Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι χάσαμε στην εξωτερική πολιτική


Μας την «έλεγαν» οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας και πάνω που το συνηθίσαμε, τώρα ήρθαν και οι Ρώσοι.

Είχαμε συνηθίσει να είμαστε «διεφθαρμένοι», «ανεπρόκοποι», «τεμπέληδες» κατά το Ευρωπαϊκό «λεξιλόγιο της Αλληλεγγύης», τώρα γίναμε και καταπατητές των δικαιωμάτων των μοναχών κατά το Ρωσικό «τροπάρι».

Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν πολλά στη χώρα μας, που σίγουρα επηρέασαν τον τρόπο που μας βλέπει η διεθνής κοινότητα και απʼ ότι φαίνεται όρισαν μία νέα σχέση υποτέλειας, έναντι όσων έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα και γενικότερα στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα έχασε αρκετά από τα διαπραγματευτικά της όπλα και κυρίως έχασε και την ικανότητά της να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, να προλαμβάνει ή και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

Τα παραδείγματα πολλά. Από τον τρόπο που χειριζόμαστε την παρουσία μας στα οικονομικά φόρα, τον φυσικό και ενεργειακό μας πλούτο, μέχρι και την αντίληψή μας, για το ποιες είναι οι διεθνείς ισορροπίες και τι «φιλίες» χάνουμε ή κερδίζουμε ανάλογα με την πολιτική μας, εσωτερική ή εξωτερική.

Η ευθύνη όσων διαχρονικά, αποδυνάμωσαν τη χώρα οικονομικά και κατά συνέπεια και στο επίπεδο της διεθνούς διπλωματίας, είναι τεράστια.

Η ευθύνη αυτών που δυσφήμισαν τη χώρα και πυρπόλησαν προεκλογικά ή αθετήσαν στη συνέχεια, διεθνείς συμφωνίες και υποχρεώσεις, στο βωμό της εσωτερικής κομματικής κατανάλωσης, είναι ακόμη μεγαλύτερες και ιστορικές. Τα αποτελέσματα, τα ζούμε σήμερα.

Μία νέα κυβέρνηση, εκλεγμένη από το λαό, πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα από την αρχή και να αποκαταστήσει τις Εθνικές βλάβες που προκλήθηκαν από ανικανότητα, απειρία και αδέξιους χειρισμούς.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]