Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Γεύση" Ερντογάν πήρε ο Σαρκοζί


Σχέσεις έντασης μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, επειδή η πρώτη τόλμησε να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Έτσι, από πρώτο χέρι αντιλαμβάνονται πλέον οι Γάλλοι πως οι αντιλήψεις του παντουρκισμού δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, ούτε φυσικά με την αλήθεια.

Πρώτο θύμα της αισχρής τουρκικής προπαγάνδας (που όπως πάντα βασίζεται αποκλειστικά σε ψεύδη) είναι η ίδια η οικογένεια του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αφού ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να εκτοξεύσει ανήκεστα ψεύδη κατά του πατέρα του κ. Σαρκοζί, χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ ως στυγνό δολοφόνο, ως έναν ναζί που σκότωσε αλγερινούς πολίτες. Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές του τούρκου πρωθυπουργού καμία σχέση δεν έχουν με την αλήθεια, αλλά αυτό αποτελεί ελάχιστη λεπτομέρεια για τον Κεμαλοναζισμό και τον σύγρονο εκφραστή του τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δοθείσης της ευκαιρίας, λοιπόν, οι Γάλλοι αντιλαμβάνονται τι είναι πραγματικά η Τουρκία και τι σημαίνει για την Ελλάδα να έχει γείτονα την συγκεκριμένη χώρα, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός (όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου) δεν δίστασε να γενικεύσει και να χαρακτηρίσει όλους τους Γάλλους ως στυγνούς εκτελεστές. Αν και η συγκεκριμένη εξέλιξη συνοδεύτηκε και από απειλές εμπάργκο των Γαλλικών προϊόντων στην Τουρκία, ουσιαστικά είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την Ελλάδα, η οποία ξαφνικά βρίσκεται σε ιδιαίτερη θέση ισχύος και εάν χειριστεί κατάλληλα το όλο θέμα μέσω του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, μπορεί να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την σύγκρουση Ερντογάν - Σαρκοζί. Δυστυχώς, όμως, η χρονική συγκυρία, αλλά και η πολιτική ανυπαρξία (όχι μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο) λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες για μία εκμετάλλευση της σύγκρουσης αυτής εκ μέρους της Ελλάδας.

Η σύγκρουση Ερντογάν - Σαρκοζί

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γαλλία ότι διέπραξε "γενοκτονία" στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση από τους Γάλλους βουλευτές νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915.

"Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο "μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο" έχοντας εκλογική σκοπιμότητα, τόνισε ο Ερντογάν.

"Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί άρχισε να αναζητεί εκλογικά οφέλη χρησιμοποιώντας το μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο".

Η ψήφιση που έλαβε χώρα στη Γαλλία, μια Γαλλία όπου ζουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, έδειξε σαφώς σε ποιο σημείο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ισλαμοφοβία έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη", τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Γαλλία να αναλογιστεί το δικό της παρελθόν και να αναλάβει τις ευθύνες της.

"Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει ότι υπήρξε μια γενοκτονία, μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του Παλ Σαρκοζί, ο οποίος ήταν λεγεωνάριος στην Αλγερία στη δεκαετία του 1940", πρόσθεσε. "Είμαι βέβαιος ότι ο Παλ Σαρκοζί έχει πολλά να πει στο γιό του για τις σφαγές που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία".

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε χθες Πέμπτη νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915-1917, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας. Η Τουρκία απορρίπτει τον γενοκτονικό χαρακτήρα των σφαγών που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Σαρκοζί ζητά το σεβασμό στις "πεποιθήσεις" του

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε από την Τουρκία να επιδείξει σεβασμό στις "πεποιθήσεις" του καθενός, μετά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας στην ψήφιση χθες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας.

