Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: «Οι 100 πιο μάταιες ημέρες στην εξουσία»


Έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβλέπουν οι Financial Times, επισημαίνοντας ως κύρια αιτία την έκρηξη της ανεργίας τον περασμένο Αύγουστο, αναφέροντας ότι τα στοιχεία των επόμενων μηνών θα είναι κατά πολύ χειρότερα, σε σημείο τέτοιο ώστε η ανεργία να ξεπερνάει ακόμα και το 20%.

Η εφημερίδα χαρακτηρζει τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ως «έναν τεχνοκράτη ήπιων τόνων» και συνάμα εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους που ορίζει η δανειακή σύμβαση.

Εξαιτίας του λόγου αυτού η νέα περίοδος διακυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «οι 100 πιο μάταιες ημέρες στην εξουσία», ενώ το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας ότι «το πολιτικό χάος και η οικονομική ασυνέπεια» που επικρατεί στην ευρωζώνη επιταχύνουν την έξοδο της Ελλάδας από αυτή.

Το άρθρο παροτρύνει τους ευρωπαίους ηγέτες να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αυτό και καταλήγει με το να προβλέπει ότι η ευρωζώνη θα επιβιώσει τελικά από την κρίση αλλά «αλλά όχι με τη μορφή που τη γνωρίζουμε».

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]