Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία χώρα δεν κυβερνιέται με... μπλόφες


Η μπλόφα του δημοψηφίσματος, η νέα δανειακή, και η αποκάλυψη των προτεραιοτήτων της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της

Πήρα ένα μήνυμα από φίλη αναγνώστρια σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται και θεώρησα πως η απάντηση άξιζε τον κόπο να δημοσιευτεί μια και συνοψίζει αυτά που σκέφτομαι αυτές τις μέρες, σαν ένας άλλος ακόμα πελαγωμένος που παρακολουθεί μαζί με τους υπόλοιπους πελαγωμένους, χωρίς να μπορεί να πιστέψει, αυτά που γίνονται.

Καλημέρα κ. Θράκα
Διαβάζω κατά καιρούς κείμενα που γράφετε-ανεβάζετε στο διαδίκτυο (παλαιότερα στο antinews)….
Μπήκα λοιπόν στη σελίδα που διατηρείτε για να διαβάσω τη δική σας άποψη για όλα αυτά που συμβαίνουν -τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε-και δεν είδα τπτ σχετικό. Πολύ θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας άποψη… Δυστυχώς πλέον δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Το άσπρο γίνεται μαύρο και το αντίθετο..

Σε ευχαριστώ που με τιμάς με την εμπιστοσύνη σου.

Παρακολουθώ καθημερινά το τι γίνεται και προσπαθώ κι εγώ να βγάλω ένα συμπέρασμα. Είμαι το ίδιο πελαγωμένος για το τωρινό μπάχαλο όπως κι ο καθένας.

Εγραψα βέβαια σε σχόλια σε διάφορα ιστολόγια πως η αναγγελία του δημοψηφίσματος δεν μου φαίνεται τοσο πως έγινε για να γίνει αυτό το δημοψήφισμα όσο για τα όσα θα προκαλούσε η αναγγελία ενός δημοψηφίσματος στην τρέχουσα συγκυρία. Και μάλλον έτσι ήταν τελικά.

Είναι γνωστό πως τα κοινοβουλευτικά καθεστώτα δεν τα βολεύουν τα δημοψηφίσματα διότι ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ τις κυβερνήσεις. Κι εκείνη που θα κάνει το δημοψήφισμα και τις επόμενες. Προτιμούν τις εκλογές διότι μπορούν να ψεύδονται δίνοντας οτι υπόσχεση θέλουν προεκλογικά χωρίς να κινδυνεύουν να τιμωρηθούν επειδή δεν την τήρησαν.

Δηλαδή τα κοινοβουλευτικά καθεστώτα αντιπαθουν τα δημοψηφίσματα και προτιμούν εκλογές. Το να θέλουν ξαφνικά ένα δημοψήφισμα σημαίνει πως βρήκαν τρόπο να το κάνουν να δουλέψει για το συμφέρον τους ή είναι μπλόφα.

Φαίνεται σαν να είμαστε στη μέση ενός σχεδίου σε εξελιξη και το οποίο δεν έχει ολοκληρωθει. Θα ξέρουμε λίγα παραπάνω μετά την ολοκλήρωση της σημερινής ψηφοφορίας στη βουλή και το τι πρόκειται να γίνει με την αρχηγία στο ΠαΣοΚ και την περίφημη κυβέρνηση σωτηρίας, εθνική κλπ κλπ από βδομάδα.

Το αποκαρδιωτικό με τους βουλευτές (κυρίες κυρίως) του ΠαΣοΚ είναι πως “βγήκαν στα κεραμίδια” μόνο και μόνο επειδή “απειλήθηκε” η συνέχεια του δανεισμού από την αναγγελία του δημοψηφίσματος. Και δεν έχουν “σηκώσει μπαϊράκι” τόσον καιρό που ο λαός μας εξαθλιώνεται και πληρώνει χαράτσια και υποφέρει. Απίστευτη αναλγησία και εκτός τόπου και χρόνου στάση. Να απειλούν δηλαδή με καταψήφιση στην ψήφο εμπιστοσύνης εξαιτίας της αναγγελίας του δημοψηφίσματος που κατ’ αυτές (κατ’ αυτές) θέτει σε κίνδυνο το …δανειακό μας μέλλον.

Ο άλλος πόλος, η ΝΔ και ο πρόεδρός της, πίστεψαν την μπλόφα και έτσι η μπλόφα αυτή της αναγγελίας εξυπηρέτησε και εμάς τον λαό μια και ανάγκασε τον πρόεδρο της ΝΔ να αποκαλυφθεί ως προς το τι θεωρεί πρώτη του προτεραιότητα. Μας έδειξε δηλαδή πως θεωρεί ως τέτοια προτεραιότητα την κύρωση της νέας δανειακής. Αυτό φυσικά φανερώνει πως η ηγεσία της ΝΔ καθόλου “αντι-μνημονιακή” δεν είναι και μάλιστα είναι υπέρ των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων. Μια και η νέα δανειακή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ακόμη.

Βέβαια όλοι μπορούμε να εικάσουμε πως ΚΑΙ η νέα δανειακή θα περιλαμβάνει τα ίδια όπως και οι προηγούμενες. Δηλαδή 1) υπαγωγή του δανείου στο αγγλικό δίκαιο 2) παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχία και 3) μείωση αυτής της εθνικής κυριαρχίας με διάφορους τρόπους (επόπτες και τοποτηρητές της τρόϊκας, υποβολή του προϋπολογισμού για έγκριση, κριτήρια για την λήψη της κάθε δόσης κλπ κλπ).

Μα το χειρότερο από όλα είναι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για κύρωση της δανειακής (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ) από αυτή την παρούσα βουλή και μάλιστα με κυβέρνηση “προσωπικοτήτων”, που θα της δώσουν ένα όποιο όνομα θέλουν (σωτηρίας, μεταβατική κλπ), δηλαδή μια κυβέρνηση που δεν θα την έχει εκλέξει ο λαός. Πράγμα που συνιστά πολιτειακή εκτροπή και συνταγματική ανωμαλία.

Θραξ ο Αναρμόδιος

ΥΓ. Δεν γράφω συχνά πια μια και θεωρώ πως έχω πει ήδη και μάλιστα πολλές φορές και με παραλλαγές όλα όσα με ενδιέφεραν να πω και τα οποία αφορούν κυρίως στο τι είναι και τι ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Δεν θεωρώ πως είμαι σχολιαστής της επικαιρότητας. Κι αν το κάνω, και μάλιστα συχνά, το κάνω από την ίδια ανθρώπινη ανάγκη που ωθεί όλους μας σε τέτοιους σχολιασμούς χωρίς να διεκδικώ κάτι περισσότερο από την ανακοίνωση των σκέψεών μου. Εκείνο που για μένα προέχει είναι να γίνει η δημοκρατία το αίτημα όλων μας μέχρι να επιτύχουμε τις αλλαγές εκείνες στο πολίτευμα που θα το κάνουν να αρχίσει να μοιάζει πια με δημοκρατία. Και όχι αυτόν τον ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ εφιάλτη εντός του οποίου ζούμε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]