Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κακός ο λύκος και η «καλή» κοκκινοσκουφίτσα


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


Ο κακός ο λύκος απέθανε και το happy end στο θλιβερό παραμύθι, εις βάρος του Ελληνικού λαού και του Έθνους και υπέρ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων, κερδοσκόπων και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ανέλαβε να δώσει η «καλή» κοκκινοσκουφίτσα.

Μετά από το θέατρο του παραλόγου, λοιπόν, που παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις δήθεν διαβουλεύσεις των δυο κομμάτων εξουσίας προκειμένου να εξευρεθεί το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει Πρωθυπουργός της χώρας, οι μάσκες έπεσαν. Επί τέσσερα εικοσιτετράωρα το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ βομβάρδιζε τον Ελληνικό λαό, μέσω των υποταγμένων στο παγκόσμιο σύστημα ΜΜΕ, πως ο εκλεκτός τους θα ήταν ένας μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Ρουμελιώτη και Διαμαντούρου, με επικρατέστερο τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Όμως, ως εκ θαύματος, διέρρευσε πως πιθανόν, ο εκλεκτός τους να ήταν ο Πρόεδρος της βουλής, κ. Πετσάλνικος, τον οποίο σαφέστατα κατέδειξε ο κ. Παπανδρέου στο απογευματινό διάγγελμα του, της 9/11/2011 με την φράση «η επιλογή πρέπει να είναι θεσμική». Έτσι, παρ΄ότι τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ είχαν ανάψει από νωρίς την ίδια ημέρα με τις δηλώσεις του αντάρτικου της τρόικας του κόμματος (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης) που σήκωσαν την σημαία της αντίστασης σ΄αυτή την επιλογή, ο κ. Παπανδρέου αμετανόητος μπροστά στα τόσα δεινά που κληροδότησε στον Ελληνικό λαό και τη χώρα και γενικότερα θέλοντας να συνεχίσει την διαιώνιση του Παπανδρεϊσμού στην πολιτική ζωή του τόπου, επέμεινε στην προσωπική του επιλογή.

Αυτός ο τραγικός, ο αναιμικός, ο δειλός, ο καρπαζοεισπράκτορας, o οσφυοκάμπτης Πρωθυπουργός δεν λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα της εξουσίας. Αυτή την ύστατη ώρα για το Έθνος, που η χώρα είναι σαν βαρέλι χωρίς πάτο, την ώρα που είναι ραγδαίες οι παγκόσμιες εξελίξεις, αυτή την ώρα αυτός προτίμησε για άλλη μια φορά να τζογάρει την τύχη του Ελληνικού λαού, με παιχνίδια εξουσίας. Αυτός ο εν πολλοίς μειοδότης Πρωθυπουργός που απεμπόλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και εξαθλίωσε τον λαό της σε διάστημα δυο χρόνων, κατέληξε μετά από τέσσερεις ημέρες διαβουλεύσεων, πως ο σωτήρας νέος Πρωθυπουργός, πρέπει να είναι ο κ. Πετσάλνικος, δηλαδή ο εμπνευστής και αρχιτέκτων της εξαγγελίας για δημοψήφισμα της αποφάσεως της 27ης Οκτωβρίου. Μια επιπόλαια απόφαση που συντάραξε συθέμελα όλο τον κόσμο και διέλυσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και φερεγγυότητας της Ελλάδος απέναντι στα μέλη της Ευρωζώνης και τους τροικανούς ενώ παράλληλα δημιούργησε όλη αυτή την τραγική σημερινή κατάσταση.

Εδώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Πετσάλνικος ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν έχει φέρει ακόμη για κύρωση στην ολομέλεια της Βουλής, την αλήστου μνήμης, πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία είχε κατατεθεί από τις 10/6/2010. Επίσης, από τον Ιούνιο του 2011 κρατάει ερμητικά κλειστές στο συρτάρι του τις ερωτήσεις του βουλευτή Αθηνών κ. Πάνου Καμένου, τις σχετικές με τις τουλάχιστον περίεργες οικονομικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου.

Ταυτόχρονα δεν έχει λάβει καμία θέση, με τον θεσμικό του ρόλο και μάλλον συγκαλύπτει την έκνομη δραστηριότητα βουλευτών του κόμματός του (Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη) που εκλέγονται στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Θράκης ( Ροδόπη και Ξάνθη) ενώ συμμετέχουν (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα) στην παράνομη «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Πιο αναλυτικά, οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν σε όλα τα διεθνή fora να κατασυκοφαντήσουν την Ελλάδα για έλλειμμα δημοκρατίας και παραβίαση των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης», κατά παράβαση της διεθνούς συνθήκης της Λοζάνης που αναγνωρίζει μόνο μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή. Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί και το Τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής που δρα ως το στρατηγείο της Άγκυρας στην περιοχή, παράγοντας έναν άκρατο Τουρκικό εθνικισμό και υποδαυλίζοντας την ήρεμη διαβίωση των κατοίκων. Το Τούρκικο προξενείο έχει ως ναυαρχίδα της πολιτικής του, των επεκτατικών δηλαδή σχεδίων της Τουρκίας, τη «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» που στελεχώνεται από όλους εκείνους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που ποδηγετούν τα δικαιώματα και επηρεάζουν την θέληση των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης.

Παράδοξο, λοιπόν, πως ο κ. Πετσάλνικος και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου περί άλλων τυρβάζει, σφυρίζοντας, δυστυχώς, αδιάφορα παραγνωρίζοντας τις συνέπειες που θα προκληθούν από αυτές τις εγκληματικές αδιαφορίες. Είναι, όμως, πράγματι αδιάφοροι; Είναι αδαείς; Πότε θα λογοδοτήσουν γι΄αυτές τις πράξεις τους;

Κατά την άποψή μου, ένα είναι το σίγουρο! Αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει κρίση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Έχει δημιουργήσει υπαρξιακή κρίση στο λαό μας. Έχει δημιουργήσει αδυναμία υπεράσπισης και διεκδίκησης των Εθνικών μας ζητημάτων. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει στην εξουσία ούτε ένα λεπτό ακόμη. Και στην διαιώνιση της ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης, πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, πως οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τεράστιες!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]