Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημιουργήθηκε «Μικτή Ομάδα» στην Τουρκία για επέμβαση στη Συρία


Μια ομάδα αξιωματικών του στρατού από το ΝΑΤΟ και τις εθνότητες του Περσικού Κόλπου έχουν δημιουργήσει μια μικτή επιχειρησιακή διοίκηση στην Αλεξανδρέττα/ Iskenderun, στην τουρκική επαρχία Χατάι, στα βόρεια σύνορα της Συρίας.

Η ομάδα αυτή επικροτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία συγκροτούν (συνδέουν μεταξύ τους) Τούρκοι αξιωματικοί. Η ομάδα δεν αντιπροσωπεύει το ΝΑΤΟ αλλά καθορίζει τον εαυτό της ως «monitors»- ‘οθόνες’.

Αποστολή τους είναι να δημιουργηθεί «ανθρωπιστικός διάδρομος» στο εσωτερικό της Συρίας για να εξυπηρετήσει τα θύματα της καταστολής του Μπασάρ Άσαντ.

Καθοδηγούμενοι από το έδαφος, τη θάλασσα και τις εναέριες δυνάμεις καθώς και με αξιωματικούς του μηχανικού, η ομάδα αυτή έχει ως στόχο να εισχωρήσει όσο είναι δυνατόν στο βόρειο μέρος της Συρίας.

Θέτοντας τα θεμέλια για τη νομιμότητα της συνδυασμένης ΝΑΤΟ-αραβικής επέμβασης στη Συρία, η Ανεξάρτητη Διεθνή Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που έχει συσταθεί για να αξιολογήσει την κατάσταση στη Συρία δημοσίευσε μια φοβερή έκθεση τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου για τις βιαιότητες του καθεστώτος Άσαντ.

Σε αυτήν είναι τεκμηριωμένες «κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «πρότυπα εκτέλεσης με συνοπτικές διαδικασίες, αυθαίρετες συλλήψεις, εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, καθώς και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Βαλίντ αλ Μοάλλεμ, αντιτάχτηκε των κατηγοριών αυτών και σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα δήλωσε ότι τα διαμελισμένα πτώματα των στρατιωτών της Συρίας είναι απόδειξη της βαρβαρότητας που διέπραξε η αντί-Άσαντ αντιπολίτευση. Επίσης, κατήγγειλε ότι «ο Αραβικός Σύνδεσμος και άλλοι αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει μια ξένη συνωμοσία με στόχο τη Συρία».

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η Δυτικο-αραβική παρέμβαση στην κρίση της Συρίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ο σχεδιασμός εμπεριέχει μια ουδέτερη ζώνη στα βόρεια της Συρίας που περιλαμβάνει τις πολιορκούμενες πόλεις κυρίως το Ιντλίμπ, Ραστάν και Χομς- αλλά και τη Χαλέπι (Αλέπο), τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας με 2,5 εκατομμύρια κατοίκους κυρίως σουνίτες και Κούρδους.

Το κίνημα διαμαρτυρίας ποτέ δεν εκδηλώθηκε στη Χαλέπι που είναι το ‘σπίτι’ της πλούσιας τάξης που καθοδηγεί οικονομικά και εμπορικά τη χώρα, αλλά περιορίστηκε στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Ως εκ τούτου, για το καθεστώς Άσαντ, φέροντας τη Χαλέπι μέσα στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» ο οποίος θα είναι υπό ξένο στρατιωτικό έλεγχο θα προκαλέσει ζημιά που θα ενισχυθεί και από τις οικονομικές κυρώσεις που εγκρίθηκαν αυτήν την εβδομάδα από τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Έχοντας επίγνωση αυτής της απειλής ο υπουργός Εξωτερικών Αλ Μοάλλεμ, κατηγόρησε τον Αραβικό Σύνδεσμό για τον οικονομικό πόλεμο κατά της Συρίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]