Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Game Over


Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Αρκεί να θέλουμε να τα δούμε.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, και όπου κάνω λάθος βαράτε με:

Υπάρχει εδώ και καιρό μια παγκόσμια τάση σε εξέλιξη, που μόλις πρόσφατα άρχισε να επηρεάζει και την δική μας γειτονιά.

Πρόκειται για το μεθοδευμένο από καιρό σχέδιο της καταστροφής της παγκόσμιας μεσαίας τάξης, η οποία δεν βολεύει πλέον σε αυτούς που μας κυβερνούσαν, και που συνεχίζουν να μας κυβερνάνε.

Και δεν μιλάω ούτε για τον ΓΑΠ, ούτε για την Μέρκελ, ούτε καν για τον Ομπάμα.

Όλοι (λίγο πολύ) γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που διαχρονικά κινούν τα νήματα της ανθρωπότητας. Ποιοι είναι οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης. Σε ποιους δηλαδή συμφέρει η απόλυτη ισοπέδωση των λαών.

Εδώ και κάποιο καιρό άρχισαν να αναδύονται νέες οικονομικές δυνάμεις, όπως είναι η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία κλπ. Οι βασικοί λόγοι της τρομακτικά ραγδαίας ανάπτυξής τους είναι τα χαμηλά μεροκάματα. Έτσι απλά.

Για αυτό και σχεδόν κάθε βιομηχανία της πάλαι ποτέ κραταιάς Δύσης έχει μεταφερθεί «αυτούσια» ή εν μέρει σε τρίτες χώρες.

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα φτιάχνονται πλέον στην Ινδία, και τα αμερικανικά ηλεκτρονικά στην Κίνα. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Σε χώρες όμως με πληθυσμούς δισεκατομμυρίων, που όσο και αν αναπτυχθούν οικονομικά, δύσκολα θα μπορούσαν να τους προσφέρουν μισθούς και επίπεδα ζωής όμοια με αυτά της Δύσης.

Έτσι, αφού δεν μπορούν οι άπειροι Ινδοί, Κινέζοι, κλπ. να αποκτήσουν αμερικάνικους μισθούς , και προκειμένου να διατηρηθεί η ανάπτυξή τους, τι πρέπει να γίνει;

Μα ασφαλώς να μειωθούν οι αντίστοιχοι της ΕΕ και της Αμερικής, ώστε να επανέλθει μια ισορροπία.

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε το ξετύλιγμα του κουβαριού, με συντονισμένες επιθέσεις.

Και πρωταρχικά εναντίον του πιο αδύναμου κρίκου (της ευρωπαϊκής αλυσίδας), που λέγεται Ελλάδα.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η υπόθεση εξελίσσεται σαν βάσει σεναρίου.

Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, και ως εκ θαύματος και η Ιταλία!

Σειρά μετά έχει η Γαλλία. Βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης.

Και έτσι η ΕΕ θα καταλήξει μια απέραντη «Βουλγαρία», με χαμηλά μεροκάματα, απουσία κάθε κοινωνικής παροχής, ιδιωτικοποίηση των πάντων, και σε απλά ελληνικά: συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας.

Αυτό είναι το σχέδιο, και το ζούμε καθημερινά.

Και είτε είμαστε στο ευρώ, είτε στη δραχμή, κατά τη γνώμη μου είμαστε καταδικασμένοι.

Και δεν μιλάω μόνο για τη χώρα μας, αλλά πολύ πιο γενικά. Η Δύση είναι καταδικασμένη

Οι εποχές άλλαξαν. Ότι είχε να προσφέρει η Δύση το πρόσφερε.

Και αφού οι χορτασμένοι κάτοικοί της δεν έχουν τίποτα πλέον να προσφέρουν, οι ισχυροί της γης θα τους πατήσουν και θα τους λιώσουν κυριολεκτικά.

Δεν μπορεί ο Ινδός να παράγει τα πάντα με μισθό $50, και ο Γερμανός να ζητάει €2.000. Δεν γίνεται. Όσο καλύτερα και αν είναι τα προϊόντα του δεύτερου.

