβάσεις θέλουμε να έρχονται από την πλευρά των δαπανών και δεν μιλάω για περικοπές μισθών και συντάξεων. Σε μια χώρα, όπου το φορολογικό σύστημα έχει παθογένειες, όπως το δικό μας, δεν μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα σε έξι ή δώδεκα μήνες. Η εμπειρία δείχνει ότι αυτό θέλει 18 με 24 μήνες» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση για να μετατρέψει την Ψωροκώσταινα σε… Φορογιώργαινα, όπου Γιώργος και ο πρωθυπουργός και ο «τσάρος».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, σημειώνοντας «απλώς ο ρυθμός εξόδου, η ευκολία ή η δυσκολία του δρόμου εξαρτάται από το ευρύτερο πλαίσιο».

Όσο για την αποτυχία της κυβέρνησης να πετύχει ακόμη και τους στόχους που η ίδια βάζει, τα έριξε στη διεθνή συγκυρία. Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι εξαιτίας και προβλημάτων σε άλλες χώρες, αυτό που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο να διαφαίνεται ως γρήγορη αποκλιμάκωση των επιτοκίων, σταμάτησε. Δημιουργήθηκε αμφιβολία στις αγορές κατά πόσο θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. «Η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να απαντήσει και σε αυτές τις απαντήσεις περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Στο σημείο της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας υπάρχει και η δεύτερη μεγάλη διαφοροποίηση στο νέο Μνημόνιο. Κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων απαλείφθηκε η φράση για 50 δις που είχε αναφέρει η τρόικα και γίνεται αναφορά για ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015, καθώς και για μεγιστοποίηση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας την περίοδο 2011 – 2015. Επίσης, η εντολή της τρόικας για εξεύρεση μέχρι το 2012 ποσού 15 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις και κρατικά ακίνητα μετατέθηκε ένα χρόνο μετά, δηλαδή για το 2013.

Κατά τα λοιπά, για φέτος η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς προβλέπεται ύφεση 3% και πληθωρισμός 2,5%, καθώς και μείωση στο 8% του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για το 2011. Αλλά ακόμη κι αυτά τα νούμερα επισφαλή είναι αν φανταστεί κανείς ότι ο πληθωρισμός τρέχει πάνω από 5% και το πετρέλαιο κοντεύει να φτάσει τα 2 ευρώ.

Ιδιαίτερη σημασία είναι αυτό που είπε ο υπουργός για την επιμήκυνση με εμφανή την ανησυχία του ότι είναι ένα μέτρο που δε φτάνει. Σημείωσε

«πως αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα, γιατί διευκολύνει πάρα πολύ την περίοδο 2014-2015. Το αν αρκεί ή όχι, εξαρτάται από το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι αγορές. Εμείς ζητάμε την κατανόηση των αγορών ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, βάζοντας στο τραπέζι θέματα, όπως μείωση επιτοκίου και επαναγορά ομολόγων». Από τα λεγόμενά του διαφαίνεται μια απογοήτευση για τις διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν λύση για την κρίση χρέους με επαναγορά ομολόγων. Ισως δηλαδή να αποφασιστεί επιμήκυνση με μείωση επιτοκίων, για λόγους ισότητας με την Ιρλανδία, αλλά η επαναγορά μάλλον μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες.

Πηγή
 • Ελλάδα σημαίνει θυσία χωρίς ανταπόδοση

Μάλιστα! Κάλως τη Ν.Δ. με τις "αξιόπιστες λύσεις της! Ωστε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται μόνον για τη τραγική μας κατάσταση! Για κοίτα ρε παιδί μου,πως δε το είχα σκεφτεί ο άνθρωπος!
Ρε ανθρωπάκια, έχετε καταλάβει τι συμβαίνει ή ζείτε σε άλλο κόσμο;
Έχετε καταλάβει οτι όλοι εσείς, οι "αθάνατοι εθνοπατέρες" μας, είστε ΟΛΟΙ για κρεμάλα στη Πλατεία Συντάγματος, όπως ακριβώς έκανε κι ο Ροβεσπιέρος με τους βασιλικούς το 1789;
ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ και ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!
Λίγα είναι τα ψωμιά σας οσφυοκάμπτηδες!
Προσκυνάτε μια ζωή το δοτό αρχηγό σας και δεν έχετε το θάρρος να του πείτε ουτε μια κουβέντα οταν αυτός σπρώχνει τη χώρα στο γκρεμό!
Είστε επαγγελματίες χασομέρηδες, άχρηστοι εντελώς, βολεψάκηδες και αισχροί ηθοποιοί της κοινωνίας!
Βουλευτή Νικολόπουλε, ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις! Ενα μόνο σου λέω: Οτι εγώ, "Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ", θα πάψω να βρίσκομαι εντός εισαγωγικών και θα βγω εκτός!
Δεν μπορείς πλέον εσύ και η παρέα σου να με κοροιδέψεις!
ΑΡΚΕΤΑ, το κατάλαβες αυτό;
Κι αν έχεις δυό κότσια, ελα να μου απαντήσεις σ' αυτά που σου καταλογίζω!
Πού ήσουν εσύ Νικολόπουλε όταν το πρώην αφεντικό σου έσπρωχνε τη χώρα στο γκρεμό, επιβράβευε με τη στάση του τη διαφθορά και τη σαπίλα, κουκούλωνε ένα-ένα τα σκάνδαλα με το Βατοπαίδι και τη SIEMENS για να μην αναφέρω και τα υπόλοιπα 18 λογω χώρου, όταν κάλυπτε τον κλόουν που άκουγε στο όνομα Αλογοσκούφης σε ό,τι ηλιθιότητα έπραττε, πού ήταν η φωνή σου στη Βουλή;
Τι έκανες για να σταματήσεις το κατήφορο;
Φως και ελπίδα σας ζητήσαμε το 2004 όταν στρογγυλοκαθίσατε στην εξουσία ύστερα από 20βάλε χρόνια, το χειρότερο σκοτάδι μας φέρατε!
Κι όχι μόνον αυτό, μας φορτώσατε και τουτους εδώ τους εγκληματίες με τα Μνημόνια και τα ΔΝΤ, ξεπουλώντας τη πατρίδα ΜΟΥ!
Είστε Ληστές και Προδότες!
Για μένα ξέρεις ρε κανίβαλλε της πολιτικής βρώμας τι σημαίνει Ελλάδα;
Ε; Να σου πώ τι σημαίνει Ελλάδα εγώ που ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ απ' τη φάρα σας!
Ελλάδα σημαίνει το ξερίζωμα του προπαππου μου απ' τη Πέργαμο το 22! Ελλάδα σημαίνει ο τάφος του παππού μου Ανθυπολοχαγού στην Αλβανία με τρία παράσημα Ανδρείας και 3ου Βαθμού κρυοπαγήματα, πρωτού δεχτεί κατάστηθα την οβίδα που τον κομμάτιασε!
Ελλάδα σημαίνει τα δικά μου τραύματα απο τούρκικες σφαίρες, ενα στο μπράτσο κι ένα στο πλευρό, όταν υπηρετούσα επίσης ως Ανθυπολοχαγός στα σύνορα!
Ελλάδα σημαίνει το ότι η δικιά σου φατριά μου στέρησε την επαγγελματική μου σταδιοδρομία όταν, ενώ αρίστευσα στις εξετάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και μάλιστα ως τραυματισθείς εν καιρώ ειρήνης, μου έκλεισαν τη πόρτα για να προσλάβουν τελικά ενα "δικό" τους παιδί!
Και μ' έσπρωξαν στο να φύγω απ τον τόπο μου για να δω μιαν άσπρη μέρα!
Αυτό είναι Ελλάδα για μένα!
Αυτό σημαίνει Ελλάδα για μένα!
Να θυσιάζομαι και να ξανα-θυσιαστώ χωρίς να πάρω σέντσι απ' αυτήν!
Κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω!
Αυτό σημαίνει Ελλάδα για μένα!
Εσύ για πες μας που υπηρέτησες και με ποιές συνθήκες!
Πού δούλευες και τι δουλειά έκανες, με στοιχεία, όχι μπουρδολογίες!
Πείσε με οτι αξίζεις να με εκπροσωπείς στον ιερό Ναό της Δημοκρατίας, που το καταντήσατε άντρο ληστών και διαεφθαρμένων!
Αντε ντε, αν έχεις τα κότσια!
Κι ύστερα, έλα να μου μιλήσεις για τα νέα προγράμματα του κόμματός σου και τις μαγικές λύσεις που έχετε, ως συνήθως, στο τσεπάκι σας!
Μόνο έλα με στοιχεία και αποδείξεις, γιατί θα σε λούσω με χειρότερες εκφράσεις!
Σε περιμένω!

