Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ιδιώτες η είσπραξη των φόρων


  • Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τι έγιναν; Υπάρχουν ή θα δίνονται πλέον επισήμως σε οποιονδήποτε ιδιώτη;

Ομολόγησαν και επίσημα ότι ο πράσινος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, οι εφοριακοί που δίνουν 70% στο ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, απέτυχαν. Κι όχι μόνο απέτυχαν αλλά τα παίρνουν κι από πάνω, σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της τρόικας και των άδειων ταμείων αποφάσισε να αναθέσει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες.

Εισπρακτικές εταιρείες δηλαδή θα αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά οικονομικά δεδομένα του καθενός, στα τηλέφωνα από το σπίτι, τη δουλειά, το κινητό και θα σε ενοχλούν αν χρωστάς στο δημόσιο.

Αφού οι εφοριακοί δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτή, για την οποία πληρώνονται αδρά (με επιδόματα και με τα διάφορα μαύρα), ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να δώσει τη μεγάλη αυτή μπίζνα στις εισπρακτικές εταιρείες.

Ήδη, δικηγορικά γραφεία και ελεγκτικές εταιρείες έχουν προσληφθεί για να ψάξουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του δημοσίου.

Στη συνέχεια δουλειά θα πιάσουν οι εισπρακτικές εταιρείες και δεν αποκλείεται μετά να έρχονται και… μπράβοι για να μας ζητούν και τα ρέστα.

Και καλά να είσαι ο… Λάκης Γαβαλάς και να χρωστάς 1,5 εκατ. αλλά ταυτόχρονα να κάνεις χλιδάτη ζωή, να καταλάβουμε την ασφυκτική πίεση και τα «βραχιολάκια». Άμα είσαι όμως κανένας μικρομεσαίος που χρωστάς λεφτά, γιατί να έχεις το σβέρκο σου και τις εισπρακτικές που όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικές είναι.

Ειδικά αυτή την περίοδο που δεν υπάρχει… σάλιο στην αγορά θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες να χρωστούν λεφτά στην εφορία.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει χαλινάρι στις ανεξέλεγκτες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες έπαιρναν όποτε γούσταραν τηλέφωνο για οφειλές στις τράπεζες;

Τώρα γιατί τους ξαναβάζουν στο παιχνίδι;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Οσοι Το Χάλκαιον Χέρι Βαρύ Του ΦΟΒΟΥ Αισθάνονται, Ζυγόν Δουλείας Ας Εχωσι ! Θέλει ΑΡΕΤΗ Και ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΝ Η ΜΗ ΚΑΛΩΣ ΖΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω ρε μάνα μου. Tώρα να δείτε τι έχει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι το πιο φρέσκο ανέκδοτο, μετά τους λαθρομετανάστες στο λιμενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]