Δεν μπορεί ο Κινέζος, που ζει πλέον στην δεύτερη οικονομικά ισχυρότερη χώρα του πλανήτη, να στοιβάζεται με την πολυμελή οικογένειά του σε ένα δωμάτιο, και ο Έλληνας ή ο Πορτογάλος να διαθέτει και εξοχικό, και αμάξι, και μηχανή, και 2-3 κινητά. Δεν γίνεται. Είναι ύβρις.

Για αυτό και χρειάζεται να επέλθει η ισορροπία. Είναι νόμος της φύσης.

Κάποτε κυριαρχούσαν οι ασθένειες, και όπου δεν αρκούσαν επενέβαιναν οι πόλεμοι. Σήμερα, οι ασθένειες ως ένα βαθμό ελέγχονται, και οι πόλεμοι είναι αναγκαστικά μικρής κλίμακας, διότι αν δεν ήταν, τότε τα πυρηνικά θα εγγυώνταν ένα σύντομο και οριστικό τέλος.

Για αυτό και η ισορροπία θα πρέπει να επανέλθει με πιο ήπιους, οικονομικούς αυτή τη φορά όρους.

Και επειδή δεν μπορούν να ανέβουν οι μισθοί της Κίνας θα πρέπει να πέσουν αυτοί της ΕΕ. Έτσι απλά. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν πέσουν όμως οι μισθοί, πέφτει το επίπεδο ζωής. Αλλιώς ζεις με €2.000 τον μήνα, και αλλιώς με €500.

Κάποτε έγραψα εδώ μέσα για επιστροφή στη δεκαετία του `70, και για καταστάσεις Mad Max που θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Τα παίρνω όλα πίσω. Ήμουν πολύ αισιόδοξος.

Πάμε για μεσαίωνα, και δεν εννοώ μόνο εργατικό.

Έτσι είναι η φύση. Ψάχνει πάντα την ισορροπία.

Και αυτή τη φορά την βοηθούνε κάποια όχι και τόσο σκοτεινά κέντρα. Τραπεζίτες, χρηματιστές, hedge funds, cds players κ.ο.κ.

Επομένως, άντε και φύγαμε από το ευρώ, άντε και καταργήσαμε τα χρέη, άντε και ξαναρχίσαμε να παράγουμε μπάμιες. Ε και;

Ποιος θα τις αγοράζει; Οι Ευρωπαίοι μισθωτοί των €500;

Δεν είναι δυστυχώς θέμα Ελλάδας. Άργησα να το καταλάβω. Η επέμβαση όμως του ΔΝΤ στην Ιταλία των Φεράρι, και η απειλή των οίκων στην «αυτοκρατορική» Γαλλία, μου άνοιξαν τα μάτια.

Μου έδειξαν το μέλλον.

Που νομοτελειακά επέρχεται.

Το παιχνίδι είναι χαμένο. Η ύπαρξη της μεσαίας τάξης δεν συμφέρει. Δεν αποδίδει, αλλά αντίθετα κοστίζει πολλά.

Και δεν βλέπω λύση.

Εκτός και αν ξεσηκωθούμε απαξάπαντες. Και μιλάω πλανητικά: Έλληνες, Άγγλοι, Πορτογάλοι, Αμερικάνοι …. αλλά χλωμό το βλέπω.

Το διαίρει και βασίλευε λειτουργεί και με λαούς.

Και εξάλλου, αν το πεις πουθενά, θα σε κατηγορήσουν και για κομουνιστή… ή χειρότερο ακόμη, για διεθνιστή!

Δεν υπάρχουν σήμερα ούτε Τσε, ούτε Κάρλος (που λέει ο φίλος μου ο Πάνος), ούτε καν … Μπερλίνγκουερ.

Υπάρχουν μόνο ολίγιστοι Μερκοζί, και από κει και πέρα το χάος.

Game Over, που λένε.

