Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοί παίρνανε, εμείς πληρώνουμε... Τι να κάνουμε...

Η διαπλοκή είναι αλανιάρα, κοινώς ελευθερίων ηθών, που λέμε κι εμείς του κλασσικού. Τουτέστιν δεν έχει μπέσα, ήθος, αναστολές. Τα κάνει όλα και δεν σιχαίνεται. Με τρεις στόχους φυσικά: χρήμα, χρήμα, χρήμα. Και για να το πούμε πιο σωστά, το δικό σου χρήμα Έλληνα μου, μνημονιακέ δανειολήπτη. Αυτό που χρωστάς και θα πληρώνεις για την επόμενη τριακονταετία. Μονίμως δε βρίσκεται σε αναζήτηση ευκαιριακών πολιτικών συντρόφων. Διότι η διαπλοκή, αδέρφια, για να κάνει τις δουλειές της, θέλει και τις άκρες της. Ως εξωθεσμική, χρειάζεται θεσμικούς νταραβεριτζήδες. Τους οποίους, φυσικά, τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα.

Δείτε τα εξώφυλλα και τα δελτία πως αλλάζουν αγάπες και προτιμήσεις. Φύγε εσύ, ελά εσύ. Πολλοί πρόθυμοι.

Τα δε «σπίτια» είναι πολλά. Άλλα λειτουργούν ως κανάλια, άλλα ως τράπεζες, τεχνικές εταιρείες και πάει λέγοντας.

Και στις άλλες χώρες υπάρχουν αυτά. Η Μαφία στην Αμερική ξεκίνησε ληστεύοντας βενζινάδικα, πουλώντας προστασία σε μπαρ, μανάβικα και πόρνες. Ο Τζόνυ Τόριο ή Τζόνυ η «Αλεπού», ο Μέγιερ Λάνσκυ και τα άλλα νεοφιλελεύθερα παιδιά του «αμερικανικού ονείρου», ξεκινήσανε με το κουμπούρι, το στιλέτο και το ρόπαλο. Σήμερα οι απόγονοι τους ασχολούνται με δημόσια έργα, την αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων. Κι αυτοί είχαν στο pay roll πολιτικούς, δικαστές και δημοσιογράφους. Σήμερα την προστασία στα μαγαζιά την πουλάνε νέα φυντάνια, Κοσοβάροι και άλλοι. Η αριστοκρατία του εγκλήματος όμως είναι πλέον καθεστώς με, σχετικά, καθαρά χέρια. Όμως εκεί, δεν είναι αυτοί οι κανόνας. Πως το λέγανε οι θεωρητικοί του μαρξισμού; Η πρωτογενής συσσώρευση γίνεται με εγκληματική πράξη. Δεν είμαι μαρξιστής, δεν συμφωνώ με τη γενίκευση, αλλά εν προκειμένω είχε δίκιο ο Κάρολος.

Εδώ, στο Gau του Νότου δεν ληστέψανε βενζινάδικα, ούτε το ρίξανε στην πορνοβοσκεία. Απλώς τρυπώσανε στα κενά των μπαταρισμένων θεσμών μας, βρήκανε και μια πρόθυμη στρατιά από ξελιγωμένους «προοδευτικούς» κι ενοχικούς «αστούς», δημοσιογραφούντες και κομματαρχαίους και στήσανε κατευθείαν τη μπίζνα, παραλείποντας τον κύκλο του αίματος. Δεν την στήνανε στις σκοτεινές αλέες να περάσει ο ανυποψίαστος Λαός για να του την δώσουν κατακέφαλα και να φύγουν τρέχοντας με το πορτοφόλι και το ρολόϊ. Ήταν αλλιώτικο κόλπο. Οι δουλειές επί χρόνια στηνόντουσαν σε γεύματα, κότερα και σε υπουργικά γραφεία. Προκαθορισμένο τίμημα, δέκα εκατομμύρια νοματαίοι για πελάτες, σικέ διαδικασίες και ναυαρχίδες των ΜΜΕ έτοιμες για όλα. Έτσι τα καλόπαιδα μας κουρεύανε με την ψιλή. Εμείς δανειζόμασταν, αυτοί τα παίρνανε και τα παίρνανε και ξαναπαίρνανε. Και τώρα πληρώνουμε.

