Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόθεν έσχες σε όλους τους δικαστές, τώρα!


Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως το πολιτικό πρόβλημα, οι σχέσεις διαφθοράς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ νομοθετικής εξουσίας και επιχειρηματιών και το εν γένει σαφέστατα νοσηρό πολιτικό σκηνικό, έχουν δημιουργηθεί λόγω ανεπάρκειας της Δικαιοσύνης. Και δυστυχώς, το έλλειμμα δικαιοσύνης είναι κάτι που καταγγέλλεται ολοένα και συχνότερα από τους απλούς πολίτες.

Λόγω των ημερών και κυρίως λόγω των διαφόρων φημών που ακούγονται για το δικαστικό σώμα –τους υπηρέτες της Δικαιοσύνης, όπως αποκαλούνται οι δικαστικοί λειτουργοί-, μήπως θα ήταν πρέπον να γίνει μία ενδελεχής έρευνα στο πόθεν έσχες (με έμφαση στο πόθεν) όλων των λειτουργών της Δικαιοσύνης;

Μήπως θα ήταν σωστό να ανατεθεί μία έρευνα, η οποία θα παρακολουθείται άμεσα από κληρωτούς πολίτες (που φυσικά θα αποζημιωθούν από την Βουλή αλλά και από το ταμείο των Δικαστικών), αλλά και από ειδικούς στα οικονομικά ένορκους λογιστές και τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιεύονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση; Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα όσα διαδίδονται εις βάρος των δικαστικών. Φυσιολογικά, οι ίδιοι οι δικαστές θα έπρεπε να έχουν ήδη ζητήσει την σχετική έρευνα…

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν όλοι να μάθουν εάν όλα όσα λέγονται είναι αλήθειες ή σκαιότατα ψεύδη. Κι έτσι και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και δίχως κανείς να αμφιβάλει για την ακεραιότητά της, αλλά και οι πολίτες θα αισθανθούν ασφαλέστεροι εάν διαπιστώσουν πως η Δικαιοσύνη αν και τυφλή, παρ’ όλα αυτά λειτουργεί χωρίς προβλήματα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ολόκληρη Χούντα έπεσε στην Ελλάδα και ούτε ένας δικαστικός δεν έχασε τη θέση του.

    Οι ίδιοι άνθρωποι, που δίκαζαν με τους νόμους της Χούντας και για λογαριασμό της, ήταν οι δικαστές της "δημοκρατίας" της Μεταπολίτευσης.

    Είναι η μόνη μορφή εξουσίας στην Ελλάδα, της οποίας οι λειτουργοί συνεργάστηκαν με τύραννους, κατακτητές και φασίστες και κανένας δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τίποτε.


    Είναι οι μόνοι φορείς της εξουσίας, οι οποίοι απόλαυσαν την προστασία όλων των ξένων ιμπεριαλιστών απέναντι ...στους Έλληνες.

    Προστατεύτηκαν από Βαυαρούς στρατιώτες ...από τους Έλληνες. Προστατεύτηκαν από Ναζί στρατιώτες ...από τους Έλληνες.

    Προστατεύτηκαν από Άγγλους, Σοβιετικούς και Αμερικανούς ...από τους Έλληνες.

    Οι πάντες είχαν λόγο να τους προστατεύσουν, γιατί οι πάντες είχαν συμφέροντα να εξυπηρετήσουν στην Ελλάδα.

    Η δικαστική εξουσία ήταν πάντα η μόνιμα ανοιχτή "πόρτα" της εξουσίας προς τους ιμπεριαλιστές.

    Απλά, αυτό, για να γίνει κατανοητό, θέλει κάποιες γνώσεις.

    ----------------------------
    Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία
    http://www.eamb.gr
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφερόμαστε στο θέμα του συστήματος της δικαιοσύνης, λαμβάνοντας ως αφορμή την πρόσφατη διένεξη μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Ζαγοριανού.

    Για την υπόθεση ενός δικαστή, ο οποίος είναι πλέον υπόδικος σε βαθμό κακουργήματος και ο Άρειος Πάγος επιμένει —παρ' όλα αυτά— να του επιτρέπει να εκτελεί το "λειτούργημά" του.

    Μιλάμε για τον δικαστή, ο οποίος στην πραγματικότητα διευκόλυνε τους Χριστοφοράκους να την "κοπανήσουν" από τη χώρα και μαζί μ' αυτούς να την "κοπανήσει" και η τελευταία ευκαιρία να μάθει ο λαός τι ακριβώς έγινε στο σκάνδαλο Siemens.

    Εξαιτίας του "λειτουργού" Ζαγοριανού δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι τα πήραν και πόσα πήραν, γιατί ο δικαστικός "λειτουργός" φρόντισε να την "κοπανήσει" αυτός ο οποίος τους τα "έδινε".

    Η ολομέλεια του Άρειου Πάγου —και άρα η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας στο σύνολό της— έκρινε ότι ένας υπόδικος —και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος— μπορεί και είναι σε θέση να εκτελέσει το "λειτούργημά" του.

    Στο διάστημα αυτό, κατά το οποίο διενεργούνται ανακρίσεις για την υπόθεσή του, μπορεί ο ίδιος να παραμείνει στη θέση του και να "ανακρίνει" Έλληνες πολίτες.