Είπε κανείς τίποτα;

Strange Attractor

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΘΡΟ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ... ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ "ΧΑΡΤΗ" ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ... ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ... ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" !!!

    ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΕΔΩ ;;; ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.ΟΙ ΦΑΡΑΩ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΥΠΗΡΞΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ Π.Χ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ , ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ Η.Π.Α..

    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΤΗ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ "ΒΑΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ" ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΟΥΣ 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ... ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ" ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ".

    Η ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Η ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ; ΒΕΒΑΙΩΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑ ΙΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ... ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ; ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΨ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ .... ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ : ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 'Η ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ... ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ... ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ; ΙΣΩΣ ΚΑΜΜΙΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1940'. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ; ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ...

    ΔΕ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΚΟΡΡΕΑ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΩ ΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ. ΘΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: Η ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ... ΣΗΜΑΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ 2-3 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ 5-6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΓΚΑΤΖΕΤΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΜΟΝΑΧΑ ... ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ...

    ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΧΗΛΟ ΤΟΥ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΖΥΓΟ ... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ... ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ... ΘΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 2000 Η 1500 Η 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΛΑ... ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ...

    ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώην πεινασμένος κακομοίρης πηγαίνει στις ΗΠΑ και ταυτίζεται με τους "γαλαζοαίματους", άσχετα αν παραμένει κακομοίρης, έστω και χορτάτος.

    Αυτό, το οποίο για λόγους ταξικούς οι μετανάστες δεν θα έκαναν ποτέ στις πατρίδες τους, το κάνουν με τεράστια ευκολία στις ΗΠΑ.
    Εγκαταλείπουν κάθε είδους ιδεολογία, η οποία τους χαρακτήριζε στις πατρίδες τους και ξαφνικά γίνονται όλοι αγγλοσαξονικού τύπου "καπιταλιστές".
    Γιατί;
    Για ν' αποκτήσουν πρόσβαση στο κέρδος που προσφέρει ο αγγλοσαξονισμός.
    Το κέρδος του ξένου εισβολέα εις βάρος του γηγενή.

    Το κέρδος του νεοφερμένου απέναντι στον παλιό.

    Το κέρδος του μορφωμένου απέναντι στον αμόρφωτο.

    Το κέρδος του όμορφου απέναντι στον άσχημο.

    Το κέρδος του γρήγορου απέναντι στον αργό.

    Το κέρδος του όποιου χαρακτηριστικού αναγνωρίζει το σύστημα σαν "ανώτερο" και το αποζημιώνει.

    Αυτή η αποζημίωση είναι η δύναμη του αγγλοσαξονισμού. Σε "καταπίνει" ως "ιδεολογία", γιατί ενεργοποιεί τα ένστικτά σου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά σου.
    Σε "καταπίνει", γιατί μπορεί κι εκμεταλλεύεται τον πλούτο που κατέχει και σε εντάσσει σε μια "αυλή" που σε τυφλώνει.
    Σε μια "αυλή" που λειτουργεί παράδοξα, εφόσον οι ισχυροί της είναι αυτοί οι οποίοι λειτουργούν ως γλείφτες και κόλακες των αδυνάμων και όχι το αντίθετο.

    Σε κάνει να βλέπεις τους Αγγλοσάξονες σαν γενναιόδωρους θεούς, που μοιράζουν απόλυτα δίκαια τόσο το χρήμα όσο και τις "ανωτερότητες".
    Σε κάνει να νιώθεις "εκλεκτός" και μόνον που τους συναναστρέφεσαι.
    Αν μάλιστα στη ζωή σου πετύχεις στοιχειωδώς, μόνον μ' αυτούς θέλεις να συναναστρέφεσαι, γιατί μόνον αυτοί μπορούν να "πιστοποιήσουν" την "ανωτερότητά" σου, που σε οδήγησε στην επιτυχία.

