Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή είναι η τουρκική "ανθρωπιά"


Διαβάζοντας το άρθρο "Αρχίζει και επίσημα η κυπροποίηση της Θράκης"(Άρθρο του Χουσεΐν Λαπτάλι στη Βολκάν) θεωρούμε σημαντικό να δώσουμε απαντήσεις στην διαχρονική προπαγάνδα των Τούρκων όσον αφορά την Θράκη και την Κύπρο.Γράφονται συνολικά 3 ισχυρισμοί και θα αποδείξουμε το άτοπο του κάθε ισχυρισμού ξεχωριστά.

1ος ισχυρισμός
Ο ΔΥΤΙΚΟΣ Ιμπεριαλισμός, τον οποίο εγώ αποκαλώ «Αγρια Δύση», στοχεύει να επανενώσει τους Ε/κ και Τ/κ. Οι Τ/κ παρουσιάζουν στους δυτικούς τα όσα υποφέρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και διαμηνύουν ότι θέλουν να ζουν ελεύθερα και κυρίαρχα, υπό την προστασία της Τουρκίας. Ποιος όμως αντιλαμβάνεται την κατάσταση; Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Απάντηση
Ο αρθρογράφος αναφέρεται στο όρο «επανένωση» των Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων!Αυτό όμως προϋποθέτει ότι υπήρχε ήδη ένωση ως πρώτη φάση και διάσπαση αυτής της ενώσεως ως δεύτερη φάση.Ποιός είναι υπεύθυνος για την ένωση και ποιός για την διάσπαση; Έλληνες και Μουσουλμάνοι Θράκης ήσαν ανέκαθεν ενωμένοι,ενώ οι Ε/κύπριοι και οι Τ/κύπριοι ήσαν ενωμένοι και ζούσαν ειρηνικά ακόμα και μέχρι το 1955, διότι από το 1955 κι έπειτα τα σχέδια των Άγγλων-και μετέπειτα των Αμερικάνων- ήταν να μετατοπίσουν το Κυπριακό από ελληνοβρεταννική διένεξη σε ελληνοτουρκική!Και τα κατάφεραν με την βοήθεια της Τουρκίας! Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η «επανένωση» αποτελεί στόχο των Δυτικών και μόνο!Συνεπώς η Τουρκία δεν αποβλέπει στην επανένωση διότι δεν την θέλει!Αν την ήθελε πραγματικά,δεν θα αφήνονταν υπόννοιες ότι τέτοια «επανένωση» θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με κρυφούς και πονηρούς σκοπούς από τους Δυτικούς!
Ο αρθρογράφος δεν μας αναφέρει με ποιόν τρόπο υποφέρει η μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης ,την οποία ανιστορήτως χαρακτηρίζει «τουρκική»!
Πως ορίζει την «ελευθερία» και την «κυριαρχία» ο αρθρογράφος;
Από τι υποφέρουν οι Τ/κύπριοι,από τι οι μουσουλμάνοι της Θράκης και γιατί υποτίθεται ότι θα πρέπει να εξομοιωθούν αυτές οι περιπτώσεις;
Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο αρθρογράφος: «Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».Όμως Τουρκία και «Δυτικός πολιτισμός» συνεργάζονται μέχρι και σήμερα κατά του Ελληνισμού. Ιστορικές λεπτομέρειες τόσο για τον Δυτικό όσο και για τον τουρκικό ιμπεριαλισμό θα δώσουμε στους επόμενους ισχυρισμούς,αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Κύπριοι έδωσαν την ζωή τους βοηθώντας τους Άγγλους στον Β’ΠΠ εναντίον των Ναζί,και το ευχαριστώ των Δυτικών-στην προκειμένη περίπτωση Άγγλων-ήταν να φτιάξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κύπρο εις βάρος των Ε/κυπρίων ανεξαρτήτου ηλικίας και να φτάσουν στο σημείο να απαγχονίζουν έφηβους Κυπρίους επειδή ποθούσαν την ελευθερία και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

2ος ισχυρισμός
Ο πολιτισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο στα σύνορα των χωρών που ανήκουν σε αυτόν. Εκτός συνόρων είναι ιμπεριαλιστής, επιθετικός και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντά του. Με άλλα λόγια, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιθετική Δύση, στην «Άγρια Δύση». Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ο Ατατούρκ μας συνέστησε να φθάσουμε στα επίπεδα της πολιτισμένων κρατών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβάλλεται να ενταχθούμε στην Ε.Ε. ή να παραδοθούμε στην Άγρια Δύση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 στο Πολυτεχνείο της Κων/πολης είχα αρκετούς συμφοιτητές από τη Δ. Θράκη.Τότε ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος.
Τίθεται το ερώτημα: Στα 51 αυτά χρόνια ο πληθυσμός αυτός δεν αυξήθηκε; Σήμερα η Κων/πολη, Προύσσα κ.λπ. είναι γεμάτες με Τούρκους από την Δ. Θράκη. Μέχρι τελευταία η Τουρκική Δημοκρατία δεν τους εξέδιδε άδεια παραμονής για να μην μειωθεί ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης. Η Ελλάδα, δεν επέτρεπε την επανεγκατάσταση των Τούρκων που εγκατέλειπαν την περιοχή αυτή. Το δράμα των Τούρκων της Δ. Θράκης αρχίζει με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως συνέβη και με τους Τ/κ. Αυτών η μοίρα άλλαξε με την ίδρυση της ΤΔΒΚ ενώ οι Τούρκοι της Δ. Θράκης είχαν την ατυχία να παραμείνουν σε εδάφη που ελέγχει η ρατσιστική Ελλάδα. Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν;

Απάντηση
Η Δύση ήταν ανέκαθεν επιθετική!Η Τουρκία τόσους αιώνες τι ήταν;Ας μας αναφέρει ο αρθρογράφος μία συνθήκη ή μία συμφωνία που οι Τούρκοι έχουν σεβαστεί! Όταν αναφέρεται στην επιθετικότητα της Δύσης γιατί δεν αναφέρει άραγε έναντι ποίου πραγματοποιήθηκε αυτή η επιθετικότητα σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά;Δεν βγήκαν άραγε ωφελημένοι οι Τούρκοι απο αυτή την Δυτική επιθετικότητα; Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία δεν έλαβε ποτέ βοήθεια από την παπική Δύση ειδικά όταν την χρειαζόταν, μετά τις νίκες του Βαγιαζήτ ,Μουράτ Α’ και Μουράτ Β’ στα περισσότερα εδάφη της Μ.Ασίας,και όχι μόνο.

