Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "σκάνδαλο" που… ξέχασε ο κ. Παπανδρέου


Για άλλη μια φορά σε δημόσια παρέμβασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου κάθε άλλο παρά έδειξε προδιάθεση… αναχωρητή. Τουναντίον.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για «την ώρα της ελληνικής οικονομίας», και είπε πράγματι πολλά. Όπως αναμενόταν, υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της θητείας του, προσπερνώντας την απτή πραγματικότητα ότι έγινε ο μόνος πρωθυπουργός σε χρόνια πολιτειακής ηρεμίας, που αντικαθίσταται… στον αέρα της θητείας του, χωρίς να έχει πρόβλημα υγείας. Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί, ακριβώς λόγω αυτών των πεπραγμένων της τελευταίας διετίας, που κατέστησαν την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή.

Επιπλέον, μίλησε με θέρμη για την ανάγκη να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου στην εξουσία… όσο χρειαστεί. Και το «όσο χρειαστεί», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφορά τη διαπραγμάτευση των πάντων, σήμερα, και όχι μετά τις εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε και πάλι του… αυτοκτονικού ιδεασμού, συγνώμη, της ιδέας για δημοψήφισμα, που του στέρησε τελικά την πρωθυπουργία, και έβαλε την Ελλάδα… στο ράφι της διεθνούς αξιοπιστίας.

Ίσως βέβαια η πιο εκκωφαντική αποστροφή της ομιλίας του πολιτικού επιγόνου του παπανδρεϊσμού, να ήταν η επισήμανση ότι, μεταξύ των σημαντικών αλλαγών που έγιναν στην Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια, δηλαδή επί πρωθυπουργίας του, «ζήσαμε μια διετία χωρίς σκάνδαλα».

Ας είναι οι αναγνώστες και ακροατές της φράσης επιεικείς με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προφανώς και… προσπερνά το διαρκές σκάνδαλο κατά των Ελλήνων, που ήταν η συστηματική υπονόμευση της χώρας μετά τις εκλογές του 2009, μέχρι να υπογραφεί το Μνημόνιο εθνικής απαξίωσης. Και αυτό το σκάνδαλο, δεν διαγράφεται.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Φίλοι μου καλοί ! Εσείς ακόμη "κοιμόσαστε" τον ΥΠΝΟ του ΔΙΚΑΙΟΥ, εσείς ακόμη ΖΕΙΤΑΙ στον κόσμο που σας έχει ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ το ΒΟΘΡΟΔΗ και ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ! ΕΣΕΙΣ προσπαθείται να βρείται της ΓΩΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ της ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ! Ε, λοιπόν ΨΑΞΤΑΙ ! Εν συντομία: α) Ο όρος "οι ΑΓΟΡΕΣ" είναι πλαστός και προδοτικός για την διατύπωση του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΑΜΑΤΑ/ΜΟΝΤΕΛΑ ! β) Την ΧΩΡΑ, την ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ (ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ) σαν μια ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ ! Και όπως μια Εταιρεία έχει ΠΑΘΗΤΙΚΟ στην ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, έτσι και η Ελλάδα ! Γίνονται "απολύσεις", "περικοπές", "μετατάξεις" κ.ο.κ. ! Τα τμήματα της ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που μπορούν να είναι ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ τα ... ΔΙΑΣΠΟΥΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ και τα ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΝΑΙ, τα κάνουν ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΑ με άλλες ΔΙΕΥΝΘΥΝΣΕΙΣ ! ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ !! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΕΛΛΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ είναι οι .."Εργαζώμενοι", ας ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Δουλεία ΣΕ ΑΛΛΕΣ ... "ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ" ! Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ... ΝΟΥΜΕΡΟ (Bar Code) ! Φιλάκια Φιλαράκια ... Φούφουτοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική φωτογραφία, πραγματικά! Αποδίδει το νόημα του κειμένου απολύτως. Σα να σκέφτεται η Κερατού "Έχει επαφή με τον έξω κόσμο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο προκλητικός (εκτός από μ@λ@κ@ς) μπορεί να είναι ο άνθρωπος που:
    -μας έβαλε στην περιπέτεια του Μνημονίου για να τα "κονομήσει" το αδελφάκι του με τα cds;
    -μας χρεώνει με εκατομμύρια για τις στρατιές των συμβούλων του και της φρουράς του (του ίδιου και της απίστευτης οικογένειάς του;
    -μας άφησε "παρακαταθήκη" μια Κυβέρνηση με 50 σχεδόν Υπουργούς ΠΑΣΟΚους που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να σβήνουν τα ίχνη των εγκλημάτων του ΓΑΠ και της συμμορίας του;
    Δεν υπάρχει κάποιος να τον συμβουλεύσει να μη μιλάει για να μην καταλήξει σαν το "αδελφάκι" του τον Καντάφι;
    ΔημΒας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ΓΑΠ φαινεται πως η υπονομευση του Ελληνικου Συνταγματος με τα τοσα εθνομειοδοτικα νομοσχεδια,η αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας,τα λαθροεπιδοματα,η μη ανακηρυξη ΑΟΖ,η κατασκευη τζαμιων ενω κλεινουν σχολεια,τα 232 κομματοσκυλα που διοριστηκαν στη Βουλη ενω δεν υπαρχουν λεφτα για συμβασιουχους,οι πανω απο 1000 αυτοκτονιες την τελευταια διετια ενω του αρεσε του ΓΑΠ να κανει τα μπανια του ανεμελα το καλοκαιρακι,η προπαγανδα κατα των Ενοπλων Δυναμεων περι "πραξικοπηματος" και περι "χουντας" σην Σχολη Ευελπιδων,τα εκατομμυρια των ανθελληνικων ΜΚΟ που παρεχονται απο το κρατος,οι σπαταλες εκατομμυριων του υπουργειου Εξωτερικων,το ξεπουλημα του Αιγαιου και η υποτελεια στους Τουρκους καθως και η προσπαθεια κατασυκοφαντησης των Ελληνων πολιτων απο τον ιδιο τον ΓΑΠ δεν αποτελουν σκανδαλα!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]