Γιάννης Βούρος
Αυστραλία

Η πορεία του ΚΚΕ πέρασε χαλαρή απο την πλατεία συντάγματος και προχώρησε προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός, χωρίς να σταματήσει καθόλου δίνοντας πίστωση χρόνου στην τροικα και το ΔΝΤ

Ο κόσμος φώναζε να κάτσουν εκεί…αλλά μάταια. Σημειολογικά κοιτούσαν δεξιά και έκαναν παρέλαση…

Ως γνωστό η ανοχή είναι συννενοχή.


Η μεγάλη πλειοψηφία λοιπον δεν κατέβηκε στο σύνταγμα για να μείνει αλλά για δώσει παλμό στα κομματικά μπλοκ στα οποία ανήκει. Αυτό είναι σημάδι ότι υπάρχουν ακόμη στην βάση της κοινωνίας πολλές ερμηνείες πολλές «αλήθειες» πολλές ανάγκες και πολλές πιθανές διέξοδοι για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα. Άλλοι κατέβηκαν για την Ελλάδα, άλλοι κατά του καπιταλισμού, άλλοι κατά του εργοδότη τους, άλλοι υπέρ του ταξικού αγώνα κλπ. Σε μεγάλο βαθμό τα κίνητρα είναι κυρίως ιδεολογικά και λιγότερο πρακτικά ή βιοποριστικά.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι η περίπτωση της Ελλάδος είναι μοναδική δεόμενου ότι η κυβέρνηση όταν έφερε το ΔΝΤ δεν ήταν φθαρμένη, με αποτέλεσμα πολλοί να δώσουν πίστωση χρόνου. Περαιτέρω η μέχρι τώρα καθαρά συντεχνιακή άμυνα περνά στο κόσμο ότι κάποιες αλλαγές είναι επιβεβλημένες και ότι απλώς οι θιγόμενοι φωνάζουν περίπου φυσιολογικά.

Ίσως είναι ακόμη νωρίς δεδομένου ότι μέχρι πριν λίγους μήνες σε όλη την κοινωνία έκανε θραύση ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αυτό πρέπει να το δούμε ως ακόμη ένα σημάδι ότι η συντεχνιακή ή στενά κομματική ιδεολογική άμυνα και αντιμετώπιση ενός θέματος είναι λάθος. Τα κόμματα τα μπλοκς οι συντεχνίες φαίνεται να απωθούν και πάντως σίγουρα δεν μοιάζουν κερδίζουν ούτε να μαζικοποιούνται.

Όσο υπάρχουν αυτές οι πολλές ερμηνείες, λύσεις, προτάσεις, αντιδράσεις, περιξ της μιας και μοναδικής παρούσης κατάστασης του ΔΝΤ, τόσο η συσπείρωση πίσω από ένα σύνθημα και μια ανάγκη θα είναι αδύνατη. Όσο υπάρχουν συμπαγή κομματικά ή συντεχνιακά μπλοκ και καθόλου αυθορμητισμός η κατάσταση θα γίνεται έως και αποκρουστική για πολύ κόσμο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με τους τροικανούς θα κάνει την δουλεία της.

Ο χρόνος όμως και η βασική ανάγκη είναι υπέρ μιας αφαίρεσης συνθημάτων ερμηνειών και αναγκών και σχεδόν νομοτελειακά θα οδηγεί στην ένωση γύρω από μια κεντρική ιδέα. Το Θέμα είναι πότε θα συμβεί αυτό, στο μεταξύ αυτή την Ιδέα την ενοποιητική, οφείλουμε να την αναζητήσουμε και να προβάλουμε.

Χρειάζεται όμως όλοι να προχωρήσουν σε μια αφαίρεση. Σε μια διαδικασία γλυπτικής από την οποία το μάρμαρο θα γίνει έργο τέχνης. Ακόμη δεν υπάρχει τίποτα ορατό. Μονάχα πελεκάμε όλοι μαζί το μάρμαρο με κίνδυνο να τελειώσει και να μείνει λιγοστό.

Πρέπει τελικά να βρούμε ένα μεγάλο κοινό στόχο και όχι την ιδέα του καθενός. Τέλος θεωρώ σχεδόν παράδοξο στην παρούσα φάση να είμαστε σε ένα κόμμα και να δρούμε όχι για τις ανάγκες μας αλλά κυρίως για τις ανάγκες του.

Του Νίκου Νικολόπουλου
Βουλευτή Αχαϊας


Ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του, από την αρχή της διακυβέρνησης τους επέλεξαν να κηρύξουν τον πόλεμο όχι εναντίον των κερδοσκόπων, όπως διατείνονταν αλλά εναντίον των εργαζόμενων και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Μέσα σε ένα χρόνο «δημιούργησαν» 160.000 νέους ανέργους, εκτόξευσαν τον πληθωρισμό στο 5,2%, το Χρέος στα 340 δις ευρώ, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές και τον ΦΠΑ τέσσερις φορές, επέβαλαν δύο νέους αντεργατικούς νόμους, μείωσαν τα εισοδήματα κατά 30% αυξάνοντας παράλληλα τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κατά 30% και 40% (ρεύμα, εισιτήρια, διόδια, νερό κτλ).

Είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για μαθητευόμενους μάγους που έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης και επέλεξαν να υποθηκεύσουν την κοινωνία ακολουθώντας ένα οικονομικό μοντέλο που όμοιο του δεν απαντάται ούτε σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η πραγματικότητα όμως είναι ακριβώς αντίθετη. Ο πρωθυπουργός, όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, είχε ζητήσει από το Δεκέμβριο του 2009 προσφυγή στο Ταμείο, σε μία περίοδο όπου η χώρα εξακολουθούσε να δανείζεται από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια (spread’s) και οι δείκτες της ανεργίας επηρεάζονταν αυξητικά μόνο από τις απολύσεις συμβασιούχων που έκανε το ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε την εξουσία.

Τότε δήλωνε επισήμως ότι δεν χρειαζόταν να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, καταθέτοντας μάλιστα και σχετικό Προϋπολογισμό τον οποίο και αναθεώρησε τέσσερις φορές το επόμενο έτος.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα οδυνηρό φαινόμενο που τόσο πολύ πλήττει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Το ΠΑΣΟΚ ενήργησε συνειδητά κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών. Απαξίωσε την Οικονομία, προκάλεσε στρατιές ανέργων και καθήλωσε τους εργαζόμενους σε εργασιακό Μεσαίωνα. Κι αφού τα πέτυχε αυτά, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα που λέγεται εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο λαός αντιδρά και το «κίνημα της αξιοπρέπειας» φουντώνει.
Η πολιτική απάτη του πρωθυπουργού εξελίχθηκε σε έγκλημα διαρκείας.

Όμως, η ελπίδα μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και οι προτάσεις της Ν.Δ. κατατείνουν προς αυτή τη λύση. Μόνο με μείωση των φορολογικών βαρών και κινητροδότηση για ουσιαστική απασχόληση, μπορεί να αναστραφεί το κλίμα. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των μισθών και των συντάξεων και η συνεχής αφαίμαξη των νοικοκυριών δεν οδηγούν παρά στην καταστροφή.

Αν είσαι ψεύτης, αυτάρχας και ξεφτίλας τι πειράζει να είσαι και ανακόλουθος; Μπορείς τη μία να λες το ένα και την άλλη να το αναιρείς με το άλλο και να μην τρέχει κάστανο, να μην χρειάζεται να δώσεις σοβαρές εξηγήσεις, πέρα από κάτι στερεότυπες διακιολογίες που υπάρχουν πάνω σε άπειρα πόστ ιτ στο γραφείου σου. Ειδικά αν είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας, κατόπιν υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης, τοποθετημένος επί της ουσίας ειδικά για την διεκπεραίωση συγκεκριμένου έργου, ε η προστασία είναι δεδομένη. Όπως και το «ξήλωμα» όταν έρθει η ώρα και αν δε σε προλάβουνε τα γεγονότα.

