Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "καμπάνα" στους Ευέλπιδες που έγινε... "καμπανάκι"


Σε… κενό αέρος, όπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία», έπεσε η επιθυμία κάποιων, μεταξύ αυτών και της στρατιωτικής ηγεσίας που εγκατέστησε με «πραξικοπηματικό» τρόπο ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, να ανακαλύψουν χουντικά σταγονίδια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Ειδικότερα οι κατά την ατυχή ανακοίνωση του ΓΕΣ… πρωταίτιοι της ομάδας των πέντε (πλην του «επικεφαλής» 22χρονου), οι οποίοι υποτίθεται ότι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα του Πολυτεχνείου, τιμωρήθηκαν τελικά με τη «βαριά» ποινή των 20 ημερών φυλάκισης, δηλαδή με την ποινή με την οποία τιμωρείται ένας απλός φαντάρος στα Τάγματα Εκστρατείας αν π.χ. δεν χαιρετήσει τον διοικητή του.

Οσο για τον δήθεν «πραξικοπηματία» αρχηγό της Σχολής, παρά το γεγονός ότι και τα τρία πορίσματα δεν του καταλογίζουν κάτι συγκεκριμένο, θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο κατόπιν τεράστιας πίεσης των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, αντίστοιχα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει απόταξή του από τη ΣΣΕ, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα για να του επιδικαστεί μια τέτοια ποινή.

Τα αδικήματα που του καταλογίζονται και για τα οποία ήδη έχει τιμωρηθεί με 40 ημέρες φυλακής είναι ότι έδωσε μη προβλεπόμενη εντολή για να τραγουδηθεί ένα άσμα το οποίο παραπέμπει σε άλλες εποχές και γιατί χαρακτήρισε μπούρδα το Πολυτεχνείο. Ωστόσο, το τελευταίο δεν διατυπώθηκε για τη γιορτή, αλλά για το μηχάνημα, που με αυτόν τον τρόπο ζήτησε να κλείσει, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι άλλοι ευέλπιδες.

Εν τω μεταξύ εστάλη χθες στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου ο φάκελος με την υπόθεση για να εξακριβωθεί ότι δεν τελέστηκαν τα δήθεν «βαριά» αδικήματα με τα οποία κατηγορούνται, αλλά φυσικά με την ποινή των 20 ημερών λήγει η υπόθεση από μόνη της. Αυτό αναφέρει το πόρισμα των τριών Ενορκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από τη διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αλλά και τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στον Real FM, άδειασε στην κυριολεξία τον υφυπουργό του Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος προχθές μίλησε για «οικογενειακή ευθύνη» αφήνοντας αιχμές για τις προθέσεις του Εύελπι, τονίζοντας ότι «τη γραμμή στο υπουργείο τη δίνει ο υπουργός».

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]