Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα καταρρέει...


  • Η χώρα εξαθλιώνεται. Κάποιοι επιτέλους να κυβερνήσουν...
Κάθε μέρα και χειρότερα. Κάθε χθες και καλύτερα... Αυτό είναι το συμπέρασμα όσων βιώνουν την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου (τις αποφάσεις αυτής της πολιτικής ζούμε, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το ξεχνάμε αυτό), ενώ οσονούπω οι αποφάσεις της κυβέρνησης του προσληφθέντα πρωθυπουργού (τραπεζικού στο επάγγελμα) Λουκά Παπαδήμου, θα αρχίσουμε να τις ζούμε στο "πετσί" μας, από τις αρχές της Άνοιξης που έρχεται. Και τα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα, δυστυχώς είναι μπροστά μας, όσο και αν προσπαθούν οι "υπεύθυνοι" πολιτικοί, αλλά και οι ένοχοι κυβερνώντες (πρώην και νυν) να αποκρύψουν από τον Ελληνικό λαό.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα;

Η τρόικα ζητά 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, μείωση -κι άλλη μείωση- των μισθών και των συντάξεων,τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ήδη στο κόκκινο που σημαίνει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε συντάξεις, ούτε περίθαλψη.

Στα σχολεία αρχίζουν να λειτουργούν συσσίτια για τα πεινασμένα παιδιά, το θέαμα ανθρώπων να ψάχνουν στα σκουπίδια γίνεται όλο και πιο συχνό. Οι νέοι άνθρωποι, οι δυναμικές γενιές φεύγουν άρον άρον για το εξωτερικό.

Η χώρα εξαθλιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης, χωρίς καμιά προοπτική να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η ΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκτήσει στους κόλπους της και μερικές τριτοκοσμικές χώρες. Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα θα βγει από από την Ευρωζώνη το 2012 κι αυτό για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πλέον καμιά σημασία. Εξαθλιωμένος μέσα στην ευρωζώνη ή εξαθλιωμένος εκτός ευρωζώνης δεν έχει καμιά διαφορά. Τι κάνει το πολιτικό προσωπικό της χώρας; Συσκέπτεται άβουλο και μοιραίο. Η χώρα βουλιάζει και το πολιτικό προσωπικό συσκέπτεται για την επόμενη ημέρα η οποία όμως δεν υπάρχει. Οι υπουργοί ΠΑΣΟΚ συσκέπτονται για την διαδοχή, οι υπουργοί της ΝΔ απλώς... υπουργεύουν.

Στο δημόσιο τίποτα δεν λειτουργεί,αποφάσεις δεν λαμβάνονται με αποτέλεσμα ακόμα και κάποιες τελευταίες ευκαιρίες να χάνονται. Ο Παπαδήμος τις τελευταίες μέρες κατάλαβε(;) τι γίνεται ή μάλλον τι δεν γίνεται αλλά είναι εκ της συμφωνίας ένας αδύναμος πρωθυπουργός την στιγμή που η χώρα χρειάζεται ηγέτη να πάρει αποφάσεις. Η χώρα εκτός από εξαθλιωμένη είναι και ακέφαλη και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Είναι ακέφαλη εν μέσω πολέμου κι αυτό είναι το χειρότερο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ή δίνονται στον Λ.Παπαδήμο αρμοδιότητες πραγματικού πρωθυπουργού, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα της χώρας (για την ακρίβεια, όπως επέλεξαν τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα) ή πρέπει το συντομότερο να πάμε σε εκλογές. Τουλάχιστον για να μην έχει κανένας δικαιολογία για την απραξία και το άβουλο.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μια ματιά στους οικονομικούς δείκτες της χώρας για τις δύο δεκαετίες 1990-2009 δείχνει ότι, παρά τη μόνιμη πληγή της φοροδιαφυγής και τη λαμογιά και τις μίζες των πολιτικών, δεν δικαιολογείται η κατοπινή εξέλιξη και η τωρινή κατάντια της χώρας. Κάτι πειράχτηκε, κάποιοι οδήγησαν τα πράγματα στον σημερινό βούρκο και έτρεξαν τις καταστάσεις ώστε να αναλάβει παιχνίδι το ΔΝΤ και η ΕΕ και να οδηγηθούμε στη νέα χούντα. Επομένως, όχι μόνο δεν "τα φάγαμε μαζί", αλλά οι μαφιόζοι που έχουν παίξει τη χώρα στο καζίνο ανήκουν κανονικά στο κάτεργο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε και δεν πρέπει ποτέ να τους τη χαρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόδειξη αυτών που λέμε είναι ό,τι πιο απλό και μπορεί κάποιος να το καταλάβει με μικρές καθημερινές συγκρίσεις. Στα χρόνια της "φτώχειας" των δημοσίων υπαλλήλων ένας κρατικός μισθός συντηρούσε ένα νοικοκυριό.

    Σήμερα δύο μισθοί δεν φτάνουν και αναζητείται έξτρα δουλειά. Στα χρόνια της "φτώχειας" των δημοσίων υπαλλήλων είχαν πραγματικά ιδιόκτητα σπίτια.