Τόσο κατά τον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο,όσο και κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία, όπως και στον Β’ΠΠ,όπως και νωρίτερα-πριν της επαναστάσεως του 1821-συνέβησαν γεωπολιτικές αλλαγές και δόθηκαν υποσχέσεις στην Ελλάδα,οι οποίες δεν τηρήθηκαν. Κάθε κράτος ενδιαφερόταν για τα δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα αδιαφορώντας για τις ηθικές διαστάσεις των εκάστοτε ζητημάτων,ενώ στο τέλος προδιδόταν η εμπιστοσύνη των Ελλήνων από τους «συμμάχους» εξαιτίας της αθέτησης υποσχέσεων σε θέματα της Β.Ηπείρου ,της Κύπρου ,ακόμα και της Μ.Ασίας παλιότερα!

Μέχρι και σήμερα η Δύση χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πειραματόζωο σε κάθε είδους οικονομική και «πολιτισμική» αλλαγή για να επιβάλλει μία Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Ελλάδα υποτίθεται πως πρέπει να ακολουθεί αυτές τις αλλαγές ως σωστή «σύμμαχος» που φτάνει πλέον στο σημείο να αποδέχεται την τουρκική προπαγάνδα περί «ελληνοτουρκικής φιλίας»! Όσο για τον Κεμάλ,θα αναφέρουμε μία δήλωση που έγινε το 1920 και έχει ως εξής: «Στόχος μας είναι σε εύθετο χρόνο και σε οποιαδήποτε ευκαιρία να εντάξουμε την Δυτική Θράκη στην μητέρα Πατρίδα...Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την ανεξαρτησία της ή την αυτονομία της»! Νομίζω ότι κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται από τρία τελείως διαφορετικά στοιχεία.

1. Οι λεγόμενοι τουρκογενείς αποτελούν το 50-55% της όλης μειονότητας και εγγίζουν τα 55.000 άτομα. Η φυλετική τους σύσταση είναι πολλαπλή. Αποτελείται από απογόνους
α)Τούρκων που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά την κατάληψη της Θράκης περί το 1370-1380 και μετά
β) διαφόρων μουσουλμανικών φυλών όπως Τατάρων, που είναι συγγενείς με τους Τούρκους και Γιουρούκων που ήταν νομάδες κτηνοτρόφοι της Μ.Ασίας,οι οποίοι εξισλαμίσθηκαν μετά την τουρκική κατακτησή της και
γ) πολλών εξισλαμισμένων Ελλήνων.

Η φυλετική ανομοιογένεια των λεγομένων τουρκογενών είναι εμφανής από τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά της μειονότητας,που διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Το ποσοστό των απογόνων των εξισλαμισμένων Ελλήνων που δεν έχουν ίχνη μογγολικών χαρακτηριστικών είναι σημαντικό.Η τουρκική γλώσσα και η μουσουλμανική θρησκεία ενεργούν σαν συνδετικός κρίκος και δημιουργούν σε άτομα τόσο διαφορετικής φυλετικής προελεύσεως τουρκική εθνική συνείδηση.

2. Οι Πομάκοι αποτελούν το 35% της μειονότητας και είναι περίπου 40.000 άτομα.Οι Πομάκοι ζουν στον ορεινό όγκο της Ροδόπης,είναι απόγονοι των αρχαίων Ελληνοθρακικών φυλών της Ροδόπης που εξισλαμίσθηκαν τον 17ο αιώνα και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους εκτός της θρησκείας.

Διαφέρουν στα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά,στην γλώσσα,στον τόπο κατοικίας,τον τύπο των κτισμάτων, τα ήθη και τα έθιμα ,την παραδοσιακή στολή και τα τραγούδια τους. Μια αδιάσειστη απόδειξη για το ποιοί ήταν οι Πομάκοι φαίνεται παρακάτω:

Ο γενικός απολογισμός των εκτελεσθέντων από του Βούλγαρους την τρομερή περίοδο από 28/9-20/10/1941 υπερβαίνει τους 15.000 Έλληνες ,όπως προκύπτει από τους ονομαστικούς καταλόγους της ανακριτικής Επιτροπής της Υπηρεσίας Εγκληματίων Πολέμου. Οι υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες, εκκλησίες,σχολεία κ.α ήσαν ανυπολόγιστες.

Την ίδια τύχη με τους Έλληνες υπέστη και το Μουσουλμανικό στοιχείο της Δυτικής Θράκης όπου σε χιλιάδες αριθμούνται τα θύματα της Βουλγαρικής θηριωδίας. Αποτέλεσμα όμως αυτής της απάνθρωπης συμπεριφοράς των Βουλγάρων ήταν να συσφιχτούν οι ήδη υφιστάμενες αγαθές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Μουσουλμάνων που οφείλονταν στην απόλυτη ελευθερία και ισοτιμία της οποίας πάντοτε απολάμβαναν οι Μουσουλμάνοι στους κόλπους του Ελληνικού κράτους. Όταν δε έφτασε η ημέρα της απελευθερώσεως και εισήλθε στην Δυτική Θράκη ο απελευθερωτής Ελληνικός Στρατός,ο Μουσουλμανικός Πληθυσμός υποδέχτηκε με απερίγραπτη συγκίνηση και ενθουσιασμό τους ελευθερωτές,έναν ενθουσιασμό που δεν υπελήφθη αυτού των Ελλήνων!