Ο Παπανδρέου λοιπόν με την ίδια ευκολία που παραδέχτηκε Πολιτειακή εκτροπή την Δευτέρα με την ίδια ευκολία προέβει στην προκλητική δήλωση ότι «ο κόσμος δέχτηκε τα μέτρα» την Τρίτη και με την ίδια ευκολία ακριβώς την επομένη επέτρεψε να γίνει η Αθήνα θάλαμος αερίων εμποδίζοντας την ολοκλήρωση μιας τεράστιας και δυναμικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός εκ των φοιτητών που οργάνωσαν τη διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου (η οποία έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο, ως κείμενο και ως βίντεο) σε ερώτησή του– αφού η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί - προς των πρωθυπουργό για το πως εννοεί τη δημοκρατία αυτό απάντησε:

«στο σημείο που βρέθηκε η χώρα ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα πίσω στην Δημοκρατία μας, για να την διαφυλάξουμε και να μπορέσουμε στο μέλλον να την εμβαθύνουμε».

Μία μέρα μετά, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση παραδέχτηκε ότι η περικοπή μισθών συντάξεων και δημοσίων δαπανών ήταν πολιτική επιλογή, για την αντιμετώπιση της κρίσης, προκειμένου να μην ληφθούν μέτρα που θα συνιστούσαν επίθεση στο κεφάλαιο και τις αγορές! Και από την άλλη, είπε, διαστρεβλώνοντας για μία ακόμη φορά την πραγματικότητα, και λίγες ώρες μετά το κράξιμο που έφαγε σε ξένο έδαφος από έλληνες φοιτητές, ότι «ο κόσμος δέχτηκε τα μέτρα»!

«Έπρεπε να αποτρέψουμε την κρατική χρεοκοπία» είπε στη γερμανική τηλεόραση, «έπρεπε να περικόψουμε τους μισθούς, τις δαπάνες, να μειώσουμε τις συντάξεις. Αλλά τώρα, θα γίνει η οικονομία μας περισσότερο διαφανής και δίκαιη. Και μολονότι υπάρχουν διαμαρτυρίες, ο κόσμος δέχτηκε αυτά τα μέτρα, γιατί αναγνωρίζει ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν».

Τελικά, τα μέτρα τα δεχτήκαμε ή μας τα «φόρεσαν» με το έτσι θέλω – «κάνοντας ένα βήμα πίσω από τη Δημοκρατία μας» - ο ίδιος και το ολιγομελές επιτελείο του συνεπικουρούμενοο από την επικοινωνιακή τεχνογνωσία του ΔΝΤ; Ρητορικό το ερώτημα...

Όσο για το αν έχει αποτραπεί η κρατική χρεοκοπία, έρχονται (και) τα υποτιμημένα ομόλογα του δημοσίου να το αποδείξουν. Στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται ότι:

«… Το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να εξοφλεί παντός είδους υποχρεώσεις του, σε εθνικό ή αλλοδαπό νόμισμα, προς όλους τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, με τη σύμφωνη γνώμη τους, με έκδοση κρατικών χρεογράφων εντόκων γραμματίων ή ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού, στο πλαίσιο του εκάστοτε εκτελούμενου κρατικού Προϋπολογισμού. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται το ύψος των εκδιδόμενων τίτλων, ο σκοπός, οι όροι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη τεχνική λεπτομέρεια που αφορά την έκδοσή τους. Η παρούσα διάταξη ισχύει από 12 Δεκεμβρίου 2010» …


Σύνταγμα, 23/2/2011

Τρέμω ακόμα. Σήμερα, όταν έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι μείναμε μπροστά από τη Βουλή. Σύντομα ήμασταν πάνω από 5.000 άτομα.
Αρκετές αριστερές οργανώσεις δεν στήριξαν καθόλου την προσπάθειά μας.
Κατά τις 17:00, και ενώ είχε μείνει πολύς κόσμος (όχι πέντε χιλιάδες αλλά σίγουρα πάνω από τους μισούς), ενώ λέγαμε να μη φύγει κανείς και από τα σωματεία μάς έλεγαν ότι περιμένουν μικροφωνική για να γίνει συναυλία και να μαζευτεί κι άλλος κόσμος, σχεδόν όλες οι οργανώσεις πήραν τα πανό τους και έφυγαν.
Μείναμε 500 άτομα. Πεντακόσιοι, πλην όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε την κατάληψη. Ανάψαμε δυο φωτιές, κάτσαμε γύρω τους και φωνάζαμε, ειρηνικά, συνθήματα.
Όλες τις ώρες που ήμασταν εκεί, κάθε λίγο η ατμόσφαιρα γέμιζε δακρυγόνα - είτε με αφορμή μικροαψιμαχίες, είτε από επεισόδια σε διπλανούς δρόμους, τα οποία καταλαβαίναμε μόνο από το τσούξιμο στα μάτια και στο λαιμό.
Γύρω στις 18:30, ενώ είχαμε μείνει κάπου 400 άτομα και τραγουδούσαμε το "πότε θα κάνει ξαστεριά" γύρω από τη φωτιά, τα ΜΑΤ μας πλευρίζουν από τρεις μεριές. Μείναμε ψύχραιμοι. Άλλωστε δεν κάναμε τίποτα παράνομο ή επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα κανενός: καθόμασταν ειρηνικά οκλαδόν γύρω από τη φωτιά και τραγουδούσαμε, εξασκώντας το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας (και πάνω μας), για την κλεμένη μας αξιοπρέπεια, για το αμφίβολο μέλλον μας.
Ξαφνικά τα ΜΑΤ, που είχαν έρθει στο μισό μέτρο μπροστά από τους καθιστούς διαδηλωτές, αρχίζουν να μας ψεκάζουν εντελώς απρόκλητα στο πρόσωπο. Μία, δύο, τρεις φορές, μέχρι να αναγκαστούμε να σηκωθούμε.
Τότε αρχίζουν να μας χτυπάνε με τα γκλομπ! Άοπλους διαδηλωτές, που το μόνο που κάναμε ήταν να κάθομαστε οκλαδόν και να τραγουδάμε. Παιδια αλλά και ανθρώπους ίδιας ηλικίας με τους γονείς τους.
Όχι, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Αλλά αρνούμαι να το συνηθίσω, αρνούμαι να δεχτώ το φασισμό και την ωμή βία, την ωμή τρομοκρατία ως κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο.
Έχουμε φασισμό, εδώ, τώρα, δίπλα μας, έχουμε χούντα, το έχουμε καταλάβει;

Η δημοκρατία σας βρωμάει δακρυγόνο.

Πάνος Δαμέλος
 • Έλληνες, πάρτε τη χούντα που σας αξίζει, αλλά θυμηθείτε πως η σιωπή σας είναι η δύναμή της...
Της Στεφανίας Λυγερού

Από την πρώτη πορεία που συμμετείχα μου είχε κάνει εντύπωση που μια συγκεκριμένη ώρα, χωρίς λόγο, από το πουθενά, ΟΛΑ τα πανό παρατάσσονται προς την έξοδο. Εκτός από τα συνδικάτα, κατεβαίνουν και όλες οι ανένταχτες ομάδες, η καθεμιά με το πανό της. Αν έφευγαν μόνο οι ΟΛΜΕ, ΓΣΕΕ κλπ. δεν θα εντυπωσίαζε, ξέρουμε όλοι ότι το έχουν πουλημένο το παιχνίδι, το «παράδοξο» είναι ότι φεύγουν ΚΑΙ όλες οι ομάδες (οι ακομμάτιστες, αχρωμάτιστες, απλών πολιτών) την ίδια στιγμή!!

Για να κατέβουμε στην χθεσινή πορεία μας είχαν υποσχεθεί αγώνα! Γεγονός που με εντυπωσίασε, όσα μηνύματα έλαβα, από όλες τις ομάδες έγραφαν θα μείνουμε, δεν θα πάμε για περαντζάδα αυτή τη φορά στη βουλή! Ρώτησα μια φίλη ποια μύγα τους τσίμπησε κι αποφάσισαν να παλέψουν. Και μου απάντησε, έχουν το παράδειγμα της Αιγύπτου και κατάλαβαν ότι πρέπει να μείνουμε για να φέρουμε αποτέλεσμα..

