Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ αρνείται να προσέλθει στον "διάλογο" με την Τρόικα


Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Ως Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και Πρόεδρος ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετάσχω σε συναντήσεις που προφανέστατα αποβλέπουν στον εγκλωβισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων σε προειλημμένες αποφάσεις που υπαγορεύονται από την Τρόικα, προκειμένου να ληφθούν και νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο έχουν προ πολλού μπει στο νάρθηκα με πρόσχημα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής Οικονομίας, πίσω από την οποία βρίσκεται η προσπάθεια υποδούλωσης της χώρας με ένα πρωτόγνωρο οικονομικό πόλεμο, που αδιαφορεί για τους ανθρώπους και τις αξίες, αποβλέποντας μόνο στο αθέμιτο κέρδος των ισχυρών κρατών της Ένωσης.

Με τις συνταγές της Τρόικας η χώρα έχει βυθισθεί σε ύφεση διαρκείας, η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, η φοροδιαφυγή παραμένει ανέγγιχτη, τα Ασφαλιστικά Ταμεία βουλιάζουν, οι ατομικές συμφωνίες των εργαζομένων με τους εργοδότες και η κάθε μορφής ελαστική και υποβαθμισμένη απασχόληση έχουν αντικαταστήσει στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις και την αξιοπρεπή εργασία, οι περικοπές των αμοιβών στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα είναι πρωτοφανείς, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδων υπάλληλοι εξαναγκάζονται σε παραίτηση και εργασιακή εφεδρεία.

Με την κατάσταση αυτή που επικρατεί, η απαραίτητη Ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας, που θα την οδηγούσε σε έξοδο από την κρίση, είναι εξ αρχής υπονομευμένη και αδύνατη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πνιγεί μέσα σε ένα τσουνάμι φόρων, που δεν οδηγούν πουθενά, γι΄ αυτό είναι αγανακτισμένοι.

Υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί να γίνεται λόγος για διάλογο με την Τρόικα και συμμετοχή μας σ’ αυτόν.

Άλλωστε για ζητήματα που αφορούν την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., εργασιακά, συνταξιοδοτικά κλπ., η ΓΣΕΕ διαλέγεται και συναντάται θεσμικά με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση και με τους κοινωνικούς εταίρους, και εξ΄ όσων γνωρίζω η ΤΡΟΙΚΑ δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]