3. Οι Τουρκόγυφτοι που αποτελουν το 13-14% της μειονότητας και εγγίζουν τα 15.000 άτομα είναι αθίγγανοι,μουσουλμάνοι το θρήσκευμα.
Η μειονότητα εχει οριστεί ως Ελληνικη Μουσουλμανική σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης.
Έχει καθαρά θρησκευτικό προσδιορισμό που δεν σχετίζεται με την Τουρκία. Ο αρθρογράφος αναφέρεται και σε αριθμούς πληθυσμών όμως δεν αναφέρεται σε πηγές των στατιστικών,πότε έγιναν,πως προσδιορίζουν τους «Τούρκους» αφού μιλάμε για Έλληνες Μουσουλμάνους που δεν σχετίζονται φυλετικά με τους Τούρκους ! Όμως υπάρχουν σημαντικές ιστορικές λεπτομέρειες που ο αρθρογράφος αποσιωπά! Οι Τούρκοι επιθυμώντας πάντα να επιδείξουν την δήθεν ποσοτική υπεροχή τους στην Θράκη, το επεδίωξαν είτε μέσω του μετοικισμού εκ Βουλγαρίας, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης συμπαγούς προσφυγικού πληθυσμού,τον οποίο εγκατέστησαν σε κάθε χριστιανικό χωριό της Θράκης εξαναγκάζοντας τους χριστιανούς χωρικούς να μοιρασθούν με τους νέους «εποίκους» τους αγρούς τους, είτε μέσω της εξογκώσεως του μουσουλμανικού στοιχείου στις επίσημές τους στατιστικές και ταυτοχρόνως της συστηματικής ελαττώσεως του ελληνικού-και βουλγαρικού- στοιχείου, ειδικά όμως του ελληνικού που ήταν πολυπληθέστερο!

Ένα απλό παράδειγμα τουρκικής προπαγάνδας: Η επίσημη ελληνική στατιστική του νομού Αδριανουπόλεως το 1906 παρείχε 76.502 Έλληνες, 53.187 Τούρκους, 28.665 Βούλγαρους, 50 Αρμένιους και 1.100 Εβραίους. Η επίσημη τουρκική απογραφή του 1906 παρείχε 70.169 Έλληνες, 78.569 Τούρκους, 29.285 Βούλγαρους, 165 Αρμένιους και 1.790 Εβραίους. Η ελάττωση του αριθμού των Βουλγάρων δικαιολογείται εκ της κατά το 1903 ψευδοεπανάστασης του Ίλιντεν,αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η εκδίωξη μεν των Βουλγάρων εκ των χωριών βορείως των Σαράντα Εκκλησιών αλλά η αύξηση του τουρκικού στοιχείου από την ταυτόχρονη εγκατάσταση Τούρκων προσφύγων. Γι’αυτό βλέπουμε «αύξηση» των Τούρκων από 53.000 σε 70.000!!
Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι διωγμοί του Ελληνικού στοιχείου από την Ανατολική Ρωμυλία από τους Βούλγαρους είχε ως συνέπεια αλλοιώσεις των στατιστικών εις βάρος βεβαίως του γηγενούς ελληνικού στοιχείου ήδη από το 1885! Ο άρθρογράφος ισχυρίζεται ότι «Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος...
Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν; Οι αριθμοί είναι ψευδέστατοι!!

Προτού απαντήσουμε, θα θέλαμε να κάνουμε κι εμείς το ερώτημα τι έγιναν τα εκατομμύρια Ελλήνων της Μ.Ασίας, του Πόντου και της Α.Θράκης μέχρι το 1922! Πόσους διωγμούς, λεηλασίες και γενοκτονίες υπέστησε η φυλή μας από το τουρκικό σπαθί και πόσες άραγε υπέστησαν οι Τούρκοι από εμάς;
Να επισημάνουμε ότι στις τουρκικές στατιστικές οι τουρκόφωνοι χριστιανοί της Δ.Θράκης που μετοίκησαν από την Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση της, ενώ είναι Έλληνες στην καταγωγή,για τους Τούρκους θεωρούνται «Τούρκοι» όπως και οι αλβανόφωνοι ορθόδοξοι-Αρβανίτες θεωρούνται «Αλβανοί». Η στρατιωτική θητεία των Νεοτούρκων διαρκούσε 5-7 χρόνια,με αποτέλεσμα μέχρι το 1908 να μην υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής αύξησης του τουρκικού πληθυσμού λόγω μείωσης γεννήσεων ενώ αντιθέτως υπήρχε ταυτόχρονα αύξηση του ελληνικού στοιχείου.
Με το απεχθές φαινόμενο της στρατολογίας Ελλήνων από τους Νεότουρκους από το 1908 απεκρύβετο όχι μόνο ο πραγματικός ελληνικός πληθυσμός –των ανδρών- αλλά επιπλέον υπήρξε προσπάθεια μείωσης των γεννήσεων των ελληνικών οικογενειών.
Ήδη από το 1913 υπήρχαν 100.000 πρόσφυγες από την Θράκη και Μακεδονία στην ελεύθερη Ελλάδα λόγω της εγκληματικής πολιτικής των Βουλγάρων. Από το 1914 πλέον υπήρχαν όχι απλώς εκτοπίσεις ελληνικού πληθυσμού αλλά και εισροή βουλγαρικού!

Με την συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών της 30/1/1923 επεβλήθη η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών των μουσουλμάνων της Ελλάδας και των Ελλήνων της Τουρκίας.