Τι να πω, χρειάζεται να μας το μάθει κάποιος αυτό; Χρειάζεται κάποιος να σου πει ότι φεύγοντας τους δίνεις τη μάχη;

Η ώρα της «μάχης».. Όντως οι «αρχηγοί» φώναζαν από τις ντουντούκες δεν θα φύγει κανείς, ήρθαμε και θα μείνουμε Σύνταγμα!!! Κάποια στιγμή ανακοινώθηκε κιόλας ότι κάποιο συνδικάτο θα έρθει με κόσμο, θα φέρει και μικροφωνική!! Κι εκεί που πίστευες ότι πράγματι δεν θα μείνουν στα λόγια θα το κάνουμε πράξη, έφτασε πάλι η ώρα, η μαγική, που χωρίς κανέναν λόγο (δεν μας έδιωχνε κανείς) έστησαν ΟΛΟΙ τα πανό τους προς την έξοδο…. Η μικροφωνική του συνδικάτου περιττό να πω ότι δεν ήρθε ποτέ..

Θες να μου πεις ότι δεν είναι ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ στημένο το παιχνίδι;

Ερωτώ τους ομαδάρχες και περιμένω απάντηση, ποιος ορίζει την ώρα του φευγιού; ΚΑΙ Πώς πέφτει σύρμα και το αποφασίζετε όλοι την ίδια στιγμή;

Λέτε ότι δεν αντιδράει ο κόσμος γιατί κοιμάται, κάθεται σπίτι του και πίνει φραπέ.. 200.000 κόσμου σηκώθηκε από τον καναπέ του χθες για να παλέψει. 200.000 κόσμου είχατε στη διάθεσή σας χθες, που ένα φου να κάναμε είχαμε γκρεμίσει το κτίριο, και τον στείλατε σπίτι!!!!! Και πρόσεξε δεν φεύγει εθελούσια, τρομοκρατείτε αυτόν που σας ακολουθεί και τον στέλνετε σπίτι (τώρα θα μαζευτούν οι αντιεξουσιαστές, θα διαλύσουν την πορεία μας, θα αμαυρωθεί κλπ).

Θα δεχτώ ότι όλοι οι πολίτες δεν είναι εντελώς έτοιμοι. Με την έννοια, δεν έχουν όλοι το ψυχικό σθένος που χρειάζεται, φοβούνται το ξύλο, τη σύλληψη. Εσείς που είστε οι έτοιμοι, οι μάχιμοι, οι δυνατοί, δεν θα έπρεπε να εμψυχώνετε τους πιο αδύναμους για να αντέξουν να μείνουν; Αν αυτό που έχετε ως σκοπό είναι να αγωνιστείτε; ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ;

Το ότι τον στέλνετε σπίτι σημαίνει (απλά μαθηματικά) ότι δεν κατεβήκατε για να αγωνιστείτε, ούτε για να κερδίσετε. Σημαίνει ότι ήταν εξ αρχής δοσμένη η μάχη -για άλλη μια φορά.

Τέλος, λέτε ότι ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος ΚΑΙ την επόμενη φορά θα μείνουμε. Πώς ετοιμάζεται ο κόσμος μπορεί κάποιος από εσάς τους ειδικούς να μου πει; Αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος, πχ να αρχίσουμε γυμναστική, να μας το πείτε να το δουλέψουμε βρε αδελφέ. Α, και επειδή σε κάθε διαμαρτυρία μάς λέτε δεν είναι η κατάλληλη μέρα, γιατί μας καλείτε; Καλέστε μας να κατέβουμε όταν έρθει αυτή η γ@μημένη για σας κατάλληλη ώρα!!!

Η ελευθερία κατακτάται, δεν χαρίζεται. Και κατακτάται με αγώνα.

Μέχρι να το αποφασίσετε να αγωνιστείτε πάρτε τη χούντα σας ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ!!