Λοιπόν, θα μου πουν πάλι μερικοί, καλές οι διαπιστώσεις, αγαπητέ, πες μας όμως για την ταμπακιέρα. Η ταμπακιέρα λοιπόν, το δια ταύτα, εξ ου και ο λενινιστικός τίτλος, λέει πως πρέπει να ξανααποκτήσουμε επιτέλους κράτος. Πορευτήκαμε, όπως πορευτήκαμε με το κατσαπλιάδικο που στήθηκε από το 1981. Σε μερικούς δεν αρέσει, εξεγείρονται τα βαρέα προοδευτικά ανακλαστικά τους, οι ποταμοί αίματος που δεν έχυσαν στο Πολυτεχνείο κλπ, η ζοχάδα τους που έχασαν στο Γράμμο οι πατεράδες τους, σόρρυ παίδες, αλλά το κράτος της Δεξιάς και του Κέντρου ως το 1980, είχε λίγη τσίπα και σοβαρότητα. Χωροφυλακίστικη αυστηρότητα, φτώχεια αλλά πάντως δεν ήμασταν περίγελως της γης και ζήτουλες. Μας λογαριάζανε.

Τώρα τέλειωσε το παραμύθι. Είναι προφανές πως δεν πρόκειται να βρέξει πεντακοσάρικα, η ΑΟΖ κι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας θα πάρουν κάποιο χρόνο ν΄ αποδώσουν, όταν επιτέλους ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει αυτά που δεν έκανε ο ανεκδιήγητος και οι υπουργοί του. Άρα χρήμα, που δεν θα είναι δάνειο δεμένο σαν άλλη μια πέτρα στο λαιμό μας, δεν προβλέπεται να βγάλουμε άμεσα κι εύκολα.

Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε, με τα μέσα που έχουμε, τις υγιείς συνθήκες για να βγάλουμε χρήμα. Χρειάζεται καταρχή μια βάση. Κι η βάση αυτή είναι ένα σοβαρό, υγιές κράτος. Ένα κράτος, όπου ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του.

Ο Στρατός θα φυλάει τα σύνορα κι η Αστυνομία θα σβερκώνει τους παράνομους αδιακρίτως κι η Δικαιοσύνη θα τους δικάζει, χωρίς να μισανοίγει το δεξί ή αριστερό της μάτι.

Χρειάζεται να μαζέψουμε από τους δρόμους σε μεγάλους χώρους κράτησης, στρατόπεδα, νησιά, ό,τι έχουμε, και να απελάσουμε τους λαθρομετανάστες, που δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο και δεν έχουν άλλους σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους παραμονής στη χώρα, πχ βαριά αρρώστια, κι έχουν μετατρέψει ολόκληρες συνοικίες σε αφρικανοασιατικό γκέτο. Χρειάζεται να έφαρμόσουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στο έγκλημα κάθε είδους, ώστε να απαλλάξουμε τους πολίτες από ένα φαινόμενο που κάνει την ήδη δύσκολη ζωή τους αφόρητη. Γιατί το έχουμε ξαναπεί: η λαθρομετανάστευση και η εν γένει εγκληματικότητα ευτελίζει κυρίως την ζωή των φτωχών κι αδύναμων.

Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα απλό, μακρόχρονα σταθερό και με χαμηλούς συντελεστές φορολογικό σύστημα, με παράλληλο σπάσιμο των γραφειοκρατικών μηχανισμών εκβιασμών, το οποίο θα αποτελέσει κράχτη για επενδύσεις κι υγιές περιβάλλον για την ανάπτυξη.

Με λίγα λόγια πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που στο εξωτερικό δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες να γίνονται πρώτοι και καλύτεροι: ευνομία, αξιοκρατία.

Αν τις έχουν εδώ, γιατί να φύγουν; Θα δημιουργήσουν το θαύμα τους στην Πατρίδα.