Βάσει του άρθρου 2 της εν λόγω Συνθήκης εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή:
-οι Έλληνες οι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη,
-και οι κάτοικοι των νήσων Ίμβρου και Τενέδου,περίπου 250.000.

Ως αντιστάθμισμα αυτής της εξαίρεσης εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής και οι μουσουλμάνοι της Δ.Θράκης,περίπου 85.000 τότε. Οι όροι αυτοί καταρχήν συνέφεραν και τις δύο πλευρές. Αν δεν εξαιρείτο η ελληνική μειονότητα της Πόλης που αποτελείται κυρίως από εμπόρους, βιομήχανους και επαγγελματίες η τουρκική οικονομία θα κινδύνευε με κατάρρευση. Αφ’ετέρου η Ελλάδα θα είχε μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Ο αριθμός των προσφύγων θα αυξανόταν κατά 20% και θα χάνονταν μεγάλες ελληνικές περιουσίες στην Πόλη. Έτσι και οι δύο πλευρές ωφελήθηκαν!

Αν η Τουρκία τηρούσε τις υποχρεώσεις της δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Όμως βάσει οργανωμένου σχεδίου άρχισε η δίωξη του Ελληνισμού στην Τουρκία,με κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης!

Ο ρόλος της «εγγυήτριας δύναμης» από πλευράς Τουρκίας δεν προκύπτει από πουθενά,όσον αφορά την μουσουλμανική μειονότητα.Η Τουρκία είναι αποκλειστικώς υπεύθυνη (υποτίθεται) για την Ελληνική μειονότητα-και γενικώς για όλες τις μειονότητες- επί τουρκικού εδάφους.
(Αρθρα 14, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44)!

Εν τούτοις, το υπόβαθρο στο οποίο στηρίχτηκε αυτή η αμοιβαία ανταλλαγή είναι τελείως διαφορετική για πολλούς λόγους:

Πρώτον, διότι η Σύμβαση περί «ανταλλαγής πληθυσμών» υπήρξε πλημμελέστατη στην διατύπωση από ελληνικής πλευράς για την κατοχύρωση των δικαίων των Ελληνικών πληθυσμών και ιδίως των Κων/πολιτών, για τους οποίους η Σύμβαση αυτή συνετάχθη ετεροβαρής, εξ αγνοίας των εντεταλμένων.
Το ετεροβαρές της Συμβάσεως εκπροστάτευε και προήγε τα τουρκικά συμφέροντα και τις τουρκικές βλέψεις. Έτσι οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας αγνοώντας τον Δημοτικό Νόμο του 1912,που εκδόθηκε από το νεοτουρκικό κίνημα « Ένωση και Πρόοδος», συνετέλεσαν, δια της αποδοχής ασύμφορης διατυπώσεως, σε περιορισμό στο ελάχιστο των μη ανταλλακτέων Κων/πολιτών.

Δεύτερον, διότι υπήρξε σφάλμα εκ μέρους μας με την έκδοση μη Τούρκων Μουσουλμάνων ή μουσουλμοφανών,αν και αυτοί διαμαρτύρονταν «ότι δεν ήσαν Τούρκοι και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Τρίτον, εξαιτίας του γεγονότος οτι η ανταλλαγή του ελληνικού πληθυσμού ήταν μία τελική πράξη των αποτελεσμάτων των βιαίων διωγμών, λεηλασιών, δολοφονιών, βιασμών, αρπαγής περιουσιών και μιάς καλά οργανωμένης προπαγάνδας εναντίον του ελληνικού στοιχείου –και όχι μόνο- που εφαρμοζόταν από τους Νεότουρκους πριν την έναρξη του Α’Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Εξυπακούεται ότι οι Τούρκοι δεν είχαν σεβαστεί ούτε την Συνθήκη των Σεβρών, ενώ οι βιαιοπραγίες τους είχαν ξεκινήσει πολύ πριν πραγματοποιηθεί η Μικρασιατική Εκστρατεία, δηλαδή πριν έρθει καν ελληνικός στρατός στα πανάρχαια αυτά ελληνικά εδάφη. Σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους στην Ελλάδα,που ουδέποτε βίωσαν τέτοιες φρικτές εμπείριες. Όπως και το μουσουλμανικό στοιχείο στην Μ.Ασία.

Ο αρθρογράφος δεν κατονομάζει την τουρκική «ανθρωπιά» που ανάγκασε τους Έλληνες να φύγουν από την Τουρκία μετά την υπογράφη της Συνθήκης της Λωζάννης και να παραμείνουν μόνο 2.500!
Τους αναφέρουμε εμείς:

Περίοδος 1923-1940
-Στις 2/10/1923 η τουρκική κυβέρνηση περιόρισε τα αστικά δικαιώματα των Ελλήνων αποκλείοντας τους από την πολιτική ζωή και τις δημόσιες υπηρεσίες και εξαναγκάζοντας ξένες εταιρείες να αντικαταστήσουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων με Τούρκους (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Τον Οκτώβριο του 1923 συνελήφθησαν και απελάθησαν 64 Έλληνες πρόκριτοι της Τενέδου
(Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Οι κλάσεις 1923-25 της Ίμβρου μεταφέρθηκαν στην Μ.Ασία
(Παράβαση άρθρου 14 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Το 1926 με τον Αστικό Κώδικα επιβλήθηκε υποχρεωτικά ο πολιτικός γάμος στην ελληνική μειονότητα
(Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Με τον νόμο 2007/1932 απαγορεύτηκε η εξάσκηση 32 επαγγελμάτων στους Έλληνες
(Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Με τον νόμο 1934 υποχρεώθηκαν οι ομογενείς να τουρκοποιήσουν τα επώνυμα τους
(Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Με τον νόμο 2782/1936 απαγορεύθηκε στα μειονοτικά ιδρύματα να αποκτούν πρόσθετα ακίνητα με αγορές ή διαθήκες (Παράβαση άρθρου 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Από το σχολικό έτος 1936-37 υποχρεωτικά όλα τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία διδάσκονταν στα τουρκικά
(Παράβαση άρθρου 41 Συνθήκης της Λωζάννης)
Κατά την διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου
-Τον Μάϊο του 1942 η Τουρκία επιστράτευσε 20 κλάσεις μή μουσουλμάνων με σκοπό την εξόντωση τους με την μέθοδο των ταγμάτων εργασίας. Η πτώση του Στάλινγκραντ και η γερμανική υποχώρηση τους έσωσε γιατί η Τουρκία αντελήφθη ότι άλλαξε η φορά του πολέμου και τους απέλυσε
(Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Επιβλήθηκε ειδική εξοντωτική φορολογία (Varlik Vergesi) με τον νόμο 11/11/1942 στους μή μουσουλμάνους,χωρίς να υπάρχει δικαίωμα εφέσεως (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)

