Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ρέπας, τα ψώνια, ο Bενιζέλος και το μοναστήρι του ΠΑΣΟΚ


  • Γράφει ο Gian
Η φράση του Ρέπα από την συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ 11/12/2011 (μόνο τα ψώνια θα έφτιαχναν νέο κόμμα) είναι αρκετή για να καταλάβουμε που μας οδηγεί η κομματική βλακεία.

Θα περίμενε κάποιος τουλάχιστον να είχαν αντιληφτεί στο ΠΑΣΟΚ, ότι τα κόμματα δεν φτιάχνονται για να υπηρετούν τον εαυτό τους, και ιδικά ένα κόμμα που νομίζει ότι είναι αριστερά, αλλά για να υπηρετούν ιδέες και σκοπούς, εξάλλου σε αυτό διαφέρουν από τα μοναστήρια. Στο ΠΑΣΟΚ όμως όπως όλα δείχνουν το ζητούμενο είναι το μοναστήρι, να σωθεί το μοναστήρι, για να διαιωνίσουν οι διάδοχοι τα ιερά και όσια της αγίας θεόσταλτου οικογένειας Παπανδρέου και του πασοκοισμού.

Ο Βενιζέλος, έχοντας υποστεί στο πετσί την δύναμη της θεόσταλτου οικογένειας όταν επιχείρησε να την αμφισβητήσει, τώρα φοβούμενος κάθεται στα αυγά ως καλός μοναχός και περιμένει από το ηγουμενοσυμβούλιο το στέμμα. Στέμμα που όμως δεν πρόκειται να έρθει, γιατί απλός εν το μεταξύ, ξέφτισε ως ηγέτης, εξάλλου αν πράγματι ήταν ηγέτης μακράς πνοής, και όχι ευκαιρίας ο Βενιζέλος, θα είχε φτιάξη το δικό του κόμμα από το 2007 και τώρα με πολλές πιθανότητες θα ήταν αυτός ο νέος πόλος συσπείρωσης του κεντροαριστερού μαγαζιού.

Αλλά και το καλοκαίρι του 2011, όταν βγήκαν στην επιφάνεια τα, μένω, φεύγω, και οι ανασφάλειες του Παπανδρέου, ο Βενιζέλος θα έπρεπε αν πράγματι είχε ιδέες και δύναμη ως ηγέτης να βγει μπροστά, και ως πραγματικός ηγέτης, να οδηγήσει αυτός τις εξελίξεις, αντί να τον σέρνουν οι εξελίξεις.

Η στάση του Λοβέρδου, να αμφισβητήσει δημόσια τον Παπανδρέου και το λεφτά υπάρχουν, τώρα το καθιστά πρώτο κληρονόμο του ΠΑΣΟΚ, ενός ΠΑΣΟΚ όμως το οποίο δεν θα μπορέσει ποτέ να βγάλει από πάνω του την ρετσινιά του λαϊκισμού. Συνεπώς και ο Λοβέρδος, λόγο της αδυναμίας του τώρα τα φερθεί ως πραγματικός ηγέτης, φτιάχνοντας το δικό του κόμμα, θα του ανατεθεί η αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ, μέχρι να πεθάνει από μόνο του.

Όσο για τον Χρησοχοϊδη, έχει δίκιο να φωνάζει, αφού γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ούτε αρχηγός άλλου κόμματος, γιατί δεν θέλει να τον νομίζει ο Ρέπας ότι είναι ψώνιο, αλλά και ούτε ποτέ θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αφού τόλμησε να αμφισβητήσει να το ιερό πρόσωπο του πράσινου Μοναστιριού.

Εν κατακλείδι, καταντήσαμε να θεωρούμε της εκλογές ως κατάρα, και όποιον φτιάχνει κόμμα ψώνιο.

Μας μένει η χούντα! Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ μας κληρονόμησε τόσα καλά, η χούντα θα μας βλάψει;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]