Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αθλιότητες ενός εκτός τόπου και χρόνου Παπανδρέου

Β. Παπανδρέου: «Πρόεδρε, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Λυπάμαι που δεν έχεις αντιληφθεί τι λέει η ελληνική κοινωνία. Περίμενα σήμερα την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου. Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για την χώρα»
είπε και χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…

Αυτή η δήλωση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ τα λέει όλα.

Γιατί αυτό είδαμε στην Βουλή: Έναν ακόμα Παπανδρέου να παραμένει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα και να σέρνει μαζί του τον τόπο στην καταστροφή αρνούμενος να παραιτηθεί.

Την ώρα που ο Σαμαράς τους λέει παραιτήσου και φύγε αυτός πήγε στην ΚΟ και αφού δήλωσε ότι αποσύρει το δημοσίευμα για να κατευνάσει τους βουλευτές του και τους δανειστές όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι αρνείται να παραιτηθεί αλλά είχε το θράσος να ζητήσει πάλι συναίνεση από τον Σαμαρά

Και ούτε λίγο, ούτε πολύ … χαιρέτισε την δήλωση Σαμαρά για προσωρινή και μεταβατική κυβέρνηση ως επίτευγμα των δικών του τυχοδιωκτισμών με το δημοψήφισμα.

Δεν θα βάζαμε ποτέ ως θέμα στο δημοψήφισμα το “μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ. Δεν είναι θέμα να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα τέτοιο ερώτημα”, είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα τέθηκε επειδή δεν υπήρξε ευρύτερη συναίνεση.

Μα είπε δηλαδή ότι γκρέμισε τα χρηματιστήρια, κόντεψε να διαλύσει την Ευρώπη, έφτασε την Μέρκελ να ζητάει …λεξοτανίλ και τον Σαρκοζί να τραβάει τα μαλλιά του για να … πείσει τον Σαμαρά να συναινέσει.

Στο ίδιο μήκος και ο Βενιζέλος που συμπαρασύρεται με τον ΓΑΠ στον γκρεμό.

Όμως προϋπόθεση όσων δήλωσε το πρωί ο Σαμαράς για τον σχηματισμό μιας προσωρινής και μεταβατικής κυβέρνησης είναι να παραιτηθεί ο Παπανδρέου. Πράγμα το οποίο το είπε και τον ίδιο

Όπως γράφουμε προηγουμένως λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Σαμαρά προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει διέξοδο είναι να παραιτηθεί. Και επανέλαβε την πρόταση του για μεταβατική και προσωρινή κυβέρνηση που θα κάνει εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε και άρχισε να λέει διάφορα. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Σαμαρά να το στείλει μετά την συνεδρίαση της ΚΟ… διαπραγματευτές.

Η απάντηση του Σαμαρά ήταν να μην τους στείλει και ότι δεν έχουν να πουν τίποτα άλλο.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το θέατρο της ΠΕΜΠΤΗΣ
    Ζωντανή μετάδοση από το Κυνοβούλιο.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠAPOYΣIA TOY ΠPOEΔPOY THΣ ΔHMOKPATIAΣ KAPOΛOY ΠAΠOYΛIA, ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΤΗΝ 8-2-2005: “Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:

    Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης,

    τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη,

    τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων

    και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι και να κανετε στη κρεμαλα θα πατε και οι 300 μπαστ\αρδοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τον ενδιαφερει τιποτα!Εκτελει εντολες!!
    Αν δεν τον ριξουν οι αλλοι ξεφτυλισμενοι πολιτικαντηδες ειναι ικανος να κατσει στην πρωθυπουργικη καρεκλα μεχρι την Δευτερα Παρουσια!!
    Δεν εχει ξαναϋπαρξει τετοιος μισελλην υπανθρωπος-πρωθυπουργισκος!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς αν μια "προσωρινή, μεταβατική" κυβέρνηση νομιμοποιείται να επικυρώση μια Δανειακή Σύμβαση που ξεπουλάει την εθνική περιουσία και μεταβάλλει τον ελληνικό λαό σε δούλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι sou,φραου εχουν ταλεντο.
    απολαυστε τους.υπερπαραγωγη!
    και να ριξουν τωρα 20 ριχτερ,
    παλι τον π,ουλο θα παρουν.
    θα τους θαψουμε πιο βαθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]