Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από εξουθενωμένους – να παραιτηθούν τώρα!

«Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα.

Αν βάζατε στοίχημα ποιος τα είπε όλα αυτά, μάλλον θα το χάνατε! Γιατί ποτέ το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο!

Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος (εικάζω ότι και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψαν το αυτονόητο. Ό,τι δηλαδή οι πολιτικές του μνημονίου αποτελούσαν μια καταστροφική συνταγή που εξασφάλιζαν μεν τους πιστωτές μας, αλλά οδηγούσαν τη χώρα στο αδιέξοδο και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Kαι έρχονται τώρα «εξουθενωμένοι» να ομολογήσουν την αποτυχία τους. Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους παρ’ όλα αυτά! Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος και με …γραφείο Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, πλήρως στελεχωμένο παρακαλώ! Λές και δεν του έφτανε το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών!

Είναι λυπηρό δε, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αισθάνονται ούτε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Από τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Από τις στρατιές των ανέργων. Για τα δεινά που έχουν υποστεί και θα υφίστανται για καιρό ακόμα.

Όμως, ο κ. Βενιζέλος και οι συν αυτώ, πρέπει να μας εξηγήσουν πως και γιατί φτάσαμε εδώ. Γιατί η Κυβέρνηση Παπανδρέου επέμενε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική. Ποιοι την εισηγήθηκαν; Γιατί δέχθηκε ο ίδιος να την εφαρμόσει. Τα περί «πατριωτικού καθήκοντος» είναι αστεία. Πατριωτικό καθήκον είναι να βοηθάς την πατρίδα σου. Όχι να την οδηγείς στα Τάρταρα!

Οφείλουν, επίσης, να μας απαντήσουν γιατί όχι μόνον κώφευαν, αλλά και λοιδωρούσαν συστηματικά κάθε αντίθετη φωνή. Όποιος διαφωνούσε με το μνημόνιο αυτομάτως χαρακτηρίζονταν «γραφικός», «περιθωριακός» και «αντιδραστικός»! Ακόμα-ακόμα αμφισβητήθηκε και ο πατριωτισμός τους!

Ο κ. Βενιζέλος, ως νομικός γνωρίζει, ότι δεν μπορεί να επικαλείται το άλλοθι της άγνοιας, ούτε να ζητά την επιείκεια του Ελληνικού λαού. Ούτε αρκεί ότι ως Υπουργός Άμυνας δεν... γνώριζε. Σ’ άλλη χώρα ζούσε; Δεν έβλεπε; Και αν έβλεπε γιατί δεν μιλούσε;

Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι η χθεσινή «έκρηξη» ειλικρίνειας του κ. Αντιπροέδρου αλλού αποβλέπει. Στην επόμενη ημέρα. Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποποιηθεί ευθυνών που θεωρεί ότι δεν του ανήκουν. Θέλει να αποτολμήσει και ανοίγματα προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κάπως αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά ο εισηγητής του «προσωρινού ειδικού τέλους επί της δομημένη επιφάνειας». Του χαρατσιού που από… προσωρινό, γίνεται... μόνιμο.

Και για έναν ακόμη λόγο. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ότι ο προϋπολογισμός του έχει εκτροχιαστεί (το έλλειμμα για το τρέχον ενδεκάμηνο έφτασε ήδη τα 20,516 δις) και ότι απαιτούνται νέα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Το ομολόγησε ότι δεν αντέχει να εισηγηθεί ο ίδιος τα νέα μέτρα για αυτό και ουσιαστικά εισηγήθηκε εκλογές! Δηλαδή, ο,τι φώναζε εδώ και καιρό ο Σαμαράς! (και τα κόμματα της Αριστεράς για να είμαστε δίκαιοι)