    Σήμερα έχουν σπίτια συνεταιρικά με τις τράπεζες και θα τα χρωστάνε και μετά τον θάνατό τους.

    Στα χρόνια της "φτώχειας" είχαν πραγματικά ιδιόκτητα αυτοκίνητα. Σήμερα έχουν αυτοκίνητα συνεταιρικά και πάλι με τις τράπεζες.

    Στα χρόνια τα "φτώχειας" πήγαιναν διακοπές και γυρνούσαν στα σπίτια τους αναγκαστικά όταν τελείωνε η άδειά τους.

    Σήμερα πηγαίνουν πέντε μέρες και με διακοποδάνεια. Στα χρόνια της "φτώχειας" σπούδαζαν τα παιδιά τους και στα εικοσιπέντε τους τα "ξεπροβόδιζαν" να βρουν την τύχη τους. Σήμερα τα κρατάνε μέχρι τα σαράντα και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να τα βοηθήσουν.

    Στα χρόνια της "φτώχειας" όλο και κάποιο χωραφάκι "τσιμπούσαν" …έτσι για να βρίσκεται.
    Σήμερα πούλησαν τις κληρονομιές τους, για να ξεπληρώσουν τις κάρτες τους.

    Αυτή είναι ηλιθιότητα.

    Πήγαν να ξεπεράσουν το "μέτρο" της οικονομίας και βρέθηκαν "κάτω" από αυτό. Έτσι είναι όταν είσαι ηλίθιος. Παίρνεις "πέτσινες" αυξήσεις και φτάνεις στο σημείο να κατοικείς στη χώρα της ελιάς και να χρειάζεσαι μισό μεροκάματο για ν' αγοράσεις ένα κιλό λάδι.

    Παίρνεις "πέτσινες" αυξήσεις και φτάνεις στο σημείο να κατοικείς στη χώρα με τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτής και να κάνεις διακοπές σε δωμάτια που "βλέπουν" στις τουαλέτες των μεθυσμένων Άγγλων, οι οποίοι για δωμάτιο πρώτη "θέση" πληρώνουν λιγότερα από τα μισά που πληρώνει ο Έλληνας.

    Παίρνεις "πέτσινες" αυξήσεις και φτάνεις στο σημείο να κατοικείς στη χώρα που θάβει φρούτα και ν' αγοράζεις ένα συσκευασμένο κεράσι λες και κατοικείς στη Σιβηρία, όπου ο πλησιέστερος οπωρώνας βρίσκεται σε απόσταση δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων.
    -----------------------------------
    ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια έγιναν παντού. Εκεί που αγόραζε ο Έλληνας ένα ματσάκι μαϊντανό με είκοσι δραχμές, ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβει, το πλήρωνε τριακόσιες πενήντα δραχμές. Έδινε ένα νέο νόμισμα δύο φορές μικρότερο από το εικοσάρικο, αλλά δεκαεπτά φορές ακριβότερο. Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς ένα "περίεργο" νόμισμα οδηγεί στην ακρίβεια; Το σύνολο των λαών της ευρωπαϊκής Μεσογείου —και άρα των λαών με τα ασθενικά νομίσματα— την "πάτησαν". Μόνον οι ισχυροί δεν την "πάτησαν" σε τέτοιον βαθμό και κυρίως οι Γερμανοί. Αυτοί δεν την "πάτησαν" το ίδιο, γιατί είχαν εμπειρία ισχυρού νομίσματος και άρα ισχυρών κερμάτων. Όπως δύσκολα τους έπαιρνες από τα χέρια τα φενίκια, έτσι θα τους έπαιρνες δύσκολα και τα νέα κέρματα.
    Ο σχεδιασμός των χαρτονομισμάτων έχει τελείως διαφορετικούς στόχους. Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι το ανισομεγέθες, που τα χαρακτηρίζει, έγινε για να διευκολυνθούν οι τυφλοί στις συναλλαγές τους.
    Προφανώς οι τυφλοί στις ΗΠΑ είναι πιο έξυπνοι από τους Ευρωπαίους.

    -------------------------------------
    Το μυστικό κράτος της Ευρώπης (Α’ μέρος)
    παναγιωτη τραιανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 14 Δεκεμβρίου 2011 1:10 π.μ.
    ΡΗΓΑΣ είπε...

    ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΒΕΡΝΙΕΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΙΝΚΕΜΠΑΧ ?ΑΥΤΟΣ ΟΣΟ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΠΑΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΔΙΩΞΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΝΕΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΑΤΡΙΟΤΩΝ .ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣΟΥΝ .Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ,ΜΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ...ΕΥΤΟΧΕΥΣΑΜΕ ΜΗΝ ΞΕΓΙΕΛΙΕΣΤΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΦΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΤΟΧΟ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ Η ΤΟΥ ΓΙΕΝ Ε Υ Τ Ο Χ Ε Υ Σ Α Μ Ε.....ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΚΟΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΝ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]