Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην πυρά η πείρα της Αργεντινής


  • Γράφει ο Μακεδών
Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν διαφορετικά από πλευράς οργάνωσης αρχικά του κράτους , σε κυβερνητικό επίπεδο, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τέλος οι σχέσεις με τα θρησκευτικά δόγματα που έχουμε στην Ελλάδα.

Τεράστιο το ερώτημα που η απόπειρα να απαντηθούν με σύνεση και ρεαλισμό οι ανωτέρω προβληματισμοί θα έχουμε τις απαντήσεις από την οπτική γωνία που βλέπει κάποιος τα πράγματα. Στον τόπο αυτό οι σκοπιμότητες και τα συμφέροντα έπνιξαν οτιδήποτε θετικό προσπαθεί να δημιουργηθεί προς χάριν του πολιτικού αλληθωρισμού και της ιδιοτέλειας.

'Αρθρο 1 (Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 της Η’ Αναθεωρητικής Bουλής των Ελλήνων).

1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ποιος εμπόδισε να υπάρχει μια δομημένη ιεραρχία που πρώτα από όλα θα σέβεται τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Και αφού οι εκλεγμένοι κυβερνήτες δεν ακολουθούν τις επιταγές του Συντάγματος αλλά με ακροβατισμούς και περίεργες ερμηνείες ακολουθούν δρόμους που καταργούν στην πράξη τα βασικά άρθρα του Συντάγματος που ορθά ο νομοθέτης τα θέτει ως επικεφαλίδα προ άλλης ανάγνωσης και εφαρμογής, ο λαός τι πρέπει να κάνει που οι εξουσίες πηγάζουν από αυτόν και υπάρχουν υπέρ αυτού;

Κάθε δε μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση αντανακλούσε στην φιλοσοφία της κεντρικής εξουσίας. Έγινε λοιπόν υπέρ του λαού με την σοβαρότητα και σύνεση που χρειάζονται τέτοιες αλλαγές ή έγιναν πρόχειρα και στο πόδι και προέκυψαν προβλήματα στην εφαρμογή του;

Κατά παράδοση η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Xριστού, αυτό λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 3 Συνεπώς η στάση της εκκλησίας θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική και να μη συμπλέει με τα κελεύσματα των ανθρώπων που στην πολιτική τους διαδρομή έχουν ασθενή μνήμη και εύκολα αλλάζουν στάση.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Πρόθεση μου δεν είναι να κάνω τον δάσκαλο αλλά να υπενθυμίσω ότι οι τρείς αυτές αρχές διοικούν τον τόπο . Επιπλέον η τέταρτη εξουσία ο τύπος που προβάλλει αυτά που πράττουν ή παραλείπουν οι ταγοί της.

Στην λαίλαπα που έχει εμπλακεί η χώρα μας με ότι έπραξαν αυτοί που πρέπει να είχαν σαν κύριο μέλημα τους την πρόοδο και την ασφάλεια , γκρέμισαν κάθε δεσμό εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη απέναντι σε κάθε εξουσία.

Διαρρέουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την πρόσδεση του νέου νομίσματος σε άλλο νόμισμα. Τι θα συμβεί ; Ότι ακριβώς έγινε στην Αργεντινή χάος και δυστυχία. Μα επιτέλους πότε αυτός ο τόπος μας θα γίνει δείγμα χώρας προς μίμηση και όχι προς αποφυγή;

Τον ελληνικό δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής θα τον βρούμε ποτέ ή στην πυρά θα ρίχνονται όλες εκείνες οι εμπειρίες που διέλυσαν άλλες χώρες και δημιουργούν εφιάλτες στις υπόλοιπες;
Ο καθένας από εμάς ας σκεφθεί και ας ενεργήσει υπεύθυνα στις εκλογές που θα έλθουν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]