"Σέβομαι τις πεποιθήσεις των Τούρκων φίλων μας, είναι μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος πολιτισμός, οφείλουν να σέβονται τη δική μας χώρα και πολιτισμό", δήλωσε ο Σαρκοζί στους Γάλλους δημοσιογράφους στην Πράγα όπου έφθασε για να παραστεί στην κηδεία του πρώην προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

"Η Γαλλία δεν δίνει μαθήματα σε κανέναν, ούτε και προτίθεται να πάρει", τόνισε ο Σαρκοζί.

"Η Γαλλία ορίζει στον υπέρτατο βαθμό την πολιτική της", επέμεινε ο Νικολά Σαρκοζί εκτιμώντας ότι "σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία και την ηρεμία της», σε απάντηση της δήλωσης του Ερντογάν για "γενοκτονία" στην Αλγερία από τους Γάλλους αποικιοκράτες.

"Η Γαλλία δεν ζητεί την εξουσιοδότηση, η Γαλλία έχει πεποιθήσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό στη μνήμη", πρόσθεσε.

Στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "δεν υπάρχει πλέον μια Τουρκία που είναι στην άμυνα. Τώρα υπάρχει μια Τουρκία ενεργή, ισχυρή σε όλα τα μέτωπα.... Ο καιρός που μας επέβαλαν το ο,τιδήποτε έχει παρέλθει".

Το 2006 όταν για πρώτη φορά ήρθε προς ψήφιση παρόμοιο νομοσχέδιο στη γαλλική Γερουσία, η αντίδραση της Άγκυρας επικεντρώθηκε στον οικονομικό τομέα. Αλλά η απάντηση σήμερα είναι πιο σταδιακή, σε έναν πρώτο χρόνο περιορισμένη στο διπλωματικό και το στρατιωτικό τομέα, παρατηρεί ο Γιουσούφ Κανλί, στην εφημερίδα Hurriyet Χουριέτ Daily News, και κινδυνεύει να διαρκέσει περισσότερο.

"Ο Ερντογάν δήλωσε πως αυτή τη φορά η τουρκική αντίδραση μπορεί να προχωρήσει πέρα από τη λήψη ορισμένων αυθόρμητων και συμβολικών μέτρων που έχουν στόχο να κατευνάσουν την οργή της τουρκικής κοινής γνώμης", γράφει ο σχολιαστής.

Ο τουρκικός Τύπος επικρίνει σκληρότατα το νομοσχέδιο αυτό που ψήφισαν Γάλλοι βουλευτές.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όταν δύο ηλίθιοι πολιτικοί με ιστορία μαζικής βίας / γενοκτονιών εναντίον άλλων λαών ανταλλάζουν επιχειρήματα, γίνεται απλά μια παράσταση χειρότερη από τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γαλλική εθνοσυνέλευση θα ψηφίσει, ψήφισε, δεν έχει σημασία, νόμο που θα τιμωρεί όποιον αρνείται το ολοκαύτωμα των Αρμενίων. Η πολιτική ηγεσία, τα κόμματα τα ΜΜΕ της Τουρκίας ξεσηκώθηκαν εξαπολύοντας απειλές και ύβρεις εναντίον της Γαλλίας. Έτσι πρέπει να κάνουν σαν λαός που σέβεται τον εαυτό του, την ιστορία του, τις αξίες του.
    Η Τουρκία αντιδρά. Έχει επίγνωση του ιστορικού της βάθους. Σε αντίθεση με τους δικούς μας αμερικανόδουλους ραγιάδες που χρηματοδοτούνται από το State Department (βιβλίο Ρεπούση)για να αλλοιώσουν, να ξαναγράψουν την ιστορία μας (ΣΚΑΙ 1821) η Τουρκία αντιδρά

    Η εφημερίδα Παρακευή+13 (15/4/11) παρουσίασε μια άριστα τεκμηριωμένη μελέτη πώς το ΝΑΤΟ υποδεικνύει: “Έτσι να διδάσκεται το παρελθόν σας”. Ο πολιτικός κόσμος σιωπή, η σεσημασμένη δημοσιογραφία, οι βερεμλίδες υποτακτικοί, αριστερά και οι διάφορες συμμορίες της έκαναν το κορόιδο. Βγάλανε τον σκασμό. Δεν είδαμε καμία επερώτηση από το μέρος αυτών που τώρα κόπτονται για την Εθνική κυριαρχία για τα λεφτά που σκορπάει απλόχερα το ΝΑΤΟ οι διάφοροι οργανισμοί, και οι ΜΚΟ για το άλλαγμα των φώτων της ελληνικής ιστορίας ώστε οι δύστροποι Έλληνες να ξεχάσουν το παρελθόν τους και να γίνουν δουλοπάροικοι της Νέας Τάξης.

