Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο πειθαρχείο του θηριοτροφείου


Το όνειρο πολλών Ελλήνων ευρωλιγούρηδων ήταν και είναι να γίνουμε Γερμανοί. Γερμανοί δεν θα γίνουμε ποτέ. Διότι από χρόνια έχουμε γίνει Γερμανοί εργάτες. Οπως από χρόνια έχουν γίνει Ελληνες εργάτες και οι Γερμανοί εργαζόμενοι - το ίδιο περίπου χειμάζονται και στις δύο χώρες οι λαϊκές τάξεις· τηρουμένων των αναλογιών. Και στη Γερμανία ανθεί η ευέλικτη εργασία, και στη Γερμανία οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι αφήνοντας το «γερμανικό θαύμα» να το απολαμβάνουν κι εκεί οι αστοί με τη χρυσή ορδή των γκόλντεν μπόυς και των κάπο που τους ακολουθεί. Εκεί που όντως υπερέχουν από την Ψωροκώσταινα οι επίγονοι της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Εθνους κι όλων των Ράιχ που ακολούθησαν, είναι το πεδίο της Διοίκησης και της ευρυθμίας του κράτους. Πράγματι τη Ζήμενς, την Μπούντεσμπανκ και τις εκκολαπτόμενες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ανά την Ευρώπη, μόνον...
η («Γκόβερμεντ») Γκόλντμαν Σακς, οι Οίκοι Αξιολόγησης και η 504 Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων της USAF στο Αφγανιστάν μπορούν να τις συναγωνιστούν...

Οταν ο Αλέξανδρος (ο προπροπροπάππος του κ. Γκρουέφσκυ) επέστρεφε απ' την εκστρατεία του στις Ινδίες με προορισμό τη Βαβυλώνα, έκανε το λάθος να περάσει το στράτευμά του μέσα από την έρημο της Γεδρωσίας. Ερημος από τις πιο άγριες η Γεδρωσία, και οι στρατιώτες, Μακεδόνες, νότιοι Ελληνες -τακτικοί και μισθοφόροι- Πέρσες, όλοι πέθαιναν σωρηδόν από τη δίψα. Κάποια στιγμή ένας στρατιώτης πλησιάζει τον κοντό Μακεδόνα γιο του Φίλιππου και του προσφέρει με το κράνος του νερό που είχε αντλήσει από μια λακκουβίτσα. «Δεν φθάνει για όλον τον στρατό» του είπε ο Αλέξανδρος κι έχυσε το νερό στο χώμα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και η κυρία Διαμαντοπούλου. Πηγαίνει κάθε μέρα στα σχολεία, όπου τουρτουρίζουν τα παιδάκια λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, και ξεπαγιάζει μαζί τους. Στη συνέχεια σπεύδει σε άλλα σχολεία, όπου δεν έχουν παραλάβει ακόμα σχολικά βιβλία και απαγγέλλει στους μικρούς μαθητές από στήθους Πίνδαρο, τον Παιάνα, τον Ακάθιστο Υμνο κι ό,τι άλλο τέλος πάντων μπορεί να εμψυχώσει τα βλαστάρια του έθνους για να αντέξουν τις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ...

(Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, η κυρία Αννα plus Διαμαντοπούλου βρίσκεται σε στενές επαφές με τον κ. Τσάκα, προκειμένου να εξασφαλισθεί πετρέλαιο Κατακώλου για όλα τα παιδάκια της επικράτειας).

Αθεμπίγιο.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet μοντάζ Γρέκι


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Πως σχετιζεται αυτη η κινηση του Μ.Αλεξανδρου με την Διαμαντοπουλου?
    Η Διαμαντοπουλου αποσκοπει σε τυχοδιωκτισμους παριστανοντας κι αυτη οτι "συμπασχει", ενω η κινηση του Μ.Αλεξανδρου αναπτερωσε σημαντικα το ηθικο των Ελληνων στρατιωτων,διοτι εκει που θα μπορουσε να σβησει εστω και λιγο την διψα του ο Αλεξανδρος-ο οποιος κι αυτος πραγματικα υπεφερε- δεν εβαλε τον εαυτο του πανω απο τους αλλους Ελληνες και απαρνηθηκε την οποια εξυπηρετηση για να μην υποφερει κι αυτος! Διοτι ετσι δινει στους αλλους να καταλαβουν το νοημα της αυτοθυσιας,και οχι να παριστανει οτι δηθεν υποφερει οπως τα σημερινα λαμογια!
    Το παραδειγμα σου,κ.Σταθη, δεν ειναι μονο ανιστορητο αλλα και προσβλητικο για τους ενδοξους προγονους μας!
    Δεν μου κανει εντυπωση πως κλεινει η κωλοφυλλαδα σου!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε τον Στάθη, ΓΜ, να μας τα λέει με τον μοναδικό του τρόπο. Μόνο οι ευθυμογράφοι μας έμειναν, κάνα-δυό άλλοι που εξακολουθούν να ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου όπως πρέπει, και ο Κωνσταντίνος μας. Άσε για λίγο το ιώτα της Ιστορίας και βάλε λίγο χιούμορ στη ζωή σου γιατί το γέλιο (ή έστω το χαμόγελο) κάνει καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη με χαμογελο θα κοιταξω τα πεινασμενα παιδια μας;
    Με χιουμορ! θα αντιμετωπισω την γκρεμασμενη γειτονισα;
    Με νοτες ευθυμιας θα παρακολουθω το ξεσκισμα της Πατριδος;
    Τωρα ξερουμε πολυ καλα τι σημαινει να αφηνεις το ιωτα της ιστοριας! ΣΚΛΑΒΙΑ!
    Ασε λοιπον τις συμβουλες και κλαψε για το κακο που μας βρηκε.

