Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πείνα απειλεί ο ΣΕΒ αν δεν στηριχθεί ο Παπαδήμος

  • ΣΕΒ: Είναι χρέος των κομμάτων να συνεργαστούν, για να μην πεινάσει η Ελλάδα
Και τα σενάρια της τρομολαγνείας ανασύρονται από το συρτάρι των καλοθελητών που αποτελούν τα βασικά εγχώρια στηρίγματα της κυβέρνησης του τραπεζικού (υπαλλήλου) Λουκά Παπαδήμου.

Είναι χρέος των κομμάτων που συγκατοικούν να συνεργαστούν ειλικρινά για να ξορκίσουν τον εφιάλτη της δραχμής και της εθνικής υποτίμησης, δήλωσε χθες (22/12/2011) ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος. Ο κ. Δασκαλόπουλος προειδοποίησε ότι σήμερα παίζεται αν θα παραμείνουμε ή όχι στην Ευρώπη και τόνισε: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογολογία. Αν η κυβέρνηση δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει".

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου, επειδή αυτή παρέχει στους βιομήχανους σειρά απώλειας δικαιωμάτων από τους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα αφήνει τα μονοπώλια να δρουν ανεξέλεγκτα και φυσικά να αποκομίζουν τεράστια κέρδη ελλείψη πολιτικής βούλησης για προστασία των καταναλωτών πολιτών.

Όμως, ο κύριος Δασκαλόπουλος, που τόσο κόπτεται υπέρ της διατήρησης μίας μη εκλεγμένης κυβέρνησης, μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθεί για τις ευθύνες του κλάδου που εκπροσωπεί στην σημερινή δυσχερέστατη οικονομική θέση της Ελλάδας;

Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί (ή να αναρωτηθεί) ο κ. Δασκαλόπουλος, γιατί δεν είναι ανταγωνιστική η Ελληνική Βιομηχανία; Μήπως πρέπει να αναρωτηθεί πού πήγαν τα τεράστια κεφάλαια που δίνονταν από 2 δεκαετίες (τουλάχιστον) για την τόνωση των βιομηχανικών υποδομών, για την αγορά νέων τεχνολογιών και την μείωση του κόστους παραγωγής; Αλήθεια, πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα κύριε Δασκαλόπουλε;

Και ρωτάμε, επειδή είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πήγαν υπέρ της αύξησης του ανταγωνισμού. Αντίθετα, κατέληξαν σε τσέπες επιτηδείων, που ποτέ δεν ελέγχθηκαν για την "απορρόφηση" αυτών των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ποιές οι ευθύνες του ΣΕΒ κύριε Δασκαλόπουλε; Μήπως σας είναι εύκολο να μας παρουσιάσετε μία πλήρη κατάσταση με βιομηχανίες και επιδοτήσεις που πήραν και τι έκαναν με αυτές τις επιδοτήσεις;

Είναι πολύ ωραίο να πετάγεται το μπαλάκι των ευθυνών αλλού, όμως είναι ειρωνεία (ή εγκληματική συγκάλυψη;) όταν αυτοί που έκαναν "τούβλα" σε Ελβετικές τράπεζες, να ζητούν να στηριχτεί μία κυβέρνηση που θα ισοπεδώσει την μεσαία και μικροαστική τάξη, ενώ θα αφήσει ανέγγιχτους εκείνους που δεν έχουν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο ο κύριος Δασκαλόπουλος να σωπαίνει παρά να προκαλεί με τις δηλώσεις του; Το θράσος πρέπει να έχει και όρια, ειδάλλως όταν θα υπάρξει αντίδραση ο κύριος Δασκαλόπουλος θα πρέπει να σκεφθεί πως θα έχει τεράστιες ευθύνες για όσα θα συμβούν. Εξάλλου, όποιος σπέρνει θύελλες, θερίζει τρόμο...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μπράβο Κωνσταντίνε. Είδαμε την "ανάπτυξη" που προσέφεραν στη χώρα οι "εντιμότατοι βιομήχανοι" τόσα χρόνια που μας κοίμιζαν με υποσχέσεις για να κάνουμε παραχωρήσεις στα δικαιώματά μας.
    Στην ουσία αυτοί πρέπει να στολίσουν τις κρεμάλες πριν τους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζει κανείς εκεί στα ψηλά σαλόνια τον Κωνσταντίνο; Γιατί μιλάει με τη φωνή όλων μας. Και αυτή είναι η ίδια η φωνή των παλιών και νέων φτωχών που θα τους κατεβάσει εκεί που δεν φαντάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο φοβερο ειναι οτι , το τιποτα Δασκαλοπουλος δεν ηταν ΠΟΤΕ βιομηχανος.
    Εκτος αν και η λεξη βιομηχανια εχει χαση την εννοια της , και ο καθε ενας , της αρπακτης , μπορει να παριστανη και τον προεδρο ! των δηδεν Ελληνων βιομηχανων.
    Ας μας πει πρωτα το αντικειμενο της παραγωγης του δηδεν εργοστασιου του ... και πολλοι θα καταλαβουν.
    Εγδερνε τους αληθινους βιομηχανους της χωρας , τους κτηνοτροφους .Εβαζε το γαλα σε παγουρια... και να πως βαπτιζεσαι βιομηχανος εν Ελλαδι , της κοινοβουλευτικης βασιλειας και της πουστιας .

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ελληνες μην ακουτε τι σας λενε.
    Μια κουτσουλια ειναι ΟΛΟΙ τους με γραβατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]