    Συγκρίνεται την αντίδραση των Τούρκων με τους δικούς μας προοδευτικούς που είναι έτοιμοι να διαγράψουν, να ξαναγράψουν, να διαστρεβλώσουν την ιστορία μας στο όνομα της νέας τάξης. Να λοιδορούν όποιον τολμήσει να μιλήσει για Έθνος, πατρίδα, αγώνες, Μακεδονία. Να γαλουχούν την ελληνική νεολαία να μισεί την πατρίδα, να καίει την σημαία, και να φτύνει την έννοια του Έθνους. Να χλευάζουν όποιον μιλήσει για ελληνισμό και τις αξίες του, για θρησκεία, πατρίδα. Οι διάφοροι σύντροφοι και συντρόφισσες, τα Botox των ΜΜΕ(ξαπάτησης) του προοδευτισμού, και οι πανεπιστημιακοί υπαλληλίσκοι να τον αποκαλούν ακροδεξιό, χρησαυγίτη, εθνικιστή και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο συφιλιδικός και κατευθυνόμενος εγκέφαλός τους.


    Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που έχουν την μακρύτερη μνήμη του παρελθόντος τους. Γιατί μνήμη είναι θέληση. Η επανεύρεση του εαυτού είναι μία συνειδητή πράξη, μία θεληματική επιλογή. Επιπλέον η «μνήμη» του απώτερου παρελθόντος έχει ισχύ προβολής έναντι ενός «ισχυρότερου μέλλοντος». Το παρελθόν εγγράφεται κάθε στιγμή σε ένα παρόν συνεχώς ανανεούμενο και μόνο επιστρέφοντας στις «πηγές», στις «ρίζες» μπορεί κανείς να αποκτήσει το ισχυρότερο παρόν και το πιό ευοίωνο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντινε Καλα Χριστουγεννα , πρωτα απο ολα , και οχι καλες γιορτες !
    Πιστευω οτι δεν υπαρχει συγκρουση του "Τουρκου"Ερντογαν και του "Γαλλου" Σαρκοζι.
    Απλα σιγα σιγα με νομους φιμωνουν τους λαους.
    Παντα βεβαιως στο ονομα της ελευθεριας και δημοκρατιας.

    Το ιδιο σκοτεινο προσωπο που ειναι πισω απο τους Ελληνες κοινοβουλευτικους ολιγαρχες και τωρα τελευταια και φανερα φασιστες , ειναι πισω και απο τον Σαρκοζι, Ερντογαν κτλ κτλ .
    Το θεμα ομως ειναι οτι αυτοι που μιλουν ειναι και οι ιδιοι , σφακτες των αδυνατων.
    Δεν νοιαστηκε ο δηδεν Γαλλος Σαρκοζι για τους Αρμενιους. Οπως δεν νοιαζεται και για τους χιλιαδες που εσφαξαν οι Ευρωπαιοι , οπου και αν πατησαν το βαρβαρο ποδι τους.
    Ηθελαν να περασουν νομο που απαγορευη την σκεψη και την διαφωνια , μαζι τους , και το θεατρο , αυτη την φορα , ηταν με τους Τουρκους και τους Γαλλους. Οπως ειναι και οι Εβραιοι με τους Γερμανους.
    Θεατρικες παραστασεις ειναι για πολυ χαμηλου πνευματικου επιπεδου , θεατων και προβατων .

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΔΕΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

    Καλα Χριστουγεννα σε ολους τους Ορδοδοξους και καλη Λευτερια τον καινουργιο χρονο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]