    Πολυ ατυχες το παραδειγμα του Μ. Αλεξανδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με παρεξήγησες. Όχι τη γειτόνισσά σου. Την ιστορία με την έρημο της Γεδρωσίας εννοούσα. Και αντί να κλαις για το κακό που μας βρήκε, ψηλά το κεφάλι να δούμε τι θα κάνουμε. Έτσι θα έκανε και ο Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε
    9 Δεκεμβρίου 2011 7:14 μ.μ,

    σαφως το κεφαλι μας το εχουμε ψηλα,αλλα ο κ.Σταθης ,αν δεν το εχεις καταλαβει,αβανταρει το ΣΥΡΙΖΑ!
    Μεσω των τωρινων καταστασεων προπαγανδιζει συνεχως γεγονοτα του παρελθοντος!Το πραττει συνεχεια!
    Σαφεστατα ειμαι κατα της κλαψας και της ματαιοδοξιας,αλλα προσωπικα δινω προσοχη στην ηθικη υποσταση καποιου ,παρα στο χιουμορ του!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλαιω ρε μαγκες με το κεφαλι ψηλα!
    Κλαιω για τα χαλια της Ελλαδος απο το "85 και μετα.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΔΕΝ ΦΙΛΗΣΑ ΚΕΝΕΝΟΣ ΕΛΕΗΝΟΥ ΤΟΝ ΚΩΛΟ.
    ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΚΥΨΩ ΤΗΝ ΜΕΣΗ.
    ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ.
    Κλαιω τωρα μοναχος για τα χαλια μας.Αλλα χαμογελαω και κρυφα,γιατι ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.
    Εσεις εισασταν τα προβατα και οι προσκυνημενοι.Εσεις ανοιγατε τον λακο σας και των παιδιων σας.
    Μην μιλατε και μην το παιζεται ανδρες που δεν αντεχεται τις κλαψες.
    Σας ξεφτιλισαν παγκοσμιος σας ατιμασαν την ζωη,σας εκαναν ζομπυς,πεθαινουν ανθρωποι γυρω σας και εσεις ταχα ειστε παλικαρια που δεν κλαινε.
    Ο Μεγας Αλεξανδρος,αν ειχες ψηλα το κεφαλι δουλε,θα ηξερες τι θα εκανε.
    Θα εκοβε με μια κινηση το κεφαλι του τερατος,που προδοσε την πατριδα.
    Και για την ιστορια και αυτος δακρυζε μπροστα στην δυστυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    10 Δεκεμβρίου 2011 4:26 μ.μ,

