Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγχωροχάρτια στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει ο Πάπας!

  • Οι επιλογές του ΓΑΠ θα βαραίνουν για πάντα το ΠΑΣΟΚ

Μετά το «βαθύ», το «χοντρό», το «ρηχό», το μαζικό, το «προεδρικό», το εκσυγχρονιστικό, το παλιό, το νέο, το ντεμί, το αριστερογενές, το κεντρώο, το χρηματιστηριακό, το «πράσινο», το με «μαύρους κόκκους, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και αντιμνημονιακό !!!

Ήδη ποντάρει στην «κοντή» νεοελληνική μνήμη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

Σταχυολογούμε μερικές από τις πρόσφατες και πλέον εξωφρενικές δηλώσεις για το Μνημόνιο και την πολιτική που οι ίδιοι ακολούθησαν και εφάρμοσαν των δελφίνων του ΓΑΠ

Ευ. Βενιζέλος : Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν. Το θέμα είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε το συνολικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Έπρεπε να αποφύγουμε το Μνημόνιο. Να δανειστούμε γρήγορα, να εξασφαλίσουμε το δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από τη στιγμή που μπήκαμε όμως, δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά, αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση όλων των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει.

Ανδρέας Λοβέρδος: Όταν είπα ότι η χώρα δεν έχει λεφτά, με θεωρούσανε αντισυμβατικό πολιτικό γιατί έπρεπε να λέω ότι η χώρα έχει χρήματα, δηλαδή να λέω ψέματα. Και παλαιότεροι υπουργοί, ειδικώς Οικονομικών, με χαμόγελα με αντιμετώπιζαν σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις.

Σε άλλη ανάρτηση εξάλλου δημοσιεύουμε κείμενο ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ (ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν) τα οποία ανακάλυψαν ύστερα από τόσον καιρό και αφού κοντεύουμε όλοι να αποδημήσουμε εις Κύριον, το Μνημόνιο, την “παράγκα” και τους “νταβατζήδες”!!!

Όμως εμείς, εδώ τουλάχιστον, δεν ζούμε ακόμα σε χώρα λωτοφάγων. Το Μνημόνιο δεν στηρίχθηκε μόνο από τον ΓΑΠ, τον Παπακωνσταντίνου, το ΛΑΟΣ και την κ. Μπακογιάννη . Στηρίχθηκε και από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» στα ΜΜΕ και την κοινωνία. Στηρίχθηκε και από τα απλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων στα καφενεία, στις φάμπρικες, στα λεωφορεία. Όλοι τους υπερθεμάτιζαν για την αναγκαιότητα του ΔΝΤ και έριχναν το ανάθεμα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι τους έβριζαν όσους είχαν αντίθετη άποψη.

Ας ανατρέξουν οι αποτυχημένοι γκαιμπελίσκοι στα πρωτοσέλιδα, τις τηλεοπτικές εκπομπές, στα άρθρα και τις συζητήσεις στα φόρουμ του διαδικτύου της εποχής του Μνημονίου Ι και του Μεσοπρόθεσμου. Ή ακόμη καλύτερα ας ανατρέξουν στις δηλώσεις των Υπουργών τους, που μιλούν ανοικτά για τις καταστροφικές επιλογές της διετίας ΓΑΠ.

Ό,τι και να πουν, ό,τι και να κάνουν η επιλογή του ΔΝΤ θα βαραίνει για πάντα τον κομματικό τους χώρο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα που το στήριξαν. Σε κάθε επίπεδο.

Ο Νενέκος δεν ξέπλυνε ποτέ τη ντροπή του προσκυνήματος στον Ιμπραήμ, κι ας ήταν από τους πρώτους που πήρε τα άρματα κατά των Τούρκων.

Ο Τσολάκογλου, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν έζησε πολύ για να πάρει σύνταξη αντιστασιακού από το ΠΑΣΟΚ…

Μικρός Οδυσσέας



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]