Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απετράπη εκ νέου η χρεοκοπία της Αθήνας...


Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης αναφέρονται σήμερα οι περισσότερες γερμανικές εφημερίδες. Αναφορές επίσης στην επιστολή Σαμαρά αλλά και την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Η Welt Online σημειώνει: «Η Ελλάδα, που απειλείται με χρεοκοπία, θα λάβει, όπως αναμενόταν την επόμενη δόση των 8 δις ευρώ. (…) Μετά τη δέσμευση των κορυφαίων ελλήνων πολιτικών να τηρήσουν το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων, είχαν εκπληρωθεί οι όροι της ΕΕ».

H εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου: «Η χρεοκοπία της Αθήνας απετράπη εκ νέου. Μετά από μήνες αθετημένων υποχρεώσεων και νέων όρων, οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν τελικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Για την «αντίσταση των ελλήνων συντηρητικών»

Η Berliner Morgenpost: «Μόλις λίγες εβδομάδες πριν την επαπειλούμενη χρεοκοπία το Eurogroup ενέκρινε τη νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης είχε καθυστερήσει επειδή η Τρόικα είχε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα. «Οι διαμάχες για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μια μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λ. Παπαδήμο καλείται τώρα να υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα μέτρα πριν από τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Η ΕΕ προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των ελλήνων συντηρητικών για το πρόγραμμα προσαρμογής προκειμένου η χώρα να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους ακόμη και με μια κυβέρνηση Σαμαρά».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αφού αναφέρεται στις δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, επισημαίνει: «Ωστόσο ειδικοί εκτιμούν ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν βελτιώσεις. ‘Η Ελλάδα έκανε πολλά στο πεδίο εξυγίανσης των δημοσιονομικών της’ (…) σημειώνει η Tullia Bucco από την Unicredit. Πρέπει όμως να γίνουν ακόμη περισσότερα. (…) Οι μεταρρυθμίσεις, που στοχεύουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και συνεπώς στην ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δεν προχωρούν».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]