Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερώτηση Κοραντή για τις δαπάνες των υποβρυχίων τύπου 214


Με το "πόθεν έσχες" των πολιτικών ξαναθυμήθηκαν κάποιοι τα υποβρύχια και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από περισσότερο ουσιώδη που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες ή και που προγραμματίζονται να συμβούν.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο, από όλους. Κάποιοι ασχολούνται με το σήμερα, προκειμένου να μην υπάρξουν επαναλήψεις των τραγικών πολιτικών του παρελθόντος. Έτσι, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. (πρώην πρέσβης και διοικητής της ΕΥΠ) Iωάννης Κοραντής, ο οποίος ασχολείται συστηματικότατα με θέματα που άπτονται της ασφάλειας της Ελλάδας, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με θέμα τη «Δαπάνη για ναυπήγηση υποβρυχίων τύπου 214».

Η ερώτηση του Ιωάννη Κοραντή

Κυκλοφορεί μετ' επιτάσεως η πληροφορία, τις τελευταίες ημέρες, ότι το Υπουργείο Οικονομικών εκταμίευσε και κατέβαλε στον κ. Ισκαντάρ Σάφα το ποσό των 105 εκατ. ευρώ, κατ’ απαίτησή του για την ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214....

Σημειώνω ότι μέχρι στιγμής καίτοι έχουν καταβληθεί ήδη από το Δημόσιο 132 εκατ. ευρώ, δεν έχει σφυρηλατηθεί ούτε μία λαμαρίνα.

Προσθέτω ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οποίο ερώτησα σχετικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο ΥΕΘΑ της Επιτροπής Άμυνας κι Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, απάντησε ότι ουδέν εγνώριζε επί του θέματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύει η ανωτέρω πληροφορία;

2. Σε καταφατική περίπτωση, ποία διάταξη της κυρωθείσης δια νόμου σύμβασης για τα ΕΝΑΕ προβλέπει την καταβολή ποσού και υπό ποιες προϋποθέσεις στην εταιρεία του κ. Σάφα;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]