 • Το παρακράτος είναι εδώ και μας στοχεύει
Δεν υπάρχει κράτος. Μόνο παρακράτος που αγωνίζεται να στηρίξει τα φερέφωνα των συμφερόντων των δανείων δυνάμεων. Το κράτος και το πολίτευμα έχουν καταλυθεί και δεν έχει ανακοινωθεί αυτή η… αλλαγή. Ποιος ξέρει; Τελικά, η αλλαγή που έταζε ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως να ήταν αυτή ακριβώς η μετάλλαξη του κράτους σε… παρακράτος.
Αξίζει, όμως, να δούμε ποιο είναι τελικά αυτό το παρακράτος, που χθες τελείως ξεδιάντροπα στήθηκε απέναντι στους Έλληνες πολίτες για να τους τρομοκρατήσει, να τους σιωπήσει και να τους αφαιρέσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν όλα αυτά που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τους έκλεψε. Γιατί, ανεξάρτητα εάν έχουν ψηφισθεί νόμοι ή έχουν υπογραφεί υπουργικές αποφάσεις, περί κλοπής πρόκειται και περί φαινομένου άκρατου φασισμού που αποφάσισε να περιστείλει τα ανθρώπινα, τα εργατικά, τα ασφαλιστικά, τα σχεδόν κάθε είδους δημοκρατικά θεσπισμένα πολιτικά δικαιώματα. Και όλα αυτά, όχι στο όνομα της διάσωσης του κράτους (όποιος συνεχίζει να πιπιλίζει αυτή την δικαιολογία, αποτελεί φαιδρό υποκείμενο του παραλογισμού και του ενδοτισμού), αλλά στο όνομα της διάσωσης των αγορών.
Για να επανέλθουμε, όμως, το κράτος επισήμως έχει παυθεί από την ημέρα της υπογραφής του μνημονίου. Από τότε λειτουργεί το παρακράτος των αγορών, μέσω μίας κυβέρνησης εκπροσώπων – αντιπροσώπων των δανείων δυνάμεων, και ενός παρακρατικού –πλέον- μηχανισμού που αποσκοπεί στην περιστολή ή και στην εξαφάνιση κάθε πιθανότητας αντίδρασης από τους πολίτες. Ένας ολόκληρος μηχανισμός –πρώην κρατικός και νυν παρακρατικός- λειτουργεί με εντολές που σαν στόχο έχουν τον πραγματικό ιδιοκτήτη της χώρας, δηλαδή τον λαό.
Σήμερα το παρακράτος δεν ασχολείται με μεμονωμένες δολοφονίες, αλλά με μαζικές… Το παρακράτος είναι εκείνο το τσούρμο των «μπαχαλάκηδων», των εφήβων κουκουλοφόρων, που έχουν αναπτύξει την καλύτερη συνεργασία με την Αστυνομία. Μάλιστα, συνεργάζονται τόσο καλά, που δικαίως μένουν ερωτηματικά για το εάν… εξασκούνται και μαζί!!! Αυτοί οι «μπάχαλοι» (παλαιότερα είχε αποδειχθεί πως είναι γόνοι αναγνωρισμένων κοινωνικά και πλουσίων οικογενειών) καταφέρνουν να λειτουργούν ΠΑΝΤΑ υπέρ των στόχων καταστολής που θέτουν τα ΜΑΤ!!! Κι επειδή οι συμπτώσεις έχουν γίνει πάρα πολλές εδώ και χρόνια, αυτοί οι «μπάχαλοι» αναδεικνύονται σε διαχρονικής αξίας «εργαλεία» εκείνων που απεργάζονται και σχεδιάζουν μεθοδικά την σπίλωση των δίκαιων των διαδηλωτών…
Το παρακράτος σήμερα είναι πολύ πιο οργανωμένο από το ίδιο το κράτος, το οποίο ουσιαστικά δεν υφίσταται. Γιατί, το κράτος το αποτελούν οι πολίτες και όχι οι πρόσκαιροι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υφαρπάζουν την ψήφο των πολιτών (πρόσφατα δια στόματος του Θόδωρου Πάγκαλου μάθαμε πως η εξαπάτηση των πολιτών και η νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος, αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στα χέρια των πολιτικών –συνήθως των κυβερνώντων- που σκοπεύουν να αλώσουν την εξουσία και να την μεταχειριστούν για «να τα φάνε μαζί με άλλους»).
Αν και είναι δύσκολο να αποτυπωθεί η δομή αυτού του οφέλιμου για τους κυβερνώντες παρακράτους, θα πρέπει να σταθούμε και στον αντισυνταγματικό ρόλο που σήμερα εκτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Η απάντηση των ανωτέρων αξιωματικών, αλλά και του τελευταίου αστυνομικού, «εκτελούμε διαταγές», προφανώς αποτελεί απόπειρα να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους και τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες. Προφάσεις εν αμαρτίαις, θα μπορούσε να πει κάποιος. Κ αυτό, επειδή είναι γνωστό ότι οι κυβερνώντες φροντίζουν ΠΑΝΤΑ να αλώνουν τα ανώτατα κλιμάκια με δικούς τους ανθρώπους, με κομματανθρώπους, που συνήθως ανασύρουν από την σύνταξη… Και η αντισυνταγματικότητα της στάσης των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, έγκειται στο γεγονός πως η ύπαρξη της Αστυνομίας έχει βασικό μέλημα την προστασία και την εν γένει προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Υπάρχει κανείς σήμερα που μπορεί να ισχυρισθεί πως τόσο η ανώτερη και ανώτατη ηγεσία, όσο και ο τελευταίος ροπαλοφόρος άνδρας των ΜΑΤ, υπερασπίζεται τους πολίτες; Υπάρχει, μήπως, κανείς σήμερα που δεν αναγνωρίζει τους αστυνομικούς ως πραιτωριανούς φύλακες (και όχι θεματοφύλακες) του εκάστοτε κυβερνώντα (ή και εργολάβου, όπως προέκυψε στην Κερατέα); Δυστυχώς, ενώ είχαν γίνει σοβαρές χρόνιες προσπάθειες για να απεμπλακεί η Αστυνομία από τον ρόλο που είχε αναλάβει να παίξει στην χούντα των συνταγματαρχών, σήμερα με περισσή ευκολία σχεδόν σύσσωμη ρίχνεται στην μάχη που άνοιξε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά των πολιτών. Σήμερα, τα όργανα της τάξης μεταβάλλονται σε όργανα ενός καθεστώτος που ορίζεται, ελέγχεται και λογοδοτεί σε εξωτερικές δυνάμεις, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν κράτη, έθνη, ηθική ή νόμους. Οι «δάνειες δυνάμεις» αναγνωρίζουν μόνο το χρήμα, το οποίο επιδιώκουν να αποκτήσουν με κάθε μέσο για να ικανοποιήσουν τους ό,ποιους σχεδιασμούς τους… Αυτές λοιπόν, τις δυνάμεις, στηρίζει η σημερινή Αστυνομία, η οποία προφανώς έχει πάψει να είναι Ελληνική. Άλλωστε, το μένος με το οποίο επιδίδονται στον ξυλοδαρμό των Ελλήνων πολιτών, αποδεικνύει πως έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους γενίτσαρους, που για να ζήσουν την οικογένειά τους είναι ικανοί να βρίζουν, να λοιδωρούν, να ξυλοκοπούν ή να καταστρέψουν οποιονδήποτε… Ίσως να αποτελεί ειρωνεία, αλλά βοηθούν ώστε τα δικά τους παιδιά, αύριο, να δείχνονται με το δάχτυλο και να απομονώνονται από την υπόλοιπη κοινωνία με τον χαρακτηρισμό «παιδί μπάτσου»… ή μήπως «παιδί γενίτσαρου»;
Το παρακράτος, όμως, δεν σταματά στον ρόλο και στον (ουσιαστικό) ευτελισμό της Αστυνομίας. Το παρακράτος στηρίζεται από σύγχρονα μέσα. Στηρίζεται από μισθοδοτούμενα παπαγαλάκια ή καλοπληρωμένους εργολάβους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων. Το παρακράτος της προπαγάνδας, που δείχνει επεισόδια των «μπάχαλων» με τα ΜΑΤ, αλλά δεν εστιάζει ούτε λεπτό στα δικαιώματα των πολιτών… το παρακράτος των «διαμορφωτών της κοινής γνώμης», που εντέλλεται να παραπληροφορεί, να χρησιμοποιεί μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού για να δημιουργεί έριδες μεταξύ των πολιτών, με σοβαρούς κινδύνους δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος… το παρακράτος των νταβατζήδων, των λαμογιών και εκείνων που πλουτίζουν πάντα, ακόμη και σε καιρούς μεγάλων κρίσεων, ενισχύει, τροφοδοτεί και συνεργάζεται ώστε όλοι εμείς οι πολίτες να μην μπορέσουμε ποτέ να δημιουργήσουμε συνθήκες δημοκρατίας και σοβαρού κράτους…
Το παρακράτος σήμερα έχει αλώσει θεσμούς (βλ. θεσμούς, κόμματα, δημόσια διοίκηση κ.α.), έχει καταστρέψει την έννοια του δικαίου, έχει μολύνει την ίδια την δημοκρατία με βασικό στόχο την δόμηση ενός μη κράτους, που θα άγεται και θα φέρεται από τα συμφέροντα των εγχώριων ή των εξωτερικών νταβατζήδων…
Αυτό το παρακράτος με περισσή χαρά κλείνει διεξόδους και δημιουργεί αδιέξοδα. Με ιδιαίτερη φροντίδα σχεδιάζει οτιδήποτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα «κάποιων» και όχι της χώρας και των πολιτών της. Αυτό το παρακράτος θρέφεται από μηχανισμούς που θα έπρεπε να έχουν σαν μοναδική και μόνιμη μέριμνά τους την εξολόθρευσή του… Αυτό το παρακράτος μου φέρνει στο νου… «είμαστε κυβέρνηση αντεξουσιαστών», δηλαδή, κυβέρνηση που καταργεί τις νόμιμες (και ελεγχόμενες) εξουσίες που πηγάζουν από το Σύνταγμα… Αυτό το παρακράτος αποδομεί τη χώρα…
Εμείς μπορούμε, άραγε, να κωφεύουμε, να αδιαφορούμε και να παραμένουμε απαθείς απέναντι στο παρακράτος – θηρίο που ορέγεται την ίδια μας την ύπαρξη;
Μήπως, πρέπει, επιτέλους, να στραφούμε εναντίον εκείνων που υποσκάπτουν την ύπαρξη του κράτους;
Μήπως ήρθε η στιγμή να το τσακίσουμε, να το εκμηδενίσουμε παραδειγματικά και να στείλουμε το μήνυμα τι θα συμβεί σε όσους αποπειραθούν στο μέλλον να «μεγαλουργήσουν» ποδοπατώντας την χώρα και τους πολίτες της;
Μήπως πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην τρομοκρατία του παρακράτους;
Αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιός θα το κάνει;

