Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παράταση των εκλογών είναι κουραφέξαλα!


Η συζήτηση για παράταση του βίου της κυβέρνησης είναι κουραφέξαλα. Γιατί εξυπηρετεί μόνο τις πολιτικές σκοπιμότητες ορισμένων κομμάτων και ορισμένων προσώπων και όχι τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και της οικονομίας.

Εξυπηρετεί υπό προϋποθέσεις και τους δανειστές που θα μπορούν μέσα από ένα πολυδιασπασμένο σχήμα να συνεχίσουν «κυβερνούν» την Ελλάδα και να επιβάλλουν τις αποτυχημένες και υφεσιακές συνταγές τους. Εξυπηρετεί και όσους επιχειρηματίες καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία ώστε με ένα νέο κόμμα στο κέντρο και την συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της .

Γιατί όμως η παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν εξυπηρετεί τη χώρα και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας;

Είναι η ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και η υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης άμεσα ώστε να έχει επιτευχθεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου πριν τελειώσει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου. Κι αυτό γιατί τότε λήγει ένα μεγάλο πακέτο ομολόγων και αν η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να το καλύψει, τότε θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα χρεοκοπήσει.

Άρα, το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, για την αποτροπή της χρεοκοπίας, θα ολοκληρωθεί, θέλοντας και μη, πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Αλλιώς τα χρήματα δεν θα μπουν στο ταμείο έγκαιρα και η χώρα θα καταρρεύσει. Για να προσφέρει λοιπόν στην πατρίδα η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα πρέπει να έχει κάνει τη δουλειά της πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Κι ύστερα μπορεί να προκηρύξει εκλογές.

Να δώσει τη σκυτάλη σε μια εκλεγμένη και νομιμοποιημένη κυβέρνηση για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Για να μπορέσουν οι ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες, να επιλέξουν ποιοι θα είναι οι 300 που θα τους εκπροσωπούν στη Βουλή. Να επιλέξουν κυβερνήτη και να στείλουν σπίτι τους όσους θεωρούν υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση.

Ποιοί όμως και γιατί δεν θέλουν τις εκλογές;

Εκλογές δεν θέλει ο Γ. Παπανδρέου για να λησμονήσουν όσο είναι δυνατόν οι πολίτες τη θητεία του.
Για να συνεχίσουν να κονταροχτυπιούνται οι υπουργοί του για τις ευθύνες, να ανταλλάσσουν κατηγορίες ... και ο ίδιος να βρίσκεται έξω από το «κάδρο.» Κι όσο πιο αργά πάει στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ, με μια τεχνοκρατική κυβέρνηση να αναλαμβάνει το κόστος των προηγούμενων επιλογών, τόσο πιο ήπια αντιμετώπιση θα μπορούσε να έχει από τους ψηφοφόρους.

Εκλογές δεν θέλει ο Καρατζαφέρης. Γιατί τα ποσοστά του, από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου πέφτουν. Γιατί πάντα οι κινήσεις του ήταν ταυτισμένες με τις σκοπιμότητες του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ψαλιδιστεί η προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ και το κόμμα του θα έχει πιο σημαντικό ρόλο την επόμενη των εκλογών. Και τέλος γιατί υπηρετεί τις εντολές της διαπλοκής που θα ήθελε χρόνο μέχρι τις εκλογές για να δημιουργηθεί το λεγόμενο κόμμα «Παπαδήμου»

Εκλογές δεν θέλει η Διαμαντοπούλου αλλά ούτε κι ο Μόσιαλος. Γιατί λειτουργούν ως πολιορκητικοί κριοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί σχεδιάζουν συνεργασία με τον Φλωρίδη , τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της ΔΗΜΑΡ και θέλουν να συμπαρασύρουν δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ μαζί τους. Αλλά για να το πετύχουν αυτό χρειάζονται χρόνο ώστε να γίνει μακρά συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «κεντροαριστεράς».

Εκλογές δεν θέλουν κι ορισμένοι μέσα στη ΝΔ είτε γιατί προσβλέπουν σε μια υπουργοποίηση είτε για να παραμείνουν υπουργοί και κυρίως όσοι «βλέπουν» το πολιτικό τους μέλλον μέσα σε ένα νέο κόμμα, το κόμμα «Παπαδήμου» όπως επικράτησε να αποκαλείται. Τα στελέχη αυτά είναι συνδεδεμένα με την Ντόρα Μπακογιάννη και εκτιμούν ότι με μια συνεργασία μαζί τους μπορούν πιθανότατα να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση μέσα στο νέο σχήμα «Παπαδήμου».

Κατά των εκλογών λοιπόν είναι ο Παπανδρέου και όλοι οι μνημονιακοί πολιτικοί της χώρας. Καρατζαφέρης, Διαμαντοπούλου,. Μόσιαλος, Φλωρίδης, εκσυγχρονιστές της ΔΗΜΑΡ , Μπακογιάννη και μνημονιακοί της ΝΔ. Όλοι αυτοί πλην του Παπανδρέου φιλοδοξούν νε συναντηθούν σε ένα νέο κόμμα και θέλουν χρόνο για να το πετύχουν. Και φυσικά η διαπλοκή που βρίσκεται πίσω από αυτό το σχέδιο προπαγανδίζει ανελέητα την παράταση της θητείας του κ. Παπαδήμου.
Ποιοι θέλουν τις εκλογές;

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρασύρεται από το ενδεχόμενο να εκτεθεί ακόμη περισσότερο το μνημονιακό μπλόκ ή να καθαρίσει το κόμμα του από τους υπονομευτές που καλοβλέπουν ένα νέο κόμμα Παπαδήμου. Επιμένει για το χρόνο των εκλογών γιατί πιστεύει ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς λαϊκή εντολή και θεωρεί ότι η δική του συνταγή θα πετύχει.

Ο Βενιζέλος δεν επιθυμεί να χρεωθεί νέα μέτρα και θέλει να μπει άμεσα στη κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη αποκήρυξε τα όσα συνέβησαν πριν το Μνημόνιο και το κατέστησαν αναγκαίο και θέλει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του υπουργού για να μπορεί πιο εύκολα να αποτινάξει από πάνω του ευθύνες για την πορεία της χώρας.

Ο Λοβέρδος και ο Ραγκούσης έκαναν την έκπληξη τις τελευταίες ημέρες. Διαχώρισαν την θέση τους από τους άλλους δύο της τετράδας του ΠΑΣΟΚ και σε αντίθεση με Μόσιαλο και Διαμαντοπούλου, έθεσαν θέμα εκλογών το Μάρτιο. Γιατί θέλουν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν σκοπεύουν να συμβάλουν στην διάσπαση του για να ωφεληθεί ένα νέο κεντρώο κόμμα.

Εκλογές δηλαδή θέλουν: Ο Α. Σαμαράς και η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν επενδύουν στην διάσπαση του για να προκύψει καινούργιος πολιτικός σχηματισμός με άρωμα Σημίτη και Μητσοτάκη και με φόντο τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.

Πουθενά σε όλους αυτούς τους κομματικούς η προσωπικούς σχεδιασμούς δεν υπεισέρχονται οι πραγματικές ανάγκες της χώρας. Μόνο οι μικροκομματικές επιδιώξεις καθορίζουν τις κινήσεις των παικτών που επιδιώκουν την παράταση της θητείας του κ. Παπαδήμου. Ούτε καν ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος δεν έχει μιλήσει για παράταση της θητείας του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]