Αλήθεια ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Βενιζέλος; Ότι δηλαδή το DNA του μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο; Έχει ενδιαφέρον η δική του γνώμη γιατί θα είναι παράλογο να επιμένει σε μια πολιτική η οποία, κατά τον καθ’ ύλην αρμόδιο, απέτυχε πλήρως. Αν πάλι διαφωνεί, για ποιο λόγο διατηρεί στη θέση του έναν «εξουθενωμένο» υπουργό που αναγκάζεται να εφαρμόζει μια αδιέξοδη πολιτική;

Δυστυχώς, η χθεσινή ομολογία αποτυχίας του κ. Βενιζέλου αποτελεί μια πικρή δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια, με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά πιθανότατα η χώρα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε την διορατικότητα να λάβει σοβαρώς υπόψιν της τις προτάσεις του κ. Σαμαρά πριν υπογράψει το μνημόνιο. Έστω και αργότερα, αφού το υπέγραψε!

Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από «…εξουθενωμένους» Υπουργούς. Χρειάζεται ένα φρέσκο ξεκίνημα.

Ο ένας έχασε τη μιλιά του, ο άλλος εξουθενώθηκε, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σωματείο ειδικών αναγκών, όπως γράφουμε και αλλoύ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος χθές δεν εκφώνησε μόνο τον… επικήδειο του μνημονίου, αλλά υπονόμευσε και την χρησιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

ΚΡ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αποδείκνυεται και εκ των γραφόμενών σου πως ο Σαμαράς αποτελούσε την τελευταία σανίδα σωτηρίας ενός προδοτικού και άθλιου συρφετού που "εξουθένωσε" και συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την Ελλάδα.
    Είναι ο πλέον κατάπτυστος και ο μεγαλύτερος προδότης όλων, αυτός πήρε στους ώμους του την προσπάθεια σωτηρίας του προηγούμενου προδότη και συνέβαλλε τα μέγιστα για να δημιουργηθεί αυτή η κυβέρνηση έκτρωμα.
    Και δεν μιλάω για όλα τα υπόλοιπα, από την αρχή της πολιτικής του καριέρας μέχρι σήμερα.
    Επιτέλους το παραμύθι Σαμαράς πρέπει να τελειώσει πριν τελειώσει η Ελλάδα.
    Ασφαλώς η Ελλάδα δεν τελειώνει, αυτοί βρίσκονται στο οριστικό τους τέλος, η χωματερή της ιστορίας περιμένει τα σκουπίδια της, για να κλείσει ένας μεγάλος εφιαλτικός κύκλος για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με τον φιλο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ.
    Αν ηθελε ο Σαμαρας μπορουσε να αντιπολιτευτει αγρια απο την αρχη της κυβερνησης Παπανδρεου σε πολλα ζητηματα και ψηφισματα και θα περνουσε το χερι του.
    Δεν εκανε τιποτα απολυτως τοσο καιρο, παρα μονο στηριζε πλαγιως την κυβερνηση του ΔΝΤ.
    Τωρα εγινε και συνεταιρος.
    Ενα απο τα ιδια,αλλος ενας σωτηρας.
    Αλλος ενας κωλοτουμπας σαν τον αλλον τον χερι χερι.
    Κωνσταντινε σε παρακολουθω καιρο,μου αρεσουν αυτα που γραφεις αλλα μην παιρνεις μερος γιατι θα διαψευστεις και θα απογοητευτεις.
    Θα απογοητευσεις και τους αναγνωστες σου.
    Οι σωτηρες μας τελειωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ "Ακομμάτιστε", έχω πάρει θέση και είμαι υπέρ του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ πως ο Σαμαράς αποτελεί το "σαμάρι" που θέλουν να φορέσουν στον Ελληνικό λαό. Μέρος του συστήματος, που λόγω επειγουσών συνθηκών, αναγκάστηκαν να τον συσ-στρατεύσουν προ της ώρας του. Τον ήθελαν για "ισορροπίες" και στη συνέχεια για εφαρμογή των "υποχρεώσεων" που θα αναλάμβανε. Καλή συνταγή, είχε και δράκο. Δεν τους έκατσε (με όσα έγιναν την 28 Οκτωβρίου) και η αλλαγή του σχεδίου τον άφησε εκτεθειμένο. Όσο και αν θέλει το περιβάλλον του Σαμαρά να τον στηρίξει, είναι φυσικώς και λογικώς αδύνατο να συμβεί. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, επειδή έπρεπε να στηρίξει κατεπειγόντως τις υπογραφές του Μνημονίου 2 και το ξεπούλημα της χώρας. Έκανε τις επιλογές του. Αποφάσισε να "κυβερνήσει" (όποτε και εάν) μία αποικία, ένα τραπεζο-κατασκεύασμα. Φυσικά είμαι απέναντί του και του επιφυλάσσω (με πάρα πολλούς Έλληνες) ένα ειδικό σκεύασμα στο φακελάκι των εκλογών. Λυπάμαι πολύ, επειδή θα μπορούσε να αποτελέσει (αλλά δεν θέλησε) μία γρήγορη απάντηση της Ελλάδας. Μας έβαλε σε διαδικασίες αναζήτησης προσώπου που θα στείλει τα μίσθαρνα σε ειδικές φυλακές και θα απαντήσει στα αφεντικά τους "μολών λαβέ". Ίσως να είναι καλύτερα, επειδή την Ελλάδα θα την χτίσουμε πλέον εμείς, οι Έλληνες, με σκληρές εμπειρίες και σκληρούς κανόνες. Εμείς μπορούμε. Αυτοί, όχι και το απέδειξαν. Δεν χρειάζεται να πληρώσουμε νέα "τιμολόγια παροχής υπηρεσιών" για ανύπαρκτες υπηρεσίες ανύπαρκτων πολιτικών. Τοποθετώ τα άρθρα (πολλές φορές ανθρώπων που εκτιμώ ως αρθρογράφους) για να γνωρίζουμε την αντίπερα όχθη. Την όχθη που ποτέ δεν πρέπει να πάμε, την όχθη που ποτέ δεν πρέπει να πλησιάσουμε καν. Εντέλει, όλοι μας θα κριθούμε για την θέση που πήραμε. Και κάποιοι θα κριθούν για τις θέσεις που δεν τόλμησαν να πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι “αρχή άνδρα δείκνυσι”.