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Επειδή ήμουν και γώ εκεί και μάλιστα λόγω καταστάσεως, είδα τα πράγματα επίσης με τα ματάκια μου, οι παράλληλες πορείες ήταν για να είναι εκεί οι μεν επειδή θα ήταν εκεί οι δεν!
Τα MAT έχουν εντολή να μη πειράξουν τα μπάχαλα, είτε 16 είτε 17, ανήλικα πάντως, γιατί παίζουν τον ρόλο των χρήσιμων μαρτύρων. Αν τα «πειράξουν» και ξαφνικά βρεθεί να «παίζει» κάποιος «χρήσιμος μικρός ηλίθιος», τον «χρήσιμο μικρό νεκρό», θα γίνει όχι της πλατείας Ταχρίρ που ονειρεύεται η αριστεράντζα με αρχηγό τον Αλαβάνο, αλλά της «Αθήνας του 2008» και βάλε!
Ο «κάθε στρατός» έχει πάρει θέση και κάνει παιχνίδι!
Με τις στολίτσες τους, τα κομφόρ τους, τα αξεσουάρ τους.
Να το σκεφτεί κανείς έτσι κι άν θελήσει να παίξει, να «ξέρει» τί ρόλο θα διαλέξει ή τι σόι κομπάρσος θα γίνει!
Όχι κλαψούρες και διαμαρτυρίες! Πόλεμο θέλουμε, πόλεμο θάχουμε!
Στη σκηνή που θα «πηδήξουμε να πράξουμε», που λέει κι ο Καζαντζάκης, ας μην είμαστε τουλάχιστον όχλος! Γιατί σ΄ αυτό το «Έργο», εκείνος που θα «φορτώσει» και θα «φορτωθεί», θα είναι το απρόσωπο πλήθος.
Είτε στα ανάκτορα των τσάρων, είτε στις Βερσαλλίες, είτε στις ΜαοΤσετουγκικες πορείες, είδε ποτέ, κανείς, πουθενά από τον «λαό», τον «όχλο», το «προλεταριάτο», το «κόκκινο ποτάμι», εκπλήρωση των πόθων; Είδε ποτέ, να αντιπροσωπεύεται το πάθος και να αντιπληρώνεται το τίμημα αίματος, θυσιών, και προσφορών;
Οι ηγεσίες είναι προεπιλεγμένες, ό,τι ακολουθεί είναι πολλές φορές χειρότερο κι από το προηγούμενο και τα εναλλασσόμενα ή νέα συμφέροντα, στρογγυλοκάθονται πάνω σε εκατόμβες νεκρών, τράχηλους υποτακτικών και πλάτες φοβισμένων!
Αυτή η «εκτόνωση της οργής του πλήθους μέσω διαδηλώσεων», που προσφέρει ναρκοπέδια, πεδία ασκήσεων φόβου, εξουσίας, επίδειξη ισχύος και χρειαζούμενα πλάνα για το, προς γνώση και συμμόρφωση, παγκόσμιο φιλοθεάμον κοινό, δεν έχει να προσφέρει ουσιαστικά, αφού το παιχνίδι «σφυρίχτηκε να λήξει»…. και έχει λήξει!
Ο ΓΑΠ το πήρε το παιχνίδι, το έπαιξε και το έληξε! «ΚατέΚτησε» και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι αγώνες που μείναν είναι άνευ σημασίας. Σαν αυτούς που θα δώσει η …ΑΕΛ, από δώ και πέρα!
Με την βούλα των εκλεκτόρων του, εκείνων που του έδωσαν 10 βαθμούς διαφορά από τον… «ξεφτιλισμένο», με τη βούλα των σπονσόρων του, (βλέπε ΙΣΤΑΜΕ και χορηγούς, όπως τους ψάχνει η μαμά του στα μέιλ που μας χάρισε η Κανέλλη), με την ευλογία και την συνενοχή των αλληλέγγυων εξαπτερύγων που έπαιξαν άλλη μια φορά το ρόλο των «φρονίμων άνευ φρονήματος», με την αμέριστη ιδεολογική υποστήριξη της αριστεράς που έκανε δυνατή τη διάλυση σ΄ όλα τα επίπεδα του κρατικού ιστού της Ελλάδος.
Όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε σήμερα, είναι μια «πάρτα αλλιώς» ιστορία που ζήσαμε. Και αφού «δεν μάθαμε» αφού μας την κρύψανε, είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε, να ξαναπάθουμε, για «να μάθουμε»!
Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, έρχεται να την ζήσουν εκείνοι που δεν μάθαν απ΄ αυτήν!
Και τότε οι Γερμανοί επετέθησαν…. Το 40
Και τώρα Γερμανοί σήκωσαν το μεσαίο δάχτυλο… το 10
Και τότε Ήρθε Η Γερμανική κατοχή …το 41
και τώρα επιβλήθηκε η Τρόικα ως κατοχική κυβέρνηση ….το 11
και τότε οι σώφρονες υποτάχτηκαν…και τώρα συνασπίσθηκαν
και τότε Οι αστοί άρχισαν τον αγώνα με τον Περίκο και τώρα οι αστοί αντισταθήκαν με τον Αντώνη (θέλουμε να πιστεύουμε…)
και τότε, όταν δόθηκαν οι εντολές(με την ρήξη της συνθήκης Ριμπεντροφ-Μολότωφ)
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4c/MolotovRibbentropStalin.jpg/230px-MolotovRibbentropStalin.jpg)
συστήθηκε το Εαμ…και τώρα ο αγώνας ποδηγετείται από το ίδιο χώρο…
και τότε μια Αφρική ήταν στο πεδίο των μαχών και τώρα οι …ΜουμπάρακοΚαντάφοΡομελ κάπου εκεί “δεν βαστήξανε” τις εξελίξεις.
και τότε χρειάστηκαν 4 χρόνια να φτάσουμε στην Ελευθερία και τώρα 4 χρειάζονται για να σωθούμε –λέει- από τον βραχνά τους
και τότε υπήρξαν οι συνετοί που συνεργάστηκαν και τώρα «η κυβέρνηση των προθύμων» με τους «αλληλέγγυους», δίνουν γη και ύδωρ (κυριολεκτικώς)
και τότε την απελευθέρωση ακολούθησε ο εμφύλιος και τώρα μην αμφιβάλει κανείς ότι θα βρεθεί με το σουγιά (;) στο λαιμό ή το καλάσνικωφ στο κεφάλι!
Καταδικασμένος να τα ξαναζήσει ο ‘Ελληνας, νεόγνωμος και αμνήμων, γρήγορα θα καταλάβει πως αν δεν διαλέξει το μέλλον του και δεν παλέψει να το κερδίσει, θα το κάνουν άλλοι και πολύ πιθανόν να μη τον συμπεριλάβουν στις προοπτικές τους!!!
Η επιλογή ακόμα μια φορά , ηγετών της οργής του και των σημαιών που θα συμβολίσουν τον αγώνα του, θα κάνουν την διαφορά.
Μόνο η γνώση της ιστορίας δίχως σκελετούς κρυμμένους στα ντουλάπια και παραμορφωτικούς καθρέφτες που δεξιώνουν την αριστερότητα και αριστερώνουν την δεξιότητα, θα την κάνει να είναι και σωστή.

«Ταφόπλακα» στις προσδοκίες της κυβέρνησης για οριστικό τέλος του ελληνικού δράματος μέσα στον Μάρτιο έβαλε η Άνγκελα Μέρκελ στις συνομιλίες της με τον Πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “S10” διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι οι ευνοϊκές αποφάσεις για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ληφθούν μόνο όταν ψηφισθεί από τη Βουλή το σχέδιο βαριάς λιτότητας μέχρι και το 2014.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι στις δύο Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι η επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ και μια μείωση του επιτοκίου δανεισμού, κατά 1-1,5%. Ακόμη και αυτή η ευνοϊκή εξέλιξη, όμως, προϋποθέτει συνολικό συμβιβασμό για τη νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, ο οποίος σήμερα δεν φαίνεται καθόλου βέβαιος, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων πολλών πρωτευουσών στις γερμανικές προτάσεις για «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι αποφασισμένη να τηρήσει πολύ σκληρή στάση τον Μάρτιο, σε ένα επικίνδυνο για την Ευρώπη «πολιτικό πόκερ», καθώς όλοι οι αναλυτές προεξοφλούν, ότι μια ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές της 27ης Μαρτίου στην Βάδη-Βυτεμβέργη, ένα από τα ισχυρότερα «οχυρά» τους στην Γερμανία, θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για τον τερματισμό της πολιτικής τους κυριαρχίας, αλλά και για την πολιτική «συνταξιοδότηση» της ίδιας της Μέρκελ.

Επιπλέον, όμως, η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να διακατέχεται από έντονη δυσπιστία για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να περάσει τον Μάιο από τη Βουλή, όπως έχει δεσμευθεί, το εξαιρετικό σκληρό «πακέτο» μέτρων λιτότητας, που θα πρέπει να εφαρμοσθεί μέχρι και το 2014. Το «πακέτο» της νέας λιτότητας ως και το 2014 θα είναι ακόμη βαρύτερο από ό,τι αναμενόταν, καθώς ο στόχος της συνολικής εξοικονόμησης έχει αυξηθεί από το 5% στο 8% του ΑΕΠ, γι’ αυτό και η κυβέρνηση αναζήτησε διέξοδο –χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία- σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας!