    την "ηθικολογια" σου και τα κηρυγματα σου να τα πουλησεις αλλου!
    Που εμαθες να ετεροπροσδιοριζεις κιολας!!
    Παρε ενα ουζι,πηγαινε στην Βουλη και πυροβολησε τους τοτε,για να σε συγχαρουν οι ηρωες του παρελθοντος!
    Γιατι δεν το κανεις????
    Εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα γεωπολιτικα και κοινωνικο-οικονομικα δεδομενα σε σχεση με την Ελληνιστικη Περιοδο,που μακαρι να παιρναμε ο καθενας απο ενα ουζι και να καναμε ο,τι μας γουσταρει!!
    Εξωκοινοβουλευτικες πατριωτικες δημοκρατικες λυσεις αναζητουμε που οχι μονο θα διωξουν τους προδοτες,αλλα θα ειναι και σε θεση να διαφυλαξουν την εθνικη μας υποσταση χωρις να επελθει χαος!!
    Εσυ προτιμας το χαος!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΜ, δεν είμαι απέναντί σου, μαζί σου είμαι. Αλλά όταν ένας άνθρωπος έχει ταλέντο στο γράψιμο και στο σκιτσάρισμα, όπως ο Στάθης, εγώ δεν μπορώ να μην του το αναγνωρίσω και τον διαγράψω επειδή δεν ψηφίζει το ίδιο κόμμα με μένα. Ούτε θα σου πω ότι ο Σταύρος Λυγερός δεν ξέρει να γράφει, επειδή είναι δεξιών αντιλήψεων. Ή ότι η Κανέλλη δεν είναι καλή αρθρογράφος, επειδή είναι του ΚΚΕ. Αυτά τα έκανα στα 16 μου, αλλά από τότε μεγάλωσα και είδα ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι ή αυτό που πιστεύουμε ή το χάος, δεν είναι ή άσπρα ή μαύρα. Αλλά τους επικίνδυνους δημοσιογράφους που έχουν εγκληματίσει και εξακολουθούν να εγκληματούν εναντίον αυτού του λαού, παραπληροφορώντας τον και κρατώντας τον στο σκοτάδι, τους γνωρίζουμε καλά. Ή κάνω πάλι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το χαος θα ελθει,θελεις δεν θελεις.
    Η πιο σωστα ηλθε.
    Για ποια ηθικολογια με κατηγορης;
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι αυτα που γραφω.Κυττα γυρω σου και θα δεις.Τα προβατα μασανε σανο και απο φοβο,που και που,μιλανε για πατριωτικες δημοκρατικες λυσεις και τα λοιπα και τα λοιπα.
    Σου ειπα τιποτα για ουζι;
    Ας βρουμε το κουραγιο να καθαριζουμε τις γειτονιες μας απο τα ακαθαρτα. Ας πεταξουμε εξω απο τα σπιτια μας τον παλιο ραγια και σιγα σιγα θα καθαριστη και η κοπρος της κοινοβουλευτικης τυραννιας.
    Εσυ τι λες;Οτι θα βρεθουν μερικοι μαγκες ,θα κτισουν μαντρι,πατριωτικο μαντρι και θα κατεβουν σε εκλογες να διωξουν την Λερναια Υδρα; Και αν ναι,ποιους θα κυβερνησουν;Τα ιδια προβατα;χωρις να εχουν γινει ανθρωποι;Χωρις να εχουν μετανοιωση,που προδοσαν τα Ιερα τους;
    Ξερεις ποιος πολεμαει τους Ελληνες;
    Εχεις καταλαβει με τι διαολο εχουμε να κανουμε;
    Οταν καταλαβεις,τοτε θα καταλαβεις και τι βλακειες εγραψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε
    10 Δεκεμβρίου 2011 6:46 μ.μ. ,

    το "ταλεντο στο γραψιμο" ειναι το λιγοτερο που με ενδιαφερει!Αυτο που ενδιαφερει προσωπικα εμενα ειναι η ορθοτητα και το κινητρο-δηλ.που αποσκοπει το "γραψιμο"!
    Η πλειοψηφια γνωστων δημοσιογραφων ,οπως ο κ.Σταθης, που εχουν "ταλεντο στο γραψιμο" το παιζουν "επαναστατες" και "αντιμνημονιακοι",ενω στην πραγματικοτητα ειναι οι μεγαλυτεροι υποκριτες!
    Η μνημη τους ειναι επιλεκτικη και δεν κανουν καμια κριτικη στην Αριστερα!Μιλουν ολοι για τα εγκληματα των τραπεζων, των πολιτικαντηδων και την πτωχευση των λαων οταν γνωριζουν πως η διακυβερνηση απο τις τραπεζες εχει ξεκινησει ηδη απο την συνθηκη του Μααστριχτ,που εχει υπογραψει και ο ιδιος ο ΣΥΡΙΖΑ!
    Γιατι δεν αναφερεται σε αυτο ο κ.Σταθης?
    Και η μη αναφορα δεν ειναι παραπληροφορηση??
    Μαζι μου δεν εισαι σε καμια περιπτωση,διοτι με ετεροπροσδιορισες ως "δουλο" χωρις καν να με γνωριζεις!
    Φανταζομαι οτι εσυ που δεν εισαι δουλος ,εχει ηδη κανει πολιτικη αγωγη και μηνυση απο τον Ιουλιο του 2010 στα 173 γομαρια που υπεγραψαν την πρωτη δανειακη συμβαση!
    Εντω μεταξυ,απαντησεις στα ερωτηματα μου στο προηγουμενο σχολιο μου δεν εχεις δωσει!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]