Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέχουν να σβήσουν τις ευρω-φωτιές


Την ώρα που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα φαίνεται να παραπαίει, κι ενώ Παρίσι και Βερολίνο επιχειρούν μία ακόμη απεγνωσμένη προσπάθεια διάσωσης του κοινού νομίσματος, με αιχμή τη διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα προβλέπει στενότερη

Έτσι, η εβδομάδα ξεκινάει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το ραντεβού Σαρκοζί-Μέρκελ τη Δευτέρα, ενώ το δίδυμο θα προσπαθήσει την Παρασκευή να πείσει τους εταίρους τους προκειμένου να ξαναγραφεί η συνθήκη του Μάαστριχτ.

Φυσικά ζητούμενο παραμένει ποιες χώρες θα δεχθούν να υπογράψουν την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που υπαγορεύει το νέο αυστηρό καθεστώς, που θέλει η Γερμανία επιχειρώντας ουσιαστικά να αναλάβει τον έλεγχο για τις δαπάνες και τους προϋπολογισμούς των χωρών της Ε.Ε.

Πρωταγωνίστρια του δράματος η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία εκτός από τα πυρά της αντιπολίτευσης, την επικριτική στάση μερίδας του Τύπου αλλά και τις βολές των αρχηγών αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, αντιμετωπίζει πλέον και πόλεμο εκ των έσω με αρκετούς συμβούλους της να υποστηρίζουν πλέον ανοικτά ότι ακολουθεί λανθασμένη πολιτική.

Το περιοδικό Focus τονίζει ότι η Γερμανία και η Γαλλία σε κάθε περίπτωση θα υπογράψουν διακρατικές συμφωνίες με τους "πρόθυμους" της Ευρώπης που δεν είναι άλλες από τις Αυστρία, Ολλανδία και Φινλανδία.

Παράλληλα ασκεί αυστηρή κριτική στο γαλλογερμανικό διευθυντήριο, ενώ δεν αποκλείεται η διάλυση της ευρωζώνης.

Ενδεικτική της εκρηκτικής ατμόσφαιρας είναι η πρώτη επίσημη έντονη αντίδραση που ήρθε την Παρασκευή από τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος απείλησε να εμποδίσει τις αλλαγές που προωθούν Παρίσι και Βερολίνο στις συνθήκες της Ε.Ε.

Φουλάρει η κυβέρνηση για τις αλλαγές

Στο εσωτερικό μέτωπο, η κυβέρνηση Παπαδήμου που ήδη αντιμετωπίζει τις παιδικές ασθένειες της φαγωμάρας μεταξύ των υπουργών των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, καλείται- ενόψει και της έλευσης των τροϊκανών- να υπερκεράσει τυχόν εμπόδια και να πατήσει γκάζι για να πετύχει πριν φύγει το 2011 τις αλλαγές που απαιτούνται για τα κλειστά επαγγέλματα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την μαύρη τρύπα των εσόδων.

Σε εκκρεμότητα για το 2012 θα παραμείνει -όπως όλα δείχνουν- το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, καθώς οι τραπεζίτες έχουν μπει σε ένα σκληρό παζάρι βάζοντας στο τραπέζι υψηλά επιτόκια και πολύ σκληρές εγγυήσεις.

Σε συνεργασία μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε. για τη φορολόγηση και τις δαπάνες, η Ελλάδα καλείται να κάνει το δικό της αγώνα ταχύτητας προκειμένου να καλύψει το έδαφος των αποφάσεων και των μεταρρυθμίσεων που δεν έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό και απαιτούνται προκειμένου η χώρα να έχει κάποιες έστω και αμυδρές ελπίδες ανάκαμψης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]