Η γερμανική πλευρά περιμένει από την κυβέρνηση πρώτα να διαμορφώσει το πλήρες σχέδιο για την επίτευξη αυτών των στόχων και να κατορθώσει να το περάσει από τη Βουλή, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε περαιτέρω ευνοϊκή ρύθμιση, όπως η επαναγορά ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Μέρκελ υπενθύμισε στον Γ. Παπανδρέου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, ότι υπάρχουν «μέτρα που απομένουν να ληφθούν από την Ελλάδα», αναφερόμενη ακριβώς στις δεσμεύσεις που ήδη έχουν αναληφθεί για τη λιτότητα μέχρι και το 2014.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται ήδη για ένα θυελλώδες διάστημα από τις Συνόδους Κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου, μέχρι την έγκριση του «πακέτου» από τη Βουλή τον προσεχή Μάιο, η οποία θα επιτρέψει στην Γερμανία να συζητήσει σοβαρά τα σχέδια οριστικής ρύθμισης του ελληνικού χρέους:

 • Το πρώτο που θα συμβεί μετά τις Συνόδους, όπως αναμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι να κριθούν ατελέσφορες οι αποφάσεις από τους οίκους αξιολόγησης και να ανακοινωθούν νέες «βαριές» υποβαθμίσεις της χώρας και των τραπεζών από S&P και Moody’s, που θα δώσουν το έναυσμα νέων θυελλωδών πιέσεων από τις αγορές.
 • Σε αυτές τις συνθήκες πίεσης, η κυβέρνηση θα απευθύνει έκκληση συναίνεσης στην αντιπολίτευση (και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος…), για να προωθηθεί μέσα στον Μάιο το «πακέτο» της λιτότητας και να εγκριθεί, χωρίς επικίνδυνους πολιτικούς κραδασμούς. Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα αρνηθεί την κυβερνητική πρόσκληση, ενώ εκτιμάται ως υψηλός ο κίνδυνος εσωτερικών κραδασμών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Εν ολίγοις, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν, ότι μετά τις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου η Μέρκελ οδηγεί την Ελλάδα σε μια μεγάλη δοκιμασία, ίσως την τελευταία πριν ληφθεί μια οριστική απόφαση «ανακούφισης» της χώρας από το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος, χωρίς «κούρεμα» πιστωτών. Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα έχει επαρκές πολιτικό κεφάλαιο και αντοχή, για να εκπληρώσει και την τελευταία της «επικίνδυνη αποστολή»…

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πόλη των Αθηνών, έχει ζήσει ιστορικές στιγμές. Απ’ αυτή την πόλη ξεκίνησε η ιδέα της δημοκρατίας και σε αυτή την πόλη ιδρύθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά δημοκρατικοί πολιτειακοί θεσμοί. Αυτή η Πόλη αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με τον νεοελληνικό κράτος.
Σε αυτή την πόλη, την πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους, σε όποιο κεντρικό δρόμο και να περπατήσεις, αντικρίζεις ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Στις 23 Απριλίου 1941 ο στρατηγός Τσολάκογλου υπέγραψε στην Θεσσαλονίκη την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στις Γερμανικές και Ιταλικές Δυνάμεις Κατοχής, τις οποίες εκπροσωπούσαν οι Στρατηγοί Άλφρεντ Γιόντλ (Γερμανία) και Αλμπέρτο Φερρέρο (Ιταλία).
Στις 23 Απριλίου 2010, 69 χρόνια μετά από την θλιβερή επέτειο της άνευ όρων παράδοσης του Ελληνικού Στρατού στις Γερμανό-Ιταλικές δυνάμεις κατοχής, η Ελλάδα και ευνοήτως και η πόλη των Αθηνών, παραδόθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτού ηγετική ομάδα, και μάλιστα με Διάγγελμα από το Καστελόριζο, στην εποπτεία της περιβόητης Τρόικας και του ΔΝΤ. ...
Τραγική Ιστορική Ειρωνεία…
Η σύμπτωση των δύο θλιβερών για την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας ημερομηνιών, θα πει κάποιος καλοπροαίρετος, ίσως…
Με την συνθηκολόγηση αρχίζουν τα δεινά για τον Ελληνικό Λαό και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Αθήνας, που υποφέρουν πιο πολύ από όλους τους Έλληνες στην μεγάλη πείνα του 1941-42.
Στις 23 Φεβρουαρίου 1943 ιδρύεται στην Αθήνα η θρυλική ΕΠΟΝ. Η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων – ΕΠΟΝ ως νεολαιίστικη οργάνωση ενταγμένη στο ΕΑΜ έγραψε χρυσές σελίδες ιστορίας στο έπος της Αντίστασης εναντίον της Γερμανό-Ιταλικής Κατοχής. ...
Σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2011, 68 χρόνια μετά την ίδρυση της ΕΠΟΝ και 10 ακριβώς μήνες μετά την παράδοση της χώρας στην εποπτεία της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι κάτοικοι της Αθήνας έδωσαν την πρώτη πραγματικά μαζική ειρηνική και ηχηρή πολιτικά απάντηση, σε όσους πίστεψαν ότι ο Ελληνικός Λαός θα καθίσει άβουλός και άπραγος να παρακολουθεί την πατρίδα του να διαλύεται.
Ελπιδοφόρο σημάδι της Ιστορίας η σύμπτωση των δύο ημερομηνιών που σηματοδοτούν την έναρξη της πορείας προς την Εθνική Αναγέννηση, θα παρατηρήσει κάποιος καλοπροαίρετος, μπορεί…
Ένα όμως είναι σίγουρο. Εάν οι Κύριοι της Τρόικας και η επιλήσμονα ηγεσία του νέο-ΠΑΣΟΚ είχαν απλά διαβάσει την Ελληνική Ιστορία, θα γνώριζαν ότι μετά από κάθε εθνική ήττα και σε πολύ λίγο χρόνο, ο Ελληνισμός θεραπεύει τα δεινά της ήττας, σηκώνεται και πάλι όρθιος και προχωρά μπροστά.
Μην πάρετε θάρρος, αγαπητοί κύριοι της Τρόικας και επιλήσμονες ηγέτες του νέο-ΠΑΣΟΚ, από την αρνητική εξαίρεση της πολύχρονης σκλαβιάς από τους Τούρκους. Μπορεί τα 400 χρόνια της σκλαβιάς από τους Οθωμανούς να φαίνονται πολλά, αλλά είναι μικρό ιστορικό μέγεθος μπροστά σε 3.500 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας.
Από σήμερα η Ιστορία έχει τεθεί και πάλι σε κίνηση: Η Αδούλωτη Αθήνα Ξύπνησε!
Το Παρατηρητήριο του ακραίου Ισλάμ στη Νότιο – Ανατολική Ευρώπη (Radical Islam Monitor in Southeast Europe -RIMSE-), ξεκίνησε τη λειτουργία του με σκοπό την αποκάλυψη των Ισλαμικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, τόσο των βίαιων τάσεων όσο και της ειρηνικής διείσδυσης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ελλάδα.

Το RIMSE, υποστηρίζει ότι η απειλή που εκφέρεται εκ μέρους του Ισλάμ απέναντι στη Δύση και ειδικότερα στην Ν.Α Ευρώπη, δεν είναι βεβαίως η Μουσουλμανική θρησκεία αλλά ο Ισλαμισμός ως ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία.

Η γλώσσες της ιστοσελίδας θα είναι τα Ελληνικά και Αγγλικά και πολύ σύντομα θα αναρτηθεί τομέας των διεθνών συμβούλων του Παρατηρητηρίου που περιλαμβάνουν εξειδικευμένους ερευνητές, πανεπιστημιακούς και ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Σερβία, Κροατία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Το RIMSE φιλοδοξεί να προάγει τον διάλογο και την έρευνα στο ζήτημα του ακραίου Ισλάμ και των εκφάνσεων του και σε τακτικά διαστήματα θα αναρτά ειδικές μελέτες όπως και σχολιασμούς σε θέματα της επικαιρότητας, όπως και εξειδικευμένη πληροφόρηση επί του ζητήματος. • Όχι σε ευρωομόλογο, δημοσιονομικές μεταβιβάσεις, ναι σε "κούρεμα" για τα ελληνικά ομόλογα και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή
Όχι στο ευρωομόλογο, όχι στην ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων, όχι σε περαιτέρω ευρωπαϊκή στήριξη της Ελλάδας: αυτό είναι το απόσταγμα της ετήσιας έκθεσης του λεγόμενου European Economic Advisory Group. Η έκθεση υπογράφεται από 7 ακαδημαϊκούς προερχόμενους από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες: μεταξύ άλλων τον Χανς Βέρνερ Σιν, του Ινστιτούτου Ifo για την Οικονομική Έρευνα του Μονάχου από τη Γερμανία και τον Τζιανκάρλο Κορσέτι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ από την Ιταλία. Ωστόσο ως προς τις λύσεις που προτείνει, ακολουθεί πλήρως το γερμανικό πνεύμα, συνιστά δε την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη χρεοκοπία των κρατών μελών της Ευρωζώνης με επιβολή ζημιών στους κατόχους κρατικών ομολόγων, ενώ προτείνει την εισαγωγή ενός Μηχανισμού Διάσωσης που έχει σαν στόχο την απαλλαγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το ρόλο της ως ‘δανειστή εσχάτου καταφυγίου’.

