Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Der Spiegel: «Η συμφωνία των απρόθυμων»

Στο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα, ο πρόεδρος της Κομισιό, Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο, δηλώνει ότι «βρισκόμαστε σχεδόν σε εμπόλεμη κατάσταση».

Σε άρθρο του περιοδικού με τίτλο, «η συμφωνία των απρόθυμων«, σημειώνεται ότι «Μέρκελ και Σαρκοζί προσπαθούν να επιβάλουν σε όλους τις απόψεις τους, μολονότι ούτε οι δύο τους συμφωνούν σχεδόν σε οποιοδήποτε ζήτημα».

Υπογραμμίζεται μάλιστα, ότι η μεν Βρετανία περιθωριοποιήθηκε, τα δε υπόλοιπα κράτη νιώθουν ότι «καπελώνονται» από το γαλλο-γερμανικό άξονα.

Επικριτικός εμφανίζεται στο ίδιο άρθρο ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας, υποστηρίζοντας ότι «θα έπρεπε να υποκινηθεί επανάσταση ενάντια σε Μέρκελ και Σαρκοζί αλλά δυστυχώς όλοι τους χρειαζόμαστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Γερμανική Βουλή κατά της Μέρκελ;

Τι είπε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής στο περιοδικό Der Spiegel;

Τα μέτρα που πέρασε η Μέρκελ από τη Σύνοδο, μπορεί να μην θεωρηθούν νομικά έγκυρα από το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bundestag, η γερμανική Βουλή θα εξετάσει πιθανά θεσμικά προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν εάν η Κομισιόν ή ένας Επίτροπος παρέμβει σε ζητήματα που περιλαμβάνουν και εθνικούς προϋπολογισμούς.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]