    ----------------------------------------
    GAME OVER β μέρος
    ΕΑΜ Β
    ΠΑΜΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.
    Ο "χρήσιμος" Έρασμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τι κάνει ο Σαμαράς, κοινωνιολογική ανάλυση για να δικαιολογήσουμε την άθλια συμπόρευση ενός προδότη και πατριδοκάπηλου, και το ρίχνουμε στα παγκόσμια συμβαίνοντα.
    Σε γενικές γραμμές σωστές οι επισημάνσεις, μόνο που υπάρχουν και πολλά σχέδια που χαλάνε τη συνταγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε γ@@@@ου καταθλιπτικέ, που πας να σπείρεις τον πανικό!!!Είμαστε εδώ και θα τους γαμήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσον αφορά την μαζική παραγωγή προϊόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε τριτοκοσμικές χώρες θεωρώ ότι εφόσον φτάσουμε ως Ευρώπη στο μεσαίωνα, θα ισχύσει ότι και για τις Ελληνικές μπάμιες. Εσείς ποιός Ευρωπαίος λέτε ότι θα τα αγοράζει αυτά; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούμε να πάρουμε κινητό ή αυτοκίνητο made in india or china όσο και οι Ινδοί ή οι Κινέζοι.
    Άρα πείτε μου που θα καταναλώνει το κεφάλαιο την παραγωγή του.
    Και ερωτώ. Μήπως η πτώση της Δύσης δεν είναι παρά πόλεμος κατά του ΛΑΘΟΥΣ που έκανε το κεφάλαιο για τη μεταφορά ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ στις τριτοκοσμικές χώρες; Διότι στη συνέχεια, εάν σταματήσει και η παραγωγική μηχανή πχ της Κίνας, η Κίνα που θα κλείσει τα εργοστάσιά της θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την Ελλάδα με τις μπάμιες.
    ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
    ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω κατ αρχας με οσα λες αλλα...υπαρχει και καποιος ΑΛΛΟΣ που κανονιζει εκτος απο τον ανθρωπο,μηπως ειναι η ωρα να στραφουμε προς τα εκει με οσα προυποθετει αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Πρόκειται για το μεθοδευμένο από καιρό σχέδιο της καταστροφής της παγκόσμιας μεσαίας τάξης, η οποία δεν βολεύει πλέον σε αυτούς που μας κυβερνούσαν, και που συνεχίζουν να μας κυβερνάνε."

    Αν και διαφωνω με τις αιτιες που περιγραφονται στο αρθρο,θα πρεπει να τονιστει οτι αυτα τα σχεδια πραγματοποιουνταν παντοτε εις βαρος των λαων!!
    Δεν ειναι κατι που γινεται απλως σημερα!Η Ιστορια εχει αποδειξει οτι οι οικονομικες κρισεις ειναι τεχνητες και κρυβονται τεραστια οικονομικα και γεωπολιτικα συμφεροντα και παντα χρειαζονται οι "αφορμες"!
    Αυτοι που κρυβονται παντα πισω απο τετοιες καταστασεις ειναι οι Εβραιοι μασωνοι-σιωνιστες που κατεχουν θεσεις κλειδια στο παγκοσμιο οικονομικο γιγνεσθαι και θεωρουν χρεος τους συμφωνα με τα ταλμουδ τους και τα πρωτοκολλα τους να επιβαλλουν την παγκοσμια κυριαρχια τους!
    Οι πολιτικαντηδες ειναι μελη μυστικιστικων οργανωσεων(Μπιλντερμπεργκ,Τριμερης Επιτροπη,κ.α.)και εκτελουν εντολες!!
    Η κριση αυτη εχει ξεκινησει απο τον ΓΑΠ,με στοχο την διαλυση του ευρω και την εισαγωγη ενος "παγκοσμιου νομισματος"!
    Πρεπει να καταλαβουν καποιοι αρθρογραφοι,οτι καταρρευση της Ευρωπης σε ενα παγκοσμιοποιημενο περιβαλλον εχει αμεσες επιρροες σε ολοκληρη την υφηλιο και οχι μονο μεσα στους κολπους της ΕΕ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]