Περίοδος 1949-1963
-Με τον νόμο 5404/1949 η διαχείριση των μειονοτικών ιδρυμάτων υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και έτσι έχασαν την αυτοτέλειά τους. (Παράβαση άρθρου 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Ομάδα Τούρκων χωρίς αφορμή στις 28/8/1955 κατέστρεψε τους Ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής,μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που αδρανούσε (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Την νύκτα 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ο τουρκικός όχλος με την ανοχή και καθοδήγηση των Αρχών προέβη σε πρωτοφανείς ωμότητες και εγκληματικές πράξεις κατά της ελληνικής μειονότητας με συνέπεια την δολοφονία 15 Ελλήνων,τον βασανισμό αλλων εκατοντάδων ,την πυρπόληση 29 εκκλησιών και την λεηλασία άλλων 46,την λεηλασία 3.000 ελληνικών οικιών και 4.368 καταστημάτων,την βεβήλωση νεκροταφείων και οστεοφυλακίων,την καταστροφή τάφων πατριαρχών
(Παραβίαση στοιχειώδους ανθρωπισμού και παράβαση άρθρων 38 και 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Την διάλυση τον Απρίλιο του 1958 της Ελληνικής Ένωσεως,κατάσχεση των περουσιακών της στοιχείων και κατάληψη της έδρας της (Παράβαση άρθρων 38 και 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
-Την αναίτια απέλαση 67 προκρίτων της ελληνικής μειονότητας απο το 1957 μέχρι το 1959
(Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)

Κατά το έτος 1964
Με τον νόμο 8459/18.2.1964 τίθεται:
-απαγόρευση στους ομογενείς μαθητές να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα ακόμα και στα διαλείμματα
(Παράβαση άρθρων 38,39,41 Συνθήκης της Λωζάννης)
-απαγόρευση πρωινής προσευχής στα ελληνικά σχολεία (Παράβαση άρθρων 40,43)
-από τον Μάρτιο του 1964 οι τουρκικές αρχές άρχισαν μαζικές απελάσεις Ελλήνων της Πόλης
(περίπου 30.000).
Η αστυνομία κατέσχεσε τα υπαρχοντά τους και τους απέλασε αυθημερόν (Παράβαση άρθρου 39)
-με τον νόμο 5681/10.4.1964 τίθεται απαγόρευση λειτουργίας του Πατριαρχικού Τυπογραφείου που λειτουργούσε από το 1627 (Παράβαση άρθρου 40)
-Τον Μάϊο του 1964 τίθεται απαλλοτροίωση 8.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εδαφών στην πεδιάδα Σχοινουδίου της Ίμβρου για να γίνουν ανοικτές αγροτικές φυλακές με αποζημίωση 1 τουρκικής λίρας ανά m2 (Παράβαση άρθρου 14) και αυτά δεν καταβλήθησαν.
-Τον Ιούνιο του 1964 παύθηκαν 3 διευθυντές λυκείων και 41 διδάσκαλοι (Παράβαση άρθρου 41)
-Τον Σεπτέμβριο του 1964 απαγορεύθηκε η διακίνηση ελληνικών βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών στα σχολεία της μειονότητας (Παράβαση άρθρου 38)
-απαγόρευση λειτουργίας θεολογικών σχολών (Παράβαση άρθρων 38,41)
-Με τον νόμο 6980/15.10.1964 τίθεται απαγόρευση του διορισμού στα ελληνικά σχολεία ομογενών αποφοίτων ελληνικών παιδαγωγικών ακαδημιών και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης
(Παράβαση άρθρου 41)
-υποχρέωση των μαθητών της μειονότητας να λένε το πρωί «Είμαι Τούρκος και ευτυχής που γεννήθηκα Τούρκος», (Παράβαση άρθρων 38,43)
-Δήμευση των ελληνικών μειονοτικών σχολείων στην Ίμβρο.Το ημιγυμνάσιο μετατράπηκε σε οικοτροφείο για σπουδαστές από την Τουρκία (Παράβαση άρθρων 14,40,41)
-Με την απόφαση 6/3801 της 2/11/1964 του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύθηκαν στους ομογενείς οι δικαιοπραξίες και η αγορά ακινήτων (Παράβαση άρθρων 38, 39)

Μετά το έτος 1965
-Το 1966 άρχισαν νέες απαλλοτροιώσεις στην Ίμβρο για την δημιουργία κρατικού αγροκτήματος.Μέχρι το 1968 είχαν απαλλοτροιωθεί 27.354 στρέμματα αντί ευτελούς τιμήματος (Παράβαση άρθρων 14, 38, 39)
-Ενεργοποιήθηκε εποικισμός της Ίμβρου από 3.000 Τούρκους,ανεγέρθηκαν οικισμοί και παραχωρήθηκε καλλιεργήσιμη γη στους εποίκους.

