Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άχρηστοι


Είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει κανείς την οργή, τη στενοχώρια και την αγανάκτησή του, διαβάζοντας την πέμπτη αξιολόγηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ (βλ. σχετικά αρχεία). Πίσω από την ήπια γλώσσα των τεχνοκρατών, που καταγράφει με χειρουργική λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, διακρίνεις εύκολα και τη δική τους αγανάκτηση για τους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα μας.

Το ΔΝΤ μας λέει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το σύνολο της αναγκαίας προσαρμογής επιχειρείται να συντελεστεί μέσω των μειώσεων μισθών και των αυξήσεων φόρων. Πρόκειται για έναν δρόμο που και οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του Ταμείου θεωρούν αδιέξοδο και προβλέπουν ότι θα οδηγήσει την οικονομία μας σε μόνιμη καθίζηση. Καμία από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που με τόση λεπτομέρεια έχουν υποδείξει δεν έχει προχωρήσει. Πλήρης ακινησία καταγράφεται επίσης στο μέτωπο της πάταξης της φοροδιαφυγής και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ η Τρόικα διαπιστώνει επίσης απαράδεκτη έλλειψη συντονισμού και αδυναμία εφαρμογής όσων ψηφίζονται. Τα πάντα, λέει με τα δικά της λόγια η αξιολόγηση, κρέμονται από μία κλωστή και δεν αποκλείεται πια η οριστική υποβάθμιση της Ελλάδας στον (απο)αναπτυσσόμενο κόσμο. Μία ενδεχόμενη μείωση των εξαγωγών, του τελευταίου δυναμικού τομέα που μας έχει απομείνει, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Τη μείωση αυτή ήδη την καταγράψαμε τον προηγούμενο μήνα.

Την ώρα λοιπόν που όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στη χώρα, την ώρα που οι ελληνικές πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές στο εξωτερικό, οι ελληνικές εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από κάθε μορφής πίστωση, με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, την ώρα που βυθιζόμαστε αύτανδροι, ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 10%! Και όχι μόνο δεν μιλάει κανείς (είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά), αλλά δεκάδες βουλευτές ζητάνε την καταβολή αναδρομικών αυξήσεων! Και κυρίως, δεν θέλουν να τους πειράξουμε το μαγαζάκι τους και το πελατολόγιό τους, στο κράτος.

Όταν λοιπόν μας κυβερνούν τόσο μικροί, ενίοτε δόλιοι και άχρηστοι άνθρωποι, πως να μην απαξιωθεί η δημοκρατία; Πώς να μην επικρατήσουν συνθήκες Βαϊμάρης; Διότι αυτοί οι άνθρωποι, τις πράξεις και τις παραλείψεις των οποίων καταγράφει στην αξιολόγηση της η Τρόικα, τη δημοκρατία και τους θεσμούς αντιπροσωπεύουν.

Είναι βέβαιο πλέον ότι αυτό το «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» θα δοκιμαστεί μέχρις εσχάτων το 2012....

H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]