Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

WSJ: Αποστροφή των επενδυτών από τα ομόλογα της Ευρωζώνης


Η Wall Street Journal επισημαίνει την αποστροφή των επενδυτών από τα ομόλογα της Ευρωζώνης σε σημερινό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά ταμεία στη Βόρεια Ευρώπη έχουν μειώσει την έκθεση τους σε κρατικό χρέος και τοποθετούνται είτε σε ακίνητα, είτε σε ασφαλέστερες αγορές όπως της Γερμανίας και παράλληλα αναφέρει πως η κλίμακα της αλλαγής δείχνει ότι η ζώνη του ευρώ δεν πάσχει απλώς από μια βραχυπρόθεσμη κρίση εμπιστοσύνης, αλλά ότι η οικονομική σανίδα σωτηρίας ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών υποχωρεί μακριά και ίσως να μην επιστρέψει για χρόνια, αφήνοντας ορισμένες χώρες εκτεθειμένες σε κίνδυνο.

Στη χειρότερη περίπτωση, σημειώνει η εφημερίδα, η συμπίεση θα μπορούσε να σημάνει ένα κύμα κρατικών χρεοκοπιών που απειλεί να παραλύσει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, προκαλώντας βαθιά ύφεση κατά τη διαδικασία. Αποτέλεσμα η αποχώρηση μιας ή περισσότερων χώρων από τη νομισματική ένωση, ή ακόμη και η διάλυση της.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]