Συνέπεια αυτών των παραβάσεων των συνθηκών ,των βανδαλισμών ,των βιαιοτήτων,των απελάσεων και του όλου κλίματος τρομοκρατίας ήταν ότι η ελληνική μειονότητα μέσα σε 65 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ανταλλαγής περιορίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας σε 2.500 άτομα. Δηλαδή το 1% του αριθμού που είχε όταν υπεγράφη η συνθήκη.
Τουναντίον η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 20%.Αυτό το γεγονός αποτελεί κατάφωρο παραβίαση της Συνθήκης Ανταλλάγης πληθυσμών και της Συνθήκης της Λωζάννης που προέβλεπαν αμοιβαιότητα.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης δεν έχει νομικό έρεισμα για την περαιτέρω παραμονή της στην Ελλάδα εφόσον η προϋπόθεση δια την εξαίρεση της από την ανταλλαγή των πληθυσμών, ήταν η παραμονή της ελληνικής στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, η οποία εκδιώχθηκε βιαίως.

Η αμοιβαιότητα επιβάλλει την ύπαρξη στην Ελλάδα μουσουλμανικής μειονότητας μικρότερης των 1.000 ατόμων! Κάθε υπέρβαση του αριθμού αυτού οφείλεται στην ανεκτικότητα των ελληνικών αρχών, οι οποίες έπρεπε να απευλάνουν από την μειονότητα αριθμό ανάλογο εκείνου που εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Οι Ελληνικές αρχές χάριν της αμοιβαιότητας που προβλέπει η συνθήκη,θα έπρεπε να απευλάνουν 5 άτομα από την μειονότητα έναντι 2 απευλανομένων από την Τουρκία!

Η Ελλάδα όμως δεν εφήρμοσε, όπως δικαιούταν, αυτά τα μέτρα!

Όσον αφορά την προπαγάνδα περί «ΤΔΒΚ» επισημαίνουμε ότι ήδη από το 1964 ο Άτσεσον είχε επιχειρήσει να διχοτομήσει το νησί. Η διπλή προσάρτηση της Κύπρου θα σήμαινε την εγκατάσταση αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων για την εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων στην περιοχή. Το σχέδιο απορρίφθηκε. Αλλά ο Άτσεσον επέμεινε. Σε μία ομιλία του στο Κολέγιο Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας στις 27/10/1966 δήλωσε, ότι μπορούσε να επιβληθεί μία λύση στην Κύπρο με τη χρήση ανώτερων όπλων. Ο Άτσεσον επανέλαβε πολλές φορές ότι «δεν μπορεί να υπάρξει απομόνωση σ’ ένα κόσμο με ασταμάτητες μεταβολές δυνάμεων, μεταμορφώσεις περιβάλλοντος και διεθνείς εντάσεις».

Προς το τέλος του 1973, σ’ ένα σεμινάριο με αρκετά μεγάλη συμμετοχή στη Ρώμη, ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης Σάιρους Βανς προειδοποίησε ότι αν παρουσιαζόταν μία καινούρια κρίση στην Κύπρο, η χώρα του δεν θα προσπαθούσε να σταματήσει τους Τούρκους.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Αβέρωφ, ο Μπίτσιος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.
Ο Δρ.Τζ.Σ. Κάμπελ, εμπειρογνώμων επί ευρωπαϊκών και μεσανατολικών υποθέσεων παρατήρησε ότι «η Αμερικανική διπλωματία ήταν η άσκηση ματαιοδοξίας ή καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη άσκηση απάτης»!
Ο Χέφνερ, πρώην αξιωματούχος της CIA, αποκάλυψε λίγο μετά το πραξικόπημα,ότι η CIA ξόδεψε 20 εκατ. δολλάρια στη Κύπρο το 1973 και 40 εκατ. το 1974.Μία έκθεση της αμερικανικής αποστολής μελέτης στις 22/2 /1974 καταδίκασε σαφώς την πολιτική των ΗΠΑ στην Ελλάδα σαν «λανθασμένη, κακομελετημένη, μυωπική και απελπιστικά επηρεασμένη απο στρατιωτικούς παράγοντες».

Μία παρόμοια έκθεση συμπέρανε το Σεπτέμβριο του 1974 ότι «φαίνεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κύπρο ήταν μία σειρά από βιαστικούς αυτοσχεδιασμούς, που απέτυχαν οικτρά.»

Ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντυ επέκρινε συνεχώς τις «παραλείψεις» της αμερικανικής διπλωματίας σχετικά με την Κύπρο και τόνιζε ότι «η τουρκική εισβολή κατέστρεψε το νησί.»
Όλα ήσαν προμελετημένα!Και η χούντα πρόδωσε την Κύπρο αντί να την υπερασπιστεί!!

Οι συγκρούσεις στην Κύπρο σχετίζονται με τις φιλομακαριακές και τις αντιμακαριακές ομάδες και σε καμία περίπτωση με τους Τ/κυπρίους. Οι εντάσεις μεταξύ Ε/κυπρίων και Τ/κυπρίων είχαν μειωθεί ήδη από το 1968.

