Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είμαστε ή μπαίνουμε στο μάτι του κυκλώνα;


  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Για όλους εμάς τους «γραφικούς» που επιμένουμε και δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε ότι η διαφθορά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, ακόμη και από την κατάσταση της οικονομίας, ήρθε δυστυχώς άλλη μία δικαίωση.

Τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε τον ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη» προκαλούν σοκ και δέος γιατί ακούστηκαν και από τα πλέον υπεύθυνα στόματα και δη αυτό του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη.

Και τι δεν είπε ο πρώην ΓΓ. Από το σύστημα 4-4-2 που οι περισσότεροι το γνωρίζουν ως σύστημα στο ποδόσφαιρο. Έλα όμως που έχει εφαρμογή και στις Εφορίες, γιατί αν πρόκειται κάποιος να πληρώσει εισφορές και πρόστιμο μετά από έλεγχο των εφοριακών τότε πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος εφαρμόζεται το σύστημα αυτό. Το 4 ή 40% είναι η αναλογία ή το ποσοστό που κερδίζει ο επιχειρηματίας. Το ίδιο και ο εφοριακός. Και το 2 ή 20% είναι αυτό που μπαίνει στα ταμεία του Δημοσίου…

Εύγε στους παίκτες!!! Αλλά υπάρχει και η συνέχεια…

Γιατί η διαφθορά δεν σταματά στις εφορίες. Υπάρχει και το Υπουργείο Οικονομικών όπου εκεί έχουμε «περιχαράκωση αρμοδιοτήτων», και μάλιστα ο κύριος Σπινέλλης έφερε ως παράδειγμα απόφαση που εκδόθηκε για συγκεκριμένο φορολογικό έλεγχο, αλλά που ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένη, ώστε οι ελεγκτές της ομάδας δράσης να μην μπορούν να ελέγξουν τον φορολογούμενο για άλλες παραβάσεις, παρά μόνο για όσα περιέγραφε η απόφαση!!!

Ακούει ο κύριος Πεπόνης;

Εύγε όμως και σε όλους τους Υπουργούς Οικονομικών, Αναπληρωτές, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και ειδικά στους τελευταίους Υπουργούς Οικονομικών κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο!!!

Εύγε σε όλα τα μπουμπούκια του δημοσίου τομέα!!!

Τώρα να γράψουμε και εμείς ότι ο κύριος Σπινέλλης αναφέρθηκε και στο ότι εκτός από τη διαφθορά, υπάρχουν άλλα δύο προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που είναι η αναποτελεσματικότητα και η κακοδιοίκηση; Χρειάζεται η τούρτα της διαφθοράς και κερασάκι επάνω;

Ευτυχώς πάντως που πάει καλά το κυνηγητό των φοροφυγάδων… Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί συνολικώς από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία συνολικά 49 άτομα. Κανείς τους δεν έμεινε στην φυλακή περισσότερες από 48 ώρες. Αλλά από το ποσό των 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που όφειλαν από μη απόδοση ΦΠΑ οι 17 που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΜΟΛΙΣ 50.000 ΕΥΡΩ!!!

Άντε να προστεθούν και τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας για να δούμε μετά τι άλλο θα δουν τα μάτια μας στην Ελλάδα….

Κυριολεκτικά είναι να τρελαίνεται κανείς!

Αν κάποιος τρελός σαν το Βέλγιο χθες, ή κάποιος απελπισμένος πάρει ένα όπλο και καθαρίζει κόσμο τι θα πούνε όλοι αυτοί μετά; Πολιτικοί, δικαστές, δικηγόροι, εφοριακοί, όλοι…

Γιατί σκεφθείτε με τι έχουμε να κάνουμε. Πάει ο «πανηλίθιος» (όπως τον έχουν κάνει) ο πολίτης αγοράζει ένα πράγμα από κάποιο κατάστημα. Πληρώνει το ΦΠΑ που πρέπει να πάει αμέσως στο δημόσιο ταμείο και τελικά τι γίνεται;

Ο κάθε ανάξιος να κυβερνήσει πολιτικός πετά τα χρήματα του Έλληνα δεξιά και αριστερά, για να εκλεγεί και πάλι, για να κονομήσει, για όποιον λόγο θέλει τελικά.

Ο λαμόγιο-επιχειρηματίας γλεντάει με τον ΦΠΑ του κορόιδου του πολίτη και κάνει την ζωούλα του, έχει την αυτοκινητάρα του, το εξοχικό του, την έπαυλη του και ότι άλλο θέλει.

Και στο τέλος καλείται και πάλι ο πανηλίθιος ο πολίτης να πληρώσει για άλλη μία φορά με μείωση μισθού, με έκτακτες εισφορές, και τρέχα γύρευε τι άλλο θα βρουν να φορολογήσουν, γιατί κάποιος άλλος γλέντησε τα χρήματα του…

Νομίζουν όλοι ότι με τα ψέματα, τις απατεωνιές, τις «εξυπνάδες», τις δήθεν ενέργειες για να φανεί ότι κάτι κάνουμε θα ηρεμήσει ο κόσμος. Νομίζουν ότι έχει ηρεμήσει ο κόσμος λόγω της τοποθέτησης του κ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.

Ο κόσμος ακούει και βλέπει. Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει και δει για την Ελβετιάδα, τα αναδρομικά των βουλευτών που δήθεν δεν θα εισπράξουν, για το κυνηγητό της φοροδιαφυγής που είδαμε ανωτέρω τα αποτελέσματα της, για, για, για…

Εμείς ένα θα πούμε. Ουδείς αμφιβάλλει ότι πλήττονται άνθρωποι ΑΔΙΚΩΣ. Οι περισσότεροι από τους Έλληνες υποφέρουν αδίκως.

Αλλά ας μην θεωρούν κάποιοι πχ δικαστικοί, εφοριακοί, αστυνομικοί κλπ, ότι κάνουν αντίσταση μη κάνοντας ορθά την δουλειά τους. Είναι γελασμένοι. Αν θέλουν να κάνουν αντίσταση, πραγματική όμως, μπορούν να παραιτηθούν. Υπάρχει τεράστια ανεργία, θα βρεθούν άτομα να τους αντικαταστήσουν! Ας μην γίνουν συνένοχοι των πολιτικών εκείνων που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.

Να προσέξουν όμως ΟΛΟΙ μην οδηγούν ή έχουν ήδη οδηγήσει τον κόσμο στο μάτι του κυκλώνα. Τότε που υπάρχει η μεγαλύτερη ησυχία. Άκρα του τάφου η σιωπή που λέει ο ποιητής. Και μετά, μόλις περάσει το μάτι του κυκλώνα, ζήσουμε αυτά που δεν πρέπει κανείς να ζει…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν θα εχουν καλο τελος οι εφιαλτες.
    Ειναι αληθεια οτι η αμαρτια σε τυφλωνη και δεν μπορεις να δεις που σε οδηγουν οι πραξεις σου.
    Ο Θεος να τους λυπηθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]