Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Focus: «Δεν σκοπεύαμε να θίξουμε τους Έλληνες»


Στο δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα απέδωσαν οι κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού Focus, το δημοσίευμα με το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου, στη δίκη για την υπόθεση που συνεχίστηκε την Πέμπτη.

Οι κατηγορούμενοι -ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι- υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν να θίξουν την Ελλάδα, τόνισαν ότι εκτιμούν και σέβονται τη χώρα, αλλά πρόσθεσαν ότι αυτό δεν τους εμποδίζει από το να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της.


Με κοινή δήλωση τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής εθνικού συμβόλου και υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες.


Στην δήλωση τους, τονίζουν πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη.
Αναφέρουν, επίσης, πως τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος.

Ο έβδομος κατηγορούμενος, δημιουργός του εξώφυλλου με την Αφροδίτη της Μήλου, σε δική του δήλωση υποστήριξε στο δικαστήριο πως το εξώφυλλο ήταν σατιρικό.


Τις θέσεις των Γερμανών κατηγορουμένων όμως δεν φάνηκε να συμμερίζεται η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.


Η δικηγόρος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού Focus προσβάλλει του Έλληνες, τους οποίους το περιοδικό χαρακτηρίζει συλλήβδην απατεώνες.
«Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Έλληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη» τόνισε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγα μην μας εθιξαν οι Ουνοι!
    Με τι προσοντα;
    Η Παρουσια τους στην ΙΣΤΟΡΙΑ ειναι , ποτε με τσεκουρια και προβιες, Ποτε με κανονια και στολες και τελευταιως, με γραβατες και πουστιες.
    Τους κατεβασαμε απο τα δενδρα, τους βαρβαρους, ακομη τους μορφωνουμε, γιατι ακομη προσπαθουν να καταλαβουν διαβαζοντας μας και δηδεν, τα ξοανα, δεν ηθελαν να μας ξεφτιλισουν, αλλα απο σεβασμο τα εγραψαν!

    Ας μαθουν οι Ουνοι λοιπον , οτι οσο και να διαβασουν, οσα και να μαθουν, παλι τελευταιοι θα ερχονται. Διοτι ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΜΕ Ο Λ Α.

    Ας ελευθερωσουν πρωτα την πατριδα τους, ας καταλαβουν ποιοι τους διαφεντευουν, ποιοι τους εχουν καθηση στο σβερκο, ειδικα μετα τον Β'ΠΠ, και, οταν ξυπνησουν, θα καταλαβουν ποιον, αληθεια, θα πρεπει να λυπηθουν και να βοηθησουν.
    Ποιοι ειναι, ακομη, και πισω απο τα ονοματα τους.Ποιοι τους εδωσαν το οκ να γραφουν βρωμικα, για τους, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ τους. ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    Πετανε λασπες οι χωριατες, νομιζοντας οτι θα σκοτεινιασουν τον Ηλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]