Γιατί, αδέρφια, στο μεταπολιτευτικό μπορντέλο της διαπλοκής όλο τον προϋπολογισμό του πλανήτη να ρίξεις με δανεικά, σε δέκα χρόνια πάλι οι εκατό σεσημασμένοι αλήτες θα τα έχουν φάει μέχρι φόδρα και θα είμαστε πάλι ταπί και ψύχραιμοι ή όπως λέει ο μέγας Τσάντλερ, πιο φτωχοί κι από ποντικό (αγγλικανικής) εκκλησίας. Ξέρετε γιατί; Ούτε αντίδωρο δεν έχει.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.
    ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.
    ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΖΕΨΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ
    ΚΟΜΜΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ
    ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον ανώνυμο 8 Δεκεμβρίου 2011 6:11 μ.μ.

    "Ούλοι" τις βουτηχτές τους τις έκαναν και την "έκαναν" να αφήσουν και για τους επόμενους, από Λαλιώτη ως Σουφλιά. Βρε ουστ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον ο Κρανιδιώτης μας δουλεύει χοντρά, δούλεμα δηλαδή σαν του Γιωργάκη ή ο άνθρωπος είναι σε αφασία, πάλι δηλαδή κάτι σαν τον Γιωργάκη...
    Πρέπει να είναι ο μαναδικός στον πλανήτη που βλέπει τον Σαμαρά σαν τον Άγιο Γεώργιο κάτι...
    Πως γίνεται και κατακεραυνώνει ο μεσιέ Κρανιδιώτης την υπάρχουσα πολιτική σαπίλα, σαπίλα στην οποία ο Σαμαρας πλέον είναι από τους βασικούς υπεύθυνους που αυτή συνεχίζεται και από την άλλη εκθειάζει τον Σαμαρά μόνο ο Λαλιώτης θα μπορούσε να το εξηγήσει...
    Άσε Κρανιδιώτη, την ξέρουμε την συνταγή και από άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΑΣ ΤΡΕΛΕΝΕΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ? ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ? Η ΜΗΠΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μας τρελενει!αλλα επειδη παει να μας τρελανει.....
    ΟΥΣΤ κομματοσκυλα γραικυλοι προσκυνημενοι..ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!
    Εδω μεχρι χθες τα καθαρματα του γαλαζιου μαντριου , ευχαριστουσαν τα ρεμπελα,επειδη διαλεξαν την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ,για να σφαξουν.Που ηταν τοτε τα προσκυνημενα;

    Ειναι φανερο πλεον στον σκλαβωμενο, πεινασμενο και ξεφτιλισμενο Ελληνα οτι Ο Λ Ο Ι τους ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Τα προβατα που τους εχουν απομεινη ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ σαν και αυτους τους γυφτους που το παιζουν πολιτικοι και μαλιστα δημοκρατες!!! και ειναι λιγα,πολυ λιγα.
    Τ΄ακους Κρανιδιωτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ.Κρανιδιωτη,

    Η "κωλοτουμπα" του Σαμαρα "ψηφιζω για να τα αλλαξω οταν βγω κυβερνηση" ξεπερνα και αυτες του μαστορα της κωλοτουμπας ,τον Καρατζαφερη!
    Γιατι σε αυτο το σημειο που φτασαμε,ευθυνες εχει και ο Σαμαρας με την ανυπαρκτη αντιπολιτευτικη του στρατηγικη!
    Και μαλιστα σκοπιμως ανυπαρκτη!
    Να σας υπενθυμισω οτι τετοια "κωλοτουμπα" εκανε αρχικα με την αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας!
    Εκει δεν το ψηφισε,αλλα στα λογια ειπε απλως οτι "οταν βγει κυβερνηση η ΝΔ,θα το αλλαξει"!
    Με την μονη διαφορα οτι η προληψη ειναι παντα προτιμοτερη απο την θεραπεια!
    Ο Σαμαρας αρεσκεται στο να "θεραπευει"!!
    Αλλα τι θα πρωτοθεραπευσει και με ποια διαπραγματευτικη ισχυ?
    Πως ειναι δυνατον σημερα να προπαγανδιζει οτι υπογραφει τις επαισχυντες συμφωνιες για την σωτηρια της χωρας,και απο την αλλη, να αποδεχεται ολα αυτα τα οποια δεν υπεγραψε μεχρι σημερα που δεν αποσκοπουν στη σωτηρια της χωρας αλλα στην καταστροφη της?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Σ ΟΤΙ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ.ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΑΥΤΑ?ΠΗΞΑΜΕ ΑΠΟ ΑΕΡΟΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]