Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και δεν έχει αρχηγό!


Το νέο reality που θα καθηλώσει τους Έλληνες στη μικρή οθόνη, ονομάζεται «διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ». Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη νέα παραγωγή το Άλτερ, το Αλ Τζαζίρα και το Τηλεάστυ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε και επισήμως την κούρσα: «Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας, του κόμματός μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε.

Άρχισαν οι παρουσίες των «ταλέντων». Ξεκινά ο Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι είναι πολιτικός, μήπως νομίζαμε ότι είναι ακόμη στρατιωτικός.

Κάποια στιγμή να θέσει υποψηφιότητα, είμαστε σύμφωνοι. Όχι τώρα όμως. Τώρα προηγείται ιεραρχικά ο Μπένι.

Ή μήπως η Άννα, που έχει και πιο πολλά ένσημα;

Ή ο Παπουτσής που έχει πιο πολλά χρόνια;

Ή η Λούκα, που εκφράζει το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ;

Ή ο Λοβέρδος που εκφράζει το «ακοινώνητο». Μπέρδεμα.

Το ζήτημα είναι να προκύψει ένα δίδυμο που θα εκτινάξει την τηλεθέαση, που θα τονώσει το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού: το κάλλος του Νάσου Αλευρά με το πνεύμα της Εύας Καϊλή για παράδειγμα.

Οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι δεν ανοίγουν ακόμα τα χαρτιά τους, καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε μεν τη συζήτηση για τη διαδοχή αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ούτε αν θα φύγει ούτε πότε σκέφτεται να το πράξει αυτό ούτε με ποια διαδικασία.

Ο ΓΑΠ προσποιείται ότι θα παραιτηθεί και οι συνομιλητές του προσποιούνται ότι τον ακούν με προσοχή.

Να ξεκαθαρίσει πότε θα φύγει; Εδώ δύο χρόνια δεν ξεκαθάρισε μέσα του αν ήρθε. Κοιτούσε γύρω του αμήχανα, μήπως εμφανιστεί ο Σημίτης, του πάρει το δαχτυλίδι και του δώσει τα κουβαδάκια του.

«Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνεχίζει τις συναντήσεις του με κορυφαία στελέχη του κόμματος, τον κ. Θ. Πάγκαλο, και τους κ.κ. Χ. Καστανίδη, Απ. Κακλαμάνη και Π. Ευθυμίου».

Αυτοί κόπηκαν από τα «προκριματικά». Ο Πάγκαλος δεν θα μπει στο παιχνίδι. Ως “μεγάλος τραγουδιστής” θα πάει στο X Factor. Ο Κακλαμάνης περιμένει μήπως γίνει Πρωθυπουργός σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας, ο Καστανίδης τον Παπανδρέου τον Δ΄ και ο Ευθυμίου την ολική επαναφορά Σημίτη.

Επιπλέον ο ΓΑΠ «θέλει να διασφαλίσει ότι ο διάδοχός του θα στηρίξει το έργο που έκανε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του τα δύο προηγούμενα χρόνια και δεν θα πάρει αποστάσεις από αυτό στη δίνη του προεκλογικού αγώνα».

Μόνο αν βγει ο Καρχιμάκης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα συμβεί αυτό.

Με ποσοστά αντίστοιχα των mg της πίσσας στα τσιγάρα που λαμβάνει το ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις, μόνο «κασκαντέρ» μπορεί να αναλάβει τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΓΑΠ.

Πάντως, όλες οι πλευρές στο ΠαΣοΚ προσπαθούν να μην πολώσουν την κατάσταση, ιδίως σε ότι αφορά τον κ. Παπανδρέου. Του μιλούν αργά, στοργικά, θεσμικά: του εξηγούν το μέτρο της εφεδρείας, του θυμίζουν πόσο κουράστηκε σώζοντας την Ελλάδα πολλάκις, του εξηγούν τη διαφορά μεταξύ του patriot και του πατριώτη, της διαύγειας και της ανταύγειας, τους παγκόσμιους στοχαστές και της Μέρκελ τα Ες-Ες. Του θυμίζουν το όνειρο του για μια μεζονέτα στη Μινεσότα και το όραμα του για μια καταπράσινη ανάπτυξη,

Ο ΓΑΠ είναι ο πρώτος προτεινόμενος προς αποχώρηση από το τηλεπαιχνίδι. Και μη μιλήσει κανείς για «τηλεσκουπίδια». Προβλέπεται πολύ σασπένς, συγκίνηση, άφθονες εκπλήξεις και ανατροπές:

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και δεν έχει αρχηγό….

Μ.Ο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]