Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν είπε τη μεγάλη αλήθεια...


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανήκε στην κατηγορία των πολιτικών ηγετών που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η διαχείριση της επικοινωνίας, της εικόνας και των συμβολισμών, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την μακροημέρευση στην εξουσία. Επειδή θα έχει προηγηθεί η μακροημέρευση στις καρδιές της κοινωνίας, έστω και ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, επιχειρώντας να εξηγήσει όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Ρωσία, με την αντιπολίτευση να βγάζει στο δρόμο διαδηλωτές, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, και ζητώντας μετ’ επιτάσεως την επανάληψη της διεξαγωγής τους, ο «τσάρος» έδωσε επαρκείς ενδείξεις ότι δεν έχει απολέσει το feeling της ηγεμονίας.

Αφού λοιπόν υποσχέθηκε ότι θα τοποθετήσει κάμερες στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να μην υπάρξουν υπόνοιες νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2012, εξαπέλυσε επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, και συνολικά της Δύσης, κατηγορώντας τους για διαρκείς προσπάθειες παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα της Ρωσίας.

Εκεί, μεταξύ άλλων, είπε μια μεγάλη αλήθεια, που εξηγεί εν πολλοίς και την παρεξηγημένη… legacy των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις τους. Και την ισορροπία δυνάμεων στον πλανήτη, που ανά διαστήματα επιχειρούν να αναδιανείμουν.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν συμμάχους. Θέλουν υποτελείς», ήταν η φράση του Βλαντιμίρ Πούτιν, που έμοιαζε βγαλμένη από τη ιστορική μνήμη και τη ζώσα πραγματικότητα. Αυτό είναι και το θεμελιώδες πρόβλημα της αμερικανικής διπλωματίας, που λειτουργεί διαβρωτικά σε εποχές οξυμένων κρίσεων, όπως είναι η σημερινή.

Αν η άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε διάθεση ειλικρινούς συνεννόησης και συνεργασίας, αν επένδυε στη σύνθεση ως πολλαπλασιαστική δύναμη προόδου για λαούς, κοινωνίες και έθνη, η διαχείριση της οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ ευκολότερη. Και φυσικά, αποτελεσματικότερη.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Για ποια "διάθεση ειλικρινούς συνεννόησης και συνεργασίας" από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μιλάτε; Εδώ έχουν αθετήσει κάθε συμφωνία που υπέγραψαν και έχουν προκλητικά στρέψει τους βαλλιστικούς πυραύλους τους κατά της Ρωσίας σχηματίζοντας ένα απειλητικό στεφάνι γύρω της.

    Να σας ρωτήσω και κάτι κάπως άσχετο. Εσείς εκεί Statesmen και στο Αntinews διαθέτετε πολλούς ξενοθρεμμένους αρθρογράφους ή κάνω λάθος; Tι feeling, τι legacy... Έχετε πρόβλημα να εκφραστείτε στα Ελληνικά; Ή ζείτε ακόμα στη δεκαετία του '60 που κάθε τι αλλοδαπό ήταν γοητευτικό, όπως ο Βόγλης που έτρεχε ξοπίσω από την τουριστριούλα για να την προλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα το νεο!! που μας ειπε ο Πουτιν.
    Με το καπελακι τον εχετε δει;
    Οπως και τον κακο μαυρο αμερικανο;
    Δεν σας λεει τιποτα;
    Γιατι νομιζετε δεν φορεσαν το καπελακι της υποτελειας στο πιονι που ακουη στο ονομα σαμαρας;
    Εχετε καταλαβει ποιος μας πολεμαει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]