Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ: Συνθήκες "Μεγάλης Ύφεσης"


«Δυσοίωνες» χαρακτήρισε τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα ή περιοχή δεν είναι αλώβητη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όλες οι χώρες και οι περιοχές θα πρέπει να αναλάβουν δράση με στόχο την τόνωση της οικονομίας, επισήμανε η κ. Λαγκάρντ. Την αρχή πρέπει να κάνουν τα κράτη της ευρωζώνης και να συνεχίσουν το έργο τους αποφασιστικά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «καμία οικονομία στον κόσμο -ούτε οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ούτε οι αναδυόμενες οικονομίες, ούτε οι χώρες μεσαίου εισοδήματος, ούτε οι μεγάλες οικονομίες- δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, η οποία όπως βλέπουμε όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται».

Αν η διεθνής κοινότητα δεν εργαστεί συλλογικά, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα που είδε ο κόσμος στη δεκαετία του 1930” είπε ακόμα η κ. Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι δεν είναι ευχάριστη η προοπτική να επαναληφθούν όσα ακολούθησαν την περίοδο εκείνη.

Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε τέλος “φωτεινές εξαιρέσεις” ορισμένες οικονομίες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, οι οποίες – με τη βοήθεια του ΔΝΤ – αντιμετώπισαν σημαντικές κρίσεις τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, βελτιώνοντας το τραπεζικό τους σύστημα και την οικονομική διακυβέρνηση. “Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των κρίσεων, τις βοήθησαν να ανακάμψουν” ανέφερε.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]