Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στηρίζει τα Σκόπια η Άγκυρα για την απόφαση της Χάγης


Ικανοποιημένη από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, στην προσφυγή των Σκοπίων κατά της χώρας μας, εμφανίστηκε η Αγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του ΔΔΧ περί παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την Ελλάδα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την την ελπίδα ότι «η εν λόγω απόφαση θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" περί ενσωμάτωσης στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα αποτελέσει στήριγμα σε νομική βάση».

Επίσης, δηλώνει ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη για να ολοκληρώσει η "Μακεδονία" δίχως καθυστέρηση τη διαδικασία ενσωμάτωσής της στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

«Η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη "Μακεδονία" με τον συνταγματικό της τίτλο και την εθνική της ταυτότητα, ανοίγοντας πρεσβεία στα Σκόπια και πιστεύει ότι η πολυεθνοτική, πολυπολιτισμική και δημοκρατική Μακεδονία έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ήταν αναμενόμενο. Όταν έλεγαν κάποιοι παλιότερα να κλείσουμε τα σύνορά μας με τα Σκόπια μέχρι να συμμορφωθούν και να πάψουν να διεκδικούν τα αυτονόητα κεκτημένα μας, τους έλεγαν τρελλούς. Όχι μόνο δεν το κάναμε, αλλά εξακολουθήσαμε να διαπραγματευόμαστε. Αν δεν τους άρεσε το βέτο του Καραμανλή και μας πήγαν στη Χάγη, εμάς δεν θα πρέπει να μας απασχολεί. Το θέμα είναι να μπει ένα τέλος σ' αυτό το καραγκιοζιλίκι με τις διαπραγματεύσεις, που άνοιξε και την όρεξη του Τούρκου από δίπλα. Δεν τους αναγνωρίζουμε ώς κράτος, δεν διαπραγματευόμαστε μέρη της επικράτειάς μας με κανένα. Και σε όποιον αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]