    Με απόφαση του Αρείου Πάγου κάποιοι Έλληνες θ' αναγκαστούν να εμπιστευτούν την τύχη της ζωής τους, της τιμής τους ή της περιουσίας τους σε κάποιον υπόδικο δικαστή σε βαθμό κακουργήματος.

    Σε κάποιον, ο οποίος μπορεί σε λίγο καιρό να δικαστεί και να βρεθεί κακούργος.

    Σε κάποιον δικαστή, που, αν βρεθεί ένοχος και άρα κακούργος, δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας καν να φυλακιστεί.

    Θα έπρεπε να λιθοβοληθεί και ό,τι περισσέψει να κρεμαστεί στην Πλατεία Συντάγματος.

    ------------------------------------------
    Έλληνες δικαστές... Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία
    http://www.eamb.gr
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι "τελευταία" καταγγέλεται το έλλειμμα δικαοσύνης. Εδώ και 30 χρόνια ακούω καταγγελίες για τον τρόπο που βγάζουν αποφάσεις οι δικαστές. Ευτύχησα να μην πέσω στα νύχια δικηγόρου ή δικαστή, αλλά λιγότερο τυχεροί συνάνθρωποί μας καταγγέλουν σημεία και τέρατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι η δικαιοσύνη στην χώρα μας νοσεί. Είναι απόρροια της μη διάκρισης των εξουσιών και του πραγματικού πολιτεύματος που επικρατεί στην χώρα: αυτό της απολυταρχίας! Η εξουσία στην Ελλάδα όπως είναι ουσιαστικώς (και όχι τυπικώς) δομημένη, αποθαρρύνει τους δικαστές στην ενάσκηση των καθηκόντων τους και τους καθιστά φοβικούς και εξαρτώμενους. Τους καθιστά ευάλωτους στον χρηματισμό και την διαφθορά, ενώ ακόμη και ο τρόπος επιλογής και εκπαίδευσης των εισαγγελέων και δικαστών είναι παθογενείς και λαθεμένος. Ο δικαστής πρέπει να νιώθει και να είναι ασφαλής και προστατευμένος από κάθε άποψη. Πρέπει να ελέγχεται το έργο του, με αυστηρά κριτήρια από τους φυσικούς του προϊσταμένους και τα ανάλογα όργανα. Το πόθεν έσχες τους όμως, πολύ σωστά, θα πρέπει να ελέγχεται από ανεξάρτητες επιτροπές αιρετών πολιτών (επιλεγμένων όμως με ειδικά κριτήρια) που θα συστήνονται εκ νέου κάθε έτος. Το πρόβλημα όμως της απονομής του δικαίου, πονά και σε άλλο σημείο: στην εφαρμογή προβληματικών, αντικρουόμενων, αντισυνταγματικών, ιδιοτελών, διφορούμενων και ασαφών νόμων. Νόμων που δημιουργούν οι νομοθέτες της εκτελεστικής εξουσίας, κατά τεκμήριο ιδιοτελών και καιροσκοπικών λογικών, συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Η διεφθαρμένη πολιτική εξουσία στην Ελλάδα, νομοθετεί νόμους που εξυπηρετούν την ανήθικη ιδεολογία και σκοπούς τους, την αντεθνική τους συνείδηση και τώρα δρέπουμε πλέον απροκάλυπτα και εμφανώς τα αποτελέσματα των πράξεών τους. Αποδόμησαν την κοινωνία, το κράτος δικαίου, το έθνος! Ας βρεθεί ένας γενναίος εισαγγελέας, να διατάξει την άμεση σύλληψη όλων των δοσιλόγων και υπευθύνων και ας τους αποδώσει σε γενναίους δικαστές να τους δικάσουν. Ας μην φοβηθούν ακόμη και για την ζωή τους αν χρειασθεί να δώσουν. Ας κάνουν την θυσία για το έθνος. Η ιστορία θα τους τιμήσει. Ας υπάρξει επιτέλους κάποιος ήρωας σήμερα…
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουσιαστικά έχουμε δικαιοσύνη 2 ταχυτήτων: από τη μια ο κοσμάκης και από την άλλη όσοι έχουν αξιώματα, πλούτο κτλ. Και αν υπάρχουν και 5 έντιμοι δικαστές δεν αλλάζει τίποτα. Για να λέγεται δικαιοσύνη δεν θα'πρεπε να υπάρχει ούτε ένας ανέντιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε @12:55΄, η επισήμανσή σου δηλεί το πασιφανές: η ιδιοτέλεια των δικαστών, ό φόβος τους, η ενδοτικότητά τους σε πιέσεις (άρα η έλλειψη γενναιότητος που απαιτείται από λειτουργούς της δικαιοσύνης)ευθύνεται για την απόδοση δικαίου δύο ταχυτήτων όπως αναφέρεις. Αν υπήρχαν πέντε έντιμοι δικαστές όπως λες, αλλά και γενναίοι επίσης (ώστε να μην φείδονται ακόμη και της ζωής τους) θα μπορούσαν πολλά να αλλάξουν ακόμη και σήμερα... Αλλά που είναι;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]