Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα που "τρούπωσε" δεν φεύγει ο Παπαδήμος

  • Δεν αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου οικειοθελώς ο Παπαδήμος
Αποφασισμένος να φτάσει έως τα άκρα εμφανίζεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με το θέμα της επόμενης μέρας της κυβέρνησης του.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δηλώνει τώρα ότι θα επανέλθει με το θέμα των επικουρικών συντάξεων μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, είναι ενδεικτικό των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Παπαδήμος, προφανώς, θέλει να τεστάρει τα όρια της ΝΔ και του αρχηγού της, λίγες ώρες πριν την συνάντηση τους. Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Μαξίμου είναι ότι δεν προτίθεται επ ουδενί να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις κι ότι αν υποχώρησε τώρα με την περίπτωση των επικουρικών, αυτό δεν σημαίνει ότι το σχέδιο για τις περικοπές εγκαταλείπεται.

Από την πλευρά της Συγγρού, προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πως αντιδρά σε αυτή την προοπτική. Το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, εισηγείται στον πρωθυπουργό να κάνει μια αναλυτική ενημέρωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και αν κατόπιν όλων αυτών η ΝΔ επιμείνει στην καταψήφιση της ρύθμισης, τότε δεν αποκλείονται ακόμα και οι πρόωρες κάλπες.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι ο κ. Παπαδήμος, όπως δηλώνει σε συνεργάτες του, δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το Μέγαρο οικειοθελώς. Αυτό άλλωστε του εισηγούνται και οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος.

Οπερ σημαίνει ότι απ εδώ και στο εξής, οι διαπραγματεύσεις του με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του, θα εξελίσσονται σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ, το αποτέλεσμα του οποίου δεν είναι γνωστό σε κανέναν, τουλάχιστον εκ των προτέρων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]