Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο πιό χαμηλά θα πέσει ο Παπανδρέου;


«Παπανδρέου ο Γ’, Γνωστός και ως “ο Μικρός”». σχολιάζει , στην έκδοση της Παρασκευής, η γαλλική LIBERATION, η οποία σχολιάζει τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την απόφαση του να πάρει πίσω το δημοψήφισμα.

Το γερμανικό SPIEGEL αναφέρεται στην ακύρωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει σε μεταβατική κυβέρνηση. «Είναι μια ελληνική τραγωδία ή μία κωμωδία;» αναφέρει στο δημοσίευμα του. «Τουλάχιστον οι πολίτες έγιναν θεατές σε ένα μοναδικό πολιτικό θέαμα στην Αθήνα» τονίζει…

Αναμένοντας την ομιλία Παπανδρέου

Από το τι θα πει ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του, στη βουλή, και από το κατά πόσο έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων εξαρτούν τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Περιμένω από τον πρωθυπουργό, είπε η Λούκα Κατσέλη, να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αρχίσουν οι διαδικασίες για το σχηματισμό του κατάλληλου σχήματος και τη διεξαγωγή, το ταχύτερο δυνατόν, εκλογών. Η κυβέρνηση έκλεισε τον ωφέλιμο κύκλο της και «αυτό το λέω με πόνο ψυχής», πρόσθεσε.

Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

«Είναι όλα ρευστά και δεν μπορώ να πάρω τώρα τις οριστικές μου αποφάσεις» ανέφερε σε δική της δήλωση η Εύα Καϊλή. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη για την αρνητική θέση που έλαβε απέναντι στο δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά τη χρονική στιγμή και το ερώτημα.

Αιχμηρός στις δηλώσεις του και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος δήλωσε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όχι για να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά για να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο κ. Παπανδρέου το είπε όχι ξεκάθαρα. Δεν ξέρω αν το πει απόψε ξεκάθαρα ακόμα καλύτερα.»

Ο Γιώργος απλά δεν... καταλαβαίνει!

Μόνο… χαζό δεν είπε τον Γιώργο Παπανδρέου, η άλλοτε εκλεκτή του Μαξίμου, Έλενα Παναρίτη, αναφορικά με το δημοψήφισμα.

“Δεν κατάλαβε. Θεώρησε πως ειναι θέμα εσωτερικό το δημοψήφισμα” είπε στον αέρα του Σκάι, αφήνωντας τους Κοσιώνη και Πορτοσάλτε άφωνους. Τι και αν ο δημοσιογράφος στην συνέχεια φωναζε πως αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα, εκείνη επέμενε…

Διαφωνούντες της... πεντάρας!

“Η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”, δήλωσε με άνεση, προσερχόμενη στην βουλή, η Βάσω Παπανδρέου. Μια δήλωση που ερμηνεύεται ως προαναγγελία ότι θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.Τελικά θα μας τρελάνουν όλοι αυτοί οι… διαφωνούντες της πεντάρας του ΠΑΣΟΚ: 24 ωρες πριν η Βάσω χαρακτήριζε επικίνδυνο τον Παπανδρέου και ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, και σήμερα μας είπε ότι θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Γιατί αυτό ζητά κυρία Παπανδρέου ο πρωθυπουργός: ψήφο εμπιστοσύνης, με ότι αυτό σημαίνει για τη χώρα…

Τώρα πως “βαφτίζεται” εσείς και οι άλλοι… διαφωνούντες τις πιρουέτες σας, είναι δικό σας θέμα! Δεν αφορά τους πολίτες!


Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]