Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τις εκλογές τις αποφασίζει… το ΠΑΣΟΚ;


Στο περιθώριο της πολύωρης και εν μέρει δραματικής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε την Τρίτη και τελείωσε… την Τετάρτη, μάθαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Αυτό προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ των εφημερίδων, μέσω θέσεων που αποδίδονται στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών. Τον κατεξοχήν έχοντα γνώση του τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, κυρίως σε διεθνές επίπεδο. Εκείνον που προβάλλει και προβάλλεται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος στους «συντρόφους» του, εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν από το Πάσχα. Θα διεξαχθούν μετά τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, στα τέλη Απριλίου.

Η «είδηση» που έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρήζει πολλαπλών προσεγγίσεων. Ουσιαστικά, επισκιάζει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκαταλαμβάνοντας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Γιατί, ανεξαρτήτως του που οδηγούνται τα πράγματα, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά ούτε καν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχουν αφήσει να διαφανεί τέτοια πρόθεση για εκλογές μετά το Πάσχα. Από τη Νέα Δημοκρατία μάλιστα, απάντησε άμεσα ο Γιάννης Μιχελάκης, επιμένοντας ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα ζητηθεί πριν από τη χρονική περίοδο που προσδιορίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι η προσφυγή στις κάλπες, δηλαδή η κορυφαία δημοκρατική στιγμή του πολιτεύματός μας, συζητείται και… αποφασίζεται μεταξύ «συγγενών και φίλων». Ή μάλλον… συντρόφων, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να συνδέεται ευθέως με τις εξελίξεις στο Κίνημα.

Και το ερώτημα-απορία προκύπτει αβίαστα: Για πόσο καιρό ακόμη, το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζει για την Ελλάδα; Για πόσο καιρό οι τύχες της χώρας θα συνδέονται με τους εσωτερικούς συσχετισμούς εξουσίας στο Κίνημα που συνέδεσε την ιστορική διαδρομή του με μια άνευ προηγουμένου εθνική κατρακύλα; Για πόσο ακόμη;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]