Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινωνικές αναταραχές λόγω ανεργίας προβλέπει η ILO


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) στην ετήσια έκθεσή της για την παγκόσμια απασχόληση, προειδοποιεί για τις επιπτώσεις που θα έχει η ανεργία στην συνοχή της κοινωνίας.

Ενδεικτικά αναφέρει αύξηση εγκληματικότητας, χρήσης ναρκωτικών και επιστροφή στην συγκατοίκηση με τους γονείς.

Ειδικότερα για Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία και Βρετανία, η έρευνα επισημαίνει ότι πέραν αυτών των επιπτώσεων, λόγω της ανεργίας θα σημειωθεί αύξηση της κατάθλιψης.

Συγχρόνως στην έκθεσή της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας αφήνει μια αχτίδα φωτός, η οποία εναπόκειται στην… πίεση που θα ασκηθεί στους πολιτικούς και η οποία ενδέχεται να αναγκάσει τις κυβερνήσεις στην Ε.Ε. να αλλάξουν προτεραιότητες, έστω και βραχυπρόθεσμα.

Όπως τονίζει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας η στασιμότητα στην παγκόσμια ανάκαμψη έχει δραματικές συνέπειες στην αγορά εργασίας και σημειώνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια προκειμένου η απασχόληση να επανέλθει σε επίπεδα προ κρίσης.

Σύμφωνα με το ILO για να επανέλθουμε σε αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να δημιουργηθούν 80 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο εκτιμά ότι η πρόσφατη επιβράδυνση της ανάπτυξης υποδεικνύει πως μόνο οι μισές από τις απαιτούμενες θέσεις θα δημιουργηθούν.

Παράλληλα, η Οργάνωση προειδοποιεί ότι στις 45 από τις 118 χώρες που συμπεριέλαβε στην έρευνά του, είναι ορατός ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών, επισημαίνοντας ότι είναι αυξημένος στις χώρες εντός Ε.Ε. και τις αραβικές.

«Έχουμε φτάσει στη στιγμή της αλήθειας. Έχουμε μια σύντομη ευκαιρία να αποφευχθεί μια μεγάλη διπλή βουτιά στην απασχόληση», δήλωσε ο Ρέιμοντ Τόρρες από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]