    Ο πολιτικός που έχει υπογράψει όλες τις τελευταίες εγκληματικές για τη χώρα αποφάσεις είχε μάθει χρόνια τώρα να λειτουργεί υπό την ομπρέλα της απόλυτης διαπλοκής.

    Πάνω στη βουλιμία του να γίνει αρχηγός έχει πέσει σε μια κινούμενη άμμο που τον έριξε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και σε κάθε κίνηση του σε κάθε βήμα του βουλιάζει όλο και περισσότερο. Και αν το πρόβλημα ήταν προσωπικό του ούτε καν θα ασχολούμαστε με τον κ. καθηγητή της εκτροπής.

    Το απολυταρχικό στιλ του, η φρασεολογία που χρησιμοποιεί, οι ύβρεις του, οι αποφάσεις με τις οποίες «αποκεφαλίζει» ανεξάρτητες αρχές επειδή αποκαλύπτουν, επειδή διαφωνούν μαζί του, δείχνει την ποιότητα της πολιτικής του σκέψης.

    Μπορεί το σύστημα να τον συντηρεί χρόνια τώρα ως εφεδρεία… αλλά τώρα όλοι γνωρίζουν.

    Οι μάσκες έπεσαν και ο κ. Βενιζέλος, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την Ιστορία και το χρονοντούλαπό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο ελάχιστος αποδείχτηκε ο Βουβουζέλος !!!

    Πόσο βαριά υπερτιμημένος !!!

    Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φούσκα των Σοσια-ληστών του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]