Από που προκύπτει ,σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ ότι Ε/κύπριοι δεν σέβονται τα δικαιώματα των Τ/κυπρίων; Και από που προκύπτει ότι οι Τ/κύπριοι εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΟΗΕ για να έχουν το δικαίωμα να απαιτούν το ο,τιδήποτε;

Δεν υπάρχει στρατιωτική κατοχή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου;

Δεν έχει καταληφθεί το 40 % του κυπριακού εδάφους από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις;
Δεν έχουν καταληφθεί περιουσίες Ε/κυπρίων;

Δεν υπήρξαν αγνοούμενοι που έδωσαν την ζωή τους για να διατηρηθεί ο Ελληνισμός στο κομμάτι της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου;

Και οι δήθεν παράνομοι «έποικοι» από πότε θεωρούνται «Τουρκοκύπριοι»;

3ος ισχυρισμός
Αυτή είναι η ανθρωπιά της Αγριας Δύσης. Η Άγρια Δύση συνεχίζει και θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά την Ανατολής. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παύσουμε να ζούμε με την ιδέα ότι εντασσόμενοι στην Ε.Ε. οδηγούμεθα στον Παράδεισο. Η κατάρρευση του τουρκικού έθνους θα αρχίσει με την ένταξή του στην Ε.Ε.
Στόχος της Άγριας Δύσης είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Χριστιανών και Ευαγγελιστών. Ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε καζάνι που βράζει.
Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή. Η Άγρια Δύση δεν θα καταλάβει και τίποτα αν της εξηγήσεις το δράμα της Δυτικής Θράκης. Και αν ακόμη το καταλάβει θα προσποιηθεί το αντίθετο επειδή έχουν μεγάλα σχέδια.

Απάντηση
Επειδή η προκλητικότητα του αρθρογράφου είναι εμφανέστατη θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα του διαχρονικού τουρκικού επεκτατισμού (τουρκιστί: ανθρωπιά) που είχε την υποστήριξη του από την Δύση!

Τον Οκτώβριο του 1940 η Ελλάδα υπέστη επίθεση από την Ιταλία. Η Τουρκία παρά τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα λόγω Συνθηκών και παρά τις πιέσεις της Αγγλίας όχι μόνο δεν κινείται, αλλά προβάλλει αξιώσεις διεκδικώντας τα Δωδεκάννησα, το Βόρειο Ιράκ, την ΝΑ. Βουλγαρία και ζητά τον στρατιωτικό έλεγχο της Θεσσαλονίκης,ενόσω ο ελληνικός στρατός πολεμούσε στην Β.Ήπειρο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Α.Ήντεν έκρινε παράλογες τις τουρκικές αξιώσεις και θεώρησε απαράδεκτη την αξίωση για την Θεσσαλονίκη.

Στις 23/11/1940 έγινε συνάντηση του Γερμανού πρεσβευτή φον Πάπεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ινονού. Ο τελευταίος ζήτησε την σύναψη Συμφώνου μη επιθέσεως Γερμανίας-Τουρκίας και συγκατάθεση της Γερμανίας για αναδιάταξη της Βαλκανικής σε περίπτωση νίκης της Γερμανίας.

Τον Ιανουάριο του 1941 η Τουρκία υφίσταται πιέσεις από την Αγγλία για να μπει στον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Η Τουρκία ζητάει ανταλλάγματα την Συρία Κύπρο και τα Δωδεκάννησα. Η Αγγλία συμφωνεί για την Συρία μόνο, αλλά το αντάλλαγμα κρίνεται πολύ μικρό από την Τουρκία.

Στις 17/2/1941 υπογράφεται το βουλγαροτουρκικό Σύμφωνο μη επιθέσεως που άφησε ελευθερία κινήσεων στην Βουλγαρία ,η οποία με εξασφαλισμένα νώτα την 1/3/1941 προσχωρεί στο Τριμερές Σύμφωνο και δέχεται γερμανικά στρατεύματα τα οποία θα επιτεθούν μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα.

Στις 17/5/1941 η Γερμανία ζητάει να επιτρέψει η Τουρκία να σταλεί μέσω αυτής γερμανική στρατιωτική βοήθεια στον επαναστάτη του Ιράκ Ρασίντ Αλή Γκαϊλανί. Η Τουρκία ζητάει σαν αντάλλαγμα να σταλεί τουρκική φρουρά στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο διευκολύνοντας και το Γ’Ράιχ που δεν θα ήταν εκεί υποχρεωμένο να διαθέσει εκεί στρατιωτικές δυνάμεις. Ευτυχώς η αποτυχία της επαναστάσεως απέτρεψε την πραγματοποίηση των τουρκικών σχεδίων.

Στις 18/6/1941 υπεγράφη η Γερμανοτουρκική Συνθήκη μη επιθέσεως, η οποία εξασφαλίζει τα νώτα των Γερμανών, οι οποίοι με εξασφαλισμένα νώτα μετά από 4 ημέρες εισβάλλουν στην ΕΣΣΔ. Μετά τις γερμανικές στρατιωτικές επιτυχίες,τον Αύγουστο του 1941, ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Χ.Γκερεντέ ζήτησε από τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Βαϊσζάικερ να εξαγγελθεί η ίδρυση Τουρανικού κράτους υπό τουρκική αιγίδα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας. Ο Βαϊσζάικερ συμφωνεί καταρχήν.

Τον Σεπέμβριο του 1941 αποστέλλεται στο Βερολίνο ο Νουρρή Πασάς, αδελφός του Εμβέρ, σαν επίσημος απεσταλμένος να συμφωνήσει με τους Γερμανούς να τεθούν υπό τουρκική δικαιοδοσία τα τουρανικά εδάφη της Κριμαίας, της Υπερκαυκασίας, του Αζερμπαϊτζάν και η Ταταρική Δημοκρατία. Ο αρμόδιος Γερμανός υφυπουργός Βέρμαν συμφωνεί στην σκύλευση των σοβιετικών αυτών εδαφών από την Τουρκία.

Στις 13/8/1941,ο Βρετανός πρόξενος στην Δαμασκό ανέφερε στο υπουργείο Εξωτερικών (Foreign Office) ότι ο Τούρκος Πρόξενος Ουμάρ που μόλις γύρισε από την Άγκυρα βολιδοσκόπησε την Βρετανία θέλοντας να μάθει εάν η Αγγλία σε περίπτωση συμμαχικής νίκης ήταν διατεθειμένη να εγκρίνει και να εγγυηθεί την παραχώρηση σοβιετικων εδαφών στην Τουρκία με το αιτιολογικό ότι η Τουρκία θα προτιμούσε να επεκταθεί προς τις αραβικές περιοχές προς νότο, αλλά επειδή εκεί έχει συναντήσει εμπόδια και ταπεινώσεις προτιμά να στραφεί αλλού. Αυτή είναι η τουρκική «ανθρωπιά»!

