Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο νέος χρόνος


  • Γράφει ο Μακεδών
Το πείραμα του βατράχου φαίνεται πως στην Ελλάδα πέτυχε αρκετά ικανοποιητικά. Για την ιστορία να πω ότι αν ένα βάτραχο τον πετάξουμε σε καυτό νερό θα πηδήξει έντρομος έξω από το σκεύος , αλλά αν βάλουμε τον βάτραχο σε κρύο νερό και παίζει αμέριμνος, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ήδη τον σιγοψήνουμε, χωρίς να το αντιλαμβάνεται θα συνηθίζει την αλλαγή της θερμοκρασίας έως ότου δεν θα μπορεί να αντιδράσει καθόλου με αποτέλεσμα να βράσει κανονικά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες στις δύσκολες μέρες που περνάμε εδώ και δύο χρόνια. Πέρα από τον αποπροσανατολισμό του για το ποιος και τι έφταιξε για την κατάσταση που βιώνει έχει κυριολεκτικά παραδοθεί στον συνεχή βρασμό της καθημερινότητας του.

Έφαγε το παραμύθι της ολιγαρχίας του πλούτου που λυμαίνονται πλήρως τον κόπο και τον ιδρώτα του που τεμπέλη τον ανέβαζε και ανεπρόκοπο τον κατέβαζε. Ποιοι δηλαδή τα λένε αυτά ; Αυτοί που μετάγγισαν τον δημόσιο πλούτο στις κασέλες τους και το χρέος αυτό το πέρασαν στις πλάτες μας, κλέβοντας συντάξεις μισθούς χωρίς κανένα ενδοιασμό ξεπούλησαν την χώρα μας κατά το 70% σε ξένους τοκογλύφους . Το υπόλοιπο 30% ποιος νομίζετε ότι το έχει ενθυλακώσει; Οι συμπατριώτες μας , τα αηδιαστικά λαμόγια που δυστυχώς μας πουλάνε εθνικοφροσύνη και καλύπτονται πάντοτε επικαλούμενοι ανύπαρκτους κινδύνους για να έχουμε το κεφάλι κάτω και να μην αντιδράμε σε τίποτα από όσα μέσω των αλήτικων ΜΜΕ προτάσσουν ως εθνικό ότι σκουπίδι τους εξυπηρετεί.

Αλλά θέλετε η τύχη, η ζωή πες αγαπητέ αναγνώστη ότι νομίζεις, πως τα φέρνει και ένας τηλεοπτικός σταθμός ξετυλίγει το κουβάρι μιας απίστευτης δολοπλοκίας και τα άπλυτα βγαίνουν στην φόρα . Όσο περισσότερο κρατάει η ιστορία αυτή τόσα περισσότερα βγαίνουν στην επιφάνεια για εργοδότες και άλλους που εμπλέκονται. Αυτό ωστόσο που μένει είναι η ανατροπή των πάντων και η οσμή απίστευτων σκανδάλων διαφαίνονται όχι στον ορίζοντα αλλά στην καθημερινή ζωή μας, άλλωστε η καθημερινή ανάρτηση των καταγγελιών δεν μπορεί να αφήνει τους υπεύθυνους που διερευνούν τα σκάνδαλα αδιάφορους. Η έρευνα και η απονομή δικαιοσύνης είναι πλέον ανάγκη για όλους εμάς που είμαστε υποχρεωμένοι να διαβιούμε με τα ελάχιστα.

Εκείνο όμως που αφήνει άναυδους τους ανθρώπους αυτής της χώρας είναι η θεαματική αλλαγή του προέδρου του ΛΑΟΣ που είπε στην δημόσια τηλεόραση ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου γιατί υπήρξε ανταλλαγή δημοσίου με δημόσιο. Αν αυτή είναι η άποψη του πλέον θα ήθελα να ξέρω πότε είδε το φως το αληθινό , όταν η κυβερνητική τους συμμετοχή έγινε πραγματικότητα ενώ πριν ωρύονταν εν χορώ για το μέγα σκάνδαλο.

Με αυτά που περάσαμε και με ότι χειρότερο ετοιμάζουν όλοι αυτοί για το νέο χρόνο που νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, την απάντησή τους θα την πάρουν στις εκλογές όποτε γίνουν, και θα είναι πλήρης ο καταποντισμός τους. Αυτή θα είναι η δική μας καλή χρονιά και να ευχηθώ υπομονή για αυτά που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]