Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και κάπως έτσι, “ξεχάσαμε” την κρίση


Μια από τις στρεβλώσεις που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό εθνικό αδιέξοδο, είναι φυσικά η… παρανόηση του ρόλου του Τύπου. Όχι τόσο των δημοσιογράφων, οι οποίοι σε τελική ανάλυση έχουν… προϊσταμένους, αλλά των εκδοτών και των ιδιοκτητών ΜΜΕ, κυρίως στην τηλεόραση, που δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν την αναγκαία και ευκταία για τη Δημοκρατία ισορροπία ανάμεσα στην αντικειμενική ενημέρωση, και τα ίδια συμφέροντά τους.

Παρακολουθώντας κανείς τα αποψινά δελτία ειδήσεων, αισθάνεται ότι η Ελλάδα… ξεπέρασε την κρίση. Πρώτο θέμα, σε ένα σχεδόν μονοθεματικό δελτίο ειδήσεων, η υπόθεση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου. Με σχολιασμό και θέσεις που αποπνέουν άγνοια, γύρω από την υπόθεση, αλλά και το καθεστώς του Αγίου Όρους, στο οποίο φυσικά υπάρχουν και Μονές άλλων χωρών. Όπως για παράδειγμα της Ρωσίας. Γι’ αυτό και εξηγείται πλήρως η παρέμβαση της Μόσχας, που πιθανότατα θα μιμηθούν και χώρες όπως η Βουλγαρία.

Πριν από την υπόθεση Εφραίμ, πρώτο θέμα έγινε η παραίτηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων. Σε άλλες εποχές, ενδεχομένως και σε μια άλλη χώρα, θα είχαν ήδη ζητηθεί εξηγήσεις σε ανώτατο, πολιτικό επίπεδο. Και αν οι εξηγήσεις δεν είχαν κριθεί επαρκείς, η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Μετά από αυτά τα δυο βασικά θέματα, σειρά στην ειδησεογραφία είχαν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, και όσοι ξενύχτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Είδατε ή ακούσατε τίποτα για την κρίση; Για το τι συμβαίνει στην ευρωζώνη, πως προχωρεί το PSI, τι εκκρεμότητες υπάρχουν για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης; Για το πότε θα γίνουν εκλογές;

Τίποτα. Μια χώρα που συνεχίζει να επιδιώκει τη λήθη. Έστω και προσωρινά. Έστω κι αν η επιστροφή στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο επώδυνη. Το πρόβλημα με τα κανάλια είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι τυχαία η μεγάλη πτώση στην τηλεθέασή τους. Οι Έλληνες… καταλάβαμε.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]