Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φοβόμαστε την Δημοκρατία;

Ενδεχομένως ανάμεσα στις ωραίες και μεγάλες λέξεις (πατριωτικού – εθνικού χαρακτήρα) που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα των λέξεων! Μάλλον όντως δεν ξέρουμε τι είναι η δημοκρατία ή απλώς την φοβόμαστε!

Αλλιώς δε μπορεί να ερμηνευθεί το πώς τη στιγμή που όλοι ζητούμε άμεση δημοκρατία και σεβασμό στο Σύνταγμα, ξαφνικά η ευκαιρία για δημοκρατία που παρέχει το άρθρο 44 του Συντάγματος, με τη δυνατότητα δημοψηφίσματος ακούγεται ως εκβιασμός!

Αντιθέτως, πρόκειται για άμεση δημοκρατία και ώρα για υπευθυνότητα.

Εκβιαζόμενοι από τους δημοκρατικούς θεσμούς αισθάνονται μόνο αυτοί που τους φοβούνται και φυσικά αυτοί οι οποίοι σε ιστορικές για τη χώρα στιγμές αναζητούν προσωπικά οφέλη.

Οι πολίτες δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε την δημοκρατία.

Δημοκρατία δεν είναι οι οχλαγωγίες και οι βιαιοπραγίες ούτε σίγουρα ο ξύλινος αδιέξοδος λόγος. Η δημοκρατία απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και στις κρίσιμες στιγμές, όπως αυτές που ζούμε, ψυχραιμία.

Να θυμόμαστε ότι η προηγούμενη οικονομική κρίση, του 1929, έφερε σε όλη την Ευρώπη το φασισμό και στη χώρα μας συγκεκριμένα τη δικτατορία του Μεταξά.

Αναρωτιέμαι λοιπόν παρακολουθώντας κάποιο κόσμο να φωνάζει προδότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητά να φύγουν οι πολιτικοί, ποιος ακριβώς θέλει να έρθει στη θέση τους;
Γιατί ακυβέρνητοι σίγουρα δε θα μείνουμε!
Τον ολοκληρωτισμό, την ισοπέδωση και την οχλαγωγία να φοβόμαστε όχι την δημοκρατία!

Αναγνώστρια Α.Μ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αγαπητὴ Αναγνὼστρια ΑΜ,ἲσως θα πρὲπει να κὰνω μὶα διευκρινιστικὴ προσθὴκη στην διατὺπωση σου:αυτὸ που πολλοὶ φοβὸμαστε,δεν εὶναι η Δημοκρατὶα,αλλὰ η''Δημοκρατὶα''τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηθελα να θεσω τον εξης προβληματισμο μου στην αναγνωστρια:
    Γιατι θυμηθηκε τωρα ο ΓΑΠ τις δημοκρατικες διαδικασιες ενος δημοψηφισματος και οχι τον Μαϊο του 2010 που υπεγραφη η δανειακη συμβαση και πως ειναι δυνατον σημερα να ομιλουν για το ελληνικο Συνταγμα αυτοι που το εχουν ηδη μετατρεψει σε κουρελοχαρτο εδω και 2 χρονια,οπως και ποια ειναι η πρακτικη σημασια του δημοψηφισματος σημερα αφου εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο εξαθλιωσης.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]