Ο αρθρογράφος που προσπαθεί να συνδυάσει Κυπριακό-Θράκη-Μ.Ανατολή,-τελείως ανεπιτυχώς βέβαια-, αναφέρει ότι «ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε καζάνι που βράζει. Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή.»

Επί αιώνες οι Έλληνες και οι Τούρκοι του νησιού έζησαν μαζί σε μεικτά χωριά και μικτές πόλεις χωρίς καμία αιματοχυσία. Μαζί όργωναν τα χωράφια τους και μαζί μάζευαν τους καρπούς. Με την ανάμιξη Βρεταννών και Αμερικανών όπως και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δημιουργήθηκαν προστριβές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων με σκοπό τη διχοτόμηση της νήσου και την εν καιρώ απορρόφηση του από την Τουρκία.

Η πόλωση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, που ξεκινά πολύ πριν το 1964, αυξανόταν λόγω της βρεταννικής πολιτικής. Καθώς η ΕΟΚΑ χτυπούσε όλο και πιο σκληρά το βρεταννικό στρατιωτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Βρεταννών, όλο και περισσότερες δουλειές παίρνονταν από τους Έλληνες και δίνονταν στους Τούρκους. Σχηματίστηκαν χωριστές αστυνομικές δυνάμεις, επανδρωμένες κυρίως από Τούρκους, υπό τις διαταγές Βρεταννών αξιωματικών, που σκοπό είχαν να ελέγχουν τις ελληνικές ταραχές και να βοηθάνε τους Βρεταννούς να πολεμήσουν την ΕΟΚΑ.Συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων άρχισαν να λαμβάνουν χώρα από το 1956.

Επιπλέον δημιουργήθηκε και η τουρκική παράνομη οργάνωση Βολκάν (Ηφαίστειο)-με αρχηγό τον ίδιο τον Ραούφ Ντενκτάς- που κυκλοφορούσε ανθελληνικά φυλλάδια απειλώντας με αντίποινα -5 Έλληνες για κάθε Τούρκο που θα σκοτωνόταν.Επιπλέον στα τέλη του 1957 το μαχητικό σκέλος της Βολκάν- η ΤΜΤ (Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης)-που διαδέχτηκε τη Βολκάν ταυτοχρόνως- διεμήνυε συνεχώς ότι η ελευθερία θα έρθει στην Κύπρο μόνο μέσω διχοτόμησης και συνθημα της ήταν «Διχοτόμηση ή θάνατος».
Όμως πίσω από τις δολοφονίες Τουρκοκυπρίων κρυβόταν η ΤΜΤ!Την άνοιξη του 1958 δύο Τουρκοκύπριοι δημοκράτες που άνηκαν σε ελληνικό αριστερό συνδικάτο δολοφονήθηκαν απο την ΤΜΤ λόγω της συνεργασίας τους με τους Έλληνες παρά των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων!

Επιπλέον,από την ΤΜΤ,στις 24/4/1962 δολοφονούνται ο 38χρονος δικηγόρος Αχμέτ Γκουρκάν και ο 33χρονος Αϊχάν Χικμέτ, ηγέτες του Τουρκοκυπριακού Λαϊκού Κόμματος που υποστήριζαν τις στενότερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Η τρομοκρατία είχε ήδη ξεκινήσει εντατικά από το 1958!

Τον Απρίλιο του 1963 ο Ντενκτάς μπροστά σε μία ομάδα προσκόπων αναφέρει ότι «η σημαία μας οφείλει το χρώμα της στο αίμα 80.000 μαρτύρων» και ορκίστηκε μπροστά τους ότι η «η τουρκική κοινότητα δεν θα γίνει ποτέ μειονότητα,ούτε το νησί θα γίνει ποτέ ελληνικό»!
Αυτά περί τουρκικής «ανθρωπιάς»!!




1) Πηγή : «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις»
Χαραλ. Γ. Νικολάου
2) Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά »
Συγγραφέας: Γ.Μαγκριώτης
3) Πηγή: « Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή»
Συγγραφέας: Γ.Α.Λ
4) Πηγή: «Ιστορία της Κύπρου »
Συγγραφέας: Στ.Παντελής
5) Πηγή: «Η Θράκη και η δύναμις του εν αυτή ελληνικού στοιχείου»
Συγγραφέας: Στ.Ψάλτης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειλικρινά, σε αυτό το σημείο που έχουν έλθει τα πράγματα, αισθάνομαι ότι δεν οφείλει κανένας Έλληνας και καμιά Ελληνίδα να απαντάει σε επιχειρήματα Τούρκων για οποιδήποτε ιστορικό ή γεωπολιτικό θέμα. Ας κάνουν διάλογο μαζί τους όσοι τους έχουν (αλλά για πόσο ακόμα;) ανάγκη και τους χρησιμοποιούν. Εμείς ειδικά, με την ιστορία που κουβαλάμε στους ώμους μας, εμείς, ο μόνος αρχαίος λαός που ακόμη μιλάει τη γλώσσα του και νιώθει μέσα σε κάθε κύτταρό του την αέναη ιστορική του εξέλιξη, δεν οφείλουμε να προσπαθούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα σε μια χώρα χωρίς ταυτότητα, που μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μόνο κατακρεουργώντας άλλους λαούς, ή οικειοποιούμενη τον πολιτισμό τους. Η απαξίωση είναι η μόνη στάση που τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]