Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επεισόδια στα Εξάρχεια με χορογραφία αστυνομικών και κουκουλοφόρων


Επεισόδια για δεύτερη φορά σημειώθηκαν σήμερα (6.12.2011) το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο Σύνταγμα, ομάδες διαδηλωτών κατέφυγαν στα Εξάρχεια όπου επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Ναυαρίνου, κοντά στο σημείο που είχε σκοτωθεί ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί και νωρίτερα, λίγο μετά τις επτά το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας στη μνήμη του 15χρονου μαθητή.

Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Τα έκτροπα κράτησαν για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν. Κατά την αποχώρησή τους έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές.

Επίσης, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων.Η κατάσταση στο Σύνταγμα ομαλοποιήθηκε περίπου στις οκτώ το βράδυ.

Επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας είχαν σημειωθεί και το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της πρώτης πορείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη μνήμη του Αλέξη.

Κάτοικοι των Εξαρχείων κατέγραφαν με κάμερες τα... "επεισόδια" και γιουχάϊζαν από τα μπαλκόνια τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που πισωπατούσαν με εντολές των αξιωματικών μπροστά στους κουκουλοφόρους...!

Σοβαρές καταγγελίες για την "κριτική ικανότητα" της Αστυνομίας

Σοβαρή και επώνυμη καταγγελία κατά των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης έκανε μια 56χρονη γυναίκα σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν σήμερα στην συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με email που δεχτήκαμε, και κοινοποhttp://www.blogger.com/img/blank.gifίησε η ίδια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σήμερα το μεσημέρι και ενώ είχε διέλθει η πορεία των μαθητών, μια μηχανή με δυο 30ηδες που φορούσαν κράνη βρισκόταν σε σημείο κοντά στην 56χρονη. Μόλις προσπέρασε η πορεία, και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων που την ακολουθούσαν, ο συνοδηγός της μηχανής πέταξε μολότωφ σε σκουπίδια. Αμέσως μετά η μηχανή τράπηξε σε φυγή περνώντας μέσα από τους αστυνομικούς οι οποίοι απλώς... παραμέρισαν για να φύγει. Μάλιστα, όπως καταγγέλει η 56χρονη, οι περαστικοί υπέδειξαν στους αστυνομικούς τη μηχανή. Ωστόσο, συνεχίζει η καταγγελία, οι αστυνομικοί προτίμησαν να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση και να πιάσουν δύο παιδιά.

«Μόνο τυφλοί ή ηλίθιοι θα θεωρούσαν οτι θα έπρεπε να κατευθυνθούν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απο εκεί που κοινούνταν οι πραγματικοί δράστες», γράφει χαρακτηριστικά στην καταγγελία.

Οι περίοικοι έλεγαν στους αστυνομικούς ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός, όμως η απάντηση τους ήταν αφοπλιστική: «Πηγαίνετε σπίτια σας, εμείς σας φυλάμε»...

Διαβάστε όλη την καταγγελία:

«Σήμερα 1.30 μ.μ. στην Ιασωνίδου στην Θεσσαλονίκη περνάει η πορεία με δεκατετράχρονα δεκαεξάχρονα παιδιά. Σ' ένα σημείο που στέκομαι εγώ 56χρονη γυναίκα που γυρνάω με τα ψώνια απ΄ την αγορά είναι ενα μηχανάκι με δύο τριαντάριδες μπρατσομένους με κάσκες μοτοσυκλέτας στα κεφάλια. Αφού προσπερνάει η πορεία και ακολουθεί η αστυνομία αυτός που κάθεται στην πίσω θέση στο μηχανάκι μπροστά στα μάτια ολων των ιδιοκτητών των καταστημάτων, ολων των υπερηλήκων που χαζέβανε μια ειρηνική πορεία, πετάει μια μολότωφ στα παραδίπλα του σκουπίδια και φεύγει οδηγόντας το μηχανάκι μέσα από τις τάξεις των αστυνομικών που παραμέρισαν κιόλας για να περάσει. Ολοι εμείς που είδαμε το περιστατικό δείχναμε στους αστυνομικούς προς την κατεύθυνση που έφυγε το μηχανάκι. Προς μεγάλη έκπληξή μας είδαμε τους αστυνομικούς να τρέχουν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, το μηχανάκι να φεύγει ανενόχλητο και στη συνέχεια να αρπάζουν δυό παιδιά και να τα ματώνουν στην κυριολεξία. Μόνο τυφλοί ή ηλίθιοι θα θεωρούσαν οτι θα έπρεπε να κατευθυνθούν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απο εκεί που κοινούνταν οι πραγματικοί δράστες. Στις φωνές όλων περίοικων που οι περισσότεροι είμασταν και υπερήλικοι μας απαντούσαν. Πήγαίνετε στα σπίτια σας, εμείς σας φυλάμε. Από ποιούς μας φυλάνε κύριε υπουργέ, από τα παιδιά μας; Από αυτούς ποιός θα μας προφυλάξει;

Αργότερα οταν γύρισα στο σπίτι μου ακουσα στις ειδήσεις οτι και στη Αγίου Δημητρίου έγιναν επεισόδια. Και ποιός μου λέει οτι και εκεί δεν υπήρχε αλλο ενα μηχανάκι με τριαντάρηδες που φυγαδεύτηκαν μέσα απο τις τάξεις των αστυνομικών; Και τελικά μήπως το επιθυμητό είναι αυτό; Κλειστήτε στα σπίτια σας κατασκευάζουμε κάποιους κακούς και να είστε ήσυχοι τάχα σας φυλάμε απο κατασκευασμένες ταραχές;»




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικά ρε παιδιά μήπως ο Γ. Φιλιππάκης και τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" έχουν δίκιο; Μήπως τελικά το παρακράτος δεν είναι αόρατο αλλά έχει ονοματεπώνυμο; Λέω μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]