Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβατα, τσομπάνηδες και λύκοι...


Ποιοί είναι πρόβατα;
Εκείνοι που ακολουθούν μια θρησκεία, ένα κόμμα,μια ιδεολογία, μια ομάδα ή οτιδήποτε άλλο απαρτίζεται απο πολλούς;
Περίπου αλλά όχι ακριβώς.
Πρόβατο είναι ο οπαδός που ακολουθεί ασυνείδητα.
Άν ρωτήσουμε κάποιον ''γιατί πιστεύει τόσο φανατικά σε αυτό που θεωρεί ιδανικό'', το πιθανότερο είναι οτι δεν θα έχει επιχειρήματα να προβάλλει.

Ακόμα κι αν βρει κάποια, θα πρόκειται για αναμασημένη τροφή, κοινώς θα παπαγαλίζει.

Η ρίζα του προβλήματος όμως ξεκινάει απο πολύ βαθειά.

Η προϋπόθεση για να μετατραπεί ένας νοήμων άνθρωπος σε άβουλο δίποδο είναι να έχει καταργήσει την προσωπικότητά του ή ακόμα χειρότερα να μην είχε ποτέ προσωπικότητα.

Η έννοια της μοναδικότητας, του ξεχωριστού ατόμου έγινε κάτι το άπιαστο γιατί η ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου μας έκανε να ακολουθούμε τυφλά ένα οποιοδήποτε δόγμα αν μας καλύπτει έστω και σε ένα μικρό ποσοστό,ακόμα κι αν δεν το θεωρούμε τέλειο.

Στην ερώτησή μου ''γιατί υποστηρίζεις το τάδε κόμμα'' παίρνω μονίμως ως απάντηση ''επειδή δεν βλέπω κάτι καλύτερο''.

Η απάντηση για την θρησκεία είναι ''επειδή αυτή είναι η σωστή'' και όσον αφορά την ιδεολογία του ατόμου υποβάλλομαι σε μια διαδικασία ακρόασης μεμονομένων ρήσεων και αποφθεγμάτων που τις περισσότερες φορές δεν συνάδει με το πνεύμα του εμπνευστή ενώ άλλες φορές αποδεικνύεται πως ούτε ο ίδιος έκανε πράξη.

Στην προ ΜΜΕ εποχή υπήρχαν κάποιοι που λόγω μορφώσεως και ευχέρειας λόγου μπορούσαν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα στο πλήθος.

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε!

Υπάρχουν τόσα μέσα προβολής που με την συστηματική επανάληψη ορίζουν όλο μας το 24ωρο, αλλοιώνουν το παρελθόν και προδιαγράφουν το μέλλον μας.

Εκείνοι αποφασίζουν τι θα φάμε, τι ρούχα θα φορέσουμε, ποιό κόμμα πρέπει να ψηφίσουμε καθώς και απο ποιά τράπεζα θα πάρουμε δάνειο (γιατί θα πάρουμε, επιβάλλεται κατόπιν της καταιγίδας των διαφημίσεων που ως αποτέλεσμα έχουν και να αυξηθούν οι καταναλωτικές μας ανάγκες).

Η συνέπεια λοιπόν της καθημερινής εισβολής τόσων πληροφοριών στον εγκέφαλό μας και μάλιστα με τον καταπληκτικό τρόπο που τα μέσα μας περνάνε είναι να μας ελέγχουν στο έπακρο.

Έυγε τους, αφού μας μετέτρεψαν σε πρόβατα, μπορούν οι τσοπάνηδες να κάνουν τη δουλειά τους.

Για 10.000.000 πρόβατα αντιστοιχούν 300 τσοπάνηδες, αυτοί ελέγχουν το αν θα φάμε, αν θα έχουμε ρούχα να φορέσουμε και αν θα ζήσουμε ή θα αυτοκτονήσουμε μες στην απελπισία μας απο τα δυσβάσταχτα χρέη, πρώτα προς αυτούς τους ίδιους.

Η διαφορά τους απο τους τσοπάνηδες των τετράποδων είναι μια αλλά βασική.

Οι δικοί μας δεν μας προστατεύουν απο τους λύκους, αντιθέτως προετοιμάζουν το έδαφος για την εισβολή τους στο μαντρί, να μπουν ελεύθερα να μας κατασπαράξουν.

Όλοι αυτοί που τα πρόβατα εμπιστεύτηκαν ως προστάτες, υπέγραψαν την θανατική καταδίκη και τον αφανισμό, στην καλύτερη περίπτωση για όσους αντέξουν την υποδούλωση.

Δεν θα τα βάλω με τους λύκους, σαν λύκοι που είναι ζητάνε σάρκα, φρέσκο αίμα...

Δεν θα κατηγορήσω ούτε τους τσοπάνηδες, πιστεύουν φανατικά και αυτοί σαν πρόβατα έναν Θεό-το χρήμα. Εξάλλου η ύπαρξή τους οφείλεται στα τόσα πολλά πρόβατα.

Τα βάζω με τα ίδια τα πρόβατα λοιπόν γιατί ο σκοπός των συγκεκριμένων στον πλανήτη δεν είναι να παράγουν κρέας, γάλα και μαλλί αλλά επιστήμες, τέχνη, γνώση και εξέλιξη, να γράφουν ιστορία.

Τα βάζω με εμάς γιατί η φύση μας εφοδίασε με ένα μοναδικό προσόν που μας καθιστά ανώτερους απο τα άλλα όντα.

Γι αυτό και είναι ανεπίτρεπτο να χαρακτηριζόμαστε και να μεταχειριζόμαστε ως πρόβατα...

Οπότε ποιά είναι η λύση;

Αν πάρουμε το κείμενο ανάποδα, κάπου λέει για τη ρίζα του προβλήματος...

Εκεί ακριβώς βρίσκεται η απάντηση...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. (Α) Τους ανθρωπους τους μεταλαξαν σε τετραποδα οι τηλεορασεις.
    (Β) Οι "τσοπανηδες" δεν ειναι ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ , ειναι αψυχες μαριονετες.Αφου εδωσαν την ψυχη τους στον διαολο.
    (Γ) Ειναι ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ,οχι αγραμματοι.Δεν θα μπορουσαν ποτε να διδαξουν ,τεχνες,πολιτισμο κτλ.
    Αυτα ειναι γνωστα,οπως γνωστο ειναι και πως τα καταφεραν. Γιατι δεν ακουσαμε τους Αγιους Γεροντες μας,οταν μας παρακαλουσαν να πεταξουμε τον διαολο εξω απο τα σπιτια μας και να βγαλουμε τα κερατα του απο τις σκεπες των σπιτιων μας.
    Δεν ακουσαμε και μας εκαναν τετραποδα.Προβατα προς σφαγη.
    Η απαντηση ειναι μεσα μας.Η ερωτηση ειναι αν θα μετανοίσουμε και παρακαλεσουμε τον ΘΕΟ να μας συγχωρεση.
    Τοτε μονο θα μας δωση φωτηση και θα δουμε τον δρομο της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και της Εθνικης Λυτρωσης.
    Απλα ειναι τα πραγματα και δεν χρειαζονται αμπελοσοφιες και ρητωρικες ερωτησης.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι μπροστα μας.Δεν χρειαζεται να μαντεψουμε γυριζοντας το κειμενο αναποδα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]