Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χάος στην αγορά του φαρμάκου προκαλεί ο Υπουργός Υγείας!


Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε αιφνιδίως, τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 22,5% στο 15%, με έναρξη την 27η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργού οι ασφαλισμένοι των ταμείων θα πρέπει πλέον να πληρώνουν στα φαρμακεία για την παροχή υπηρεσιών υγείας που μέχρι τώρα απολάμβαναν δωρεάν, όπως η μέτρηση της πίεσης, η παροχή οδηγιών για το τρόπο λήψεως των φαρμάκων κλπ.

Ο Υπουργός μάλιστα μελετά και σχέδιο αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη τιμή των φαρμάκων από το 25% που είναι σήμερα στην κλίμακα του 40%, από το 10% στο 25%, και για τους ασθενείς σε βαριές και χρόνιες παθήσεις από 0% σε 10%.

Επιπλέον -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας- οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν επιπλέον για κάθε κουτί φαρμάκου που θα λαμβάνουν με συνταγή ένα πάγιο της τάξης των 2-5¤, ποσό που ακόμα δεν έχει καθοριστεί τελικώς, καλώντας ουσιαστικά τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να καταβάλουν μεγαλύτερα ποσά για την οικονομική ελάφρυνση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο κ. Βασίλης Ε. φαρμακοποιός δήλωσε:

"Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός να μας ζητάει αυτή την εποχή, μετά από τόσους φόρους που έχουν καταβάλει οι πολίτες, με την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη, με τις συντάξεις να μειώνονται σχεδόν κάθε μήνα, να εισπράξουμε για λογαριασμό του ασφαλιστικού συστήματος υπερδιπλάσια ποσά από ασφαλισμένους και συνταξιούχους! Οι φαρμακοποιοί δεν είναι κρατικοί εισπράκτορες, και δεν πρόκειται να γίνουν συνεργοί στην αφαίμαξη που σχεδιάζει ο κ. Λοβέρδος!!!"


Η κ. Μαρία Π., συνταξιούχος του ΙΚΑ, ηλικίας 85 χρονών μας είπε:

"Μου έκοψαν το ΕΚΑΣ πριν από 6 μήνες. Παίρνω μια μικρή σύνταξη, μετά βίας τα καταφέρνω. Έχω σάκχαρο, έχω πίεση, χοληστερίνη και πίεση στα μάτια. Αν ο Υπουργός αυξήσει τη συμμετοχή μου στα φάρμακα, δε θα μπορώ πλέον να τα πληρώσω! Στους γονείς του ο Υπουργός έτσι θα φερόταν; Χάθηκε η ανθρωπιά παιδί μου..."

Οι Φαρμακοποιοί αντιδρούν στα σχέδια του Υπουργού Υγείας - ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό απέδιδε τις ίδιες πληροφορίες σε φήμες, με απεργιακές κινητοποιήσεις και διακοπή των συμβάσεων με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναμένεται πλέον ένας θερμός χειμώνας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]