Όχι στο ευρω-ομόλογο
Συγκεκριμένα, η ομάδα των 7 Ευρωπαίων οικονομολόγων υπογραμμίζει ότι η Ευρωζώνη πρέπει να απόσχει από κάθε ιδέα έκδοσης ευρω-ομολόγου ή άλλων μέτρων αποτροπής της κρίσης που θα επιδιώκουν τη σύγκλιση του κόστους δανεισμού για τα κράτη του ενιαίου νομίσματος. Η έκθεση επικρίνει μάλιστα την ιδρυτική συνθήκη του Μάαστριχτ, τονίζοντας ότι η ρήτρα μη διάσωσης δεν υπήρξε ποτέ αξιόπιστη επειδή ήταν προφανές ότι σε περίπτωση κρίσης τα κράτη θα υποχρεώνονταν να βοηθήσουν τους εταίρους τους φοβούμενα τον κίνδυνο μόλυνσης.

Το μελλοντικό ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα πρέπει να το αποφύγει αυτό, τονίζεται, διαγράφοντας κάποια ξεκάθαρα στάδια για μια χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες δανεισμού ώστε, αν είναι απαραίτητο, να μπορεί να καταλήγει σε χρεοκοπία. Γι’ αυτό κρίνεται ως σημαντική η διατήρηση των σπρεντ των κρατικών ομολόγων ώστε να αποτυπώνεται ο διαφορετικός κίνδυνος της κάθε χώρας.

«Σε καμιά περίπτωση η Ευρωζώνη δεν πρέπει να υιοθετήσει ευρω-ομόλογα ή κάποιον τύπο κοινού δανεισμού, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί», τονίζεται κατηγορηματικά. «Η τιμολόγηση του κινδύνου των κρατικών ομολόγων αποτελεί βασικό στοιχείο για την καλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και αυτό αποκλείει τους μηχανισμούς κοινού παθητικού». Σε διαφορετική περίπτωση οι αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης θα εκτεθούν ξανά σε υπερθέρμανση ενώ η στασιμότητα θα πλήττει τις οικονομίες με τις ισχυρότερες δημοσιονομικές θέσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή αναπαραγωγή των εμπορικών ανισορροπιών.

Όχι στις δημοσιονομικές μεταβιβάσεις
Οι οικονομολόγοι τάσσονται κατά της ενίσχυσης των δημοσιονομικών μεταβιβάσεων από τις πλουσιότερες προς τις φτωχότερες χώρες εντός της Ευρωζώνης. Το μέτρο αυτό, που προτείνεται από κεϋνσιανούς οικονομολόγους με σκοπό τη μερική ανακούφιση των λαών της ευρωπαϊκής περιφέρειας από τον σκληρό αντίκτυπο της οικονομικής προσαρμογής και της λιτότητας, απορρίπτεται από την έκθεση με το επιχείρημα ότι το παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας που έχει λάβει δημόσια κονδύλια ύψους 1.5 τρις από τη Δυτική Γερμανία μέσα στα 20 τελευταία χρόνια, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να έχει υψηλή ανεργία και κατά κεφαλήν εισόδημα μόλις στο 69% του αντίστοιχου εισοδήματος της Δυτικής, αποδεικνύει ότι πρόκειται για πολιτική που δεν αποδίδει.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μεταβιβάσεις παρέχουν «μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος όπου το πολιτικό σύστημα και η οικονομία εθίζονται, έτσι διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση συνεχώς» – κι αυτό αφορά τόσο την Ανατολική Γερμανία και τον ιταλικό Νότο, όσο και την Ελλάδα, σημειώνεται.

Ελλάδα: "κούρεμα" ή/και δραχμή
Ως προς το ζήτημα της Ελλάδας ειδικότερα, η έκθεση διαγράφει δύο σενάρια: ‘κούρεμα’ άνω του 30% στα ελληνικά ομόλογα ή έξοδος από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι με δεδομένα τα μεγέθη του αναθεωρημένου δημόσιου ελλείμματος και χρέους για τα έτη 2009 και 2010, το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας δεν εγγυάται την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές όταν εκπνεύσει το τρέχον πακέτο διάσωσης. Για το σκοπό αυτό, απαιτούνται ακόμη πιο δραστικά μέτρα και συγκεκριμένα είτε ‘κούρεμα’ των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό άνω του 30%, σε συνδυασμό με την επιβολή ακόμη σκληρότερων μέτρων, μεταξύ των οποίων και γενικές περικοπές στους μισθούς, ώστε να επιτευχθεί εσωτερική υποτίμηση, είτε επιστροφή στη δραχμή ώστε να γίνει εξωτερική υποτίμηση.

Πώς θα χρεοκοπούμε στην Ευρώπη
Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης, η έκθεση προτείνει την εισαγωγή τριών σταδίων.
 • Καταρχήν, τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας μιας προσωρινής κρίσης δυσπιστίας των αγορών θα λαμβάνουν χρηματοδοτική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για 2 χρόνια. Το συνολικό ύψος των παρεχόμενων εγγυήσεων και της χορηγηθείσας ρευστότητας θα πρέπει να περιορίζεται στο 30% του ονομαστικού ΑΕΠ των χωρών που λαμβάνουν τη βοήθεια.
 • Αν οι δυσκολίες ρευστότητας επιμένουν για πάνω από 2 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι το κράτος πλησιάζει την αφερεγγυότητα. Στην περίπτωση αυτή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρέχει εγγυήσεις ως το 80% της έκδοσης νέων ομολόγων που θα αντικαθιστούν τα ομόλογα που έχουν λήξει και τα οποία η χώρα θα μπορεί να προσφέρει στους κατόχους των ομολόγων της υπό τον όρο ότι θα δεχτούν ένα ‘κούρεμα’ – της τάξης του 20% ως 50% – που θα μειώνει την αξία των νέων ομολόγων. Αυτό το "κούρεμα" είναι πολύ σημαντικό γιατί θα υποχρεώνει τις τράπεζες και τους άλλους κατόχους κρατικών ομολόγων να αναλαμβάνουν μέρος του κινδύνου για τις επενδύσεις τους και θα βοηθάει στη σταθεροποίηση των αγορών, υποστηρίζουν οι συγγραφείς.
  Επιπλέον όλα τα νέα κρατικά ομόλογα θα περιλαμβάνουν ρήτρες συλλογικής δράσης, όπως έχει προταθεί από τα κράτη για μετά το 2013. Οι ρήτρες αυτές θα επιτρέπουν σε μια διευρυμένη πλειοψηφία ομολογιούχων να συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους για λογαριασμό όλων των κατόχων ομολόγων, έτσι ώστε μια αφερέγγυα κυβέρνηση να μπορεί να διαπραγματευτεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές της. Οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν ότι οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να αφορούν μόνο τους κατόχους ομολόγων μιας συγκεκριμένης έκδοσης έτσι ώστε οι κάτοχοι άλλων ομολόγων να μην μπορούν να ζητούν τα κεφάλαιά τους νωρίτερα. «Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η μετατροπή μιας προσωρινής κρίσης πληρωμών σε κρατική χρεοκοπία», αναφέρει η έκθεση.
 • Και το τρίτο στάδιο είναι η πλήρης αφερεγγυότητα. Η χώρα που φτάνει στο σημείο αυτό δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει το χρέος ούτε των ομολόγων που έχουν εκδοθεί σε αντικατάσταση των παλαιότερων, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εγγυήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Στην περίπτωση αυτή η χώρα μπορεί να δηλώσει πλήρη αφερεγγυότητα για το σύνολο του χρέους της.
Εν τω μεταξύ, καθώς η πρόταση αυτή καθιστά στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ‘δανειστή εσχάτου καταφυγίου’ για τα κράτη, απαλλάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «από ευθύνες που δεν αρμόζουν στις νομισματικές αρχές», δηλαδή από τα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων. Η έκθεση καταλήγει προτείνοντας την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών έτσι ώστε ο ρόλος της ΕΚΤ να περιοριστεί «στην αγορά τίτλων υψηλής αξιοπιστίας που θα επιτρέπονται αποκλειστικά για τους σκοπούς της νομισματικής πολιτικής».