Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Persona non grata στην Ευρωπαϊκή Ένωση o Γιώργος Παπανδρέου


Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας.
Το σκληρό τελεσίγραφο που έθεσαν Γερμανία και Γαλλία στον Γ. Παπανδρέου παίζει στις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα media του κόσμου σήμερα από Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι Αυστραλία και Κίνα, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Όλοι οι ηγέτες και τα ΜΜΕ του κόσμου λοιδορούν, κατηγορούν και καταγγέλλουν ότι βάζουμε σε κίνδυνο το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία με κινήσεις ασυναρτησίας με αποτέλεσμα η χώρα μας να διασύρεται σε πρωτοφανή βαθμό και ένταση.
Δεν λείπουν μάλιστα αναφορές για το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να επισκεφθεί κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ξανά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Και, βεβαίως, στην προοπτική αποχώρησής του αντιδρούν θετικά τα χρηματιστήρια και το ευρώ, έπειτα από ένα έντονο πτωτικό ξεκίνημα.
Οι FT εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ευρώπη σταματάει τη βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη χώρα μας και απαιτεί πλέον καθαρή απάντηση, ενώ η γαλλική Figaro αναφερόμενη στον έλληνα πρωθυπουργό μιλάει για έναν καπετάνιο χωρίς χάρισμα
Ο Guardian αναφέρει ότι ο Παπανδρέου μοιάζει να μην έχει μετανιώσει και υπογραμμίζει πως ενώ ήταν ένας πολιτικός με ευγένεια που πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες, κατάφερε με μία κίνηση να τους σοκάρει και να αντιστρέψει το κλίμα.
Ένα πολύ σκληρό άρθρο φιλοξενεί ο αυστραλιανός τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα The Australian. Ο τίτλος είναι «Ο Παπανδρέου αναμένεται να σφίξει τη ζώνη, μόνο που δεν φοράει πια παντελόνι!». Αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει μείνει πλέον μόνος και φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών της Ελλάδας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Παπανδρέου. Τονίζει δε ότι πλέον ό,τι και να γίνει η αστάθεια στην Ελλάδα δύσκολα θα φύγει.
Στις ΗΠΑ τα σχόλια είναι πιο ήπια: Η Wall Street Journal αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου ως έναν πολιτικό με κλίση σε παιχνίδια εξουσίας υψηλού ρίσκου.
Οι New York Times έχουν ως τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού» ωστόσο ρίχνουν περισσότερο τις ευθύνες σε Μέρκελ, Σαρκοζί αναφέροντας ότι «η Ευρώπη έπρεπε να προσέξει περισσότερο τις αντιδράσεις των Ελλήνων και λιγότερο τις αντιδράσεις των τραπεζιτών. Αντί να τιμωρήσουν έπρεπε να σκεφτούν τις επιπτώσεις και όχι να καταδικάσουν την Ελλάδα για πάντα στην ύφεση».
Η Washington post υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχασαν πλέον την υπομονή τους με τη χώρα μας και περιγράφουν τη χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου, Μέρκελ, Σαρκοζί ως δύσκολη.
Το CNN εστιάζει στην αισιοδοξία του Γ. Παπανδρέου για την έκβαση του δημοψηφίσματος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Στό κόμμα των υπερ-διεθφαρμένων του πασ-κ.ο.κ. ισχύει το: "πρό της πτώσεως - υπέρ της τσέπης"

    Αθεράπευτα τα πασοκακια κατά την ανομίαν...κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους φοβούμενα την "Ιεράν Δίκην του Ελληνικού Λαού" γαντζωμένοι εις τα κλεμμένα τους..

    Μήπως γνωρίζει ο υπόλοιπος λαός πόσο καιρό πρίν οι δικοί τους άνθρωποι γνώριζαν τα πεπραγμένα; μήπως γνωρίζει πόσα έβγαλαν στην πλάτη του μέσα σε 2 χρόνια;

    Πλέον η απουσία τους δεν θάναι αρκετή, η Ελλάδα μίλησε και διψά για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και δεν επιθυμεί να βλέπει ατιμώρητους όσους την πρόδωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai aplo, auto den einai prothypourgo, einai ena cds apo mono tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφάσεις εν αμαρτίαις. Όλα γίνονται για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, εξαιτίας της έντονης αντίδρασης την 28η Οκτωβρίου. Δε μασάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]